返回列表 發帖
中共一年維穩費十二位數人民幣...
新水星 發表於 2014-10-4 11:45

下12位數-_-
    維穩台淨係較左黎棟國把聲系第一聲道
    要聽泛民要教去第二聲道 :$
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

「局外人」....好一句「局外人」
如果你係香港人我會感到非常可悲
Kyle_ 發表於 2014-10-4 13:28

佢所睇到既野同我地睇到既野唔同... :(
    係呢 點解會咁架 :$
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

哂氣,. 拉完轉頭咪又係放左佢地
艾石仔 發表於 2014-10-4 13:11

已經影到佢地放左佢地走 lol
    跟住有班人唔鋸...
    我諗都唔係淨係果班人 :$

又一個記者俾人打, 而家究竟係邊個破壞香港形象, 連最基本嘅新聞自由都打壓 ...
kevinlai1621 發表於 2014-10-4 13:32

愈來愈似內地既言論打壓

我們堅持就是勝利
我們是不會輸的

梁振英!香港現在變成這樣就是你累成的 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-4 13:33

佢會內疚就唔會係咁發d 咁既短片 :)

香港電台記者好慘
比人打...都係打份工姐人地要食飯架
點解要打人..連部錄影機都打爛

我地羸了,他 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-4 14:14

唔知佢地有乜做唔出

作惡的人專打鏡頭消滅證據
新水星 發表於 2014-10-4 14:37

佢地打得幾多個 fb 大把片同證據... 仲有梁粉話愈亂愈好omfg

BB好慘呀,等我幫你護理啦
kk8733 發表於 2014-10-4 14:51

佢係比人打到隻眼合埋左呀 ?

警方好賤格

佢眼仔遲d 變黑,我要幫BB 用雞蛋護理
kk8733 發表於 2014-10-4 15:01

Sigh ... 又傳八點清-_-

PassionTimes 熱血時報
【無法無天,女佔領者當街被抓胸】
片段由讀者提供,來源未明,顯示今日旺角佔領現 ...
carols26 發表於 2014-10-4 16:53

所以我先話好擔心好似70 80 年代咁 d 人周街強姦周街打劫

From HOCC Facebook:
=========================
明搶手機,被公然非禮,出手打人都可以無法無天,這是什麼 ...
nicholashin 發表於 2014-10-4 18:46

仲要可以置身事外 ... 可恥

做埋依D 野,祝佢一世不__!!!

警方不執法,同樣會有報應,因果循環呢 ...
kk8733 發表於 2014-10-4 18:27

我諗起個舉字 lolxD

秋生用完 春田花花校長 名義留言後,
今日用埋佢喺 依波拉 古惑仔 同 無間道 嘅角色身份去留言。
從 教師  ...
Bluejays 發表於 2014-10-4 19:16

有同感... 但係又有唔知乜旅遊組織出來係咁講野...
    咁樣落去 學生會輸了...

欺負女性,應有此報
新水星 發表於 2014-10-4 19:18

點解可以搞到仲衰過其他發展中國家咁

除了新聞外,TVB並沒有提及佔中
杜汶澤做訪問時都要除黃絲帶
rubylovessss 發表於 2014-10-4 21:25

維穩到咁呢 真係cctv 想點樣...? 已經知道無乜人會睇佢既新聞

不如俾我做香港特首啦,我份人最民主,心地善良唔貪心
李范建 發表於 2014-10-4 22:44

心地善良不過好多陰謀論
    你查到邊個背後策動未 ?

有人寫TVB LOGO寫住低智台...
rubylovessss 發表於 2014-10-4 23:02

互動新聞台先至係洗腦台 :$

半小時內一定有官方說話,所有推倒落地cut 哂,永遠只有親中人士想法,接受訪問,完全冇兩面呢 ...
kk8733 發表於 2014-10-4 23:10

最重要係果個人回應緊件事 下面d 字既註解係段章取義
呢個係我個人認為

解放軍?.________.
HO SHIT
艾石仔 發表於 2014-10-4 23:47

呢個係乜台同埋前面果段字講乜 ??

其實我係FB搵到._______.
不過似NOW?
艾石仔 發表於 2014-10-4 23:52

等我一陣先... 我打開電視再睇...
    旺角定金鐘?

唔知._. 我都係睇人地LIKE先睇到,
我DEL左, 廢事比人話亂放野- -
艾石仔 發表於 2014-10-4 23:57

系now 見唔到... 可能係某台搞錯... 真係唔知乜台...

但有好消息話如果今晚無動亂 警方無意清場... 情況都樂觀d

邊個會安排製造動亂?
其實姐係想清場就清場
nicholashin 發表於 2014-10-5 00:08

咁係架啦... 莊同閒都係自己 :)

CCTVB,認得個主播
ed8671ed 發表於 2014-10-5 00:11

偏袒唔係問題 但係呢個係流料-_-
    我search極都搵唔到 :(

689有1000個臥底A_A
你地兩個轉名啦-_-我成日分唔到兩個NIC
艾石仔 發表於 2014-10-5 00:19

警方先多臥底 臥底人前人後身份多重-_-

haha... 簽名唔同呢

搵到啦,我諗係李慧琼子隨口噏姐

行政會議成員李慧琼緊急呼籲學生離開,擔心清場會導致流 ...
ed8671ed 發表於 2014-10-5 00:20

我相信呢句似加上去...
我系now 都見到李慧琼個回應 就係無呢句野...

其實而家佢地已經分化左香港人... 可能自從今次雨傘學運 香港好難再容納市民既聲音... 有諮詢都只會係假象

我唔係香港人
但都好支持為咗爭取自己民主而作出反抗
做咗好多我哋內地人唔敢做嘅嘢
如果內地有呢種活動 應 ...
janickfu 發表於 2014-10-5 01:09

其實都有好多內地人都好似你咁諗...
    我有幾個大陸朋友仔都清楚知道乜事...
    有道理既總有人明白... 多謝你...

聽日要復課啦點都呢個禮拜真係發生左好多事
希望每日都係平靜

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20141005/00 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-5 08:30

可能就係專登復課 等班示威者自己散都未定 :$

東方,太陽親哂中啦,冇睇勁耐
kk8733 發表於 2014-10-5 12:01

好似得蘋果唔係親中
    無乜持平既報紙...

信報林行止賣哂俾人,信報又變番親中派,唉,香港只有蘋果為港人發聲

之前話肥佬黎同外國人見面就話賣國 ...
kk8733 發表於 2014-10-5 12:30

傳媒就係咁 報道既野成日自打嘴巴

btw,, 如果警方暴力清場... 外國會好似對內地咁對香港...

其實好多國家面對佔領呢種情況都係會採取暴力清場
甚至比香港呢邊警方嘅處理力度殘忍好多
影響好多人生 ...
janickfu 發表於 2014-10-5 13:01

可惜民眾係自發性,無團體叫到人散...

上愛字頭既fb page睇下對方點樣撐警察,見識到「生意損失慘重=無非禮」、「打人非禮唔算暴力」、「訪問結果 ...
nicholashin 發表於 2014-10-5 13:07

睇左一陣都好似比人洗左腦咁-_-

暴力清場係因為示威者都係暴力示威但香港示威者唔係咁
睇唔出有咩原因要暴力對待果班示威者 ...
ho_ 發表於 2014-10-5 14:58

嗯 d 中東國家周圍扔野系d 商店都係用胡椒噴霧... 而香港既學生... sosad

近20輛的士約30名司機,在中環碼頭近民光街發起慢駛行動,譴責慢駛行動佔中運動導致部分地區交通堵 ...
nicholashin 發表於 2014-10-5 16:04

20 輛 的 士 中 環 慢 駛 抗 議

wa 20 輛好多呀

其實我覺得集合番系金鐘係好事...
唔需要氣餒...

好似有500津貼
nicholashin 發表於 2014-10-5 20:28

而家短加長減-_- 500 一日都搵到-_- 就算佢地有賺都應該唔多-_- 所以得20部去囉 @@

學聯周永康表示正準備與林鄭會面的前期工作,但暫不撤離
p.s.旺角及特首辦部分示威者已自行撤離 ...
酷愛903 發表於 2014-10-5 21:37

mk 已經好少人... 唉 不過佢地去金鐘既話 金鐘無咁易散 金鐘係大本呢

係咩 我D FD係MK話好多人唉
好想去聲援 屋企人唔比我再去
今晚又偷唔到出黎 ...
PerryXD 發表於 2014-10-5 22:02

唉如果出唔到來 可以試下買物資 叫你朋友幫你拎過去呢... 心裡支持已經好好

"部分"被踢爆是輔警身份
新水星 發表於 2014-10-5 22:06

d 網民勁快搵到佢係警察身份 lol

我會聽日放學落MK偷偷地支持!加油各位
PerryXD 發表於 2014-10-5 22:15

希望聽日都無事... 唔好隔硬清場...

但689尋晚係咁講既說話 搞到大家好驚
PerryXD 發表於 2014-10-5 22:18

係呀 同埋mk 愈來愈危險... 又多14k... 都唔知可以撐到幾耐...

真心想問 間間大學校長都叫我地走
其實佢地真係想大家安全 定係左膠?
PerryXD 發表於 2014-10-5 22:24

相信真係安全問題 校長都知會暴力清場 不過係唔知幾時姐...

李國能都講野 好多高官政界人物都講野 叫我地走
hehemamama 發表於 2014-10-5 22:34

有d 高官係唔洗理既 lolxD
    不過連港中大校長都叫走 我相信暴力清場唔係假 但係如果集中於金鐘又會難d 清場... 因為人太多...

李嘉誠好似死左咁hehe
PerryXD 發表於 2014-10-5 22:43

朗豪坊 海港城 新港中心 not 和黃

政府清場係一個問題
本身旺角陀地係另一個問題
當旺角D鋪頭交成幾十萬租金一個月
之後又交幾皮野保護費 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-5 22:49

蘋果記者真係好夠薑影到警察同14 私相授受

為兩餐冇計
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-5 22:54

haha... 其實旺角認真危險 希望佢地可以移步去金鐘...
    不過可能有部份人就係唔想過海... :(

同意 佔旺角係步低手棋
又危險 又對政府起唔到咩作用
寧願佔廣東道都好過mk

BTW 一係唔撤 一係就撤 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-5 23:21

金鐘少人搞事嘛... 無藉口比政府話我地點樣唔守秩序咁
    如果佔緊mk 既 不如考慮去金鐘... 想個活動持續到唯有係咁 我覺得...

講真 我真心希望旺角個邊快d完
吾想再見到有咩流血衝突
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-5 23:29

旺角班示威者真係幾激進 仲要警+黑  真係硬打硬... 流血真係必然 ;(

可惜仲有另一批呢
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-6 00:11

警方好鐘意系學生鬆懈既時候做野T_T

溝通未有太大作用 & 警方清場