返回列表 發帖
其實大麻都係毒品之一,有啲人食咗後會神志不清GA,最好都係唔好掂啦
remus 發表於 2014-8-20 23:10

係既... 不過大麻係最難上癮既一種 都吾知房生佢點樣上癮 @@
    以前識開食大麻既人 無一個上癮-,-
    房生真係太易中毒先會有機會上左8年癮lol
    仲有正常人吸食大麻係3-5g 好似一支煙既份量
    佢可以帶到150g 夠佢食成年-,-
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

係既... 不過大麻係最難上癮既一種 都吾知房生佢點樣上癮 @@
    以前識開食大麻既人 無一個上癮-,- ...
Nicholas 發表於 2014-8-20 23:18
你好熟喎,我啲朋友從未掂過呢啲嘢
任我行 失憶蝴蝶

你好熟喎,我啲朋友從未掂過呢啲嘢
remus 發表於 2014-8-20 23:19

吾係啦 梗係系外國啦...
    香港一聽到就標左你係古惑仔:$
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

吾係啦 梗係系外國啦...
    香港一聽到就標左你係古惑仔:$
Nicholas 發表於 2014-8-20 23:23
醒目
任我行 失憶蝴蝶

突然間好想做公安
佢地就正啦,想點對待柯生都得
Lewis 發表於 2014-8-20 23:15

That's true, but i dont think they can really do anything that is crossing the line tho.

以前識開食大麻既人 無一個上癮-,- ...
Nicholas 發表於 2014-8-20 23:18

食煙仲易有癮過食大麻。
大麻其實真係近煙多過近其他軟性毒品。

以先進國家嚟講,美國已經算係喺 social issues 上極保守嘅國家,
都有 兩個州 爭取到 非藥用大麻 合法化。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

食煙仲易有癮過食大麻。
大麻其實真係近煙多過近其他軟性毒品。

以先進國家嚟講,美國已經算係喺 social ...
Bluejays 發表於 2014-8-20 23:32

係呀 不過我岩岩真係吾敢講
    始終香港人未接受到呢一樣野...

Nicholas 發表於 2014-8-20 23:37

美國:
藥用大麻 合法化 - 23個州(唔知 up唔update)
大麻供消遣用 合法化 - 2個州 (係 2012年 fight 到翻嚟嘅)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Nicholas 發表於 2014-8-20 23:37

好耐以前,喺美國同加拿大,同朋友傾開,
唔知 同性戀 同 大麻 邊樣會先被大眾接受。
估唔到竟然係同性戀。

好耐以前,喺美國同加拿大,同朋友傾開,
唔知 同性戀 同 大麻 邊樣會先被大眾接受。
估唔到竟然係同性戀 ...
Bluejays 發表於 2014-8-20 23:44

大麻始終食太多會上癮 但係性取向係自己選擇架姐

大麻始終食太多會上癮 但係性取向係自己選擇架姐
Nicholas 發表於 2014-8-20 23:49

當時係討論緊,
社會教育 同 因社會教育而造成嘅偏見 問題,
邊樣嘅偏見更深。
(同性戀同大麻 兩樣野本質上嘅唔同大家非常清楚)

當時係討論緊,
社會教育 同 因社會教育而造成嘅偏見 問題,
邊樣嘅偏見更深。
(同性戀同大麻 兩樣野本質 ...
Bluejays 發表於 2014-8-20 23:55

不過點都好中國都無可能將呢樣野合法化啦...
    吾同美國...

不過點都好中國都無可能將呢樣野合法化啦...
    吾同美國...
Nicholas 發表於 2014-8-20 23:59

內地係點,大家明架喇。我係幾奇怪香港嘅反應。

內地係點,大家明架喇。我係幾奇怪香港嘅反應。
Bluejays 發表於 2014-8-21 00:03

傳媒點講 香港人咪點睇 lolxD

突然間好想做公安

我都想

祖名真係令到爸爸好失望 收埋D毒品8年都唔講出黎
rubylovessss 發表於 2014-8-20 19:47

可能兩仔爺一齊隊都未定嗄
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

香港《壹周刊》指出,大陸警方已掌握壹份120位藝人名單,更鎖定2位C姓、1位H姓的高知名度男星。其中1位C姓男演員和房祖名私交甚笃、在兩岸都有高知名度;另外1位C姓是歌手、H姓則人氣男影星。

大家快來競猜,估到PM我
初心傷過
重新再跳

香港《壹周刊》指出,大陸警方已掌握壹份120位藝人名單,更鎖定2位C姓、1位H姓的高知名度男星。其中1位C姓 ...
MiRi 發表於 2014-8-21 10:53

120位
好想知邊d hk藝人有吸

關楚耀同Jill個單
個時有本雜誌暗示某男歌手
一位香港男歌手只唱國語歌唔唱廣東歌

c姓太難估, 太多大姓係c字開頭

h 姓會易d, 包括 "何", "黃(國語拼音)", "洪"...

高知名度C姓男歌手……
陳,張……
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

高知名度C姓男歌手……
陳,張……
anson_c1018 發表於 2014-8-21 12:07

陳。。exxxx 張。。。hxx ?有無多一個提示?

香港《壹周刊》指出,大陸警方已掌握壹份120位藝人名單,更鎖定2位C姓、1位H姓的高知名度男星。其中1位C姓 ...

睇到你wechat 講

不過咁樣放風出嚟 擺明繼續捉啦
公安都知道吸毒既人 冇可能話戒就戒到
nonkul

c姓太難估, 太多大姓係c字開頭

h 姓會易d, 包括 "何", "黃(國語拼音)", "洪"... ...
lblemon 發表於 2014-8-21 11:45

但高知名度 既男 有幾多呢
nonkul

睇到你wechat 講  

公安都知道吸毒既人 冇可能話戒就戒到 {: ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 12:11

我亂估架咋
我驚出律師信 大家寫出嚟請加上“我估”
初心傷過
重新再跳

我亂估架咋
我驚出律師信 大家寫出嚟請加上“我估”
MiRi 發表於 2014-8-21 12:15

都係等睇雜誌爆料 好過我地亂估收律師信
nonkul

C姓男歌手  陳冠希可唔可以出翻來做下頭條?

我好想知道邊個系供貨大拆家,我覺得一定系有一個團夥專門做藝人生意,
因為交收可以好隱秘並且爽快交易,唔會捱價。

有無啲導演要拍 相關電影啦請翻Kai仔東同大鼻名來本色演繹下啦!

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

喂點解我第一時間會諗起陳奕迅既...
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

喂點解我第一時間會諗起陳奕迅既...
gn01270160 發表於 2014-8-21 12:44

我都系,同埋佢老婆都好有嫌疑。。

2C1H 台灣開左名!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

2C1H 台灣開左名!
anson_c1018 發表於 2014-8-21 13:07

下 咩名
nonkul

下 咩名
SA弟林 發表於 2014-8-21 13:08

自己睇,非常疑似!

http://www.setnews.net/E/News.as ... 6206&PageType=3
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

高知名度C姓男歌手……
陳,張……
anson_c1018 發表於 2014-8-21 12:07

c 真係好多大姓, 以廣東拼音計, 有 陳, 周, 張, 趙, 鄭 ...

睇到你wechat 講  

公安都知道吸毒既人 冇可能話戒就戒到 {: ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 12:11

生理癮唔算好難戒, 入戒毒所典完一定戒到, 問題係好多人一出返黎又吸返毒, 因為生活環境, 平時交往d 朋友都冇改變

但高知名度 既男 有幾多呢
SA弟林 發表於 2014-8-21 12:12

咩為之高知名度, 好主觀, 例如房祖名唔算紅, 但佢算知名度高喎.

我都系,同埋佢老婆都好有嫌疑。。
p74d47 發表於 2014-8-21 12:47

佢老婆而家下下跑全馬, 42 公里, 吸毒仲有冇可能跑全馬呢

突然間好想做公安

你指身體上還是精神上?   
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

自己睇,非常疑似!
anson_c1018 發表於 2014-8-21 13:12

點解H係蕭敬騰??

不過睇翻wiki
佢個姓真係H字頭

下 咩名
SA弟林 發表於 2014-8-21 13:08

藝人房祖名吸毒被逮,偵訊時為了自保對於所有問題坦白,據了解,他供出了一份120人的中、港、台藝人名單,目前已經鎖定2位C姓、1位H姓的高知名度男星,外界質疑這3人就是與房祖名、柯震東2人交情好的陳柏霖、陳奕迅與蕭敬騰,而這份名單,未來恐怕即將掀起演藝圈大波瀾。

WAWA。。。快D拉。。。

藝人房祖名吸毒被逮,偵訊時為了自保對於所有問題坦白,據了解,他供出了一份120人的中、港、台藝人名單 ...
kk8733 發表於 2014-8-21 13:53

收皮啦咁黑心

收皮啦咁黑心
electric 發表於 2014-8-21 13:54

俾人話。。。皮已收。。。

你指身體上還是精神上?
我等我在 發表於 2014-8-21 13:42

當然係身體 正爆

點解H係蕭敬騰??

不過睇翻wiki
佢個姓真係H字頭
electric 發表於 2014-8-21 13:43

覺得唔係佢
H係男影星,但老蕭出道咁耐拍得兩套戲

原來早就透露玄機
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來早就透露玄機
electric 發表於 2014-8-21 14:16

真係正 一早已經比大眾估緊lolxD

咩為之高知名度, 好主觀, 例如房祖名唔算紅, 但佢算知名度高喎.
lblemon 發表於 2014-8-21 13:26

份名單係大陸爆出嚟吧 咁就應該按番大陸拼音去估
nonkul

藝人房祖名吸毒被逮,偵訊時為了自保對於所有問題坦白,據了解,他供出了一份120人的中、港、台藝人名單 ...
kk8733 發表於 2014-8-21 13:53

嘩 成事既話成個圈都可以大洗牌
kary做最女不是夢
Happy and Blessed.

覺得唔係佢
H係男影星,但老蕭出道咁耐拍得兩套戲
阻住 發表於 2014-8-21 14:01

我都覺得H唔係蕭敬騰,佢點都唔算電影明星
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

嘩 成事既話成個圈都可以大洗牌
kary做最女不是夢
jose 發表於 2014-8-21 14:28

依家講係男歌手多。。。點解又關KARY事???

依家講係男歌手多。。。點解又關KARY事???
kk8733 發表於 2014-8-21 15:00

可能佢打錯字,想打剩字但打錯最字
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇