返回列表 發帖

joey去左邊?

上半年出咗廣告歌電影歌又冇晒音樂消息,joey今年會出碟嗎?

唔系有首好hit嘅歌乜
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

最新百記廣告有佢

踢完世界杯抖下都要掛
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

like緊每一條ig po

竟然咁都唔知.
佛都有火也是如此!!!!!

Alex fung已經寫好左三首demo比Joey
應該比左填詞人,寫緊詞掛

竟然咁都唔知.
佛都有火也是如此!!!!!
kenny1102 發表於 2014-8-3 19:32

今日美祖幫佢媽媽慶生嗄
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

佢唔係因為拍拖而比蛋記雪緊咩?
泳兒隻碟賣得咁好 緊係要力捧佢做一姐啦
Happy and Blessed.

佢練緊韓文出泡菜歌吖嘛!!

佢唔係因為拍拖而比蛋記雪緊咩?
泳兒隻碟賣得咁好 緊係要力捧佢做一姐啦
jose 發表於 2014-8-3 19:44

蛋公司唔係得JOEY搵到錢咩? 仲雪佢!?

佢練緊韓文出泡菜歌吖嘛!!
kingsfacheung 發表於 2014-8-3 19:45

又you are my destiny?

唔系有首好hit嘅歌乜
李范建 發表於 2014-8-3 19:27

邊度有? 果首翻唱?

蛋公司唔係得JOEY搵到錢咩? 仲雪佢!?
點解 發表於 2014-8-3 19:47

你見佢頭半年比人投閒棄置就知 得首愛情也有生命係坊間有少少知名度 其他plug歌flop哂
反而泳兒隻碟係出面好hit 連登銷量榜數周 勁歌季選連拎2獎 又參加大陸比賽人氣急升
我個人覺得係時候長江後浪推前浪lor
Happy and Blessed.

alvingoh : 美是一種態度,一種自信,一種氣質. Get ready to see the new 容祖兒! Coming soon!!

alvingoh : 美是一種態度,一種自信,一種氣質. Get ready to see the new 容祖兒! Coming soon!!  ...
stephybest 發表於 2014-8-3 19:52

咩事

唔通跟千嬅一樣有話題作

咩事

唔通跟千嬅一樣有話題作
點解 發表於 2014-8-3 20:05
我諗係造型上既改變姐
應該唔會同千千打對台既

簽名被屏蔽

如果千嬅既話題作係扮野性淫女
咁祖兒既話題作應該要係扮純情公主  ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-8-3 20:09

美祖首首歌都係暗咸歌喎我的驕傲,世上只有全部都係淫歌喎
點扮純情呀?

如果千嬅既話題作係扮野性淫女
咁祖兒既話題作應該要係扮純情公主  ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-8-3 20:09

邊係純情公主,係扮可愛教主

小道消息話Ajoey今年攞完第十個女金之後同容生拉埋天窗
順便宣佈退出樂壇半年,期間GEM會成為接班人 ...
nicknicknick 發表於 2014-8-3 20:29

容生恨到啦 有得入贅
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

會不會秘密懷孕

或者美祖想提攜ivana上一線
所以棄金……

或者美祖想提攜ivana上一線
所以棄金……
l00540 發表於 2014-8-3 21:20

想提攜霏妹至真
話曬霏妹皮膚都比較黑 同性三分親噶
而且霏妹唱現場又唔得 威脅少d
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

想提攜霏妹至真
而且霏妹唱現場又唔得 威脅少d ...
John 發表於 2014-8-3 21:23

美霏無心戀戰啦,掛住住蒙古包做義工啦,應該遲下去非洲做無國界曬燈,翻黎正式接美祖棒

15 years, contract with EEG is up this year? She is taking it easy and enjoying her love life?

15 years, contract with EEG is up this year? She is taking it easy and enjoying her love life?
boy4dudes 發表於 2014-8-3 21:41

點解當年EGG咁有信心一簽簽15年?

會不會秘密懷孕
肥千 發表於 3/8/2014 21:04

SHE CAN?!

Nathan 發表於 2014-8-3 21:52

Eating a spring roll without using her hands and in one go, this showed her determination! Surely this gave the EEG boss 信心!

評分人數

成班人抽水 話說真系好耐無聽過Joey既歌……
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

成班人抽水 話說真系好耐無聽過Joey既歌……
CBY0710 發表於 2014-8-3 23:13

POOR JOEY~

想提攜霏妹至真
而且霏妹唱現場又唔得 威脅少d ...
John 發表於 2014-8-3 21:23

吳雨霏 年尾隻碟係粵語定國語?

要遲d出現,唔系就會攞女金

Nathan 發表於 2014-8-3 21:52

入英皇好多都至少簽十年架啦
只係甘岩得一個彈出quota 俾左容小姐甘解

如果大眾係唔buy既話,俾幾多彈出quota jy都冇用啦
joey成日都努力求變,不斷俾到樂迷新既一面先keep到今日
呢10幾年黎靠唱k歌走紅一時既女歌手多不勝數,但之後就無以為繼諗住食老本,
所以咪紅得一兩年貨仔dup哂,佢地間唱片公司咪將你所謂既彈出quota轉俾其他女歌手,個cycle就不斷循環
入英皇好多都至少簽十年架啦
只係甘岩得一個彈出quota 俾左容小姐甘解 ...
hictons 發表於 2014-8-4 08:24

JY年底谷一谷就可以攞獎

12月派歌都女金嫁啦
Btw 好多人關心祖祖

小日子冇摞到至尊碟已经心淡。。唔知今年有冇机。。

teennum1 發表於 2014-8-4 10:57

小日子 都冇 。今年no need to think about it la

乜佢唔係因為聲沙 唞咗好耐咩下半年發力啦
ALEX有寫歌俾佢

teennum1 發表於 2014-8-4 10:57

已經冇期望 比孤單的春天攞飽佢啦
=)

Joey Yung
1 min ·
左一和左二今天做了很久沒做的事,左一是客串拍mv,左二是探mv班,大家都對這作品充滿感情充滿期望,我就當然不亦樂乎!期待「讓我們走下去」的面世,一家人一起工作嘻嘻哈哈又一天!

老實講我又唔覺得佢消失
休息嗰3個月期間d人仲冧緊佢場演唱會 又拍 12道瘋味
好翻之後就狂做嘉賓 拍廣告
嘉賓做完之後就出1314碟
其實冇人會覺得會唔見咗吧?

Joey Yung
1 min ·
左一和左二今天做了很久沒做的事,左一是客串拍mv,左二是探mv班,大家都對這作品充滿 ...
jsun 發表於 2014-8-4 22:49

都係6個字
=)

如果大眾係唔buy既話,俾幾多彈出quota jy都冇用啦
joey成日都努力求變,不斷俾到樂迷新既一面先keep到今日 ...
Korwyn 發表於 2014-8-4 09:10

沒有否定佢既努力,我指既係公司角度
唔使過度敏感
有些年份 好似上面講既小日子
係值得一餘
但同陳生一樣 係咪年年都甘值呢。。
台灣 內地 韓國 都唔係一人壟斷啦

唔係討厭佢 都唔係鍾意佢
純粹對雞蛋既做法感覺一般
有時歌手都好被動
假如黎緊係一首好歌 我覺得值既
不過係咪去到金獎又係另一議題

人地今年出三隻碟架