返回列表 發帖
歡喜哥都有上CM
nicknicknick 發表於 2014-9-26 13:27

噴出黎
Bluejay

Um.......................................
窩輪仔阿豪 發表於 2014-9-26 18:41

只是一場遊戲
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

比人當左我係 Jinny fans :(
我係 Alfred fans 呀

雖然我都係所有 臥底電影 同 臥底劇集 嘅 fans
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

比人當左我係 Jinny fans :(
我係 Alfred fans 呀

雖然我都係所有 臥底電影 同 臥底劇集 嘅 fans ...
Bluejays 發表於 2014-9-26 18:46

Cm真係處處都有危機
...

我班group出現左Bluejays個名同堆數據應該歡哥度轉載
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我班group出現左Bluejays個名同堆數據應該歡哥度轉載
HOTMAN 發表於 2014-9-26 20:36

咁瘋傳法...好快上C1

咁瘋傳法...好快上C1
Kyle_ 發表於 2014-9-26 20:42

將泳兒我自在Tracklist又一上報作

Cm真係處處都有危機
siongguan 發表於 2014-9-26 19:17

咁攪法,我以前討論 學警狙擊 同 潛行狙擊 班朋友,
會開始追殺我 ... 佢地好憎 使徒行者。
仲以為討論電視劇,喺 CM 都算隱閉添 :(

咁攪法,我以前討論 學警狙擊 同 潛行狙擊 班朋友,
會開始追殺我 ... 佢地好憎 使徒行者。
仲以為討論電 ...
Bluejays 發表於 2014-9-26 21:08

快d搵卓sir帶你去安全屋啦
...

siongguan 發表於 2014-9-26 21:10

出過咁多間安全屋,揀邊間好呢 ... 間間都咁醜樣

siongguan 發表於 2014-9-26 21:10

有鬼用咩差唔多套套劇係安全屋都比人捉既
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

出過咁多間安全屋,揀邊間好呢 ... 間間都咁醜樣
Bluejays 發表於 2014-9-26 21:17

隧道見卓sir叫距upgrade安全屋啦釘姐好似都要求過
...

歡喜哥都有上CM
nicknicknick 發表於 2014-9-26 13:27

笑死

我有份加分
我出埋名OKAY?

姐係截至昨晚, 24集已經播左29次?
iamaboyyobamai 發表於 2014-9-26 16:18

Sorry,第13集 兩次 純音樂 其實隔好遠,應該分開當兩次,
第14及15集 亦各加一次純音樂,上面已改。

Mark 第13-15集時,我自己未決定 mark 唔 mark 純音樂,
所以唔齊,而家先再睇翻。

如果啲 純音樂即接首歌 當一次計,就係32次,
如果分開計,就係34次。

另外 第14集 火場外擁吻完 其實首歌停左 8sec 嚟講一句對白
先再起翻首歌,嗰 8sec 我冇理會到。

呢首歌無記個頒獎禮如果好似舊年一樣用港大個調查加網民投票基本上拿第一位無得輸~如果單單用港大個調查,我敢肯定係今年香港樂壇最深入人心既粵語歌。

越難越愛@使徒行者 Live version:
http://instagram.com/p/tcbsQNSVMt

呢首歌無記個頒獎禮如果好似舊年一樣用港大個調查加網民投票基本上拿第一位無得輸~如果單 ...
longtime 發表於 2014-9-27 08:14

同舊年擁抱愛有得拗下手瓜
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

我比較好奇歡喜哥都上黎CM睇下我地班細既
得閑關照住細佬穩食呀。

越難越愛@使徒行者 Live version:
Bluejays 發表於 2014-9-28 07:09

若希BB巧令令喔

今晚又有播了,真係好容易上全港劇集播放率之冠

今晚竟然冇播
人大了珍惜今次不可有下次

係WOR,今晚真係安靜左一晚。好似冇播到?

係WOR,今晚真係安靜左一晚。好似冇播到?
Kenny 發表於 2014-9-30 23:46

係繼 第8集 以嚟,第一次冇播,
斷左 連播 18集 嘅記錄。

Kobe 唔死得
人大了珍惜今次不可有下次

編劇你真係比你玩死
竟然要KOBE有絕症
我諗最尾KOBE最後都難逃一劫

係繼 第8集 以嚟,第一次冇播,
斷左 連播 18集 嘅記錄。
Bluejays 發表於 2014-10-1 08:21

連播18集....真係痴線
BTW 今晚又播返SOSAD

連播18集....真係痴線
BTW 今晚又播返SOSAD
Kyle_ 發表於 2014-10-2 00:38

你買 星期五 兩小時大結局 播幾多次

咁理論上,片尾曲有權集集喺片尾播嘅,
護航 咪連播 45集 囉。

你買 星期五 兩小時大結局 播幾多次
Bluejays 發表於 2014-10-2 00:40

超重鎚買大結局播至少5次!!!!!大家一齊買定離手,輕鬆下

超重鎚買大結局播至少5次!!!!!大家一齊買定離手,輕鬆下
Kyle_ 發表於 2014-10-2 01:06

好,計埋純音樂,
我買 KobeYan 3次,爆釘 2次,三哥美儀 1次,片尾唔播。

好,計埋純音樂,
我買 KobeYan 3次,爆釘 2次,三哥美儀 1次,片尾唔播。 ...
Bluejays 發表於 2014-10-2 01:16

係bor,星期五連續播兩集,我都批死佢肯定播5次以上。

召喚Bluejays !!
成套劇播左幾多次首歌啊

成套劇播左幾多次首歌啊
Kyle_ 發表於 2014-10-3 23:33

Post #18 mark 完,大功告成

先講今晚,連純音樂共7次
1st hour 只係 2次 好正常
2nd hour 5次,total duration 6:12min 就破記錄喇

成套劇播左幾多次首歌啊
Kyle_ 發表於 2014-10-3 23:33

全劇:

唔計純音樂淨係計首歌,
全劇 戲中 播左 28次,再加片尾播左 9次,共 37次

純音樂自己出唔接去歌 9次,再加緊接去歌 7次
即係計埋純音樂共 46次,或 53次,事乎你點計啲純音樂緊接去歌

評分人數

Post #18 mark晒喇

先講今晚,連純音樂共7次
1st hour 只係兩次好正常
2nd hour 5次,total duration 6: ...
Bluejays 發表於 2014-10-4 00:28

辛苦你喇版主啊版主,我估中左播5次嘎, 有冇得加分

辛苦你喇版主啊版主,我估中左播5次嘎, 有冇得加分
Kyle_ 發表於 2014-10-4 00:42

兩小時大結局係7次呀,我估6次都少左
不過我估 YanKobe 3次 同 片尾冇播 就估中,
係低估左 爆釘 竟然有 4次 姐
-----------------------------------------------

Oh sorry,如果你淨係計 首歌 唔計 純音樂 係 5次

版主做野啦。CM數據王非你莫屬
呢首野已經播到比人惡搞左好多個VERSION

竟然 Kobe 唱 live version 先過 Jinny ??
http://v.youku.com/v_show/id_XODAyMDg4Mjcy.html

回復 93# Bluejays

只歌唔係咁啱佢唱,男人聲低一個KEY好怪。

回復  Bluejays
只歌唔係咁啱佢唱,男人聲低一個KEY好怪。
Kenny 發表於 2014-10-13 20:56

我諗就算歡喜哥唱低八度,我都會想聽下囉 haha ....
同埋重點係,以我所知,Jinny 應該真係未唱過 live,要嚟緊星期六先唱,
但好似 Kobe 已經起碼唱左兩次。

我諗就算歡喜哥唱低八度,我都會想聽下囉 haha ....
同埋重點係,以我所知,Jinny 應該真係未唱過 live, ...
Bluejays 發表於 2014-10-13 22:46

星期六吳若希上勁歌金曲嗎?

星期六吳若希上勁歌金曲嗎?
Kenny 發表於 14-10-2014 21:57

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=7325&extra=page%3D1
上《善心滿載仁愛堂》