返回列表 發帖
再次顯示左首歌要hit,不外乎gimmick、K歌同GEM三個原因 唔記得左添  
不過我都想帶出坤哥 ...
nicholashin 發表於 2015-10-27 21:46

但當佢keep住依種style,啲hit rate應該越來越少。

證明唔計劇集歌,香港歌手都係陳奕迅 G.E.M. 容祖兒最多人聽
fifty1205 發表於 2015-10-30 15:30

我想問紅字點從個list證明?

唔計新歌,Joey好幾首舊歌都過左100萬。。。     連續劇 5,042,329
      花千樹 3,087,982
      心 ...
p74d47 發表於 2015-11-12 20:35

下,關咩事?首歌今年出?況且首歌係會員個list度咩?

回復 402# matthew1990

如果你講嘅係真㗎話,唔怪得知 某個女歌手 成日出啲K歌,就算勁罐頭,都可以 高 hit rate 啦。佢本身都有家底。
不過我覺得 yanting 應該無買hit rate,因為佢啲歌真係低hit rate到。慘不忍睹。

可憐雙雙,首歌出咗一日就俾人做低咗
Fred fans組織力好強

2016/03/06    Music Weekly Hong Kong Top 30 Digital Tracks

1  Kay Tse  山林道
2  CHEN & Punch  Ever ...
Bluejays 發表於 2016-3-8 17:09

Kay姐叻女
非情歌,無大公司無電視電影谷宣傳,有咁嘅成績都算係咁

2016/03/27    Music Weekly Hong Kong Top 30 Digital Tracks

1 Yoonmirae  ALWAYS
2 K.Will  태양의 후 ...
Bluejays 發表於 2016-3-28 17:59

榜首咁多泡菜歌

#     大概銷量        歌手                               歌曲
01        10296        Hebe Tien 田馥 ...
hkchart 發表於 2016-12-5 09:27

笑,山林道竟然有本地歌第一or第二