返回列表 發帖
張宇人 - 無怨信念 (OT: You Raise Me Up) 立法會 Live Version

聽到想喊 (啲稅交嚟係俾佢開會期間表演 ...
阻住 發表於 2014-10-16 22:26

笑出黎.....噴

2000年6月 當年特首係董建華
都有示威者比警察用暴力對待

相隔14年 估唔到又發生....

岩岩係mk 一班人想封埋洗衣街亞皆老街交界
推左d水馬出馬路 之後又一班人同佢地嘈
有個光頭阿伯拎個水樽打 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-18 00:39

頭先去完金鐘之後去旺角都經過

今晚去金鐘
其實呢想睇下康康同暉暉喺唔喺度

由中立到唔撐,已經係我嘅覺醒。
kangin 發表於 2014-10-18 11:04

你真係呢世都唔會明....點解有d內地人係都要同我地香港人對抗...見到ig有留言內地人點鬧我地

曾健超被打案有關的七名警務人員,已被停職

個7個警務人員無得撈

(綜合報道)(星島日報報道)前綫警員為應付佔領行動瀕壓力爆煲下,又傳出七名警務人員被停職消息,令警隊士氣再受挫。據悉,當中四名隸屬觀塘警區反黑組的涉事警員,前日交出委任證時,不禁落淚,連負責「大義滅親」的「辣手神探」、刑事總督察鍾志明也忍不住眼紅紅。有警隊同袍在社交網呼籲,為涉事人員籌款打官司。
  懷疑與公民黨成員曾健超被打案有關的七名警務人員,已被停職調查。據悉,由於警務人員面對紀律處分或刑事檢控,停職期間會被扣薪,直至被定罪為止。不少同袍憂心涉事警員的家庭失去經濟支柱,加上要面對高昂的法律訴訟費用,恐生活陷入困境,有多位同袍發起籌款,但因官方籌款須先經申請批准,故今次純屬私人性質。
  過去兩日,已有眾多警員透過facebook及WhatsApp呼籲,形容「如涉事同事一旦被檢控」,其家人生活即失去依靠,但根據過往警隊籌款記錄,一般只籌得五十至六十萬,並不足以分給七名警員打官司。因此,有人提議每名警員捐一千元作支援,若以警隊二萬八千人計算,款項應有二千多萬。據了解,已有多位警員齊心捐款,希望同袍能渡難關。
  近日又有不少曾任警員的大律師,向前綫警員廣發短訊,表示願意為因處理佔領事件,而遭受刑事調查的警務人員,提供免費法律諮詢服務,亦有曾是高級督察的律師,聲言可義務為相關警員自組律師團隊,不用收費。
  包括高級督察在內的當中四位涉事警務人員,來自觀塘警區反黑組,直屬主管是被稱「辣手神探」的刑事總督察鍾志明。警隊內部昨傳出一則疑由鍾志明撰寫的WhatsApp訊息,聲稱:「四名反黑同事,由我親自挑選,亦由我親自安排停職,不禁產生一份內疚感覺。」
  文中又提到,前晚他從四人抖顫的手上取回委任證,畢生難忘,「每人雙眼通紅,忍受不住,大家擁抱在一起痛哭」。據悉,其中一人昨到警署報到時,同袍紛上前慰問。本報曾向鍾志明查詢,但他拒絕回應。

咁都得....著黃衫就係撐佔中?
蘋果你係咪咁搞笑

主持變人肉黃絲帶撐佔中
《東張西望》作反
http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20141019/18904598

算啦... 東張西望又唔同新聞報道 炒唔炒無關係架...
Nicholas 發表於 2014-10-19 14:52

O哂咀....寫到無嘢好寫

btw 警察開始上網搵人祭旗
希望各會員注意自己係網上既言論
唔好作出任何干犯法例既言論
例如 任何教唆殺人 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-19 23:59

CHI SIN架咩....仲要上埋網

岑敖暉仲咁後生大把前途
真係唔多想佢去自首

音樂壇傾乜鬼政治呀
好似美祖咁遛下狗好過
got2be 發表於 2014-10-20 13:44

傾唔傾你話的事嘛?我地有言論自由

聽晚開始對話?
時間幾點開始?

我在金鐘現場聽直播
當林鄭講最大嘅容忍度 全場噓

係咪對話完結
佔領行動就要結束?

政府好無誠意....拒絕徹離!!
係咪要搞到咁呀

今晚都預左冇成果
但學聯表現真係冇令人失望
完完全全展現到而家大學生既水平
若果今晚既表現仲比人話讀屎 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-21 23:39

我喺金鐘個時全場人都為學聯拍掌

仲可以撐幾耐?

李先生給周永康的信

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

董伯伯係幫住689就唔好出聲
唔好以為自己仲係特首

人地係政協副主席
吾幫689吾通幫學生咩-_-
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-24 17:55

佢話689用和平的方法解決事情....明明係用暴力
佢係咪連和平同暴力都唔識分....我見佢都老了好多!

有人喺金鐘偷電
仲咩要偷....

上水區有個支持警方反佔中簽名大行動
行過街市個邊見到...譚耀宗要支持班差佬唔好喺上水
我唔想睇到眼冤

去到邊度都見到反佔中簽名大行動
有無搞錯

元朗見到五個地點簽名啦,未計天水圍呢

不過眼見好少人簽,一分鐘都冇一個 ...
kk8733 發表於 2014-10-26 13:26

好無謂...簽個名可以代表D咩

算啦... 學生搞得佔中都預左有人唱反調...
    不過無論點都好... 今次學聯都已經算係得到民心 都係 ...
Nicholas 發表於 2014-10-27 00:22

唔係成個上水區都有嘛...希望我唔會再見到

聽到903報新聞
臨時禁制令巳經批准左.....

警方準備拉人

送上一份心意給香港人,每日都摺
聽到有人讚好有心機係開心嘅...

唔好介意我唔係討論雨傘革命...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我摺得好扁身,點摺到龔身d
Nathan 發表於 2014-10-29 16:33

個角要摺入D

唔知有無人扮鬼扮馬去佔中 haha
年年Halloween d人都會去Ocean Park
今年都會少人去啦
喺Mong kok,cwb應該有掛

咁恐怖?
佔鐘驚現槍殺恐嚇

【太陽報專訊】佔中行動引發社會撕裂,不守法意識在互聯網世界及各個佔領區蔓延,甚至接連出現「死亡恐嚇」疑雲。首先有人在社交網站,聲言持有手槍及手榴彈等大批軍火,揚言由金鐘太古廣場開始「槍殺所有中國人」。其後又有「死亡筆記」現身金鐘佔領區,多名佔領者在筆記留言,點名指稱特首梁振英、政務司司長林鄭月娥,以及藍絲帶活動發起人李偲嫣等建制派人士,將於何年何月何日以何種方式「死亡」。警方證實,商業罪案調查科轄下的科技罪案組,正跟進調查上述「槍殺」留言,暫時未有人被捕。
多名網民本周日在一個網上討論平台談論「公民提名」等事宜時,有人開始提及「中國貨」、「中國人」等字眼,期間一名譯音姓魏的網民,留言自稱「極度討厭中國人」,揚言準備在十一月七日(本周五)在「金鍾(鐘)太古(廣場)開始槍殺所有中國人」,他更聲稱「有手槍7把,子彈2000發,AK 2把,子彈30000發,手雷150只(隻)」,「希望有興趣之朋友到時一起來參加」。
交科技罪案組跟進
警方發言人證實,香港仔警署在周日晚接獲市民報案,暫交由西區警區刑事調查隊跟進。警察公共關係科高級警司江敏強昨於警方例行記者會上,指該案已列作「有犯罪或不誠實意圖取用電腦」,轉交科技罪案組跟進調查。佔領行動以來,警方曾以刑恐及不誠實取用電腦等罪名,先後拘捕涉嫌黑客入侵或網上恐嚇的十男三女。
此外,金鐘佔領區內昨早出現一本無人看管、模仿日本暢銷漫畫情節製作的「死亡筆記」,公開讓人翻閱及書寫。記者發現有多名政府官員及反佔中人士被列入「死亡名單」,並註明「死亡日期」及「死因」,包括指梁振英的「死因」為「突然死亡」,還有李偲嫣、反佔中大聯盟召集人周融、行政會議成員葉劉淑儀及立法會議員蔣麗芸等人的名字,部分留言更包含大量粗口及不文內容。
註明細節則涉恐嚇
法律界人士黃國桐指出,有關留言是否違法,視乎具體內容而定,舉例叫一個人「去死」、「畀雷劈死」等,只能說是咒罵,不足以構成犯罪,但若寫明何時何地「我會斬死你」、「車死你」等細節,則可能涉及刑事恐嚇,不可一概而論。另外,警方於晚上九時許在立法會附近帶走一名持生果刀的男子。

有人帶面具搭港鐵
其實仲咩要帶...D人睇到唔會嚇親咩...

金鐘個邊交通都好似回復正常WO
旺角琴晚就又有衝突...

全部拆晒
雨傘運動正式完結。

睇到Hocc被拘捕
真心唔想佢會比人拉
到幾時會出返黎

竟然有人話Hocc一直為公義都係博出位博上鏡

HOCC, 黎智英及一眾泛民立法會議員成功踢保,已被無條件釋放。
佔領行動完左,但並不代表爭取真普 ...
酷愛903 發表於 2014-12-12 08:45

報平安....無事就好

感動...謝謝你婆婆

八旬婆婆:「堅強D做人 唔好喊 你仲有漫漫長路行啊~」
https://www.facebook.com/video.php?v=708858242561168&fref=nf

雨傘運動完左...好唔捨得佢地兩個