返回列表 發帖

重溫番舊時叱吒,好正

06年前我仲係小學雞,無睇叱吒.所以06年前既頒獎禮都係片段式睇過下..

突然發現YOUTUBE有人UPLOAD 完整版

睇完04年呢年
竟然完全5知道 香港地RAP 歌 都有叱吒十大

要睇好快D睇
我FD 話商台哩排CHECK得密左
可能好快會被檢舉之後DEL片

BTW 05 年候選最男最女最組果首MEDLEY 好正

要睇好快D睇
我FD 話商台哩排CHECK得密左
可能好快會被檢舉之後DEL片

BTW 05 年候選最男最女最組 ...
Kyle_ 發表於 2014-7-25 21:01

摩4咪被人DEL曬囉

舊歌真係好好聽
好想再睇到美孖上叱咤台攞獎
萬年女金拿銀獎
人大了珍惜今次不可有下次

舊歌真係好好聽
好想再睇到美孖上叱咤台攞獎
萬年女金拿銀獎 ...
alexleung 發表於 2014-7-25 21:11

04年TWINS..ar gill唱甩咗,之後兩人對笑

04年基仔拎男金係台下喊既時候~
隔離克勤同佢打氣~~其實都幾窩心~
佢2個又唔係FD~係樂壇一線黎講, 呢D感情真係買少見少~

岩岩重睇返香港仔
EDC 真係好靚仔

岩岩重睇返香港仔
EDC 真係好靚仔
Kyle_ 發表於 2014-7-25 21:18

佢都被人睇蝕曬啦
反ot.. 當年好鍾意 香港地 呢首歌,好上腦

00年大懶堂都係RAP歌~
小弟的網絡小說連載
http://www.shikoto.com/i/gah

多多支持

00年大懶堂都係RAP歌~
霧風 發表於 2014-7-25 21:21

仲有abc同舉高隻手~

04年基仔拎男金係台下喊既時候~
隔離克勤同佢打氣~~其實都幾窩心~
佢2個又唔係FD~係樂壇一線黎講, 呢D感情 ...
kenny1102 發表於 2014-7-25 21:17

係呀... 其實kkk 都好慘 自從eason 05 年回歸之後... 佢無拎過金了
    06 年愛得太遲咁hit 拎左至尊最後都敵不過eason
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

04年真係正
男金基仔女金千嬅
同埋果時陳志雲未入主903
頒獎禮既編排好睇好多 ...
海彥 發表於 2014-7-25 21:28

果年我以前有錄影+燒成VCD 日日睇
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

好想要02年前既full ver.~

星夢情真 發表於 2014-7-25 21:48

我都係,當年好感動

乜隻歌唔係叫香港地咩?

乜隻歌唔係叫香港地咩?
sohrab_nd 發表於 2014-7-25 22:39

已改

唔明點解呀嬌有咩好喊 佢地拎金都預左既啦

至尊歌嗰part特登較咗倍速咁得意啊

好想睇翻以前full version嘅叱咤
唔知邊度有?

04年真係正
男金基仔女金千嬅

兩個都係金牌...最後一年男女金由同一間公司奪得
至尊歌嗰part特登較咗倍速咁得意啊
ed8671ed 發表於 2014-7-25 23:26

被人噓爆
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

最想睇返90年代既叱咤,特別係94年既叱咤,94年既叱咤係網上搵極都搵唔倒,想知道阿菲當年係著乜衫?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

如果今年千嬅可以十年後重奪女金就正了!
希望佢碌歌快D,PLUG下廣東歌,難得今年開得個勢靚!

04年真係正
男金基仔女金千嬅

當年既金牌真係好勁~仲有男歌手3甲+女歌手銅金都係當時paco捧出黎

其實我想睇番如僧比人叫收_個段 x_x

睇返基仔攞男歌手金獎 都仍然好感動
雖然最喜歡的是1996-1999的他
但他回歸樂壇在金牌的年代 出了很多首好hit 的好歌 04年終於登頂 為佢高興!
始終覺得他當年唔應該去英皇...

04年. fiona新人上左3次台!:)

JOEY最後一次拎我最喜愛女歌手
佢應該冇諗過以後都冇得再拎......

最想睇返90年代既叱咤,特別係94年既叱咤,94年既叱咤係網上搵極都搵唔倒,想知道阿菲當年係著乜衫? ...
我等我在 發表於 2014-7-26 00:22

youtube有段90年代叱咤嘅精華, 都有少少王菲唱我願意ge~

星夢情真 發表於 2014-7-25 21:48

me too
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我都係,當年好感動
軒的話 發表於 2014-7-25 22:26

果年遊樂場氣氛好正, 一開波就喊
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我想睇好心分手個part

youtube有段90年代叱咤嘅精華, 都有少少王菲唱我願意ge~
星夢情真 發表於 2014-7-26 07:41

LINK??
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

如果903肯出番早年叱吒既DVD,我一定會買~~
DM多仔多到覆唔哂

LINK??
我等我在 發表於 2014-7-26 10:48

http://www.youtube.com/watch?v=M9dW_isJFzg
我願意大約喺7:19-7:29

如果903肯出番早年叱吒既DVD,我一定會買~~
mosesming 發表於 2014-7-26 10:50

上年商台有提供full version重溫, 但咁啱去到03年就停左, 好嬲

岩岩重睇返香港仔
EDC 真係好靚仔
Kyle_ 發表於 2014-7-25 21:18

不嬲都係... 淫照事件對我對佢既印象無變
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

陳冠希個陣時真係好令仔

個年十大d tag其實都幾短
基仔喊到呢

記得第一次體叱吒系04年 果時好癡迷Fiona/ella
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

陳冠希個陣時真係好令仔

個年十大d tag其實都幾短
基仔喊到呢 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-28 17:06

最短係小城大事~