返回列表 發帖
何小姐唔知自己係歌手???
Korwyn 發表於 2014-9-28 20:01

你知唔知自己係人???

你盲咗呀?我一開始已經講左我支持社運,但唔支持三子既行為決定
只係覺得啲學生好慘,警方用武器時,當 ...
amy 發表於 2014-9-28 20:26

但我唔覺學生係被唆擺而出現~又係梁振英話中學生應該識諗又會懂得思考唔會咁易被洗腦先話要國教咋wo~

班警察做緊咩 係咪發左癲?
唔係保護我地市民維持冶安 而向市民發放催淚彈
成件事錯晒 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-28 21:17

因為香港人落左梁振英面, 佢而家好唔gur~

我今朝仲係覺得班警察會有回頭既一日,
帶住班人行去人民廣場,
點知而家/_\ ...
艾石仔 發表於 2014-9-28 21:39

今日下午都唔係咁既~因為返互4點前走左, 冇誋過一走就變成咁~~

其實處理手法可以好好多
如果你要清場 入左夜先再用催淚彈
然後防暴差佬逼走佢地IS MORE EFFECTIVE
...
屮SiU霖屮 發表於 2014-9-28 21:40

振英子比人激到嬲嬲豬佢比香港人激到已經最唔理性了~

21:19 紐約時代廣場5000人集會聲討梁振英

班垃圾警察不要再使用暴力
rubylovessss 發表於 2014-9-28 21:58

最可怕係警察已經被洗腦到佢地唔覺得做得有問題~

我想問如果要去 點樣先去到現場?
Nicholas 發表於 2014-9-28 22:02

去灣仔吧~其實應該係更多地方抗議, 等d警察唔知攻邊到好~~

我仲考慮緊 但係聽日又有mid term
    又諗過唔行出來無機會
Nicholas 發表於 2014-9-28 22:06

明早如果解放軍冇出現震壓我會再去~

但係我相信星期一番工時間前會清場... 後悔無去到現場...
    今次最後都有買物資叫朋友帶過去...  ...
Nicholas 發表於 2014-9-28 22:10

我都後悔今日早走~~

走吧,星期1 7點前一定會交場交比金融開工
今晚一定會清場,唔係就會表示香港警方handle唔到
明正言順比中國 ...
gordon0807 發表於 2014-9-28 22:18

然後人人都活在驚恐之中....不!!!梁振英叫呢d做安穩wo~

唔係個個都可以講理想的

我唔會
gordon0807 發表於 2014-9-28 22:26

我唔會~因為工作關係我更應該利用呢一個機會去教育下一代~!!!!~話比佢地聽而家係一件咩回事~

走吧,星期1 7點前一定會交場交比金融開工
今晚一定會清場,唔係就會表示香港警方handle唔到
明正言順比中國 ...
gordon0807 發表於 2014-9-28 22:18

經濟差?, 車~住劏房既繼續住劏房, 拎綜援既繼續拎綜援, 貧富問題一樣咁勁~

其實我唔太信班共9會咁夠薑整多單64出黎
如果真係咁,香港臨都有可能
fifty1205 發表於 2014-9-28 23:01

新彊咁多年係人就殺~人地一講獨立就殺~ 我唔覺得中央會care呢d野~

(23:20) 銅鑼灣崇光對出的一段怡和街來回行車線已被由金鐘步行前來的市民佔領。

刷新ig
幾乎我關注的藝人
無論平時是否談論政治(eg.美祖)
今天
都在談論著同一件事
專登睇下漿漿亦都係 ...
JayantL 發表於 2014-9-28 23:44

漿漿琴日先問大家周未會幹麼~~

唉 我d fd 都唔肯走...
佢地仲係中環...

我真係訓唔著 好心up
Nicholas 發表於 2014-9-29 00:12

旺角已成千人了~~

u go ?
Nicholas 發表於 2014-9-29 00:18

睇聽日情況~

我喺另一個FORUM講過,不發表任何對MAG歌曲於流行榜走勢帶有傾向性言論的POST,除此之外,其他咩都講得! ...
酷愛903 發表於 2014-9-29 11:05

燈神不如你試下祝689長命百歲, 中共千秋萬代, 我希望你燈力無邊~

國慶如果繼續有得封路睇煙花~大家記得想辦法盡快比警方解封道路

DI~~~~~~~~~~~U

Design Democracy Hong Kong 港人講普選
旺角有踢波。你地究竟做咩嘢

做乜 _ 野啊 -.- ...
dongbb2332 發表於 2014-9-29 23:47

睇見tvb news成晚影住旺角而唔係金鐘中環, 總覺得有d野,
尤其事實旺角同其他3地不連~支援較難~
希望係我心多~
anyway~小心安全為上。

旺角有車衝向人群,小心

cm以音樂為主,打算好似一人一相撐學生咁,
搞個 以音樂聲援學生

每個人揀歌,加上支持語句post上社交平台,希望大家支持。

我會POST "最好的時刻", 海闊天空已經唱到爛...
wchild 發表於 2014-9-30 13:06

post完加個    #以音樂聲援學生   即可

好想知點樣燃料不足-_-
Nicholas 發表於 2014-9-30 20:06

未有使用大陸優質燃料囉,大陸最好架嗎

[請廣傳]
如果市民聽日真係想去金紫荊廣場
只需要著黑衫,靜靜咁低頭企or擔遮(響應遮打革命)就夠
千祈唔好衝擊升旗禮
連口號都唔好叫
即使你如何不喜歡一個國家都好
騷擾升旗禮只會顯得我哋不尊重他人
有違民主本意

?
?
?
Korwyn 發表於 2014-10-3 00:23

你很想要嗎?有大富翁嗎?

如果所有人集中一個地方,就難啲清
Nicholas 發表於 2014-10-3 12:53

基本上旺角尖咀可以唔駛,政府理都冇理過呢d地方。琴既嚇一嚇包政總689就驚到死死下咁,就知其實包中環金鐘灣仔銅鑼灣已經足夠。

根本就係 on _
    琴日又扮曬軟化
    中間段時間佢都唔知做乜變到而家又咁強硬

真係諗極都諗 ...
Nicholas 發表於 2014-10-3 23:40

林鄭先最慘, 跟個咁上司, 叫人點執手尾~

未必係黑道,可能係內地便衣公安!
學聯表示已擱置與林鄭的對話,我覺得何止要中止對話: 仲要即時將行動升 ...
酷愛903 發表於 2014-10-3 22:37

黑道同內地便衣公安有分別咩~咪又係黑底褲~同689一樣一個牌子~!!~

我想知支持警察既人有咩睇法
張少 發表於 2014-10-4 00:11

有得再加人工咪繼續支持law~唔係收工收口啦~

不解釋
Nicholas 發表於 2014-10-4 08:19

一借SHARE~

(4分鐘無刪剪完整片段) 香港警察對和平示威者濫用私刑
carols26 發表於 2014-10-15 13:09

打既過程一句都唔講~似乎係恰d呀公呀婆睇唔清發生乜事~

原定於明天舉行的689立法會答問大會延期
又縮沙WTF~
酷愛903 發表於 2014-10-15 15:56

留名等睇錄影版施政報告

我聽番ALEX 總結果段說話聽到好SAD
唔知點解果5位可以咁冷血/_\
艾石仔 發表於 2014-10-22 01:04

最冷血我覺得係話要告個學生告到人破產個律師~