返回列表 發帖
689 係伯伯推薦比中央
Kyle_ 發表於 2014-10-25 09:22

但都唔好硬撐689:(
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

下午去完旺角
警民關係緩和左
但黎搞事既藍絲反佔中人士有增冇減,且越黎越煩

下午去完旺角
警民關係緩和左
但黎搞事既藍絲反佔中人士有增冇減,且越黎越煩 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-25 20:41

而家仲要搞簽名活動 做數時間又來開始~_~
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

而家仲要搞簽名活動 做數時間又來開始~_~
Nicholas 發表於 2014-10-25 21:16

係元朗嘈到爆,不停重覆錄音

係元朗嘈到爆,不停重覆錄音
kk8733 發表於 2014-10-25 21:37

佢地既特式係愛洗腦 唔係政府都唔洗系電視台搞咁多野 ~_~

佢地既特式係愛洗腦 唔係政府都唔洗系電視台搞咁多野 ~_~
Nicholas 發表於 2014-10-25 21:40

日日好煩,我最後關窗,十幾樓都聽到,煩到晚上六點先收聲

日日好煩,我最後關窗,十幾樓都聽到,煩到晚上六點先收聲
kk8733 發表於 2014-10-25 22:00

唉 驚d 人又立場不定 要轉去支持向佔中 sosad

唉 驚d 人又立場不定 要轉去支持向佔中 sosad
Nicholas 發表於 2014-10-26 00:52

無得驚,無人知未來會發展成點

只好默默支持呢

d藍絲真係痴_ 線同失哂控
打完大台同港台記者
人地驚左你咪杯你囉
私煙竟然可以話人地唔專業同偏頗....................
大佬呀,你打到人地入醫院呀,人地仲點敢同你探訪????

d藍絲真係痴_ 線同失哂控
打完大台同港台記者
人地驚左你咪杯你囉
私煙竟然可以話人地唔專業同偏頗........ ...
Kyle_ 發表於 2014-10-26 01:07

私煙回應記者 話唔關佢事呀嘛

無得驚,無人知未來會發展成點

只好默默支持呢
kk8733 發表於 2014-10-26 01:04

我希望呢個學運能夠成功... 已經付出左一個月既時間同埋體力

上水區有個支持警方反佔中簽名大行動
行過街市個邊見到...譚耀宗要支持班差佬唔好喺上水
我唔想睇到眼冤

去到邊度都見到反佔中簽名大行動
有無搞錯

去到邊度都見到反佔中簽名大行動
有無搞錯
rubylovessss 發表於 2014-10-26 13:23

元朗見到五個地點簽名啦,未計天水圍呢

不過眼見好少人簽,一分鐘都冇一個

不過眼見好少人簽,一分鐘都冇一個 ...
kk8733 發表於 2014-10-26 13:26

好無謂...簽個名可以代表D咩

不過眼見好少人簽,一分鐘都冇一個 ...
kk8733 發表於 2014-10-26 13:26

到時反佔中果d 一定又做數架啦。。。點都夠 sosad

生果 1455消息

學聯等多個團體原定今明兩晚在三個佔領區就兩項議題舉行「廣場投票」,但下午突然宣佈擱置公投。大會解釋今次公投群眾有眾多不同意見,認為群眾運動必須以群眾意見為本,經詳細討論後,決定擱置廣場投票,再行商議,並就事件商議不足向公眾道歉。

學聯、學民思潮、和平佔中等多個團體下午3點半將會見傳媒解釋事件,又稱為汲取教訓,呼籲市民今天仍然到三個據點交流佔領運動的未來方向,包括以何種形式凝聚支持者的意見,共同爭取真普選。

生果 1455消息

學聯等多個團體原定今明兩晚在三個佔領區就兩項議題舉行「廣場投票」,但下午突然宣佈擱置 ...
阻住 發表於 2014-10-26 15:24

其實三子有時做既野都幾無考慮

生果 1455消息

學聯等多個團體原定今明兩晚在三個佔領區就兩項議題舉行「廣場投票」,但下午突然宣佈擱置 ...
阻住 發表於 2014-10-26 15:24

其實本身佢地提出呢樣野已經好多人反對
雖然係咁 但係決定左開始左先擱置真係好唔大體
而家更加睇到佢地係迷失緊

由地鐵站行返屋企見到4個簽名站
nicholashin 發表於 2014-10-26 18:18

個簽名會超勁嘎兩日都唔夠就破左一千萬

p.s. 全港人口八百萬左右

瓊姐又發力

btw 軒仔真心好敢言,一個唔係生於香港人既人
比一班生於香港人更愛香港哩片土地

由地鐵站行返屋企見到4個簽名站
nicholashin 發表於 2014-10-26 18:18

我樓下個商場(好細 普通屋邨商場)前後門各有一個

我系廣東人,我一路都有關注雨遮革命。我想講,大陸尼邊所有新聞媒體都和諧曬,從一開始就不斷用暴亂,暴民等字眼來形容尼次運動,搞得好多人都洗曬腦……大陸媒體簡直埋沒良心……

好多藍絲相信
唔明既一氧化二氫 = 水
nicholashin 發表於 2014-10-26 20:03

爆笑左出黎

好多藍絲相信
唔明既一氧化二氫 = 水
nicholashin 發表於 2014-10-26 20:03

nvm lah... 佢地太多瘀野發生~_~

我系廣東人,我一路都有關注雨遮革命。我想講,大陸尼邊所有新聞媒體都和諧曬,從一開始就不斷用暴亂,暴民 ...
joy_lam 發表於 2014-10-26 20:05

唉 香港好多報章都持唔同立場啦
    咁要自己識分呢 唔一定反佔中錯曬 又唔一定佔中既人每一件事都岩...

頭先大台7點幾8點果陣播關於佔領運動既時事節目
又同屋企人嘈左陣,好煩
唔想同佢地嘈

到時反佔中果d 一定又做數架啦。。。點都夠 sosad
Nicholas 發表於 2014-10-26 14:51

網民揭反佔中「還路於民」簽名系統兒戲

http://hkm.appledaily.com/detail ... &issue=20141026

有網民就發揮創意,以「我要爭普選」為姓名,甚至粗口,都一樣能成功簽名,表示:「咁都簽到名,收集13億簽名不是夢!」

無綫前主播黃大鈞下午在其facebook上載「還路於民」簽名網站圖片,圖中姓名欄寫上「周融找數移民」、電話則填寫「999」、身份證號碼同樣虛構,但系統顯示「簽名成功!多謝您參加大聯盟簽名」。黃大鈞留言稱:「周融,我支持你......找數移民。」又稱「無論你簽唔簽,佢都會Target(目標)做到一個數啦,咁做是要顯示佢哋這個簽名的兒戲」。

有網民發現大聯盟忽然改例,要求18歲或以上聯署人士要先填身份證一欄才可參與聯署,但18歲以下則無需填身份證,讓人繼續有機會造假。更有網民提醒網上有「身份證號碼生成器」,可以創作出合規格的身份證號碼,故大聯盟所指的聯署數字「水份成疑」。

我樓下個商場(好細 普通屋邨商場)前後門各有一個
bagfgfcde 發表於 2014-10-26 19:13

左膠好煩,我唔同這些反佔中人士傾計了。

之前係街市有幾個賣蟹媽媽級女人同我傾佔中事,佢地反對呢,根本唔岩傾,我都冇力氣同佢地解釋點解咁多細路仔會走出來呢,佢地好多歪理,多謝大台功勞。

左膠好煩,我唔同這些反佔中人士傾計了。

之前係街市有幾個賣蟹媽媽級女人同我傾佔中事,佢地反對呢,根 ...
kk8733 發表於 2014-10-26 23:46

佢地果d 你點同佢講都無用 廢事勞氣...

反咩佔中大行動姐!!!
阻住晒條路...煩!
rubylovessss 發表於 2014-10-26 23:48

算啦... 學生搞得佔中都預左有人唱反調...
    不過無論點都好... 今次學聯都已經算係得到民心 都係唯一既得著... 但係必須堅持...

http://news.discuss.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1
老尾下一步... 你地小心D呀

保普選反佔中大聯盟發起簽名運動,要求還路於民,支持警方執法,由昨日起一連9日舉行街頭及網上簽名,全日收到超過33萬個簽名,其中街站簽名超過27萬個,網上簽名近6萬個,2天累計有65萬人簽名支持。大聯盟指,大多數街站順利平靜,個別街站如沙田大圍鐵路站,下午有十多名佔中者在塲干擾,警方到現場戒備。另外,大聯盟網站昨晚遭受嚴重襲擊,簽名平台一度停止運作,經連夜搶修後,於今晨修復。但今天全日仍然受到斷續的攻擊,影響平台伺服器運作,導致登入簽名速度緩慢。大聯盟又表示,駭客ip地址主要來自歐美,不過駭客未能進入簽名平台內部,市民簽名資料是安全的。

兩日逾65萬人簽名反佔中
http://std.stheadline.com/breakingnews/20141026a214547.asp

個簽名會超勁嘎兩日都唔夠就破左一千萬

p.s. 全港人口八百萬左右 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-26 18:54

睇個勢 周融都應該找數離開香港穩陣 lol

前晚藍絲帶毆打4記者(3 TBB + 1 RTHK)WTTF~
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

算啦... 學生搞得佔中都預左有人唱反調...
    不過無論點都好... 今次學聯都已經算係得到民心 都係 ...
Nicholas 發表於 2014-10-27 00:22

唔係成個上水區都有嘛...希望我唔會再見到

反咩佔中大行動姐!!!
阻住晒條路...煩!
rubylovessss 發表於 2014-10-26 23:48

人地一句
佔咩中大行動姐
阻住晒條路...煩!
就已經入到你
講番D有意義既野啦._.

聽到903報新聞
臨時禁制令巳經批准左.....

警方準備拉人

保普選反佔中大聯盟發起簽名運動,要求還路於民,支持警方執法,由昨日起一連9日舉行街頭及網上簽名,全日 ...
Korwyn 發表於 2014-10-27 01:03

兩邊咁搞,幾時可以有進一步?
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

http://www.skypost.hk/newsDetail ... A%E7%9A%84%E4%BA%BA

對社會有害無益的人
27/10/2014
幾十年來,相信香港人也是首次因為政見不同,而導致家庭和朋友之間出現分歧。我認為這是好事,既然雙方擁有不同意見,就必須學習和諧共處。但是,有三類人我卻非常討厭,原因並非因為我們的政見不同。因為每個人對事情的取向,以及重視程度也不同,就簡單如各人對生果有不同喜好一樣。

最令人討厭的人,第一種莫過於不斷製造謠言的人,沒經過求證,甚或明明可能知道是謠言仍要散播,以支持自己的觀點,這類人不是無知便是無恥。

第二類人,自己不肯犧牲卻在旁取笑犧牲的人,甚至扮作看透世事,說學生不成熟、被人利用,取笑別人是馬前卒。這類人非常令人討厭,中國能脫離日本侵略,也全靠「馬前卒」為人民犧牲。自己沒有理想,只着眼利益,卻在旁指指點點,在沒有證據支持的情況下說三道四,說別人是被人操縱,這種人的道德最差。

第三種人看見目前的情況,內心不舒服,所以只希望盡快平息,卻沒有理解過事件背後的始末。他們不管用甚麼方法、不管原則,只希望以簡單方法盡快解決。

這三種人,對社會只有害無益。

寫得真不錯,WIKI WONG 看透世人面孔

好可惜 今日都係見唔到BB最後一面
唉 聽日BB自首之後alex就要自己孤零零一個

對社會有害無益的人
27/10/2014
幾十年來,相信香港人也是首次因為政見不同,而導致家庭和朋友之間出現分 ...
kk8733 發表於 2014-10-27 22:54

王僞基 最叻抽水, 又拍政治劇又11.19開台
抽少陣水會死咩

好可惜 今日都係見唔到BB最後一面
唉 聽日BB自首之後alex就要自己孤零零一個 ...
-Prince- 發表於 2014-10-27 23:16

唉 我咁耐都末見過

唉 我咁耐都末見過
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-27 23:30

聽日你去中區警署等佢啦

聽日你去中區警署等佢啦
-Prince- 發表於 2014-10-27 23:31

應該番緊學

對社會有害無益的人
27/10/2014
幾十年來,相信香港人也是首次因為政見不同,而導致家庭和朋友之間出現分 ...

係,完全中point ...
    其實真心兩邊都有呢啲人,可能包括自己啦,所以未經證實既野唯有盡量唔討論~

人地一句
佔咩中大行動姐
阻住晒條路...煩!
就已經入到你
講番D有意義既野啦._. ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-27 11:30

最重要係佢好多留言係講緊同一樣野-_-(個人意見)

對社會有害無益的人
27/10/2014

外国侵略斗争怎能跟政治斗争相比

對社會有害無益的人
27/10/2014

好討厭個堆完全唔用腦去諗就亂咁係咁去亂講既人
羊群效應

---------------------此乃性感的分隔線-------------------------

最重要係佢好多留言係講緊同一樣野-_-(個人意見)
Nicholas 發表於 2014-10-28 00:51

簡單兩個字形容到佢講既野 _ _

好討厭個堆完全唔用腦去諗就亂咁係咁去亂講既人
羊群效應

簡單兩個字形容到佢講既野 _ _ ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-28 10:28

唔好咁話人啦,我地要有耐性教導人,你見旺角,金鐘好多公民講座,話俾市民聽佢地點解會集會啦,要和平,理性呀