返回列表 發帖

謝安琪新碟走數及追數區

淨番唔夠24小時,8月20真定9月真 ?

希望唔好走數,否則真係佛都有火正是如此
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我估计听日无得出。。

到9月會宣佈10月先出
到10月會宣佈11月先出
到11月會宣佈12月先出
到12月會宣佈2015先出
到2015會宣佈2016先出
到2016會宣佈2046先出...

慢慢等啦

如果聽日Akay係itunes出新一plug既digital single,你地收唔收貨

想知有無碟出睇唱片區咪知囉

之前佢係廣州話:D人話佢成日放飛機,我隻碟終於係8.20出啦!
粗體佢講得好大聲
初心傷過
重新再跳

出隻新曲 + 精選

新曲:雞蛋與羔羊、最好的時刻、勢不兩立、快樂聯盟

我想燈神出黎話無

真係聽日出到既 我加曬你地分又點話

咁我留名+分先
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我估出唔到。。會加我FUN 嗎????  

機會......
帶不走裝飾你瞳孔的星.

咁我留名+分先

一早講左無啦,咪玩
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

聽日出既話我買一百隻

出隻新曲 + 精選

新曲:雞蛋與羔羊、最好的時刻、勢不兩立、快樂聯盟
賴爽 發表於 2014-8-19 17:00

笑左

真係聽日出到既 我加曬你地分又點話
屮SiU霖屮 發表於 2014-8-19 17:06

我買聽日出,
你要加番我畀K版主扣過既分噶~
FIGHT for 陳柏宇

我買聽日出,
你要加番我畀K版主扣過既分噶~
~蛋撻~ 發表於 2014-8-19 18:06

出到先算啦

留名 靜觀聽日無碟出

著數post留名
Happy and Blessed.

聽日出既話我以後喜歡容祖兒
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

一早講左無啦,咪玩
星勤 發表於 2014-8-19 17:44

source?

我等我在 發表於 2014-8-19 18:34

等睇奇蹟出現

邁亞音樂想學Beyonce咁搞飢餓營銷新碟空降iTunes Store?

其實係對邊個冇信心
Kay
Summer
唱片公司
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

留名估冇

留名等開估...

聽日突然出碟再加plug埋雞羊
FIGHT for 陳柏宇

與其等佢出碟,不如估下佢幾時plug下首歌啦

我等我在 發表於 2014-8-19 18:34

咁我真係寧願加曬全部會員分
都想聽日出碟啦

之前佢係廣州話:D人話佢成日放飛機,我隻碟終於係8.20出啦!
粗體佢講得好大聲 ...
MiRi 發表於 2014-8-19 16:45

其實由頭都尾都係D人話....我真係想聽下KAY話8月20日出碟段聲帶~~

咁我留名+分先
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

其實由頭都尾都係D人話....我真係想聽下KAY話8月20日出碟段聲帶~~
kenny1102 發表於 2014-8-19 19:57

我就係果個人 當時我係現場
有fans提問環節
KAY當時話呢個問題問得好 跟住話8.20出
初心傷過
重新再跳

最尾果1分鐘到講左8月20出架...不過走唔走數就唔知喇

最尾果1分鐘到講左8月20出架...不過走唔走數就唔知喇
bb86886 發表於 2014-8-19 20:20

一個月前講既野好難作實

唔制啊 美Kay聽日要出到碟啊

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 38# mamakin

咁又係..不過今日專登去CD鋪問聽日有冇碟出...都話唔知

我就係果個人 當時我係現場
有fans提問環節
KAY當時話呢個問題問得好 跟住話8.20出 ...
MiRi 發表於 2014-8-19 20:11

講到咁實牙實痴, 應該咩都做好晒啦WO~仲差D咩而改期呢??

万众期待 谢安琪2014全新广东话大碟《我是鸽子》

她是最受欢迎的香港平民天后
全体Kay迷3年苦等 终于熬来这一张倾尽所有心血打造的全新广东话大碟

延续一贯的社会话题性
首波主打《势不两立》一经推出便赢得各界好评,但Kay爆料这首歌其实与这次专辑的真正概念主题完全不一致,是否在最终专辑中收录还需要商讨决定

继《囍帖街》《钟无艳》《年度之歌》《你们的幸福》之后
Kay再掀新的热度话题歌曲
第二波同名主打《我是鸽子》将于8月20日与专辑同步释出!
歌曲顾名思义 Kay借此歌阐释了自己常期放歌迷鸽子的故事,以及其中不为人知的背后故事
在录制这首歌的时候,Kay还调侃道,自己就像是中国的Lady GaGa,和歌迷玩Coming Soon的游戏十分有趣

这次新专辑奖收录10首全新广东话歌曲
旨在号召歌迷一定要努力,等待和催促就一定会有收获!

专辑曲目
1.我是鸽子
2.等几天专辑就出了哦
3.周老板写的
4.不能透漏更多
5.等待是值得的
6.势不两立(可能不收录,可能是一首神秘歌曲)
7.快来催我
8.明天放新单提前泻
9.不服来咬我啊
10.下一张专辑4年后见

---------------------
copy from: Baidu
利申: Kay fan but 愛之深恨之切呀!!!

如果係因為要收錄返雞蛋與羔羊(之前話唔收錄)而重新燒過D碟印過唱片而遲出咁就算啦~

全体Kay迷3年苦等 终于熬来 ...
呦稚 發表於 2014-8-19 20:38

OMG 我好認真咁睇哂

2013年[最好的時刻]沒有被收錄在新專輯中, 因為是舊公司星煥國際有版權的歌曲.

全体Kay迷3年苦等 终于熬来 ...
呦稚 發表於 2014-8-19 20:38

情报更新!!!
新专辑将会有苹果店特别版!!!
除了隐藏曲目Kay迷就是爱YY之外
还将加收《我是鸽子》的放飞混音版、《势不两立》的MV以及这张专辑让歌迷苦等三年的幕后花絮,看看Kay的制作团队是如何在两天之内完成整张专辑制作的!!!
苹果店特别版需要马上在港区苹果店预购才能获取,还能抢先得到该专辑的官方电脑桌面!!!
苹果店预购特别版封面也已释出

呢段仲好笑仲有附送雲妮表情包同肯德基豪華早餐
from百度
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

時間開的玩笑!!
Happy and Blessed.

留名睇美k 走數

我想kay玩突然出碟
但睇翻Beyoncé ,個勢持續唔得耐,好快就過左氣

講到咁實牙實痴, 應該咩都做好晒啦WO~仲差D咩而改期呢??
kenny1102 發表於 2014-8-19 20:29

不過有個Bug
唔知2014年定2015年定係2016年
佢確實無講清楚年份
初心傷過
重新再跳

咩叫做愛YY?