返回列表 發帖
辛苦你啦
kk8733 發表於 2014-9-28 22:47

無咩辛唔辛苦
無個人可以出嘅力都唔同
有錢, 買物資送去
有力有膽, 企出嚟
有智, 幫手策劃, 整理物資
屋企唔比/怕危險, 無所謂, keyboard fighter都好重要, 無左你地, 我地喺現代都收唔到任何資訊
只係唔希望有人會藉口自己唔出力

cm好多人都好年輕, 係有氣有力, 比較少burden嘅一代, 希望大家都會支持
屋企人係咁打電話叫我返去, 好唔想佢地擔心, 但仲擔心香港
去到九點終於走, 因為真係怕有咩暴力事件, 走左仲可以留力
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

其實我唔太信班共9會咁夠薑整多單64出黎
如果真係咁,香港臨都有可能
Fiona is back;)

無咩辛唔辛苦
無個人可以出嘅力都唔同
有錢, 買物資送去
有力有膽, 企出嚟
有智, 幫手策劃, 整理物資 ...
hehemamama 發表於 2014-9-28 23:00

有無事?有無中招?

仲咩...? 搞事意思係攻擊梁振英
rubylovessss 發表於 2014-9-28 22:53

Lol 和平同理性係重點,唔係硬碰硬

fifty1205 發表於 2014-9-28 23:01

威脇到中共政權的話, 我覺得會64再現...

中共的本質根本冇變過...

Nicholas 發表於 2014-9-28 23:03

同暴君講和理非非沒用
不過在實彈隨時出現而沒有應戰的能力時,保命要緊。

威脇到中共政權的話, 我覺得會64再現...

中共的本質根本冇變過... ...
lblemon 發表於 2014-9-28 23:06

65年以來不嬲都係極權

Nicholas 發表於 2014-9-28 23:03

睇下佢地有無出黎啦 我唔係話要佢地搞事....

65年以來不嬲都係極權
Nicholas 發表於 2014-9-28 23:07

由以前皇帝年代, 到而家, 都係極權.  有統治者時, 係極權; 沒有統治者時, 是混戰.

agger
時代同地點都唔係可以由得共匪完全資訊封鎖
如果有64 2.0等於自己玩自己

原來有好多人本來只係參加學生社運,但當時一聽到話佔中果刻,佢地好多廿幾歲畢咗業嘅大學生都即刻走咗去第 ...
amy 發表於 2014-9-28 10:10 PM

可想而知啲人幾奸
係度陰人

有無事?有無中招?
fifty1205 發表於 2014-9-28 23:02

警察第一次放催淚彈嗰陣中左少少, 因為我喺harcourt road, 唔算前但啲煙傳得好快, 之後向後退, 平安直至離開
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

睇到呢個情形心裡面係咁唱...如果命運能選擇

HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

警察第一次放催淚彈嗰陣中左少少, 因為我喺harcourt road, 唔算前但啲煙傳得好快, 之後向後退, 平安直至離 ...
hehemamama 發表於 2014-9-28 23:15

無事就好。。。希望聽朝睇新聞都係無人有事

新彊咁多年係人就殺~人地一講獨立就殺~ 我唔覺得中央會care呢d野~

新彊咁多年係人就殺~人地一講獨立就殺~ 我唔覺得中央會care呢d野~
kenny1102 發表於 2014-9-28 23:20

連歷史都改得既政權會有野做唔出?
其實真係唔想再睇新聞,
每睇到班公安放一次彈就想喊, 已經嗌撤退仲唔開路,
仲放彈, 咩事先?

(23:20) 銅鑼灣崇光對出的一段怡和街來回行車線已被由金鐘步行前來的市民佔領。

立立 FB:
你們常常說我什麼死了、下了地獄。我覺得真正死去的,是某些人的良心,警察每天操練就是用作今天強暴地對待手無寸鐵的學生? 可能有人認為學生不對什麼什麼,先不討論他們誰對誰錯,但我認為他們有做錯沒有做錯都好,都不應該受到如此暴力對待。一班是大人,一班是小朋友。

係中國角度黎睇 為左收番香港
犧牲幾百條香港人生命又有咩所謂

先整亂你 之後借兒放解放軍入城 之後再強行收回香港
完成

係中國角度黎睇 為左收番香港
犧牲幾百條香港人生命又有咩所謂

先整亂你 之後借兒放解放軍入城 之後再強 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-9-28 11:41 PM

啫係橫又死掂又死
死得

刷新ig
幾乎我關注的藝人
無論平時是否談論政治(eg.美祖)
今天
都在談論著同一件事
專登睇下漿漿亦都係

刷新ig
幾乎我關注的藝人
今天
都在談論著同一件事
專登睇下漿漿亦都係

刷新ig
幾乎我關注的藝人
今天
都在談論著同一件事
專登睇下漿漿亦都係 ...
JayantL 發表於 2014-9-28 23:44

屠刀之下 人人自危

刷新ig
幾乎我關注的藝人
今天
都在談論著同一件事
JayantL 發表於 2014-9-28 11:44 PM

我家美祖點回應?

刷新ig
幾乎我關注的藝人
今天
都在談論著同一件事

好慘呀美祖, post左黃絲帶相上ig 但係post上fb
fb啲人只係睇到佢叫人笑嗰張相, 然後又攻擊佢

我相信無歌手藝人喺呢一晚仲抽水
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

刷新ig
幾乎我關注的藝人
今天
都在談論著同一件事

漿漿琴日先問大家周未會幹麼~~

kenny1102 發表於 2014-9-28 23:48

佢係香港咩? 我想同佢講聲加油嗄

kenny1102 發表於 2014-9-28 23:48

見到佢比人圍插睇到好痛快

剛回來.....我要轉支持美祖美k了,,,,,
千千都龜縮...點做人母親?

評分人數

輕輕解開 一顆衫鈕
尚在與你惡鬥 熱汗在流
就恨這高手 十萬個保守
落力地驅趕 不准我在巡遊

為著做密友 善事亦做夠
但待遇尚未 及你的狗~
像被下毒咒 誰可幫幫手~
留道小徑給我走

唯獨你 你似有某個潔癖
無視著我 拿靈魂換那功課
柔滑如乳液 緩慢又如太極
祈求 一天一點 靠軟實力
BOOM 開出一個奇蹟

唔好嘈啦唔該 而家仲值得為呢d嘢嘈???
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

網上已經有圖,有警員手持M16A2

希望在現場的人快回家,唔好到聽朝先走
好好訓一覺,希望明天都平安無事

唉 我d fd 都唔肯走...
佢地仲係中環...

我真係訓唔著 好心up

佢地仲係中環...

我真係訓唔著 好心up
Nicholas 發表於 2014-9-29 00:12

佢地打算喺中環訓呀?!

佢地打算喺中環訓呀?!
rubylovessss 發表於 2014-9-29 00:14

今晚又點會訓得著... 今朝起身已經有一種不詳既預感...
    我唔知 亦都好驚 好擔心出左去既每一個人

佢地仲係中環...

我真係訓唔著 好心up

旺角已成千人了~~

佢地仲係中環...

我真係訓唔著 好心up

我都係...聽朝仲要6點幾起身返公司開緊急會議講罷工D野
唉...根本就訓唔到

旺角已成千人了~~
kenny1102 發表於 2014-9-29 00:17

u go ?

我都係...聽朝仲要6點幾起身返公司開緊急會議講罷工D野
唉...根本就訓唔到 ...
Kyle_ 發表於 2014-9-29 00:17

根本一合埋眼就諗起d 好恐怖既畫面

有老師想d學生死架咩?

港師竟盼六四重演 坦克壓死破壞安定學生

對於今日(9月27日)香港警方於政總公民廣場的清場行動,每個人都有不同的意見。而有一個自稱在現代教育工作的Carol Chan在臉書po文指希望六四事件重演,學生被坦克壓死,「我好想看到垃圾學生被壓扁或被炸到血肉糢糊,這是我最期待的畫面!」

有網友看到後,怒罵她為人師表竟然說出這些話,也有網民質疑Carol Chan是否真的在現代教育工作,紛紛到現代教育臉書留言尋求答案。

另一網名Carol Tze Lin的教師也在臉書留言罵學生:作為他們的教師,試問我怎忍心看到新一代年青人變到這個模樣?

她還說:我又怎會忍心,看到學民思潮的好學生變質。他們有部份是我的學生,原本很純良,有大志及使命感。但近日在新聞看到他們的行為偏激,過時過節集會騷擾民居,在人家門前叫喊,這是良好市民該做的事嗎?

台灣批踢踢網友對此熱議,有人留言稱:靠中共吃飯的公務員你能期待他講得出甚麼人話?另有網友諷:中國並不是六四鎮壓下去後,就恢復這老師口中所謂的繁榮。

u go ?
Nicholas 發表於 2014-9-29 00:18

睇聽日情況~

睇聽日情況~
kenny1102 發表於 2014-9-29 00:27

睇住新聞 d 眼淚真係好自然咁流出來
    me 2... 我同我 d fd 講左聽日有機會就出 之後都未必再有機會出來公民抗命

睇住新聞 d 眼淚真係好自然咁流出來
    me 2... 我同我 d fd 講左 未必再有機會出來公民抗命 ...
Nicholas 發表於 2014-9-29 00:32

岩岩再問幾個FD
有兩個去左CWB...有個去左MK...仲有個太攰返屋企休息了。

岩岩再問幾個FD
有兩個去左CWB...有個去左MK...仲有個太攰返屋企休息了。
Kyle_ 發表於 2014-9-29 00:36

真係好多謝出來既市民...

估唔到立立咁有良知.....
https://www.facebook.com/eegken?fref=ts
叱咤903, 亂能7咁頒

大家加油

岩岩番黎..阿媽擔心所以番了

真係好亂, 群龍無首, 去或留分兩派, 留既又唔知可以做咩...
加上好多真假消息,唔知聽邊個..

突然覺得有恐懼
覺得好可怕
天佑我們香港!