返回列表 發帖
有人帶面具搭港鐵
其實仲咩要帶...D人睇到唔會嚇親咩...

金鐘個邊交通都好似回復正常WO
旺角琴晚就又有衝 ...
rubylovessss 發表於 2014-11-6 23:17

其實呢前兩日係V殺既紀念日 V殺係以前諷刺時弊既一套電影
係講2020年既未來英國既極權社會既一段故事
而佢地就戴呢個面具去代表而家香港既情況都同電影所講既差無幾

所以呢 其實戴就梗係有原因既 @@
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

而家無左許SIR直播 又無得聽佢既搞笑原因~_~
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

一早要CUT啦SOSAD講多錯多
直頭係公關災難
PPR真係後知後覺
Kyle_ 發表於 2014-11-9 12:12

真係無乜官員講野係聽得入耳講真

【明報專訊】理工大學一名支持佔中的男學生,於社交網站facebook個人頁面評論佔中相關新聞時加入粗口字句 ...
酷愛903 發表於 2014-11-11 11:58

其實捉果條友都幾得閒- -
系FB講粗口有乜問題
如果我母校都係咁要搵番出來罰 全校都無乜邊個唔比人告= =

黎智英遇襲 警反拘擒兇者

【本報訊】壹傳媒集團主席黎智英昨日在金鐘佔領區遇襲,被人掟多袋發臭的動物 ...
酷愛903 發表於 2014-11-13 08:59

雖然係咁 但係果兩位議員的確係有動手

學聯三名成員因被內地註銷回鄉證,未能按計劃到北京向中央官員反映政改訴求。

學聯晚上在立法會召開記者會 ...
kk8733 發表於 2014-11-15 20:15

一張證話無就無 真係屈機@@

點解尋晚班友用硬物爆立法會玻璃門呀??擺到明係用暴力!!
酷愛903 發表於 2014-11-19 08:58

邊班人 ... ? 開始無乜人CARE同關注 亦都好少人提
真係可悲

嗰班比較激進GE佔領者LOR SSD~
你睇TBB新聞就知
酷愛903 發表於 2014-11-19 11:56

好耐無睇過TBB 我諗係九月幾之後= =

聽講前晚衝立法會班暴徒有熱血公民份,但黃洋達死口不認!
酷愛903 發表於 2014-11-20 15:32

算啦
而家都搞成咁 真係係時侯停
上京又上唔到 繼續留守都無意思
根本政府寧願做曬醜人都唔會比佔中有一點成果

http://news.wenweipo.com/2014/11/25/IN1411250010_2.htm

【文匯網訊】本網綜合報道,執達主任今早(25日 ...
CBY0710 發表於 2014-11-25 10:21

太耐無睇無線新聞 都唔知原來個LOGO係咁
BTW 報紙呢家野真係睇你點選擇
點選擇會出唔同既政見呢

黃之鋒離開法院時被掟雞蛋WTF!!!!!!!!!!
酷愛903 發表於 2014-11-27 16:27

算啦香港都淪落到咁...

無所以無論日日維穩定日日批評政府 (如有)都無人理
nicholashin 發表於 2014-11-29 21:11

收視 = 0...
雖然學運已經去到尾聲
但係一定有下一次
我覺得香港人唔會忘記今次

我真係諗極都唔明
點解私人名義申請及批准既禁制令
有權動用公家既警察去「協助」清場??
原來警察係可以幫 ...
Kyle_ 發表於 2014-12-1 17:22

算啦 香港真係愈來愈封閉
就算民調有幾多成既人想清場
但係都唔關有幾多人要真普選事
即使清唔清 政府係咪都要回應學聯既訴求 而且達成協議先
呢個真係令人費解

銅鑼灣佔領區被人無視得好嚴重 但有時諗如果個邊突然黎個升級 話唔定係最易成功既一方 ...
nicholashin 發表於 2014-12-1 21:10

的確係 從來都無乜聲氣 lol

佔中三子宣布明天3:00PM到中區警署自首!
酷愛903 發表於 2014-12-2 15:52

算啦 叫佢唔好搞咁多野啦 - -
無乜人識佢地架咋 連佢地三個人既名我都仲未認得出老實講= =

黃之鋒今日聽從醫生建議飲葡萄糖水
另外今早CU學生會會長張秀賢持入場券想入場睇中大畢業典禮(頒榮譽博士俾 ...
酷愛903 發表於 2014-12-4 14:30

堅凍 而家血糖由2.7番到去3.0
其實都係未去到正常水平
而家搵命搏政府都無話要對話 其實都已經再無辦法令到政府態度軟化呢
好可能經過絕食之後 都會淡 然後清場~ :(

差佬宣布後日執行禁制令後清哂成個金鐘wtf!
酷愛903 發表於 2014-12-9 20:02

的確好欣賞仲系度留守既人
唔怕流血唔怕受傷...
今次既運動雖然最後都係比人清場 可能會流血
但係我地都可能係第一次見到咁大班香港人為著同一個目標進發...
都已經好值得我地鼓舞~

其實經過今次,令大家最驚既唔係法律既制裁 反而係警既暴力

一路睇fb 見住d人一個一個比警方拉...睇到眼濕濕
哩一刻無力感好重,唔知自己可以做d咩......... ...
Kyle_ 發表於 2014-12-11 17:08

到到呢一刻
如果唔係呢一百六十人連比人起訴都唔怕
亦都無人終於真係為出來佔過同留守既人而感到驕傲
雖然的確係犧牲大左D 但呢個犧牲無白費
我諗呢件事香港人係唔會咁易忘記既...
自己唔係一直留守既人 心入面都會有一種內疚感
唔知大家有無

差佬宣布後日清銅鑼灣!
酷愛903 發表於 2014-12-13 17:32

2014年既新概念就係系街見到黑社會都唔驚 警察先係我地最驚,,,
因為我實在唔知幾時比人打 自己條女比人非禮.~

當老黑話要以和為貴
你就知呢個世界已經唔同玩法
張少 發表於 2014-12-14 11:57

係無錯... 黑開片可能係互打
但係示威者同警察 係得後者郁手

清ing CWB...
酷愛903 發表於 2014-12-15 11:12

蘋果好似無直播

反d人應該唔知咩係1200人提委會
---------
我覺得雨傘嘅宣傳有d曳
上星期先至知銅鑼灣有份佔冇機 ...
b01091018 發表於 2014-12-16 17:42

反d人應該唔知咩係1200人提委會
認真唔認真@@

其實都無諗過會成功
只係做俾中共睇香港人幾想有真普選
張少 發表於 2014-12-17 21:50

但係可惜因為內地新聞網既報道
好多大陸人會覺得香港人做SHOW :(