返回列表 發帖
tvb理都唔理佢因為佢唔係魚個派?
pkl 發表於 2014-10-16 10:57

睇怕都係
依家無線d大show 鐵腳實係星夢d人
mag間唔中先上1,2個show 今年直情好似無添

有冇知英皇份約去到幾時?
完左番應該番星夢

tvb理都唔理佢因為佢唔係魚個派?
pkl 發表於 2014-10-16 10:57

今次 MAG 仲用左兩首鄧智偉既歌
HERMAN 哥同 MEGGIE 姐仲唔起勢 BAN MAG 咩
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

有冇知英皇份約去到幾時?
完左番應該番星夢
ashleylin 發表於 2014-10-16 18:47

去到星夢,肯定bad quality
只只歌都係熊貓般quality(^_^;)

HERMAN 哥同 MEGGIE 姐仲唔起勢 BAN MAG 咩 ...
Our_Souvenir 發表於 2014-10-16 22:48

奇遇記同幾次愈聽愈正
MAG 唱rock ballad 同dark 既歌係有一手,幾獨特

簽名被屏蔽

陳子龍作既曲冇得輸

HERMAN 哥同 MEGGIE 姐仲唔起勢 BAN MAG 咩 ...
Our_Souvenir 發表於 2014-10-16 22:48

够義氣,如果真係返星夢,下場真係唔咁諗。

幾次同小羊都唔錯

奇遇記愈聽愈正
最近Mag 好多event 都同星夢d 人一齊出

奇遇記愈聽愈正
pkl 發表於 2014-10-19 12:30

佢地不嬲都係同一個經理人。

想搶我老婆一姐個位
發夢啦
such a bad album
最好聽已經係情歌的意義
got2be 發表於 2014-10-19 12:45

are u alright?
真容粉定假膠呀你,
真容粉唔該你唔好借踩其他女歌手捧joey
假膠就走開啦 唔好搞事

反ot: 幾次同little sth 嘅style真係好似, 呢兩日又不停咁loop
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

聽左一段時間,發覺隻碟越聽越正~
而家最鍾意變左安全地帶同幾次

想搶我老婆一姐個位
發夢啦
such a bad album{:3_56:}
最好聽已經係情歌的意義
got2be 發表於 2014-10-19 12:45

幾時除左你隻icon隻助聽器呀
你咁後生就失聰真係好慘慘
Happy and Blessed.

Looks like ah sa

聽左三個星期
1. 光源
2. 二次緣
3. 安全地帶
4. 食物鏈
5. 奇遇記
6. 幾次
7. 小羊

其實七首都好好 即使較廢果隻小羊都好過上隻碟既番梘同i wanna believe
利申: 無聽到國語歌
成隻碟連貫性好高
愛得瘋狂>感情決裂>掙扎>重新認識>解脫,至少曲方面我聽到咁
利用輕快歌曲作為點綴,開始進 ...
lmml4 發表於 2014-10-13 16:03

呢個次序同my january有咩分別
姐係my january都係神碟^33^
Happy and Blessed.

聽左一排, 奇遇記, 幾次, 光源越聽越正, 雖然冇上一隻碟咁搶耳, 呢隻慢慢聽都好唔錯!

聽左三個星期
1. 光源
2. 二次緣
3. 安全地帶
4. 食物鏈
5. 奇遇記
6. 幾次
7. 小羊

其實七首都好好 即使 ...
jose 發表於 2014-10-31 11:07

佢其他碟未聽過

佢其他碟未聽過
lmml4 發表於 2014-11-3 12:16

上一隻district 23 嘅怪獸大學 你以為 都好正
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

moov 三週冠
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

林欣彤(Mag)第四張專輯《MOOOOODY ME》正式面世,當中的五個「O」代表了五種截然不同的情感,包括:熱情、幸福、心酸、哀傷、麻木

謎底終於解開 LoL

moov 三週冠
miko 發表於 2014-11-6 21:30

HMV亦上升至第2位,僅次於軒仔的MORPH!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

Really not a bad CD and she changed her style a bit good job

乜料= = 下個星期2同jay fung搞新碟發佈音樂會
原來依家興出哂碟落埋榜先搞press con架

乜料= = 下個星期2同jay fung搞新碟發佈音樂會
原來依家興出哂碟落埋榜先搞press con架 ...
tungbilly 發表於 2014-11-16 11:20

個funz係叱咤樂壇搞既
11月先搞既原因係 巨聲果陣時,有一集係mag同jay既pk賽,果集好似都係11月做既
所以就揀返11月黎做依個funz
咁之但係兩個人都只係各唱左新碟既其中四首歌
Mag: 光源 幾次 食物鏈 二次緣
Jay:  紙筆墨 小情趣 我好想你 講多無謂
其餘時間就係兩條友響度pk賽 crossover 咁
Jay & mag d牙骹戰好搞笑^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

個funz係叱咤樂壇搞既
11月先搞既原因係 巨聲果陣時,有一集係mag同jay既pk賽,果集好似都係11月做既
所以 ...
dongbb2332 發表於 2014-11-18 22:27

有冇rundown~有冇轉播聽返?

[亂估]
睇第3plug係二次緣定幾次就知道MAG有幾話到事同有幾大自主權
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

[亂估]
睇第3plug係二次緣定幾次就知道MAG有幾話到事同有幾大自主權
dongbb2332 發表於 2014-11-29 23:25

佢喺簽唱會話希望來緊一年會plug多一首歌,佢話希望嗰首歌係"幾次",跟住話就算唔plug都會希望公開場合晿多D, 語氣幾無奈咁。

佢喺簽唱會話希望來緊一年會plug多一首歌,佢話希望嗰首歌係"幾次",跟住話就算唔plug都會希望公 ...
rainbowdash 發表於 2014-12-1 13:17

我都有去簽唱會.....
所以聽佢咁既語氣...如果最後plug二次緣or甚至唔plug
咪即係證明佢響公司係冇話事權@@

知唔知彤伴的投票意向,最歌投光源定食物鏈?

睇落唔似有第三plug,有都唔會多個20ap

知唔知彤伴的投票意向,最歌投光源定食物鏈?
bmgbmghk 發表於 2014-12-1 14:37

食物鏈
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

我都有去簽唱會.....
所以聽佢咁既語氣...如果最後plug二次緣or甚至唔plug
咪即係證明佢響公司係冇話事權 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-1 13:32

仲講咩話事權? 根本完全冇理佢,搞個簽名會都要去到山長水遠。快D約滿走人啦。

Cover影得勁靚!好有感覺!

仲講咩話事權? 根本完全冇理佢,搞個簽名會都要去到山長水遠。快D約滿走人啦。 ...
rainbowdash 發表於 2014-12-1 17:35

但好過個間公司有d連簽名會都無

仲講咩話事權? 根本完全冇理佢,搞個簽名會都要去到山長水遠。快D約滿走人啦。 ...
rainbowdash 發表於 2014-12-1 17:35

約滿入星夢咩
咪玩喇

我連奇遇記ktv版都丁埋
呢首唔plug真係好浪費!!!!!!!

奇遇記愈聽愈正
pkl 發表於 19-10-2014 12:30

最近仲同星夢D歌手去日本

隻碟真係好好loop <3
林小姐幾時派3rd plug 呀 !!!!!!!!!!

真心想問間公司係咪偏心jay fung?

cool

撐!

1. 二次緣 (feat.馮允謙)
2. 奇遇記
3. 幾次
呢3首都中意,好耐冇呢種歌係市場,以前好多人出碟都有呢D SIDE CUT好聽
而家多數都係出得5首歌,好難搵到好聽GE SIDE CUT
反而今次MAG D 主打歌我冇乜感覺