返回列表 發帖
真係寧願見到明星係公園睇牙被捉到
都唔願意見到明星被人捉到吸毒
SA弟林 發表於 2014-8-18 15:59

公園睇牙只係個人preference而已, 唔犯法架喎.

反正佢都開始霉啦
賴爽 發表於 2014-8-18 16:03

可能因為事業走下坡, 就吸毒

但同樣係比傳媒爆光
SA弟林 發表於 2014-8-18 16:58

個人覺得, 以今日道德觀念而言, 吸毒的品德問題遠大于睇牙喎...睇牙只係個人取向而已.

50G先打把
Cklababyk 發表於 2014-8-18 18:53

微博話, 房祖名有超過100 G

祖名都唔紅架啦仲掂呢D嘢
rubylovessss 發表於 2014-8-18 20:09

就係唔紅先容易掂呢味野, 紅人日做夜做, 吸毒時間一長, 就唔會有體力精力做咁多野架哪.  所以有毒癮者, 事業一定走下坡, 唔可以老是常出現

係內地,比多d錢應該唔洗死掛。。。
Nathan 發表於 2014-8-18 22:09

踎監少不免, 仲要供埋供應毒品來源...成虫應該唔敢返內地

販/運/製/走私 先打靶
自己用就唔知喇
佢證明到自己就應該無事

佢算唔算賣比柯震東??? ...
Cklababyk 發表於 2014-8-18 22:10

超過50G, 就可以构成販毒...成虫有錢, 可以請叻律師打官司, 但內地司法制度唔似香港, 唔容易拖太耐, 而且習近平嚴打貪腐, 呢件事太揚, 睇怕法官一定要渣正黎做.

吸毒同紅無大關係既。。

好多外國明星都吸毒。。。Lady Gaga  Justin果d....
點解 發表於 2014-8-18 22:14

外國唔同, 因為外國歌手紅左就可以少勞多得...

再者, 我覺得呢兩位已經聲勢大不如前, lady gaga隻artpop完全唔好賣.

香港唔同, 即使紅到EASON咁, 都仲要做呢樣果樣, 冇時停

所以我寧願被人公佈其他唔好既事都好過吸毒啦

吸毒藝人有邊個出番嚟仲可以一帆風順 ...
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:18

咁又係呀.

同埋呢, 除非洗心革面, 下定決心, 否則好易再吸毒...

拗唔到係自己用?
Cklababyk 發表於 2014-8-18 22:18

要問內地律師先知喎

可能佢地開yum party
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:21

好大機會有...某些毒品會令人性慾旺盛

黃, 毒, 性病三者關係密不可分

一個被捉 搞到熟既人都要懷疑有冇吸毒
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:26

係呀, 真係累街坊架!

咩叫下坡?謝安琪,吳雨霏先係咋掛,紅到咁都話人走下坡
bennyaaaaa 發表於 2014-8-18 22:31

下坡, 我都唔知係果定係因, 總之, 當一個人毒癮越來越深, 佢就要花越多時間吸毒+渡過果種HIGH/鎮靜效果, 果種時間係冇生產力的, 所以事業會走下坡

雖然FIFI 都愛蒲  但係佢會潔身自愛
SA弟林 發表於 2014-8-18 22:49

睇IG, 美長日做夜做猶如鐵打, 吸毒的機會應該很微, 再者, 近3,4年佢個名已經少左好多同房祖名扯上關係.

房祖名有供賣俾佢個兩個人出黎,宜家俾公安告容留他人吸毒,坐半年至三年不等
至於藏毒一百克,好似話大麻 ...
阿薯 發表於 2014-8-18 23:01

係大麻嗎?

FIFI有可能早發現咗   離開損友
SA弟林 發表於 2014-8-18 23:09

可能係架!

我個fd同我嘈過weed唔係毒品,佢比我睇某d報告,話醫學上證實唔到weed有害 ...
Nathan 發表於 2014-8-18 23:14

總之, 香港法例話係毒品就係毒品啦.

100克大麻可以制作100至400支大麻煙, 視乎煙支尺寸而定

http://criminal-law.freeadvice.c ... -in-counce-ohio.htm

但問題係佢地係大陸捉到

香港法例 台灣法例 介入唔到吧
SA弟林 發表於 2014-8-18 23:36

YES

最後拗到係大嘛 大嘛過量  唔洗坐監 只係賠錢同拘留或緩刑 就知道成龍既權利去到邊  ...
SA弟林 發表於 2014-8-18 23:45

睇件事點發展啦, 如果成虫權利真係咁大, 件事就唔會揚出黎.

權利幾大都好 錢俾唔夠 一樣爆出嚟
SA弟林 發表於 2014-8-19 00:18

內地而家高調打貪, 呢D 名人出事, 一定瞞唔住的. 頂多盡量輕判而已.  連周永康都要下馬, 成虫算老几.

房祖名的單位, 有傳還搜出其它毒品喎

央視焦點訪談報道房祖名吸毒已有8年,第一次吸毒是在荷蘭;柯震東第一次吸毒是在房祖名家里。

原來柯震東 ...
chb23 發表於 2014-8-19 20:20

8年...開始懷疑美長有冇掂過果味野

都估唔到阿公都吸毒啦
阿mark 發表於 2014-8-19 23:37

阿公真係估佢唔到, 几十歲人都仲FING頭....

c姓太難估, 太多大姓係c字開頭

h 姓會易d, 包括 "何", "黃(國語拼音)", "洪"...

高知名度C姓男歌手……
陳,張……
anson_c1018 發表於 2014-8-21 12:07

c 真係好多大姓, 以廣東拼音計, 有 陳, 周, 張, 趙, 鄭 ...

睇到你wechat 講  

不過咁樣放風出嚟 擺明繼續捉啦
公安都知道吸毒既人 冇可能話戒就戒到 {: ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 12:11

生理癮唔算好難戒, 入戒毒所典完一定戒到, 問題係好多人一出返黎又吸返毒, 因為生活環境, 平時交往d 朋友都冇改變

但高知名度 既男 有幾多呢
SA弟林 發表於 2014-8-21 12:12

咩為之高知名度, 好主觀, 例如房祖名唔算紅, 但佢算知名度高喎.

我都系,同埋佢老婆都好有嫌疑。。
p74d47 發表於 2014-8-21 12:47

佢老婆而家下下跑全馬, 42 公里, 吸毒仲有冇可能跑全馬呢

擺明係佢啦
不過冇證據 佢又係台灣 大陸公安都捉唔到佢啦
SA弟林 發表於 2014-8-21 16:21

係代言活動, 我諗係比廣告商 cut 左個活動

其實, 佢好紅? 而我不知道陳栢霖是誰

回復  lblemon

後會無期 江河
windyiiyy 發表於 2014-8-21 16:56

我承認我out, 呢2樣野係戲還是歌 我都唔知

回復  lblemon

乜 後會無期還沒有在港上演咩……咁我唔知啦。
windyiiyy 發表於 2014-8-21 17:17

唔關你事, 我本身就out, 我只留意關注果d 藝人架咋

另一個c 姓男藝人仲係成日身處內地開騷....希望佢冇事啦.

佢都仲未出事 廣告商點會取消活動
應該公司果邊驚傳媒係活動中亂發問 之後出d新聞亂作 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 20:26

也有這樣的可能.

陈 X 霖、曹X、何X东,CCH暂时不便公开罢了
(from: weibo)
remus 發表於 2014-8-21 21:53

呢3位就真係一D 都唔奇

何X東係 何潤東?

佢咁大隻 唔會吸毒吧 食大隻粉咋   

吸毒唔係只會變瘦咩

曹X 我唔 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:08

我估係醉酒佬.

曹格有既話 側_咪都有可能  

係微博亂講 好容易收律師信 之前已經有人收過gemgem 律師信 {:4 ...
SA弟林 發表於 2014-8-21 23:33

雖然光頭側好似都几鍾意蒲, 不過唔可以咁樣推理, 又唔見光頭側醉酒閙事?

內地d新聞話房祖名今次好大獲,有可能死刑
阿mark 發表於 2014-8-23 00:32

講左出黎果D 就係115克大麻, 單係呢個量唔駛死,
不過, 報道有話仲有其它毒品, 我好關心係咩毒品, 有几多?

根據《蘋果日報》報導,有知情人士表示,房、東被抓當天,其實一共有6人在場,當時正好在北京東直門附近的 ...
KITSTON 發表於 2014-8-23 15:31

kary都算新生代? 出道N年啦喎.  會唔會係AB果D!