返回列表 發帖
贏到第2局就穩入決賽
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

咩裁判 ... 明顯直接出界囉

_,被黑死
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

_,被黑死
anson_c1018 發表於 2014-8-16 18:46

明明呢局係中國架

第一次技術暫停
我們的總和

好lag。。。好慘。。。有冇澳門台???

澳門電視台直播睇唔到。。。多謝政府。。。

第一次技術暫停
Wonders 發表於 2014-8-16 19:00

25 : 21 呢局贏得唔容易
好lag。。。好慘。。。有冇澳門台???
kk8733 發表於 2014-8-16 19:02

我無事 仲係好順

贏兩局,搞掂入決賽,最好贏埋場波
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

贏兩局,搞掂入決賽,最好贏埋場波
anson_c1018 發表於 2014-8-16 19:19

第四局唔好放鬆呀
我們的總和

追平了。。有機會。。。

唔希望要打第五局
我們的總和

唔希望要打第五局
Wonders 發表於 2014-8-16 19:32

明明係 3:0 , 個裁判

明明係 3:0 , 個裁判
chanchan0909 發表於 2014-8-16 19:51

2:2
我們的總和

另一邊 USA 3 : 2 Thailand , 美國又攞少左分

想問下今日中國隊係咩陣容?
sorry係街 睇唔到...

另一邊 USA 3 : 2 Thailand , 美國又攞少左分
chanchan0909 發表於 2014-8-16 19:52

條link睇唔到
我們的總和

條link睇唔到
Wonders 發表於 2014-8-16 19:53

我無睇 USA VS THAI 呢場 , 定你話中塞 ???
http://www.frombar.com/20140808/vv53e539ce5b2116.40476096-864829.html

http://www.ballbar.cc/LiveHtml/FIVB-World-Grand-Prix_0810004557.htm

CHN 11 : 8 SRB 喇而家 !!!

我無睇 USA VS THAI 呢場 , 定你話中塞 ???
chanchan0909 發表於 2014-8-16 20:04

中塞呀
我們的總和

中塞呀
Wonders 發表於 2014-8-16 20:05

ballbar 個 link 仲睇到http://www.ballbar.cc/LiveHtml/FIVB-World-Grand-Prix_0810004557.htm

ballbar 個 link 仲睇到
chanchan0909 發表於 2014-8-16 20:06

Thx 睇到了
我們的總和

13平
我們的總和

15 : 14 加油 !!!!!!!!!!!!!!!!

發球失誤
我們的總和

死人裁判 !!!!!!! 明明 3:0 !!!!!! 好賤囉 !!!!!!

今站究竟咩事
我們的總和

想問下今日中國隊係咩陣容?
sorry係街 睇唔到...
wchan2013 發表於 2014-8-16 19:53

首發係 朱婷 楊珺菁 曾曾 大麗麗 小惠 王娜 陳展

今站究竟咩事
Wonders 發表於 2014-8-16 20:15

係囉 好似打完香港站就唔知點咁 主力應該攰喇 但係 D 替補又頂唔上 (除左汪慧敏)

係囉 好似打完香港站就唔知點咁 主力應該攰喇 但係 D 替補又頂唔上 (除左汪慧敏) ...
chanchan0909 發表於 2014-8-16 20:19

月月
我們的總和

月月
Wonders 發表於 2014-8-16 20:20

呢個周期真係仲好需要月月 , 希望月月快 D 好返 !!!

呢個周期真係仲好需要月月 , 希望月月快 D 好返 !!!
chanchan0909 發表於 2014-8-16 20:27

聽日中日大戰都唔知點 以今日咁嘅狀態黎講唔多樂觀
我們的總和

聽日中日大戰都唔知點 以今日咁嘅狀態黎講唔多樂觀
Wonders 發表於 2014-8-16 20:29

其實已經入左 , 不如比主力休息 , 替補練下喇

其實已經入左 , 不如比主力休息 , 替補練下喇
chanchan0909 發表於 2014-8-16 20:37

第五局個match point把握唔到
我們的總和

未睇返今場比賽
不過個分既然夠入總決賽
咁聽日就比d主力休息下啦

第五局個match point把握唔到
Wonders 發表於 2014-8-16 20:46

一度領先 4 分都贏唔到真係需要好好總結 , 不過好彩仲見到咁多問題 , 仲有時間同機會去進步 , 去到遲 D 世錦賽先發現就太遲喇

未睇返今場比賽
不過個分既然夠入總決賽
咁聽日就比d主力休息下啦
patrick1029 發表於 2014-8-16 21:12

尋日 月月傷左 單丹娜救波撞親
今日 小惠抽筋

希望其他主力都有得休息喇 !

未睇比賽 有無人簡要講下咩回事~
初心傷過
重新再跳

未睇比賽 有無人簡要講下咩回事~
MiRi 發表於 2014-8-16 22:17

頭三局都算係你一分我一分 , 不過好多誤判 , 其中第二局(唔記得幾比幾) , 明明塞國接應直接打出界 , 邊線裁判竟然話界內 , 原本一場 3:0 嘅比賽要打第四局

後面中國隊就算係比分領先都好被動 , 今日自由人陳展一傳太麻麻 , 導致好多球都比主攻 , 亦都換左 D 替補 , 但係都無辦法扭轉局面

第五局原本好好地 13:9 , 最後 15:17

意大利 VS 德國
第一局 22 : 25
第二局 21 : 25
第三局 25 : 18
第四局 25 : 14
第五局 15 : 12

俄羅斯 VS 土耳其
第一局 28 : 26
第二局 19 : 25
第三局 25 : 21
第四局 25 : 15

第二檔冠軍戰
比利時 VS 荷蘭  3 : 2  (20:25 25:23 25:23 25:27 15:10)

頭三局都算係你一分我一分 , 不過好多誤判 , 其中第二局(唔記得幾比幾) , 明明塞國接應直接打出界 , 邊線 ...
chanchan0909 發表於 2014-8-16 22:40

我地唔知從幾時開始由逆轉人地變左成日被人地逆轉
自從黃金一代退役之後,第五局勝率好似一直都好低
無論去到邊度甚至係主場都無被裁判特殊照顧過
不過點都好,入左總決賽都叫做完成任務
之前覺得中國女排入總決賽都係一件幾艱難既事
初心傷過
重新再跳

我地唔知從幾時開始由逆轉人地變左成日被人地逆轉
自從黃金一代退役之後,第五局勝率好似一直都好低
無 ...
MiRi 發表於 2014-8-16 22:47

同意 ! 今日呢場就當係個教訓 , 最緊要知道衰咩 , 其實知道佢地個個隊員都好努力嘅 , 希望總決賽又見到佢地嘅進步 !

到現時 8 場為止 , 中國隊嘅防守真係比以前多左好多 , 可以話到目前為止最穩定嘅一個環節 !

同意 ! 今日呢場就當係個教訓 , 最緊要知道衰咩 , 其實知道佢地個個隊員都好努力嘅 , 希望總決賽又見到佢 ...
chanchan0909 發表於 2014-8-16 23:01

希望世錦賽可以入到四強
對上入四強已經係2002年
初心傷過
重新再跳

希望世錦賽可以入到四強
對上入四強已經係2002年
MiRi 發表於 2014-8-16 23:10

我都希望佢地可以入到 ! 希望到時佢地有更好嘅狀態 !

原來 40 日都無世錦賽就開始喇 !

今日差唔多全部 5 局

頭三局都算係你一分我一分 , 不過好多誤判 , 其中第二局(唔記得幾比幾) , 明明塞國接應直接打出界 , 邊線 ...
chanchan0909 發表於 2014-8-16 22:40

其實第二局有兩球應該是中國嬴, 一球是朱婷扣球入在底線但判OUT, 另一球就是你上面所講的, 中國應嬴這局.

幸好去到決賽會有重判, 可睇錄像, 會較公平.

其實第二局有兩球應該是中國嬴, 一球是朱婷扣球入在底線但判OUT, 另一球就是你上面所講的, 中國應嬴這局. ...
2046 發表於 2014-8-17 00:18

以為今年總決賽無 , 原來有 , 咁就好喇

好似話世錦賽都會有

其實第二局有兩球應該是中國嬴, 一球是朱婷扣球入在底線但判OUT, 另一球就是你上面所講的, 中國應嬴這局. ...
2046 發表於 2014-8-17 00:18

鷹眼對隊員嚟講雖然好 但對觀眾嚟講觀賞性降低左

荷蘭out 左
初心傷過
重新再跳

第八輪過後排名
1  巴西          23 (八戰全勝) (獲得總決賽資格)
2  中國          17 (五勝三負) (獲得總決賽資格)
3  土耳其       13 (五勝三負)
塞爾維亞    13 (四勝四負)
------------------------------------
俄羅斯       13 (勝四負)
6  意大利       12 (五勝三負)
德國          12 (四勝四負)
美國          12 (四勝四負)
日本          10  (三勝五負) (總決賽東道主)
10 南韓         10  (三勝五負)
11 泰國           6  (兩勝六負)

12 多米尼加    3  (一勝七負)

第二檔總決賽冠軍 : 比利時 (獲得總決賽資格)

4 場重點之戰
13:00 南韓 VS 塞爾維亞
15:00 多米尼加 VS 美國 (USA 拎 3 分都要睇歐洲面色)
21:40 意大利 VS 土耳其
00:10 德國 VS 俄羅斯