返回列表 發帖
http://www.kkbox.com/hk/tc/chart ... ly-song-latest.html
kkbox每日單曲日榜可以睇番2010年6月10日至今任何一日

itunes係咪通常有新歌出都上到頭幾名?如果上唔到的話個歌手都霉得好緊要咁

http://www.kkbox.com/hk/tc/chart ... ly-song-latest.html
今日kkbox排行 (6/8/2014)
AGA 一 上到第2位, 係佢第一次上到咁高位!
反而Mag首食物鏈跌到落第9
官恩娜 共勉之 19位, 始終比其他華納歌手弱, 但好過眼淚極黑

http://www.hotmusiccharts.com/hk/itunes/100
搵唔到itune排行榜,呢個網信得過嗎?
熊貓第1, 共勉之第2, 一第3, 不再說分手第4
食物鏈已經跌落32..

今日kkbox單曲榜
古Sir繼續第一,AGA依然第二
熊貓升上第5名
食物鏈升番上第7
共勉之升上17,而家全華納「最高名次」最低既居然係Shiga
小肥新歌得82名

Hot Music Chart更新左,而家熊貓第一,一第二,共勉之第三,約誓第四

今日kkbox單曲榜,最大亮點係AGA超過古Sir拎第一
睇下AGA個榜首可以keep到幾耐

反而食物鏈跌落第10...

KKBox: CAS A Hundred Times都上左11位
被out出top 20既係官恩娜 共勉之,仍然係全華納成績最差…

下星期Hubert首高攀kkbox itunes會有咩成績呢

大公司黎講,太陽喺kkbox既成績好差下,相反星夢個個都插但kkbox成績幾好,甚至好過華納

咦,DSD所用既statistical model唔同左喎

估唔到CAS首A Hundred Times咁勁,itunes同kkbox都第1
另外,Hubert首高攀上左itunes 15位

http://www.musicone.com.hk/#hot_songs1-1
樓主有冇留意musicone個日榜呢?雖然應該比itunes / moov / kkbox少人用

吳若希擊敗GEM成為kkbox日榜第一名
但涵蓋率依然GEM比較高,喜歡你(8.160%) 越難越愛(7.417%)

事實上吳若希喺kkbox一向屈機,睇番上年個年結就知佢有幾屈...
http://www.kkbox.com/hk/kdma/2013/rank.php?channel=cantonese

另外,雖然CM好多人話薛凱琪首最後最後唔好聽,但kkbox都上到去第4名了

20/9 越難越愛 15.004%
btw一加一上到第6位

Kay新碟D歌喺kkbox成績幾好喎
有3首歌入到top 20, 希望keep到

btw Beyond海闊天空入到第5名

水星逆行出左的話
有冇可能拉到越難越愛個No. 1落黎

唔講唔覺楊千嬅首新歌入到kkbox單曲日榜第4名
爭唔爭得過三位年輕歌手 (Jinny, Shiga, Pakho) 呢

11/4    越難越愛 9.938% / 水星逆行 8.610% / 還記得 6.957%
            好不容易遇見愛 6.235% / 護航 5.939%

4) Jinny第一首於iTunes得到銷量冠軍的單曲?
5) 截至十一月六日,'越難越愛'於KKbox本地單曲排行榜總共得到幾多天的冠軍?

Bluejays你答唔答到星夢fb呢兩題問題

有個留言 post 晒五個答案出嚟了
竟然 itunes 嗰條係今年嘅歌,我仲以為係 我懂了 或者更早添

不過佢 (3 ...
Bluejays 發表於 17-11-2014 18:48

1) Jinny第一次推出個人專輯<戀愛日記>的日期?Nov 8, 2010
2) <越難越愛Love Collection精選>係Jinny第幾張個人專輯?4
3)Jinny第一首電台流行榜冠軍歌?我懂了
4) Jinny第一首於iTunes得到銷量冠軍的單曲?愛我請留言
5) 截至十一月六日,'越難越愛'於KKbox本地單曲排行榜總共得到幾多天的冠軍?53

kkbox 2014/10/26

越難越愛 10.543%
水星逆行   7.639%

距離拉近了,睇下有冇得追
如果連 Shiga 都拉唔到 ...
Bluejays 發表於 27-10-2014 15:44

當時仲妄想水星逆行拉到越難越愛落馬添

投降吧單曲日榜升到第2,涵蓋率得3.630%

Phil係咪巨聲4唱完爆翻上去
nicholashin 發表於 29-12-2014 22:01

高山低谷KKBox單曲榜成績
19/12/2014 (33)
20/12/2014 (24)
21/12/2014 (8)
22/12/2014 (6)
23/12/2014 (6)
24/12/2014 (6)
25/12/2014 (6)
26/12/2014 (6)
27/12/2014 (4)
28/12/2014 (7)

叱咤過後,kkbox單曲日榜大洗位
終於有首歌斷到越難越愛冠軍
係咪證明今年叱咤多左人留意?

高山低谷今日單曲榜第一名喎

最近多左個app: JOOX
原來係騰訊既

念念不忘@kkbox

http://www.kkbox.com/hk/kma/2014 ... =cantonese&offset=0
2014年的香港,瀰漫著「世界變了樣」的不安、「勢不兩立」的爭拗、無法分辨的「傳聞」、一起「同行」的決心、「可否不要老」的念舊情緒……音樂的創作及需求亦因為社會氣氛而有所不同,反映時事的、表現個人感受的、順應市場的音樂都平分秋色,各有支持者。去年推出兩張作品的周柏豪,不但全數打入專輯榜,同時有4首歌曲登上單曲榜,更是單曲榜、專輯榜的雙料冠軍,成績彪炳。 電視的效應仍不容忽視,許廷鏗、鄭俊弘分別在單曲和專輯榜上名列前茅,吳若希更有3首歌上榜。除了頒獎禮上成績理想的許志安、謝安琪、張敬軒外,樂隊Supper Moment、Dear Jane,創作歌手方皓玟、林奕匡、AGA等都榜上有名,樂迷已不再是一面倒只聽一線歌手的作品。本地的音樂創作,其實有更多值得我們去發掘!

單曲榜
1. 傳聞 - 周柏豪
2. 只要和你在一起 - 連詩雅
3. 護航 - 許廷鏗
4. 越難越愛 - 吳若希
5. 愛我請留言 - 吳若希
6. 錯過你 - 衛蘭
7. 留不低 - 吳雨霏
8. 差半步 - 陳展鵬
9. 休止符 - 吳若希
10. 還記得 - 周柏豪
11. 喜歡你 - G.E.M.
12. 一 - AGA
13. 一去不返 - Dear Jane
14. 愛最大 - 謝霆鋒
15. 分手總約在雨天 - 方皓玟
16. 現在已夜深 - 周柏豪
17. 沒有花收的日子 - 吳雨霏
18. 無名氏 - 鄭俊弘
19. 青春常駐 - 張敬軒
20. 同行 - 周柏豪

專輯榜
1. 同行 - 周柏豪
2. 熊貓的故事 - 鄭俊弘
3. E11 - 衛蘭
4. Keep Going - 周柏豪
5. 1314容祖兒演唱會 - 容祖兒
6. Across - 吳雨霏
7. 世界變了樣 - Supper Moment
8. Kontinue - 謝安琪
9. De Ja Vu - 張智霖
10. 時日如飛C AllCollection - C AllStar
11. Tonight - 薛凱琪
12. 分手100次電影原聲大碟 - V.A.
13. MORPH - 張敬軒
14. Mooooody Me - 林欣彤
15. 新天地 - 許志安
16. IMAGINE NATION 伍樂城 幻想集 - V.A.
17. Timing - 洪卓立
18. 李克勤精選到無朋友 - 李克勤
19. Memento Live 2013 - 何韻詩
20. 3 - 林奕匡

一直唔明
唔係個個都鬧越難越愛好煩好洗腦架咩
點解會keep左咁耐排得咁前 ...
electric 發表於 2-2-2015 00:30

CM、高登、香討等網民覺得煩啫
可能坊間仲係覺得好好loop

你好彩, 咁岩個陣留過兩星期紀錄

2011年第14週(27/3/2011)
1        6        Rubberband        陪著 ...
John 發表於 10-8-2014 11:55

小白係KKBOX衝左上第2 百年不合係星期一都11.476%涵蓋率
不過琴日Pakho係KKBOX上線 咩夠888人post絕密照 ( ...
nicholashin 發表於 24-3-2015 08:46

今晚KKBox Pakho一起聽好似話有1000人?

又有當年moov數據

昨晚(28/4) Shiga喺kkbox有一起聽,唔知佢D歌喺kkbox既排名會唔會提升返D呢
今次係第一次shiga同jinny幾乎同一日出新歌,黎緊呢幾日itunes可能係joey jinny shiga新歌鬥

點解高山低谷無啦啦升番上黎?
matthew1990 發表於 21/10/2015 12:41

高山低谷喺kkbox一直高位,喺itunes就一直都唔低

JW斷左 羅生門 KKBox日榜連續99日第1名

矛盾一生 Day 1 - Day 5 日榜:
No. 25 > 8 > 3 > 2 > 1

10/28 涵蓋率:
小幸運    17.858%
羅生門    1 ...
Bluejays 發表於 29/10/2015 09:31

10/29 涵蓋率:
小幸運    18.000%
羅生門    11.185%
矛盾一生    9.504%

環球 肯定有
matthew1990 發表於 30/11/2015 13:18

環球邊首歌有買views

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20151210/54519292

頭先講嗰個榜,係「YouTube香港2015年度十大熱門音樂影片排行榜」,以下要宣佈嘅,係「十大熱門本地音樂影片排行榜」,陳奕迅《無條件》MV排第一;no.2係坤哥《原來她不夠愛我》,吳若希嘅《武則天》片尾曲《眼淚的秘密》排第三,周柏豪嘅《百年不合》同《小白》分估第四、五位。

排第六係連詩雅《為何要我愛上你》,第七先係《武則天》主題曲——容祖兒主唱嘅《女皇》,第八至十位依次為:鄭俊弘《投降吧》、Dear Jane《最後一次》同Supper Moment - 《幸福之歌》。

矛盾一生唔係歌黎架????
投降吧點解唔係計上年
nicholashin 發表於 10/12/2015 14:22

鄭俊弘 Fred Cheng - 投降吧 Surrender (Official MV)
發佈日期:2015年2月1日

Hebe Adele JW穩守三甲
nicholashin 發表於 14/12/2015 14:42

近排香港區itunes廣東歌三甲似係JW Shiga Jinny三個2010年出道既女歌手包辦
廣東歌第四通常係Phil 有人共鳴,佢都係2010年出道

陽光點的歌就黎過二百萬啦 原來她不夠愛我就黎過四百萬啦 感動。。。
nicholashin 發表於 25/12/2015 16:18

安徒生的錯都一百萬啦

我們都受傷 youtube 100萬點擊啦

陽光點的歌 已經235萬,近排升得好快...

原來她不夠愛我 youtube views過左 無條件 啦