返回列表 發帖
當初黎 cm 係因為 dl mp3

jose 發表於 2014-7-24 22:26

ME TOO~
同埋可以第一手知有咩新歌新碟~~同埋歌詞~

其實我一直唔明之前話咩歌詞區侵權 所以無左
咁但係CHH 一樣都有歌詞嫁啦 ...
hinz 發表於 2014-7-24 22:38

我一開始仲以為版權問題只係新歌新碟DL~點知原本歌詞版都唔得~
不過出面都有唔少歌詞網~點睇都唔似佢地有拎版權~有冇前朝管理員可以解說下???~

仲有新加入既Bxxxxxxxxxx  chilam fans
仲有上年加入但又走左既美ai fans
當然唔少得馬仔頭號 ...
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:44

best______________, 仲有TEN~
呢d先算得上經典~~

best____ 咩黎?
stephybest我就識
艾石仔 發表於 2014-7-24 23:48

應該係瓊姐唔知第幾N個分身~~
好掛住瓊姐就真~有冇人仲記得瓊姐係CM既所有會員名稱???

有冇人可以列晒當時兩大陣營既主力武將??
我指係嬅vs祖果兩批...
海彥 發表於 2014-7-24 23:58

其實係一大班嬅人VS一個瓊姐幾個祖份JEI~

想當年都係靠歌手版認清邊個係邊個粉
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-25 00:23

除左嬅粉容粉~同埋係人都知KWS係勤粉之外~以前仲有冇D出名歌手粉係大家仲記得~我ONLY記得一班基迷~

仲有個用車牌做會員名成日吹水放假料話咩係唔知咩地方見到班超級巨聲但事實又唔係~

講個名型仲有prince
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-25 00:57

講icon有一排係美少女戰士~仲有一個係用孔慶翔~

新既廣東歌比較少聽
聽親起碼都6,7年前果D廣東歌

成日比人話我好OUT~~~ ...
海彥 發表於 2014-7-25 01:21

不過廣東歌真係有一個問題~有日我諗~04年聽返94年你真係會覺得係2個年代~尤其d編曲~94年個d真係好老feel~
但到左14年聽返04年, 又冇呢個感覺, 什至04年既歌仲吸引過14年既歌~究竟呢10年香港樂壇行走條咩路出黎~

香港歌手跟本做唔到英文歌個種味道
人地一個字甚至一個la都la到幾億clickrates

屮SiU霖屮 發表於 2014-7-25 01:41

不過年年都有cm 2大粉絲偶像只要一日仲plug歌~唱句la都一樣女金同最女~