返回列表 發帖

kenny G 都去左金中
外國勢力入侵之鐵證!!
肯定諗住拎枝sex士風泥做攻擊武器啦!!!!

kenny G 都去左金中
外國勢力入侵之鐵證!!
肯定諗住拎枝sex士風泥做攻擊武器啦!!!! ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-22 13:54

仲有麥當勞既薯條都係外國勢力 sosad
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

仲可以撐幾耐?

何韻詩正式被封殺

仲可以撐幾耐?
rubylovessss 發表於 2014-10-22 17:50

所有野都比人拆曬...
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

最過份係將物資倒火水想放火...
人來的嗎 ?

潮聯小巴謊稱受害 司機指堵路後生意增  

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20141022/18908268

潮聯公共小型巴士有限公司稱佔旺者堵路令公司瀕臨倒閉,入稟高院後獲法庭頒禁制令要佔旺者離開。

有潮聯旗下的小巴司機透露,三條線自旺角站頭出車後,全部直出亞皆老街,不經現時被佔的彌敦道、砵蘭街等。記者昨日下午6時許坐其中一輛潮聯的小巴由旺角先達廣場站頭往觀塘,小巴駛出後轉左,駛入亞皆老街往觀塘方向,大約12分鐘就到達觀塘,沿途暢通無阻。

有人講大話啦

佔領3周訪港旅客反升11.4%

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BD ... 11-4-210000775.html

有關數據顯示,佔領期間內地旅客達238萬人次,按年增加15.6%,顯然與反佔領人士指佔領打擊旅遊業的說法相違背。此前,特首梁振英和商務及經濟發展局局長蘇錦樑均曾表示,運動影響旅客訪港意欲。

范國威斥特首誇大損失
新民主同盟立法會議員范國威批評特首誇大經濟損失,「梁振英若然重視民生,應盡快回應佔領人士對真普選的訴求,而非出動輿論及誣衊雨傘運動。」
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多得班佔中L
搞到巴士改路唔停近mtr
我冇帶傘 (朝早已出門) 搞到我俾大雨淋到勁濕

平時D佔中L搞到中西區勁塞車,
累到我成日上堂遲到我都冇出聲啦 (我放工同上夜校中間得一小時commute, 冇得早d出門架!)

我唔敢post 上fb先post喺度post, 費時俾人unfriend同攻擊我

佔領3周訪港旅客反升11.4%

有關數據顯示,佔領期間內地旅客達238萬人次,按年增加15.6%,顯然與反佔領人 ...
kk8733 發表於 2014-10-22 22:19

十一黃金周 正常大陸客理得你地佔 都會落來買野啦...

十一黃金周 正常大陸客理得你地佔 都會落來買野啦...
Nicholas 發表於 2014-10-22 22:46

之前689 , 商界同建制派 話好大影響呢,原來根本唔係咁

之前689 , 商界同建制派 話好大影響呢,原來根本唔係咁
kk8733 發表於 2014-10-22 22:54

你可以覺得影響唔大,代表你好少接觸社會

任暴雨下 帳篷「舉起手撐」 大家加油

你可以覺得影響唔大,代表你好少接觸社會
Korwyn 發表於 2014-10-22 23:13

真係關事咩? 我最肯定既就係的士司機既生意無受太大影響
    佔中期間 都坐過好多次的士都有問過呢個問題 佢話就算過去乜野地方都去到(包括已被佔領既地區) 而時間都唔會影響太多...

﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣

朗豪坊應旺既時候都一樣咁旺 要食野一樣搵唔到位 證明要去果度消費既人都會消費
    睇來你接觸既社會同我睇既唔同

中大調查:撐佔中人數超越反佔中
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20141022/53047601

香港中文大學新聞與傳播學院傳播與民意調查中心再次就佔中行動進行調查,發現支持佔中的受訪者達37.8%,比率較上次調查上升近7個百分點,而表示反佔中的受訪者比率就大跌10.8個百分點,僅35.5%。

調查於本月8日至15日進行,訪問了802名15歲或以上的香港市民,當中近54%的受訪者認為警方9.28施放催淚彈的做法不恰當,近22%就認為做法恰當。

若果政府提出的方案,令與中央不同政見的人士不能成為特首候選人,48.5%受訪者認為,立法會應該否決方案,較上次調查稍為下跌約5個百分點,而認為應該通過方案的約有36.1%,較上次調查上升6.8百分點。另外,近38%受訪者對香港社會未來發展傾向悲觀,傾向樂觀的只有近28%。

香港人開始明白學生點解會去佔中啦

真係關事咩? 我最肯定既就係的士司機既生意無受太大影響
    佔中期間 都坐過好多次的士都有問過呢 ...
Nicholas 發表於 2014-10-22 23:34

你要搵不受影響嘅地方一定搵到

問題係有咩受影響

香港中文大學新聞與傳播學院傳播與民意調查中心再次就佔中行動進行調查 ...
kk8733 發表於 2014-10-22 23:34

因為琴晚既對話真係政府比唔到有質素既回應
    而學生真係超水準既表現

﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣ ﹣

另外我好想補充一點 反而係果陣時佔尖咀廣東道 真係有所對海港城既名店生意有所影響
因為之前親身去過現場 的確係聽到有大陸客話 算啦唔去啦 怕麻煩...
旺角就頭先講左...

你要搵不受影響嘅地方一定搵到

問題係有咩受影響
Korwyn 發表於 2014-10-22 23:38

但係我講不受影響既地方係宏觀...
    唔係有無帶傘既問題呢... 你頭先果個post 都係講因為佔中 咁本身都佔架啦 都唔係今日既事 咁重點咪去左你無帶遮...
    咁無帶遮係你自己問題 都唔明關雨傘學運乜野事 ...
    所以如果你係要發洩你既情緒 可以去會員發洩區 ... 但係如果系呢度post 就係off topic

香港中文大學新聞與傳播學院傳播與民意調查中心再次就佔中行動進行調查 ...
kk8733 發表於 2014-10-22 23:34

哩個係今次運動暫時最大既影響哩樣政府既醒覺真係好重要

哩個係今次運動暫時最大既影響哩樣政府既醒覺真係好重要
Kyle_ 發表於 2014-10-22 23:44

係呀 廢事d 政府官員係咁講話反佔中既支持度大於佔中既支持度係客觀事實為理由-_-
    算啦 又諗起琴日政府果班官員既無賴解釋 sad

係呀 廢事d 政府官員係咁講話反佔中既支持度大於佔中既支持度係客觀事實為理由-_-
    算啦 又諗起 ...
Nicholas 發表於 2014-10-22 23:52

大家眼睛雪亮,識分邊D人係無賴解釋

但係我講不受影響既地方係宏觀...
    唔係有無帶傘既問題呢... 你頭先果個post 都係講因為佔中 咁 ...
Nicholas 發表於 2014-10-22 23:42

朝早出門, 今朝冇FORECAST有落雨

大家眼睛雪亮,識分邊D人係無賴解釋
kk8733 發表於 2014-10-22 23:58

都係架... 所以前日既對話係好重要
    亦都見到官員同學生既理據 高下立見
    btw, 而家最擔心既係旺角現場... 應唔應該佔都好... 但係又淋火水 又倒糞便 呢d 手法出於香港人 真係好令人氣憤

李先生給周永康的信

李先生給周永康的信
rubylovessss 發表於 2014-10-23 00:12

我又唔覺得官員既英文好好 ... -_-
    無論反唔反都好 唔好人身攻擊...

李先生給周永康的信
rubylovessss 發表於 2014-10-23 00:12

周永康小朋友同學
Goodest Chinese adore

都係架... 所以前日既對話係好重要
    亦都見到官員同學生既理據 高下立見
    btw, 而家最擔心既 ...
Nicholas 發表於 2014-10-23 00:05

旺角問題,反佔中日日咁暴力攻擊佔中人士,我只睇到中共維穩費有幾龐大,可以用大量利誘方式令人去做依D 行為,做完就收工,真可恥

旺角問題,反佔中日日咁暴力攻擊佔中人士,我只睇到中共維穩費有幾龐大,可以用大量利誘方式令人去做依D  ...
kk8733 發表於 2014-10-23 00:27

係-_- 有錢就乜人都買得起 sosad
    希望呢幾日旺角既佔領者都可以唔洗流血... 希望保持和平

朝早出門, 今朝冇FORECAST有落雨
Korwyn 發表於 2014-10-23 00:01

尋日天氣報告一直都預測尋日稍後時間有幾陣驟雨:
11:45前:「稍後轉吹清勁偏東風及有幾陣驟雨」
11:45後:「今晚轉吹清勁偏東風時有幾陣驟雨」
結果尋晚真係落雨,只不過雨勢遠比預期大(尋日天文台共錄得56mm雨量)
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

【最新消息】獅子山掛「我要真普選」橫額   好勁,好勇敢
http://www2.hkej.com/instantnews ... D%E6%A9%AB%E9%A1%8D

【13:10】警方據報於上午約11時接獲市民報案,約有10名人士爬上獅子山山頂,掛上一幅表達要求真普選的橫額。而社交網站廣泛流傳,有攀山人士在獅子山上掛起黃色、寫有「我要真普選」橫額。

【13:10】警方據報於上午約11時接獲市 ...
kk8733 發表於 2014-10-23 14:04

嘩..真定假...好威好型!!!

係FB見到份改詞...CM人應該有興趣. 反白

Alexter】
原曲Shall We Talk 新詞

岑傲暉 為何又心花放
為何又戀上 Alex 天天拍拖
任由目光 留在報章一角
為何望永康一眼就如天晴朗

學聯都也在剝殼 學民之鋒兩頭望
為何 CY 未懂得努力聽聽佢講
大門外有公安 平等卻如同幻覺
岑傲輝 共永康
盡快全新手拖手去上學堂

岑永康 岑傲暉跟 Alex 永未隨意驚慌
無法講 誰會得知 Alex 經已拍拖
難得 可以凝望 何以要忌諱眼光
如果真心失去承諾 何以再望永康 你別怕我

嘩..真定假...好威好型!!!

係FB見到份改詞...CM人應該有興趣. 反白
Alexter】
原曲Shall We ...
Nathan 發表於 2014-10-23 21:05

係真呀,有link  有圖啦

【13:10】警方據報於上午約11時接獲市 ...
kk8733 發表於 2014-10-23 14:04

但係反佔中果班好反對sosad
    唔知要清個banner 係咪又要比多d 錢呢 lolxD?

Kenny G澄清散步路過非撐「佔」

--------------------------------------------------------------------------------

http://paper.wenweipo.com  

香港文匯報訊 美國暢銷爵士音樂家Kenny G前日現身香港「佔中」現場,並與示威者的合照,被示威者演繹為支持「佔中」。Kenny G昨日凌晨澄清,他當時只是散步經過,「我被利用,說我向示威者表達支持是不公平的。我不是支持示威者。」

Kenny G前日現身金鐘「佔領」區現場,吸引不少示威者與他合照。他隨後在其Twitter上傳有關照片,稱在香港看到示威,並希望當前局勢對每個人是和平正面的。其後,外交部發言人華春瑩指,「佔中」是違法行為,希望外國政府及個人言行審慎,不要用任何形式支持「佔中」。

Kenny G昨日凌晨刪除了所有有關照片, 並在其Twitter及Facebook上發文,澄清自己當時「只是像個遊客般在香港逛街,有些樂迷就拍了我的照片。我被利用,說我向示威者表達支持是不公平的。我不是支持示威者......我並非企圖蔑視特區政府的法令,只是想向香港和中國人祝願和平」。

尋晚學聯同佔中三子決定委託港大民調就政府於星期二晚對話就出的政改溝通平台及民情報告進行公投,日期為26/10 8:00-11:00pm,暫只於金鐘佔領區設立一個票站(可能會於旺角、銅鑼灣兩個佔領區各設一個票站),設有兩個題目:
1. 平台討論範圍應否包括2017特首選舉安排
2. 民情報告應否有憲制效力
舉行公投以作民意表述未嘗不是好事,但只限佔領區人士投票就未免太過狹窄,住在偏遠地區人士要花昂貴車費及不少時間到金鐘投票實在不方便,應以6.22全港性公投的形式,在全港18區每區設立一個票站才能增加代表性。投票時間只得3小時亦太短,應在星期日早上就開放票站,讓更多人可以參與公投。
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

董伯伯係幫住689就唔好出聲
唔好以為自己仲係特首

董伯伯罷明偏幫689
rubylovessss 發表於 2014-10-24 17:44

人地係政協副主席
吾幫689吾通幫學生咩-_-

人地係政協副主席
吾幫689吾通幫學生咩-_-
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-24 17:55

佢話689用和平的方法解決事情....明明係用暴力
佢係咪連和平同暴力都唔識分....我見佢都老了好多!

佢話689用和平的方法解決事情....明明係用暴力
佢係咪連和平同暴力都唔識分....我見佢都老了好多! ...
rubylovessss 發表於 2014-10-24 18:04

佢一早比人話係老懞董嫁啦-_-
加上 當勢力係佢後面既時
講d咩有得佢揀咩
don't be so naive la

尋晚學聯同佔中三子決定委託港大民調就政府於星期二晚對話就出的政改溝通平台及民情報告進行公投,日期為26 ...
酷愛903 發表於 2014-10-24 08:58

星期日去公投,好緊張

有人喺金鐘偷電
仲咩要偷....

頂!! 落金中見到對話五子另外個兩個男仔
就係見唔到lester!!!!!

頂!! 落金中見到對話五子另外個兩個男仔
就係見唔到lester!!!!!
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-24 23:38

你同佢都係無緣份架啦

佔中宣布廣場公投詳情
延長至下周一 三區可投票

佔中發起人戴耀廷晚上在佔領區宣布,廣場公投詳情,原定只於金鐘一區舉辦的公投,將會擴展至金、銅、旺三個佔領區,另外投票時間由一日延長至兩天,在周日至周一晚上七時至十一時舉行。市民投票時要作出宣告,明白兩議案內容,並表明支持雨傘運動,亦不會要求十八歲以上方可投票。

由於解決了技術問題,廣場投票將會在三個佔領區同時舉行,一定要到達佔領區方可投票,並要帶可發短訊的手機,並提供身份證號碼。

戴耀廷指,外界有指資料會成拘捕參考,但他已與港大民研確認,所有個人資料將會加密,不可還原。

對於外界擔心會否讓藍絲帶運動的支持者混入,戴耀廷指,「如果藍絲帶走入來(投票),都要聲明支持雨傘運動先可以投票,歡迎藍絲帶支持雨傘運動。」戴耀廷強調,這只會是第一次的廣場投票,往後可能會更多類似投票安排。

廣場公投議案如下:

議案一,特區政府向國務院港澳辦公室提交的報告,必須包括特區政府建議全國人大常委會撤回831決定。

議案二,處理政改爭議的多方平台,必須確立2016年的立法會產生辦法要廢除功能組別,及2017年的行政長官產生辦法要有公民提名。

選項:贊成 /反對 /棄權

地點:金鐘、旺角、銅鑼灣三個佔領區
日期:26/10(日)至27/10(一)
時間:晚上7時至11時

佔中宣布廣場公投詳情
延長至下周一 三區可投票

佔中發起人戴耀廷晚上在佔領區宣布,廣場公投詳情,原定只 ...
kk8733 發表於 2014-10-25 00:36

支持 難得真正有票 T_T

支持 難得真正有票 T_T
Nicholas 發表於 2014-10-25 00:41

但係好多人都好質疑今次個投票

但係好多人都好質疑今次個投票
-Prince- 發表於 2014-10-25 00:43

今日無睇到新聞 為什麼 ?

大家可以上YouTube search Alex Chow, you can see there is an interview clip from ATV newsline. 周的英文好唔好,各位自己聽下。

你同佢都係無緣份架啦
-Prince- 發表於 2014-10-25 00:14

原來暫時共你沒緣份 來年先會變得更合襯

董伯伯罷明偏幫689
rubylovessss 發表於 2014-10-24 17:44

689 係伯伯推薦比中央