返回列表 發帖
aiiii
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

而家係邊個製造混亂
市民定警察???
訓緊既人睇清楚未???
02 著地 - 鄧麗欣

民主女神排行榜

一線 何韻詩
十線 謝安琪
cchow3 發表於 2014-9-28 20:16

who are you
02 著地 - 鄧麗欣

(21:52) 警方再次在大會堂發射催淚彈。
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

唔好嘈啦唔該 而家仲值得為呢d嘢嘈???
02 著地 - 鄧麗欣

今日我罷工
kk8733 發表於 2014-9-29 08:29

兔兔你咁高職位 梗係罷得
02 著地 - 鄧麗欣

ivana換左張全黑既相
02 著地 - 鄧麗欣

其實大家估差佬幾時會再做嘢?
正路既話聽晚去到十一一定仲多人…
02 著地 - 鄧麗欣

其實真係有d不安 希望今晚無事發生
02 著地 - 鄧麗欣

这一行径受到香港各界的强烈谴责,也让世人大跌眼镜、觉得太不可思议。

睇下唔同國家新聞啦唔該 成日想 ...
hehemamama 發表於 2014-9-30 01:34

佢唔係唔想睇 係睇唔到姐
02 著地 - 鄧麗欣

作為一個大陸人, 真唔明占領中環意義何在.
SamWaiHung 發表於 2014-9-30 11:09

慶祝國慶
02 著地 - 鄧麗欣

sosad
02 著地 - 鄧麗欣

我今天有兩個建議給各佔領者:
1 明天是重陽節,佔領者雖然無瑕親自往墳場掃墓,但有孝心的話,即使看不見靈 ...
酷愛903 發表於 2014-10-1 10:45

laughed
02 著地 - 鄧麗欣

其實已經無哂戰鬥格 就算守到呢個周末
下個星期都.....唔敢想像lu
02 著地 - 鄧麗欣

AGREE 雖然仲會出去 但已經無左嗰種熱血
hehemamama 發表於 2014-10-3 12:05

其實咁樣拖落去都遇左會係咁
人數係籌碼 但又無可能keep住日日咁多人
望就望學聯個邊盡快同個幾條友見面
雖然一定係無結果
但應該至少會有下一步 同 刺激番d人
02 著地 - 鄧麗欣

老老實實 其實仲係保持中立既人係咩心態?
02 著地 - 鄧麗欣

P_ CY LEUNG
rubylovessss 發表於 2014-10-4 13:19

個background係恐怖分子用開個d
02 著地 - 鄧麗欣

吳若希呢條友永久blacklist
02 著地 - 鄧麗欣

咩事?
唔係唱起無懼世事變改....咩
rubylovessss 發表於 2014-10-4 21:10

jinnyng

明明我很期待回香港,但回到香港了,這樣的政治氣氛卻又令到我想回去台灣,才回來一天,我已經好懷念一起拍攝的每一個人和每一件事~ 拜託大家和平示威! 身邊有住在公屋的公公婆婆,平常是在旺角搭小巴去醫院復診的,但是因為示威集會,小巴停駛而要轉用其他交通工具繼而令車費成本增加。 所以拜託大家,盡量不要影響其他市民的正常生活!
02 著地 - 鄧麗欣

MV
02 著地 - 鄧麗欣

一開始個班人有冇比人唆擺我唔敢肯定
但掟完催淚彈就好肯定大部份人都係自發性佔中
不爭既事實

政府依家最 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-10 21:00

lester 真係疑似hehe
02 著地 - 鄧麗欣

唔知但最好唔好回應 繼續FF下

係 好0
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-10 22:14

健吾成日po佢d相仲話咩自己人 好有可疑嫁
仲有佢facebook之前like過一張男男拖手既合照
02 著地 - 鄧麗欣

ella好慘
班友係咪亂反反到傻左
CBY0710 發表於 2014-10-11 00:37

就算當佢塞車言論唔係講緊佔中
但係佢一直無表過態
加上佢曾經發表過既言論
好難估唔到佢係邊面
02 著地 - 鄧麗欣

做乜又拎番前日既嘢出黎lol
02 著地 - 鄧麗欣

lester
02 著地 - 鄧麗欣

完全唔明成日想爭番個公民廣場番黎做乜9
我完全唔覺得開番條金鐘道就會換到中間派既支持
反而肯定仲少左人支持
真心on dog
02 著地 - 鄧麗欣

oh my lester
btw 你都要小心呀
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-13 21:43

is mine
02 著地 - 鄧麗欣

其實清場咪清場 又要否認
只係移除障礙物
呢個政府真係不知所謂
02 著地 - 鄧麗欣

你個咩live泥 金鐘道通曬車啦
佢地坐係樂禮街同添馬街only
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-14 18:03

佢燈緊姐
02 著地 - 鄧麗欣

睇完d ip發現好多唔支持既朋友都唔係香港人
講真你地生活係大陸 了解有幾多又知道得幾多
知唔知民主自由既意思?
你地生活左咁多年有無為自己既民主自由爭取過任何嘢?
定想爭取都爭取唔到?又有無得自己揀自己想要既嘢?
當ig line等等都係今年相繼被block既時候
你地唔覺得悲哀?
02 著地 - 鄧麗欣

笑,我的確生活在內地,但係日日翻墻去了解情況係必修,點解內地人一定就等同於資訊蒙蔽的一群?翻個墻有幾 ...
kangin 發表於 2014-10-18 10:22

問題就已經係翻牆到啦
先不論大家對呢次運動了唔了解
點解你地既國家要封鎖咁多嘢?
點解要翻牆先可以睇到咁多嘢??
你地有無諗過其實成件事係好悲哀???
02 著地 - 鄧麗欣

係大陸求其講句支持雨傘運動都要被拉
隨時仲要被自殺

我唔係諗住改變大家既立場
只係想大家諗一諗自己身處既環境同情況
再諗深一層
唔好因為話會阻到人番工就話反對 呢d表面既理由
當然我無話係錯
(1999 sor)
02 著地 - 鄧麗欣

人都會按照自己的意願理解對事情的看法,目前來說,如果不是收錢了,那他應該會覺得自己的做法肯定是 ...
ikellyijoey 發表於 2014-10-18 10:45

你翻完牆對成件事既了解就係佔中既人係收過錢?
02 著地 - 鄧麗欣

愈黎愈膠味濃呢個post
02 著地 - 鄧麗欣

===========
lester 去左mk
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

【文匯網訊】本網綜合報道,執達主任今早(25日)9時到亞皆老街執行禁制令。警方今日將出動6千警力,協助執 ...
CBY0710 發表於 2014-11-25 10:21

文匯網訊
02 著地 - 鄧麗欣

今日終於第一次落左金鐘同mk…
02 著地 - 鄧麗欣

黃之鋒獲釋後會見傳媒,質疑警拘捕手法,指警員在行動時傷害其面、頸及下體

Lester BB =(
02 著地 - 鄧麗欣

從小圈子選舉到普選,本身就係一種進步,
門檻高低可以商量,但絕對唔係只有公民提名呢個方案...
你地潛 ...
uponand 發表於 2014-12-16 13:16

你睇清楚所謂既普選係咪真係普選先啦 根本唔係進步 反而係退步
點解要永遠要ignore人呢個point
02 著地 - 鄧麗欣