返回列表 發帖
很可惜, 這樣毀了前途

柯震東曾經都系我男神

我估都係3-5年姐 真係斷正
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

elva同佢分手係啱嘅!
rubylovessss 發表於 2014-8-18 16:20

下?
哈哈,唔係Elva帶壞佢咩?
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

唉, 大家要潔身自愛呀!~ 特別係各位朋友~

北京公安證實,本港藝人房祖名及台灣新生代影星柯震東,在北京涉嫌吸毒被控制,案件正在進一步調查;北京京華時報指,房祖名已被刑事拘留,台灣傳媒就說,公安將柯震東移送看守所,將處以行政拘留十四天。

新京報指,案件並非簡單的涉毒治安案件,可能涉嫌刑事犯罪,消息說,公安上星期二晚到房祖名位於北京的住所,發現超過五十克毒品,超過“吸毒”份量,房祖名有機會被控販毒,而根據內地法例,任何人若販運五十克以上毒品,最高刑罰可判處死刑,最低刑罰亦要監禁三至五年。房祖名及柯震東的經理公司都表示,至今未能與兩人取得聯繫,柯震東的經理公司已派員前往北京了解,預計晚上會發表聲明交代。(商業電台)

過左50G 打靶
BTW

50G先打把
Cklababyk 發表於 2014-8-18 18:53

微博話, 房祖名有超過100 G

祖名都唔紅架啦仲掂呢D嘢
rubylovessss 發表於 2014-8-18 20:09

就係唔紅先容易掂呢味野, 紅人日做夜做, 吸毒時間一長, 就唔會有體力精力做咁多野架哪.  所以有毒癮者, 事業一定走下坡, 唔可以老是常出現

係內地,比多d錢應該唔洗死掛。。。

微博話, 房祖名有超過100 G
lblemon 發表於 2014-8-18 22:04

販/運/製/走私 先打靶
自己用就唔知喇
佢證明到自己就應該無事

佢算唔算賣比柯震東???

係內地,比多d錢應該唔洗死掛。。。
Nathan 發表於 2014-8-18 22:09

踎監少不免, 仲要供埋供應毒品來源...成虫應該唔敢返內地

就係唔紅先容易掂呢味野, 紅人日做夜做, 吸毒時間一長, 就唔會有體力精力做咁多野架哪.  所以有毒癮者,  ...
lblemon 發表於 2014-8-18 22:07

吸毒同紅無大關係既。。

好多外國明星都吸毒。。。Lady Gaga  Justin果d....

販/運/製/走私 先打靶
自己用就唔知喇
佢證明到自己就應該無事

佢算唔算賣比柯震東??? ...
Cklababyk 發表於 2014-8-18 22:10

超過50G, 就可以构成販毒...成虫有錢, 可以請叻律師打官司, 但內地司法制度唔似香港, 唔容易拖太耐, 而且習近平嚴打貪腐, 呢件事太揚, 睇怕法官一定要渣正黎做.

個人覺得, 以今日道德觀念而言, 吸毒的品德問題遠大于睇牙喎...睇牙只係個人取向而已. ...
lblemon 發表於 2014-8-18 17:42

所以我寧願被人公佈其他唔好既事都好過吸毒啦

吸毒藝人有邊個出番嚟仲可以一帆風順
nonkul

超過50G, 就可以构成販毒...成虫有錢, 可以請叻律師打官司, 但內地司法制度唔似香港, 唔容易拖太耐, 而且 ...
lblemon 發表於 2014-8-18 22:16

拗唔到係自己用?

吸毒同紅無大關係既。。

好多外國明星都吸毒。。。Lady Gaga  Justin果d....
點解 發表於 2014-8-18 22:14

外國唔同, 因為外國歌手紅左就可以少勞多得...

再者, 我覺得呢兩位已經聲勢大不如前, lady gaga隻artpop完全唔好賣.

香港唔同, 即使紅到EASON咁, 都仲要做呢樣果樣, 冇時停

外國唔同, 因為外國歌手紅左就可以少勞多得...

再者, 我覺得呢兩位已經聲勢大不如前, lady gaga隻artpop ...
lblemon 發表於 2014-8-18 22:19

Artpop 真係hea d.....

所以我寧願被人公佈其他唔好既事都好過吸毒啦

吸毒藝人有邊個出番嚟仲可以一帆風順 ...
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:18

咁又係呀.

同埋呢, 除非洗心革面, 下定決心, 否則好易再吸毒...

只能說藝人=偽人
wchild 發表於 2014-8-18 17:57

人人都會有偽既一面
可惜佢地唔愛身

諗起我本人mv 男主角
nonkul

試下玩 chem .............
賴爽 發表於 2014-8-18 17:26

可能佢地開yum party
nonkul

大笨蛋
Happy and Blessed.

咁又係呀.

同埋呢, 除非洗心革面, 下定決心, 否則好易再吸毒...
lblemon 發表於 2014-8-18 22:20

其實最近北京捉吸毒 掃黃咁犀利 差唔多每個月一個吸毒被捉
D人都唔識得避忌

真係攞嚟衰
nonkul

阿fi有無吸啊,之前同房生咁熟,小心被落藥

九把刀
45分鐘前發佈
我很傷心。
一直到最後一刻我都希望事情不是大家想像。
一直找不到人,找不到傳聞北京 ...
阻住 發表於 2014-8-18 21:02

我下晝第一時間都諗起打噴嚏

阿fi有無吸啊,之前同房生咁熟,小心被落藥
點解 發表於 2014-8-18 22:23

一個被捉 搞到熟既人都要懷疑有冇吸毒
nonkul

拗唔到係自己用?
Cklababyk 發表於 2014-8-18 22:18

要問內地律師先知喎

拗唔到係自己用?
Cklababyk 發表於 2014-8-18 22:18

咁多貨,難d自己吃曬。。。

可能因為事業走下坡, 就吸毒
lblemon 發表於 2014-8-18 16:53

咩叫下坡?謝安琪,吳雨霏先係咋掛,紅到咁都話人走下坡

bennyaaaaa 發表於 2014-8-18 22:31

係囉 好羨慕張智霖幾時都咁紅

SA弟林 發表於 2014-8-18 22:21

好大機會有...某些毒品會令人性慾旺盛

黃, 毒, 性病三者關係密不可分

SA弟林 發表於 2014-8-18 22:21

佢地好YUM 。。。

佢地洗唔洗脫光俾人通櫃?
Korwyn 發表於 2014-8-18 20:36

一定會啦
諗起某d片既情節

mamakin 發表於 2014-8-18 22:33

你真係好鬼衰
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

一個被捉 搞到熟既人都要懷疑有冇吸毒
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:26

係呀, 真係累街坊架!

好大機會有...某些毒品會令人性慾旺盛

黃, 毒, 性病三者關係密不可分
lblemon 發表於 2014-8-18 22:33

佢地好YUM 。。。
kk8733 發表於 2014-8-18 22:36

睇番11年新聞果陣已經爆料話佢鍾意去夜店蒲

咁大可以諗到吸毒果陣係打算開咩party
nonkul

mamakin 發表於 2014-8-18 22:33

可能一早已經
之前都估唔到柯震東會食

一定會啦
諗起某d片既情節
屮SiU霖屮 發表於 2014-8-18 22:38

安非他命咪有囉
(當年大學宿舍有位直男當大家面前睇呢套戲   大家睇到佢就話係學習藝術)

安非他命 版面題材 值得大家去睇 吸毒係大陸係點處理
nonkul

bennyaaaaa 發表於 2014-8-18 22:31

下坡, 我都唔知係果定係因, 總之, 當一個人毒癮越來越深, 佢就要花越多時間吸毒+渡過果種HIGH/鎮靜效果, 果種時間係冇生產力的, 所以事業會走下坡

係呀, 真係累街坊架!
lblemon 發表於 2014-8-18 22:44

雖然FIFI 都愛蒲 但係佢會潔身自愛
nonkul

雖然FIFI 都愛蒲  但係佢會潔身自愛
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:49

睇IG, 美長日做夜做猶如鐵打, 吸毒的機會應該很微, 再者, 近3,4年佢個名已經少左好多同房祖名扯上關係.

任我行 失憶蝴蝶

大家真係要潔身自愛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

remus 發表於 2014-8-18 22:55

其實係咪真係會死刑 定係吾會 :(?

下?
哈哈,唔係Elva帶壞佢咩?
anson_c1018 發表於 2014-8-18 21:34

無乜聽過話佢去蒲

安非他命咪有囉  
(當年大學宿舍有位直男當大家面前睇呢套戲   大家睇到佢就話係 ...
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:47

我都有睇
鐘意佢通完
一齊坐桑拿個幕
如果柯震東同呀邊個都係咁就正

點解呢個post又會關hehe事
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

房祖名有供賣俾佢個兩個人出黎,宜家俾公安告容留他人吸毒,坐半年至三年不等
至於藏毒一百克,好似話大麻係小事D既,海洛英先有機會死刑

柯震東吸毒其實只係行政扣留十四日,好快放,都係罰款同案底姐
不過最慘係柴姐同九把刀,打噴嚏唔洗上了

房祖名有供賣俾佢個兩個人出黎,宜家俾公安告容留他人吸毒,坐半年至三年不等
至於藏毒一百克,好似話大麻 ...
阿薯 發表於 2014-8-18 23:01

係大麻嗎?

睇IG, 美長日做夜做猶如鐵打, 吸毒的機會應該很微, 再者, 近3,4年佢個名已經少左好多同房祖名扯上關係. ...
lblemon 發表於 2014-8-18 22:52

FIFI有可能早發現咗   離開損友
nonkul