返回列表 發帖

[Sep/29/2014] KONTINUE - 謝安琪 (CD) [2015年新版 #894]

歌手:謝安琪
唱片名稱:KONTINUE
唱片封面:

推出日期:2014/9/29
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. C餐
02. 雞蛋與羔羊
03. 家明
04. 勢不兩立
05. 篋神
06. 頭盔
07. 獨家村
08. 我可以被這個世界淘汰,但不可以被世界擊敗
09. 十倍奉還
10. 最好的時刻
BONUS TRACK:
11. 正視。愛(香港電台 「親子共融滿校園」嘉許計劃 2014 主題曲)

附加資料:
謝安琪闊別兩年, 2014年強勢回歸
全新廣東大碟 KONTINUE
新歌《雞蛋與羔羊》MV歌詞及MV畫面引起市民聯想,對社會狀況的共鳴,即成為全城話題,在社交網站瘋傳
今次回歸更與師弟組合-goldEN全新EP一同推出 令人期待
大碟收錄各大主流媒體流行榜冠軍作品.(勢不兩立).網上一星期超過一百萬點擊率
(雞蛋與羔羊).
接力年度主打(獨家村).

出處:Sky Music

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

$109

plug獨家村 !!!
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

Cover 咩事

個cover真係唔掂
不過都會支持
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唸住咁正有雞蛋買硬啦..點知整個咁既封面... 等第2版算

Album cover
2nd plug Top 10 please!! CC x Kay
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

去得沙漠影,內頁相應該唔差既
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

真係唔識欣賞個Cover 十級噴
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dllm ar summer sammi
Happy and Blessed.

WTF 還我長髮KAY
呢張丁唔落

雞蛋與羔羊唔會再派返?

雞蛋與羔羊唔會再派返?
rubylovessss 發表於 2014-9-22 17:28

點解咁執著呢?你中意聽咪自己上youtube聽囉

獨家村 will be available at KKBOX @ midnight right?
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

咩料, 張poster 仲靚過個CD cover

點解咁執著呢?你中意聽咪自己上youtube聽囉
highdipacctt 發表於 2014-9-22 17:32

關中唔中意聽咩事?難得係一首好歌 如果plug可能至尊 我都想kay去返07,08年咁

關中唔中意聽咩事?難得係一首好歌 如果plug可能至尊 我都想kay去返07,08年咁 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-22 17:41

錯過了就唔好一直追啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

可唔可以換過個cover 啊
好似d 人cosplay 日本d 動畫角色
人大了珍惜今次不可有下次

關中唔中意聽咩事?難得係一首好歌 如果plug可能至尊 我都想kay去返07,08年咁 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-22 17:41

要佢去返最高峰真係無乜可能
講到自己咁支持佢,最基本一樣野,佢出碟開show你有無支持?
肥婆馬上收皮

封面好似偽造咁既
iamaboyyobamai 發表於 2014-9-22 17:17

封面好似偽娘咁嘅

要佢去返最高峰真係無乜可能
講到自己咁支持佢,最基本一樣野,佢出碟開show你有無支持? ...
fifty1205 發表於 2014-9-22 17:53

你唔好搞錯 我唔係講到自己咁支持佢....唔係得我一個係咁諗

講返隻碟 封面用返有碟名張相靚D

please dont OT
02 著地 - 鄧麗欣

個封面好趕客sosad

我覺得呢個唔系封面lo
我祈求美雅拎女銅一定要發生

我覺得呢個唔系封面lo
787491313 發表於 2014-9-22 18:16

接受現實啦
02 著地 - 鄧麗欣

Second plug 揀得好 上次在雨中不能說雨做左遺珠好可惜
咁third plug應該係家明啦 唔係yy

中間咩事

人地只係鍾意一首歌,支持下、表達下佢既睇法啫
同「出碟開show有無支持」有關嗎?
唔通689次次開show嗰陣 ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-9-22 18:18

佢話想kay去返高峰期

但如果無左支持佢嘅樂迷真金白銀支持,點可能去返?(雖則公司都緊要)

不喜勿插,純粹因為見到kay音樂會銷情咁慘淡而對d得把口嘅人講兩句
肥婆馬上收皮

這真的是最後確定的封面麼= =

佢話想kay去返高峰期

但如果無左支持佢嘅樂迷真金白銀支持,點可能去返?(雖則公司都緊要)

不喜勿插, ...
fifty1205 發表於 2014-9-22 18:24

你唔好再喺度點火喇。。。你真係當人傻,以為冇人知道你有咩居心咩?

反ot
聽日就有得聽獨家村

你唔好再喺度點火喇。。。你真係當人傻,以為冇人知道你有咩居心咩?

反ot
聽日就有得聽獨家村 {:1 ...
Korwyn 發表於 2014-9-22 19:03

我有咩居心。。。我自己都有keep住買Kay's Album

反ot plug林夕唔plug yy,佢會唔會小氣又幾年唔幫佢寫詞㗎
肥婆馬上收皮

COVER 醜到 ...

個COVER好樣衰.....YMAN會唔會嬲嬲架 唔係重點PLUG家明

重申:我覺得CM好多人對Cover既審美真係好初階,
但我無話自己好高階.
我睇到cover真係嘩左出黎,型到呢.
FIGHT for 陳柏宇

個COVER 搞咩-.-
好似Cut 左衛蘭d頭髮落去咁

有D似呀sa xD

去沙漠影cover就係為咗中間個圓圈去遮住偽娘kay半邊面? SSD

個COVER咩事

人地覺得隻歌好聽,想好歌有好回報,只係人之常情。
如果覺得好聽就有責任用「真金白銀支持」,咁GEM都好 ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-9-22 18:30

難道首歌好聽公司就有責任派台?
由首歌一出講到依家3個月仲係度問:派唔派台?煩唔煩啲啊?

個Cover係咪有咩特別意思?

其實個沙漠圈係第2頁黎,個cover穿左個窿

其實個沙漠圈係第2頁黎,個cover穿左個窿
highdipacctt 發表於 2014-9-22 20:40

定係戈個位可以放隻碟入去

但個窿又唔係置中喎,搞咩
不過睇歌名都期待既

Second plug 揀得好 上次在雨中不能說雨做左遺珠好可惜
咁third plug應該係家明啦 唔係yy ...
alsonwong 發表於 2014-9-22 18:20

Cash 有得候選在雨中