返回列表 發帖

《勁歌金曲》錄影(6/8/2014)

日期: 6/8/2014
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 吳業坤、譚嘉儀、胡鴻鈞、羅鈞滿、
             鄭世豪、姚兵、C AllStar、鄭敬基、
             馮允謙、KellyJackie。
時間: 19:45
地點: 將軍澳電視廣播城一廠外灰位

一集比一集壯觀
6個主持4個歌手單位

呢一輯摺得未?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

冇人有歌喺個榜度
完全估唔到邊個冠...

又黎玩唔公佈冠軍歌歌手?

一係快 D 上留言信箱速冠啦
呢首真係唔錯嗄

熊君會唔會唱新劇主題曲?
本週冠軍歌: 回憶半分鐘 - Cloud 雲浩影

呢首真係唔錯嗄

熊君會唔會唱新劇主題曲? ...
Our_Souvenir 發表於 2014-8-5 19:55

可能係羅鈞滿鄭世豪個首合唱冠
02 著地 - 鄧麗欣

我只知聽晚係錄 2 集
星勤 發表於 2014-8-5 12:12

咁都錄倒兩集先真係壯觀。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Our_Souvenir 發表於 2014-8-5 19:55

個劇得 20集,呢兩集錄影內要唱架喇。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

可能係羅鈞滿鄭世豪個首合唱冠
hinz 發表於 2014-8-5 20:00

唔係啦掛

立立ig話拍勁歌金曲短劇

姐係上星期錄一集啦
仲以為會有許志安添
會唔會真係可以播MV奪冠????

立立ig話拍勁歌金曲短劇
XYZZY 發表於 2014-8-5 20:50

連歌手都要拍膠劇
而且又係立立
究竟係咪冇人肯上?

有冇人可以解釋下點解羅鈞滿被網民小既...

佢講左or做左乜野????

PangChiYeung 發表於 2014-8-5 21:04

維基開唔到台單新聞

PangChiYeung 發表於 2014-8-5 21:04

香港網絡大典呢個網站幫到你xd
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 18 冠軍歌:陳慧敏 - 拯救我自己

聽左首歌嘅完整版喇,首歌叫 高攀,56網有。
好適合佢唱,好過 鬥快 同 棋逢敵手 好多。
如果 星夢 諗住要佢行呢條 溫柔輕盈 路線都唔係差,
有出到紅歌嘅可能性,不過啲懶音真係要執執。

呢首真係唔錯嗄

熊君會唔會唱新劇主題曲? ...

奢侈品都好快 out .. 留言信箱都應該一樣 ..
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

家書 TVB PLUG左
CAS今晚應該唱呢首

家書 TVB PLUG左
CAS今晚應該唱呢首
rubylovessss 發表於 2014-8-6 09:48

可能冠呢首~~~~~

又有膠劇
02 著地 - 鄧麗欣

Ken琴晚都發ig話拍短劇....

btw 今晚有冇人去睇現場錄影啊???

原本想去,但一諗到要逼我睇埋啲膠劇先走得,即刻唔想去
Infinity & Eternity

24同31號都淨係做15分鐘
不如而家上eason跟住冠左佢啦
02 著地 - 鄧麗欣

第一、二集 (7月13日、7月20日):11主持+17歌手單位
第三、四集 (7月27日、8月3日):7主持+17歌手單位
第 ...
nicholashin 發表於 2014-8-8 00:48

主持自high 由主持唱出冠軍歌
Happy and Blessed.

第一、二集 (7月13日、7月20日):11主持+17歌手單位
第三、四集 (7月27日、8月3日):7主持+17歌手單位
第 ...
nicholashin 發表於 2014-8-8 00:48

放完暑假,摺咗

24同31號都淨係做15分鐘
不如而家上eason跟住冠左佢啦
hinz 發表於 2014-8-8 00:39

點解既???

傳聞許志安有單獨錄到勁歌
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解既???
PangChiYeung 發表於 2014-8-8 10:08

做港姐呀

做港姐呀
ed8671ed 發表於 2014-8-9 11:24

咁點解下星期又有得錄勁歌既??又話有楊千嬅

傳聞許志安有單獨錄到勁歌
星勤 發表於 2014-8-9 11:07

哇 真的嗎 係就好

咁點解下星期又有得錄勁歌既??又話有楊千嬅
PangChiYeung 發表於 2014-8-9 11:47

係咪講緊預告個訪問咋?

去咗色惑MV做訪問姐

哇 真的嗎 係就好
PangChiYeung 發表於 2014-8-9 11:47

傳聞咋,錯左唔好賴我

C AllStar 錄果集我無去,但有人話播左段片係許志安唱歌
但又唔係唱《流淚行勝利道》架喎
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

傳聞咋,錯左唔好賴我

C AllStar 錄果集我無去,但有人話播左段片係許志安唱歌
但又唔係唱《流淚行勝利 ...
星勤 發表於 2014-8-9 12:15

咁可能播以前d經典歌live片段掛= =

2014.08.10 - 韓國型男組合N-SONIC載歌載舞
播出日期: 2014.08.10 (日)        

約八、九個月沒有作客《勁歌金曲 ...
ed8671ed 發表於 2014-8-9 13:15

可能美千遲D都偷偷錄勁歌唱色惑

Made in Hong Kong 李志剛 前後講左三次:

(1) 我覺得勁歌好睇喎而家改得
(2) 我真心覺得好好睇
(3) 但真係好睇 成班年青人 成個 show 清新左

(3) 但真 ...
Bluejays 發表於 2014-8-14 22:38

其實我覺得只要唔左膠劇舊就冇咩問題啦

(3) 但真 ...

鄭俊弘在場先咁講
之前岩岩改嗰陣佢同Angela係踩架囉
別太天真

鄭俊弘在場先咁講
之前岩岩改嗰陣佢同Angela係踩架囉
別太天真
ricorico07 發表於 2014-8-14 23:01

佢今日提嘅係 第4集,呢集有權令佢改觀。

(3) 但真 ...

佢睇中左邊個男主持呀
Happy and Blessed.

佢睇中左邊個男主持呀
jose 發表於 2014-8-15 00:17

公園牙醫零鏗掛?

2014.08.17 - 鄭敬基獻唱經典歌曲<酒杯敲鋼琴>
播出日期: 2014.08.17 (日)       

重返樂壇,並即將舉行演唱會的鄭敬基(Joe),分別與鄭世豪(Hoffman)、譚嘉儀jam歌,合唱<兩脅插刀>及<酒杯敲鋼琴>。Joe更聯同Kellyjackie陳曉琪(KJ)、姚兵等人,上演《勁歌》處境喜劇「金曲家族」;上集「坤哥」吳業坤飾演的曲旗,揚言要「百倍奉還,向香港樂壇報復」,究竟這次他會搞出甚麼「大頭佛」呢?KJ亦會送上親自填詞的作品<留言信箱>。

此外,坤哥夥拍羅鈞滿(Moon)「走過樂壇大地」,帶大家看看薛凱琪(Fiona)的演唱會綵排,訪問她有關入行十周年紀念演唱會的主題概念、排舞情況等,為她打氣。最近唱而優則演的C AllStar,作客分享第一次拍戲及獻唱電影配樂的感受,四子更帶來一曲<家書>。節目另有馮允謙演繹<我好想你>、Hoffman及Moon合唱劇集《忠奸人》主題曲<灰色命運>,並會播放王君馨主唱的《寒山潛龍》片尾曲<她最好>MV。本周「勁歌金榜」的冠軍位置由鍾欣潼、羅力威合唱的華語歌<星星的眼淚>拿下。
02 著地 - 鄧麗欣

2014.08.17 - 鄭敬基獻唱經典歌曲
播出日期: 2014.08.17 (日)       

重返樂壇,並即將舉行演唱會的鄭敬基(Joe) ...
hinz 發表於 2014-8-15 14:22

双周冠无了

勁歌都要播MV
nicholashin 發表於 2014-8-15 14:28

其實我覺得個mv拍得幾靚既

膠劇又出現了

咁究竟勝利杜著兩套衫有咩用意?

btw LLV同Gill係咪Live... 佢預告冇寫他們會現場演繹這首歌...
好似會播MV咁既

btw LLV同Gill係咪Live... 佢預告冇寫他們會現場演繹這首歌...
好似會播MV咁既
PangChiYeung 發表於 2014-8-15 18:13

好彩唔係條道雙週冠嗄
BTW 星星的眼淚一台冠好安慰嗄
好歌冇好報嗄

好似會播MV咁既
PangChiYeung 發表於 2014-8-15 18:13

可能播番上次個LIVE XD
星星竟然有一台冠 神了 睇黎TVB 真係無咩歌好冠- -

睇到勁歌預告, 有另一版本星星的眼淚live

睇Fi排舞訪問

星星的眼淚 竟然有一台冠 !!!!!

可能播番上次個LIVE XD
星星竟然有一台冠 神了 睇黎TVB 真係無咩歌好冠- - ...
俊仔 發表於 2014-8-15 23:49

係 TVB 有眼光才對吧