返回列表 發帖

大家選擇留係CM玩既原因係咩?

大家好嘎我開post係招fd子
我8年前黎到CM...跟住半active咁玩左幾年
自從轉server 後都冇再開ac玩
有d人我仲認佢地haha~
但大多數我都唔識
最近心血來潮回歸哩到
連user name都改埋
重新出發
我返黎既原因係好掛住哩到,想當年哩到比到好多回憶我
更加鍾意哩到既氣氛,好close 其他論壇係搵唔到哩個感覺
btw 冇留意港樂壇幾年,發現同chart post 脫哂節
唯有成日係chat 區同hehe post蒲頭

最後~無論你係新人定舊人
不如大家都講下當初點解黎到cm
同埋點解最後決定留係cm玩

姐係樓主應該都唔認得or識我啦?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

姐係樓主應該都唔認得or識我啦?
hinz 發表於 2014-7-24 22:26

返黎冇耐就識左你喇

當初黎 cm 係因為 dl mp3
後來無左個版好寂寞就無再上黎
上年突然心血來潮返黎係因為想狙擊吳雨霏
Happy and Blessed.

上年突然心血來潮返黎係因為想狙擊吳雨霏 ...
jose 發表於 2014-7-24 22:26

做咩你同美霏咁大仇口

返黎冇耐就識左你喇
Kyle_ 發表於 2014-7-24 22:26

NICE TO MEET U
02 著地 - 鄧麗欣

嚟 因為可以睇AP
留 因為可以睇AP, 同知道有咩新歌出呀, 大家對啲歌手有咩感覺
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

上年突然心血來潮返黎係因為想狙擊吳雨霏 ...

之後無端端愛上左kary 變左karyng's boyfriend

ME TOO~
同埋可以第一手知有咩新歌新碟~~同埋歌詞~

by 個靚 the way 當初註冊係想投分俾d歌
我諗應該冇人咁cute cute 係呢個原因掛

ME TOO~
kenny1102 發表於 2014-7-24 22:35

其實我一直唔明之前話咩歌詞區侵權 所以無左
咁但係CHH 一樣都有歌詞嫁啦
02 著地 - 鄧麗欣

嚟 因為可以睇AP
留 因為可以睇AP, 同知道有咩新歌出呀, 大家對啲歌手有咩感覺 ...
hehemamama 發表於 2014-7-24 22:33

我當初都係咁但我仲未可以入airplay區
要14日

ME TOO~
kenny1102 發表於 2014-7-24 22:35

哩到真係全港最快知有咩新歌既地方
但download 就去友壇

by 個靚 the way 當初註冊係想投分俾d歌
我諗應該冇人咁cute cute 係呢個原因掛 ...
bagfgfcde 發表於 2014-7-24 22:37

投票比新歌cm一大特色啊

其實我一直唔明之前話咩歌詞區侵權 所以無左
咁但係CHH 一樣都有歌詞嫁啦 ...
hinz 發表於 2014-7-24 22:38

我一開始仲以為版權問題只係新歌新碟DL~點知原本歌詞版都唔得~
不過出面都有唔少歌詞網~點睇都唔似佢地有拎版權~有冇前朝管理員可以解說下???~

Account 就好早申請左,但好少留言,亦唔知呢度係hehe 聚腳地。
我都係近呢個月先狂留言,玩得多先知呢度勁多hehe
不過玩cm 都幾開心既,可以討論音樂,又可以恥笑歌手,又可以睇hehe post
同時又可以識多啲歌,又可以做番自己

Account 就好早申請左,但好少留言,亦唔知呢度係hehe 聚腳地。
我都係近呢個月先狂留言,玩得多先知呢度勁 ...
wchild 發表於 2014-7-24 22:43
係啊
聽歌同傾計一個cm搞掂哂
以前都多hehe,但唔會好似而家咁高調

係啊
聽歌同傾計一個cm搞掂哂
以前都多hehe,但唔會好似而家咁高調 ...
Kyle_ 發表於 2014-7-24 22:49

因為我老公搞到我出埋櫃
02 著地 - 鄧麗欣

因為我老公搞到我出埋櫃
hinz 發表於 2014-7-24 22:51

一陣哩到又變hehe post我係真心想識朋友,不論新舊直攣

離CM其實系爲咗睇AP

BTW快D離識我XD

我都係近呢個月先狂留言,玩得多先知呢度勁多hehe
不過玩cm 都幾開心既,可以討論音樂,又可以恥笑歌手,又可以睇hehe post
同時又可以識多啲歌,又可以做番自己
wchild 發表於 2014-7-24 22:43

呢樣唔得噶~~~
FIGHT for 陳柏宇

其實我嚟咗冇幾耐,主要係嚟留意下專輯消息,順道睇下其他帖嘅

離CM其實系爲咗睇AP

BTW快D離識我XD
jaydeng 發表於 2014-7-24 23:01
你咁直接啊朋友
NICE TO MEET YOU

初初黎係為左睇AP
果陣好多post都係嬅粉vs祖粉
個個係度乜鬼髮力天后
喪抽水
又有個kingjer係度
果時鍾意係 ...
海彥 發表於 2014-7-24 23:06

係啊,我都仲記得果陣時
我都扮過FANS
那些年少輕狂
通常都係好緊張D AP同歌手三甲獎
而家上黎輕輕鬆鬆傾下計
以前係好少懷住哩個感覺上黎CM

其實我嚟咗冇幾耐,主要係嚟留意下專輯消息,順道睇下其他帖嘅
Jacko·HW 發表於 2014-7-24 23:18

仲留意左D咩POST啊
最近有幾個HEHE POST好火啊

我係GOOGLE SEARCH其他野就入左黎

我係GOOGLE SEARCH其他野就入左黎
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:25

tt ? 跟住入左友壇 ? (sor 我又污染左個post)
02 著地 - 鄧麗欣

有水抽
有得睇人靚抽
有花生食
有得睇人髮力
以前見到好多噴圖
睇人d噴榜
可以改明星花名
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

因為一首《獨活》,wikipedia 帶左我入 CM
撞正CM汁笠危機感恩

其實之前仲有一次路過CM估榜,個個禮拜好多人估《另眼相看》同《無可避免》
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

睇有咩新歌
傾下計

tt ? 跟住入左友壇 ? (sor 我又污染左個post)
hinz 發表於 2014-7-24 23:27

JIK定JKL呀
燈神好出名嗄, 你唔是唔知阿

初初黎係為左睇AP
果陣好多post都係嬅粉vs祖粉
個個係度乜鬼髮力天后
喪抽水
又有個kingjer係度
果時鍾意係 ...
海彥 發表於 2014-7-24 23:06

好懷念呢個TERM

hinz 發表於 2014-7-24 23:27

成日係哩個post 搞破壞
有水抽
有得睇人靚抽
有花生食
有得睇人髮力
以前見到好多噴圖
睇人d噴榜
可以改明星花名 ...
John 發表於 2014-7-24 23:29

噴 哩個字都係哩到學返黎
d噴榜真係創意十足

因為一首《獨活》,wikipedia 帶左我入 CM
撞正CM汁笠危機感恩

其實之前仲有一次路過CM估榜,個 ...
b01091018 發表於 2014-7-24 23:30

你好鐘意獨活哩首歌?

睇有咩新歌
傾下計
rubylovessss 發表於 2014-7-24 23:31

nice to meet u

JIK定JKL呀
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:32
我想問好耐
而家個燈神是咪以前果個ij_ 黎

JIK定JKL呀
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:32

ijk 呀
02 著地 - 鄧麗欣

好懷念呢個TERM
Nathan 發表於 2014-7-24 23:33

lanb全身髮力
chob
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我想問好耐
而家個燈神是咪以前果個ij_ 黎
Kyle_ 發表於 2014-7-24 23:34

有咩可能唔係
仲有ksw3013定唔知咩, 仲有個肛若能fan

lanb全身髮力  
chob
John 發表於 2014-7-24 23:37

lanb 果張真係笑到xx

髮力嘎

有咩可能唔係
仲有ksw3013定唔知咩, 仲有個肛若能fan
John 發表於 2014-7-24 23:38

ksw 好似係奶共勤fans (冇記錯既話)燈神真係cm 既icon

會唔會比人ban/lock post架
btw 以前真係好多呢D圖..
海彥 發表於 2014-7-24 23:38

咁都lock

仲有..我都係從CM知道'蛋公司'呢個名

仲有..我都係從CM知道'蛋公司'呢個名
Nathan 發表於 2014-7-24 23:42

cm真係好多代號成班會員一班改一齊諗
好好笑

lanb全身髮力  
chob
John 發表於 2014-7-24 23:37

鄭傭先全身髮力lor

果陣 呢個""  成日用..

ksw 好似係奶共勤fans (冇記錯既話)燈神真係cm 既icon
Kyle_ 發表於 2014-7-24 23:39

仲有新加入既Bxxxxxxxxxx  chilam fans
仲有上年加入但又走左既美ai fans
當然唔少得馬仔頭號粉絲louis681

會唔會比人ban/lock post架
btw 以前真係好多呢D圖..
海彥 發表於 2014-7-24 23:38

縮到咁細都lock?

我開始玩個排呢幾位當紅 將就下

縮到咁細都lock?

我開始玩個排呢幾位當紅 將就下
John 發表於 2014-7-24 23:45

韓流怪嚇張圖呢

仲有新加入既Bxxxxxxxxxx  chilam fans
當然唔少得馬仔頭號 ...
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:44

要多d去其他區認識下佢地
果陣 呢個""  成日用..
Nathan 發表於 2014-7-24 23:44

仲有mark 完ap 會用

鄭傭先全身髮力lor
-Prince- 發表於 2014-7-24 23:44

估唔到大家仲有keep到d改圖
我舊舊舊電腦冇哂d相同圖

鄭傭先全身髮力lor
-Prince- 發表於 2014-7-24 23:44

當然唔少得馬仔頭號 ...
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:44

best______________, 仲有TEN~
呢d先算得上經典~~

best______________, 仲有TEN~
呢d先算得上經典~~
kenny1102 發表於 2014-7-24 23:47

best____ 咩黎?
stephybest我就識

best____ 咩黎?
stephybest我就識