返回列表 發帖

姐系foul左miss chan chan
罷看噶
nicknicknick 發表於 2014-10-18 16:39

how about 熹熹? lunlun? maria cordero? and my favourite Teresa Carpio??

只愛miss chan chan果d講左等於無講既comment
其他果d wfc噶???
nicknicknick 發表於 2014-10-18 17:09

chan chan: XXX, you've done a good job.
想睇莎莎鬧人, 呼喝主持人

姐系foul左miss chan chan
罷看噶
nicknicknick 發表於 2014-10-18 16:39

第一集無姐....可能遲個幾集就有 miss chan chan可能有嘢做無時間上

琴晚勁歌聽到女參賽者唱..唱得都OK
蔡頌雯唱左少少JOEY嘅小天使

睇台慶亮燈
聽到新主題曲成首...好聽過舊個首

睇台慶亮燈
聽到新主題曲成首...好聽過舊個首
rubylovessss 發表於 2014-10-20 20:17

Super Voice              一幫紅館演唱會主題曲 (一幫唱)
飛聲                          巨聲3 主題曲 (一二幫唱)
We Are The Voice      巨聲4 主題曲

我覺得三首之中,飛聲 最好,
但今次巨聲4 主題曲,都算係 Alfred 同 Mag 第一次喺 錄音歌曲 裡面,
有正式合唱部份,都算有紀念價值嘅。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Super Voice              一幫紅館演唱會主題曲 (一幫唱)
飛聲                          巨聲3 主題曲  ...
Bluejays 發表於 2014-10-20 21:24

錄音版本有Alfred, Mag? 定係只係今晚live 有呀?如果錄音版都有都幾好

男嘅得陳浚霆係ok張俊銘好熟口面

女嘅有幾個都幾靚女
關敏婷有d似gem ...
rubylovessss 發表於 2014-10-14 21:04

關敏婷如果不是包包面會好好多

錄音版本有Alfred, Mag? 定係只係今晚live 有呀?如果錄音版都有都幾好
sosomusic 發表於 2014-10-20 22:54

如果錄音版本冇 Alfred+Mag,就好似 We Dream 咁架喇喎。
We Dream 都要靠拍個 MV 嚟撐場,
呢首如果「平裝版」出街,點撐呀?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

何嘉新 陳俊霆 稍微好少少...
TVB點揀人噶...琴晚亮燈睇到都嚇親

今季平均年齡好高bo...
斷估有樣有飯開

男:何嘉新 女:翁敬婷

如果錄音版本冇 Alfred+Mag,就好似 We Dream 咁架喇喎。
We Dream 都要靠拍個 MV 嚟撐場,
呢首如果「平 ...
Bluejays 發表於 2014-10-20 23:19

首歌alfred mag好搶
佢兩個幾有星味依家
希望佢地兩個會有合唱歌
巨聲最鐘意佢兩個

btw mag bb 終於響大show 出現
while eeg hea 佢
係咪姐係話...

首歌alfred mag好搶
佢兩個幾有星味依家
希望佢地兩個會有合唱歌
............

pkl 發表於 2014-10-21 16:21

Alfred + Mag尋晚表現好有氣勢, 揾佢兩個出來擔大旗絕對有說服力。

睇預告翁敏婷好似係唱得最差個個
第一集要Foul走一個

Alfred + Mag尋晚表現好有氣勢, 揾佢兩個出來擔大旗絕對有說服力。
thecool123 發表於 2014-10-22 00:39

好有一哥一姐氣勢

節目一如以往分為兩個階段進行淘汰賽,更特意加入嶄新賽制,令比賽更刺激!第一階段,十六位參賽者先分成「超級男聲」及「超級女聲」兩組,透過獨唱、合唱、男女「PK戰」等形式比拚歌藝。除了有四位專業評判負責評核之外,今次大會還新增「嘉賓評判團」,由十位來自不同音樂界別的嘉賓組成,他們的分數更會在關鍵時刻發揮決定性作用,影響參賽者晉級之路!

緊接第二階段,晉級參賽者將接受更高難度挑戰,如評判指定歌曲、各路高手踢館戰、「巨聲幫」師兄、師姊,甚至現役歌手「PK戰」等。屆時參賽者不但需要通過「專業評判團」的考核,還要得到全港觀眾認同,皆因每集最低分的三位參賽者,將破天荒由「全民投票」形式決定去留。一班對音樂充滿熱誠的參賽者經歷十三場嚴峻考驗,產生的終極冠軍,肯定是全港市民公認、實至名歸的新一代「超級巨聲」!

全民投票foul人,咁到時咪集集live

節目一如以往分為兩個階段進行淘汰賽,更特意加入嶄新賽制,令比賽更刺激!第一階段,十六位參賽者先分成「 ...
ed8671ed 發表於 22-10-2014 19:14

「巨聲幫」師兄、師姊,甚至現役歌手「PK戰」

即係會有邊D歌手呢…
「巨聲幫」師兄:許廷鏗,胡鴻鈞,馮允謙,林業坤,羅孝勇?
「巨聲幫」師姊:林欣彤,何雁詩,陳慧敏,駱胤鳴?
現役歌手:欣宜?Gin Lee?

又玩全民投票

節目一如以往分為兩個階段進行淘汰賽,更特意加入嶄新賽制,令比賽更刺激!第一階段,十六位參賽者先分成「 ...
ed8671ed 發表於 2014-10-22 19:14

其實提前錄播都可以
然後下一集錄播再揭曉淘汰邊個

不過呢種辦法好不精彩

聽森美講 全民投票個part會集集live
節目一如以往分為兩個階段進行淘汰賽,更特意加入嶄新賽制,令比賽更刺激!第一階段,十六位參賽者先分成「 ...ed8671ed 發表於 2014-10-22 19:14

「巨聲幫」師兄、師姊,甚至現役歌手「PK戰」

即係會有邊D歌手呢…
「巨聲幫」師兄:許廷鏗,胡鴻 ...
XYZZY 發表於 2014-10-22 19:26

林業坤?坤哥變左姓>< xd

其實成日一集分兩集播 真係一點都唔緊張
寧願一次個幾鐘甘睇

超級巨聲4主題曲
We are the voice??

13集...播到去明年1月
投票投到出年

今晚個集個8個女聲演唱歌曲都係國語歌同英文歌
無人唱廣東歌

Sheldon, Stephanie 都上到封面?

Sheldon, Stephanie 都上到封面?
Korwyn 發表於 2014-10-25 19:43

有唱片公司麻
所以其實係漏左 林師傑 同 烙印

飛聲
rubylovessss 發表於 2014-10-23 14:27

仲用 飛聲?唔係用 We Are The Voice 嗎?

何嘉新幾靚仔 我鍾意
人大了珍惜今次不可有下次

JOSIE唱GEM ALL ABOUT U
EMILY唱到個音好低,佢把聲又沉
唱到最後又走音

好難聽呀。。。
Happy and Blessed.

巨聲4又有翻版娜姐,又有翻版坤哥

咁佢地畢業合唱果時唔駛請嘉賓啦

搞咩唱到成個漿咁
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

岩岩聽完第1個 好難聽

搞咩唱到成個漿咁
HOTMAN 發表於 2014-10-25 20:53

我想講好似gem....音準唔得

張繼聰咁拘緊嘅,佢主持 巨聲1 嘅時候好放鬆好自然又幽默,
希望佢係未 warm up,遲啲會更好啦。

個分會唔會高得有點離譜...
咁決賽就個個9X分架啦喎

巨聲4又有翻版娜姐,又有翻版坤哥

咁佢地畢業合唱果時唔駛請嘉賓啦
harryharry 發表於 2014-10-25 20:50

佢又唔係周秀娜
點可以著上周秀娜去逛街呢

呢個,張懸feel
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

自創歌漂泊之流都好聽
uka唱得唔錯
真心覺得思思幾靚女
唱得好好

佢又唔係周秀娜
點可以著上周秀娜去逛街呢
jose 發表於 2014-10-25 20:56

係咩?畢業合唱要放開邊界放膽搞怪, 你地就無謂太多理解嗄

究竟點解一首廣東歌都冇

究竟點解一首廣東歌都冇
HOTMAN 發表於 2014-10-25 21:04

一定會有....有人可能唱囍帖街

呢條友我覺得唱得好麻麻

我媽咪都話自創歌個女仔把聲好聽

真係慘不忍睹

Uka 樣同聲線都似 鄭嘉嘉
點解自己作曲,都會作到唔適合自己個音域架,
應該作到能發揮自己最好聽嘅音域先得架麻。

josie可以同慧敏哥合唱...大家係澳門
唱到中間音準又有d問題...突然唱到好似外國歌手feel

呢個ok
4>2>3>1

究竟點解一首廣東歌都冇
HOTMAN 發表於 2014-10-25 21:04

難唱麻
比賽唱英文歌是正常

回復 93# HOTMAN

一直覺得亞視以前個個星光大道係國語歌多.tvb超級巨聲係英文歌多

呢個ok
4>2>3>1
HOTMAN 發表於 2014-10-25 21:17

2.
4.
3.
1.