返回列表 發帖
Cover好搶好中意
歌名望落幾唔錯
應該會買!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好靚!靚過上一張個唔知咩頭好多
派左個工首都好好聽
而且係良心藝人
一定買 ...
pkl 發表於 2014-10-2 12:39

上一張個頭同埋碟入面啲相真係唔知點咁 奇奇怪怪
今次揀張大頭做相係一個good decision嘎
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

試聽左
覺得奇遇記(鼻音式歌曲)同小羊都幾唔錯
不過冇"你以為""海賊""我們不是公主"呢一類喪嗌既歌 i am very disappointed
要讚既係今次頭兩PLUG終於終於派岩歌

'奇遇記"--->後段有啲Mag式嗌位但D詞我就真係麻麻。'  非常同意幾次好明顯想做3.0,雖然無上兩次咁正,但 ...
Flambeau 發表於 2014-10-10 08:53

同意
咩你以為我是歌手怪獸大學全部變晒失蹤人口

奇遇記聽多幾次 真係上左腦
mag好多歌名都幾童話feel 奇遇記,向玻璃鞋說再見,我們不是公主 ...
soft 發表於 2014-10-12 16:55

兔愛狼also

聽左幾日
好彩 林欣彤都冇令人失望
8隻歌都巧悅耳巧動聽
今次隻碟算叫做連貫性高一啲 而且有主題
(其實love is light都ok, 起碼啲歌真係幾light而我都好like)
至於好唔好過district23 呢個問題
我會覺得d23 10隻歌都好聽 試左好多唔同既曲風
但極其量只可以叫佢做一隻收錄左10隻single既碟
淨係睇最尾果2 tracks劇集歌都明啦......

今次既歌有兩三首係要慢慢細味一下
我既心水係:
奇遇記>光源>食物鏈>安全地帶>小羊>幾次>二次緣>情歌的意義
爆愛奇遇記
其次安全地帶同小羊,超鍾意呢兩首歌既主題同歌詞,係感動既

亦都好認同樓上有人講
呢隻碟雖然唔係年度專輯,但絕對係一隻好耐聽既碟

EEG HEA MAG 我覺得無可厚非
但唔明點解 TVB 都咁 HEA 佢?
殼王你保安余詠珊樂易玲你地到底搞乜鬼?
因為 MA ...
Our_Souvenir 發表於 2014-10-15 19:53

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

乜料= = 下個星期2同jay fung搞新碟發佈音樂會
原來依家興出哂碟落埋榜先搞press con架 ...
tungbilly 發表於 2014-11-16 11:20

個funz係叱咤樂壇搞既
11月先搞既原因係 巨聲果陣時,有一集係mag同jay既pk賽,果集好似都係11月做既
所以就揀返11月黎做依個funz
咁之但係兩個人都只係各唱左新碟既其中四首歌
Mag: 光源 幾次 食物鏈 二次緣
Jay:  紙筆墨 小情趣 我好想你 講多無謂
其餘時間就係兩條友響度pk賽 crossover 咁
Jay & mag d牙骹戰好搞笑^^

[亂估]
睇第3plug係二次緣定幾次就知道MAG有幾話到事同有幾大自主權

佢喺簽唱會話希望來緊一年會plug多一首歌,佢話希望嗰首歌係"幾次",跟住話就算唔plug都會希望公 ...
rainbowdash 發表於 2014-12-1 13:17

我都有去簽唱會.....
所以聽佢咁既語氣...如果最後plug二次緣or甚至唔plug
咪即係證明佢響公司係冇話事權@@

我連奇遇記ktv版都丁埋
呢首唔plug真係好浪費!!!!!!!