返回列表 發帖
我支持學生社運,但唔認同三子既行為決定

Signature Failed
Sorry, there was a problem submitting your signature. Please try again in a  ...
Nicholas 發表於 2014-9-28 15:15

我都係,求解

試下F5多幾次就得
我頭先都系咁,同埋個email等左10分鐘先有
nicknicknick 發表於 2014-9-28 15:53

真係得
Thank you for signing this petition!

You've successfully signed the petition "Support Hong Kong Democracy and Prevent A Second Tiananmen Massacre in Hong Kong". Your signature has been verified and counted.

Take the next step and gather support for it by sharing this petition on Twitter and Facebook, or by sharing a link to this petition: http://wh.gov/lhJ2E

是否不會再容下兩邊都唔支持的人的意見
gordon0807 發表於 2014-9-28 16:10

係呀!你中立都會俾人鬧死共狗。

班政客呢?去撚晒邊?可唔可以唔好再利用班學生佔中?睇見班學生真係戥佢地慘

10萬了
不過係咪真係幫到手?
jose 發表於 2014-9-28 17:50

唔多唔少會幫到手既應該

班警察到底發生咩事?雖然好明顯係警察製造混亂
但無論邊方錯,警察都唔應該用咁嚴重嘅武器
又胡椒噴霧又催淚彈又膠彈又想用真槍,但示威者咩攻擊性武器都無
搞亂香港呢啲情況咪就係中共最想見到囉
點講都好,都唔應該擺學生上枱嚟佔中,學生根本俾人利用咗,班政客又唔知去撚晒邊
我講親呢點都俾人吊9我唔支持大隊

為左自身安全
諗清楚先好決定出去
睇個款警察今晚一定會做野
不排除會流血收場 ...
張少 發表於 2014-9-28 19:49

有人係咁吊9我唔出去現場
喂你決定一件事都要諗過好多因素啦,唔係咁衝動去做架嘛
點解一定要人放棄自身安全出去?
呢啲情況要諗清楚安全問題先好做決定,睇你可唔可以承擔個後果
除非你唔怕留案底又置生死於度外咪唔怕即時仆出去
如果佢開槍,真係會流血收場架

我見一次就鬧一次  
你條粉腸又憑咩清高到覺得自己無被人利用?你是神嗎?
支持社運就係被人利用?咁你呢?你獨善其身啵,係咪好威威架?
窩輪仔阿豪 發表於 2014-9-28 20:12

你盲咗呀?我一開始已經講左我支持社運,但唔支持三子既行為決定
只係覺得啲學生好慘,警方用武器時,當初班政客閃咗去邊?

而家已經唔係講乜野社運抗命佔中啦,只係對峙咋!我有消息係有朋友條仔成家都係警察,話12點後真係會開槍,已經準備好晒救傷設備,包括醫院果啲,雖然話係描準手手腳腳,但都會中流彈,又或意外,為安全計,唔好再留響現場啦,你留返條命都仲有機會!

原來有好多人本來只係參加學生社運,但當時一聽到話佔中果刻,佢地好多廿幾歲畢咗業嘅大學生都即刻走咗去第二度,有啲返咗屋企,痴線無啦啦變犯法,事前又無講,但仲有堆人好聽話衝去佔中

我只怕十二點之後如果真係好似傳聞咁講有解放軍既話
    都係有死傷收場 但願真係希望學生們市民們 ...
Nicholas 發表於 2014-9-28 21:02

未到解放軍,不過真係會開槍,但描手腳都大鑊啦,又會誤中副車

毒果又亂9咁嗡,而家係講公民提名,唔係689下台

最後忠告: 大家快D回家喇!!!
Korwyn 發表於 2014-9-30 00:41

我都有咁嘅諗法,我好驚真係流血收場,呢樣我相信無人會想,除咗中共
好彩啲朋友已經走咗