返回列表 發帖
嘩 成事既話成個圈都可以大洗牌
kary做最女不是夢
jose 發表於 2014-8-21 14:28

你肯定kary唔係份名單上??

供左又點- -
好難搵到證據告其他人
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

藝人房祖名吸毒被逮,偵訊時為了自保對於所有問題坦白,據了解,他供出了一份120人的中、港、台藝人名單 ...
kk8733 發表於 2014-8-21 13:53

會唔會上年有人食完先出席1月1?

某C藝人呼之欲出,自己睇圖~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
初心傷過
重新再跳

想問下識法律嘅人, 如果畀人驗到體內有吸毒,
但係身上/家中搜唔到毒品, 其實係咪唔犯法?

MiRi 發表於 2014-8-21 16:10

擺明係佢啦
不過冇證據 佢又係台灣 大陸公安都捉唔到佢啦
nonkul

擺明係佢啦
不過冇證據 佢又係台灣 大陸公安都捉唔到佢啦
SA弟林 發表於 2014-8-21 16:21

係代言活動, 我諗係比廣告商 cut 左個活動

其實, 佢好紅? 而我不知道陳栢霖是誰

我以前好鍾意陳柏霖嫁...
果時佢同劉亦菲一齊拍五月之戀
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

MiRi 發表於 2014-8-21 16:10

藝人房祖名吸毒被逮,偵訊時為了自保對於所有問題坦白,據了解,他供出了一份120人的中、港、台藝人名單,目前已經鎖定2位C姓、1位H姓的高知名度男星,外界質疑這3人就是與房祖名、柯震東2人交情好的陳柏霖、陳奕迅與蕭敬騰,而這份名單,未來恐怕即將掀起演藝圈大波瀾。

愈來愈真。2位姓c 1個應該中左。
另一個

想問下識法律嘅人, 如果畀人驗到體內有吸毒,
但係身上/家中搜唔到毒品, 其實係咪唔犯法? ...
Pure. 發表於 2014-8-21 16:17

會呀...
若果吾係以藥用既話一定犯法...
香港大陸既話
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

btw 講真要計藝人食過大麻
點至120個 @@?
大麻common到咁 @@

回復 308# lblemon

後會無期 江河

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

回復  lblemon

後會無期 江河
windyiiyy 發表於 2014-8-21 16:56

我承認我out, 呢2樣野係戲還是歌 我都唔知

回復 315# lblemon

乜 後會無期還沒有在港上演咩……咁我唔知啦。

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復  lblemon

乜 後會無期還沒有在港上演咩……咁我唔知啦。
windyiiyy 發表於 2014-8-21 17:17

唔關你事, 我本身就out, 我只留意關注果d 藝人架咋

另一個c 姓男藝人仲係成日身處內地開騷....希望佢冇事啦.

我承認我out, 呢2樣野係戲還是歌 我都唔知
lblemon 發表於 2014-8-21 17:13

Don't worry,我有個二十幾歲嘅同事,唔知邊個係吳雨霏。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

其實我真係覺得Eason有high嘢
尤其佢上年Eason's Life同1月1叱吒試過發台瘟
當然我希望最好唔係佢。。。
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

我反而希望有啲女歌手出現下。

Don't worry,我有個二十幾歲嘅同事,唔知邊個係吳雨霏。
Bluejays 發表於 2014-8-21 17:22

而我不知道吳雨霏是誰

反OT 希望快d水落石出

其實, 佢好紅? 而我不知道陳栢霖是誰 ...
lblemon 發表於 2014-8-21 16:23

佢都仲未出事 廣告商點會取消活動
應該公司果邊驚傳媒係活動中亂發問 之後出d新聞亂作
nonkul

佢都仲未出事 廣告商點會取消活動
應該公司果邊驚傳媒係活動中亂發問 之後出d新聞亂作 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 20:26

也有這樣的可能.

其實, 佢好紅? 而我不知道陳栢霖是誰 ...
lblemon 發表於 2014-8-21 16:23

自己取消就真!
驚一入中國境內就俾人拉!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

大難臨頭各自飛

陳柏霖經理人張力今日接受台灣《蘋果》訪問,驚爆原來陳柏霖一早同佢(即張力)透露過,話知道祖名同柯震東吸毒。陳柏霖仲向張力堅稱自己冇份,並表示細個嗰陣目睹親友因毒被抓,所以對毒品有很大陰影,強調終生不碰毒品。至於今次合肥活動取消,張力表示:「前一天和廠商討論,廠商怕焦點被模糊,因而決定取消。」
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

大難臨頭各自飛

陳柏霖經理人張力今日接受台灣《蘋果》訪問,驚爆原來陳柏霖一早同佢(即張力)透 ...
Bluejays 發表於 2014-8-21 21:09

都有微博暗示係佢sosad
    不過吾肯定啦/_\

大難臨頭各自飛

陳柏霖經理人張力今日接受台灣《蘋果》訪問,驚爆原來陳柏霖一早同佢(即張力)透 ...

阿嬌夠話拒絕婚前性行為啦

重要呢啲時候先搵個藉口扮清白
Happy and Blessed.

陈 X 霖、曹X、何X东,CCH暂时不便公开罢了
(from: weibo)
任我行 失憶蝴蝶

大難臨頭各自飛

(from 大仁哥 weibo)
願一切安好2014年8月18日 19:55

從新聞上得知,朋友發生事情了,而我也聯繫不上他,
如果事情屬實,那就是對大家做了最壞的示範,
該罵的還是要罵,要檢討的還是要檢討,
也希望大家在指責他們的同時,也不要忘記他也為大家帶來很多歡樂,以及對自己工作的所有努力
壓力是一定有的,但一定不是用這個方式舒解壓力,
我們要做的不是謾罵,而是幫助他如何不再犯錯。

孰能無過,願一切安好。

之前以不知情態度示人,而家又突然話一早知佢地吸毒,小心愈描愈黑喎
希望大仁哥真係冇份食啦...

remus 發表於 2014-8-21 21:53

發生咩事???

發生咩事???
kk8733 發表於 2014-8-21 22:25
refer to #314
任我行 失憶蝴蝶

呢3位就真係一D 都唔奇

何X東係 何潤東?

佢咁大隻 唔會吸毒吧 食大隻粉咋   

吸毒唔係只會變瘦咩

曹X 我唔知邊個
nonkul

阿嬌夠話拒絕婚前性行為啦

重要呢啲時候先搵個藉口扮清白
jose 發表於 2014-8-21 21:22

又關阿嬌咩事   明報早就澄清 阿嬌從來冇講過拒絕婚前性行為

你去關心kary 有冇吸毒好過啦
nonkul

何X東係 何潤東?

吸毒唔係只會變瘦咩

曹X 我唔 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:08

曹格?

曹格?
just11256 發表於 2014-8-21 23:17

咩曹格同房祖名好好噶
nonkul

何X東係 何潤東?

吸毒唔係只會變瘦咩

曹X 我唔 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:08

我估係醉酒佬.

咩曹格同房祖名好好噶
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:23

唔知啊 但我醒起曹格醉酒鬧事

唔知啊 但我醒起曹格醉酒鬧事
just11256 發表於 2014-8-21 23:28

我估係醉酒佬.
lblemon 發表於 2014-8-21 23:26

曹格有既話 側_咪都有可能

係微博亂講 好容易收律師信 之前已經有人收過gemgem 律師信
係cm亂講 會唔會都收到 好驚
nonkul

曹格有既話 側_咪都有可能  

係微博亂講 好容易收律師信 之前已經有人收過gemgem 律師信 {:4 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:33

雖然光頭側好似都几鍾意蒲, 不過唔可以咁樣推理, 又唔見光頭側醉酒閙事?

燈神快D 入來估下啦。。。好難估。。。

係cm亂講 會唔會都收到 好驚
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:33

Sasa唔洗驚。。送個鴨胸你食。。你會開心番
好想知除了大麻。。還有咩毒品呢。。。

內地d新聞話房祖名今次好大獲,有可能死刑

阿mark 發表於 2014-8-23 00:32
有冇可能,又唔係殺人放火點會判死刑呢
任我行 失憶蝴蝶

remus 發表於 2014-8-23 00:47

吸毒係大陸好大罪..........

阿mark 發表於 2014-8-23 00:32

講左出黎果D 就係115克大麻, 單係呢個量唔駛死,
不過, 報道有話仲有其它毒品, 我好關心係咩毒品, 有几多?

remus 發表於 2014-8-23 00:47

中國內地睇呢d重嘛

啱啱先發現甄妮姐姐為左宣傳佢隻非甄妮音樂會Live CD係FACEBOOK爆SEED

大家不用擔心,房祖名不會有事的,成龍拼了老命都會救子,這就是娛樂圈的典範。

大陸公安居然可以在房祖名的住處搜出他自稱放置兩年尚未食完的毒品,成龍林鳳嬌這麽長的一段日子裡你們到底有關心過你的小孩嗎?養子不教誰之過?天下父母千萬別學他們。

14號吸毒者被捕,但新聞公開是18號,這4天是給家長活動試圖擺平?還是高層介入強壓公佈?不得而知!!

自稱網民的人說英國荷蘭吸大麻滿街都是又何需大驚小怪,是啊!那你要吸就飛去吸啊!為何在管制嚴格的國家吸食,明知故犯,說這話的網民你比犯罪者更可惡,躲在網坑後面沒人知道你是圓是扁,學狗亂吠,極可悲!!

娛樂圈不停的出狀况,身為其中一份子的甄真是慚愧,現在都不知外界怎樣評價我們,真是一粒老鼠屎壞一鍋粥,不曾犯錯的藝人們跳到黄河也洗不清,唉!

看到一些藝人因吸毒事件受訪時虛情假義不敢得罪的模樣,甄覺得丟臉,擺明與吸毒家長相熟是非不分,31歲還稱之為小孩子不懂事請朋友支持他學好,你們也太誇張了吧!犯法就是犯法。

名 言:
成 龍說:我犯下天下男人都會犯的錯。
那房祖名該說:我愛吃天下青年都愛吃的毒。
隔壁桌正討論著這條大新聞,幾個中年人拿著報紙指著頭版,最後一句,為甚麽他家總是愛拖全人類下水呢?

九把刀先生,雖然甄沒看過你的〝那些年〞,但知道很賣座你也成為年青人的典範,請千萬不要「一朝得志語無倫次」,柯小弟就是拜你所才有今天,學不到好的,卻學會「一夜爆紅,囂張放肆」,今天何止成龍要道歉,甄身為娛樂圈中一份子,也要向大家道歉才是,沒「規」「矩」的娛樂圈人太多了。

吸毒8年,哎呀!絕不能原諒,在這8年中陸陸續續的不時有刊登誰吸毒誰闖禍誰被關,「房東」居然毫不警惕照樣犯法,真是膽生毛,就因為你有後台,太可惡了,要加倍嚴懲!!

習主席,這些吸毒小將要靠你下令修理了,別手軟,Everybody's eyes on you!!孩子教好再還給他爸媽,他們應該感激你才是。

總是說甄愛批評圈中小將,各位請想一想每位小將都有不少的粉絲效仿崇拜,小將們就等於是個活生生的榜樣,言行舉止都更應該謹慎,這是圈中人高享受高待遇高薪酬應付出的代價,搞不清楚就是腦生虫嘛!藝技再高沒品德沒教養也沒用。

甄小姐真係成個八婆咁
冇啦啦話埋九把刀