返回列表 發帖
姵姵facebook好似見到佢有錄第5集, 有上台應該冇foul~
星夢情真 發表於 2014-11-9 22:37

咁就好囉
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

第三集 繼續係 15點,冇升跌

今個 星期六 lineup 嘅 收視 :
7:30pm    節目巡禮    13點
8:30pm    超級巨聲    15點
10:00pm  12道鋒味    13點
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

咁就好囉
Bluejays 發表於 2014-11-10 21:21

AGREE
咁即係 OUT 下一集果 D?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

第4集 - 「巨聲」男、女PK賽(下)
播出日期: 2014.11.15 (六)       

上集「超級男聲」與「超級女聲」的PK賽,率先上場交鋒的四組,戰情已相當緊湊,暫時「男、女聲」平分秋色,各有兩名參賽者跌入淘汰區,今集輪到其餘三組陸續登場,繼續上演「一對一」PK戰!

首先有「超級女聲」蔡頌雯甜蜜演繹<2004>,對撼「超級男聲」鄒旻諾自彈自唱,兼精心改編的<Para Para Sakura>。接著,「女聲」張思思演唱節奏輕快的國語歌<逆光>,迎戰再次以陳奕迅歌曲參賽的「男聲」劉栢希所帶來的<粵語殘片>。壓軸一組,在首集奪得最高分的「創作女聲」楊雅餘,以及「男聲」隊長嚴瀚祺,分別奉上自創歌曲<掩飾>及林子祥名作<這一個夜>。究竟今集六位參賽者表現如何?三組中又可有出人意料的賽果?

總結兩集成績,七位暫時置身淘汰區的參賽者中,哪一位「無得留低」?還看四位專業評判泰迪羅賓(Teddy Robin)、雷頌德(Mark)、趙增熹及「Miss Chan Chan」陳潔靈的抉擇,以及十人嘉賓評判團的關鍵分數!

森美幫佢間接澄清左唔係 HEHE 啦喎
Our_Souvenir 發表於 2014-11-9 15:08

咁無理由話比男朋友飛既 FF

呢16個點選出黎?要咆哮得josie,要細膩sorry真係冇
個個聲底都咁薄,選歌十級悶,冇興趣再睇
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好掛住karson啊...<3
有復活戰得唔得啊

睇呢個比賽最好睇係D評判鬥嘴,評判比參賽者好睇~D參賽者認真係麻麻地~

回復 1# rubylovessss

何嘉穎

回復 1# rubylovessss

李姵賢

真係慧敏哥参加呢一届都可以入总决赛~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

睇黎緊個集預告覺得雷頌徳係咪有病
佢話Uka唔應該用原創歌參加比賽
我想講,羅力威、徐佳瑩都係用自創歌贏歌唱比賽
睇到好嬲!!!

其實估唔到隔左咁耐先搞新一屆巨聲,但D質素都咁麻麻...男女都係...

我想講,羅力威、徐佳瑩都係用自創歌贏 ...
Wing1211 發表於 2014-11-13 18:08

雷頌德不嬲都係咁ON X啦WTF!!!!!!!!!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

HILARY其實可以唱得大聲少少
PARA PRRA SAKURA ERIC 唱得怪怪地

海軍鬥水兵

上次TWINNE FOUL....思思笑得咁開心,今次仲唔到佢FOUL
柏希今次唱好左

我想講,羅力威、徐佳瑩都係用自創歌贏 ...
Wing1211 發表於 2014-11-13 18:08

烙印都有...唔明用原創歌有咩問題?

走音係一定o既都講得出...

都唔明嚴祺點解咁高分

btw,佢係五年前C AllStar既手下敗將

JOSIE有好多人話佢唱得好難聽
代表香港參加全球華人新秀歌唱大賽
可能人地仲唱得好過佢

都唔明嚴祺點解咁高分

sophia121 發表於 2014-11-15 21:43
佢唱得唔差....暫時覺得佢最好

烙印都有...唔明用原創歌有咩問題?
rubylovessss 發表於 2014-11-15 21:37

用原創歌冇問題,佢係話攞嚟比賽危險咋嘛
一方面評判唔熟首歌,另一方面參賽嗰個carry唔到自己首歌咪弊傢伙

思思又偷笑啦

思思唱得咁差都FOUL唔到...

思思又偷笑啦
KITSTON 發表於 2014-11-15 21:57

佢2次都咁好彩, 如果下次都冇進步真係foul得

rubylovessss 發表於 2014-11-15 21:57

次次班嘉賓評判都可以救返最低分嗰個

嘉賓評判成78分,唔係呀麻

我未睇上一集, 不過思思真係要foul lol

次次班嘉賓評判都可以救返最低分嗰個
sophia121 發表於 2014-11-15 21:59

班嘉賓評判竟然比思思仲高分過LEO

rubylovessss 發表於 2014-11-15 21:57

佢真係要買下六合彩

rubylovessss 發表於 2014-11-15 22:01

仲要77分囉,極度反智

嘉賓評判多數係tvb人,
選人來拍劇姐..

JOSIE有好多人話佢唱得好難聽
代表香港參加全球華人新秀歌唱大賽
可能人地仲唱得好過佢
rubylovessss 發表於 2014-11-15 21:46

Josie 以 澳門人 身份代表 香港 出賽

都唔明嚴祺點解咁高分
sophia121 發表於 2014-11-15 21:43

我覺得 嚴祺 基本技巧 係 巨聲4 最好嗰個,
基本技巧 以外嘅野就有其他人比佢好。

嚴祺 都係 巨聲1 嘅 100強 之一,同 巨聲3 廖Sir 一樣。
嚴祺 同 廖Sir 都係 基本技巧 比 巨聲3/4 其他人高嘅,
可能因為 巨聲1 嗰一代嘅基本功,到呢幾年已經無以為計。

AGREE
咁即係 OUT 下一集果 D?
Our_Souvenir 發表於 2014-11-10 23:14

原來比評判退席商量,唔怪得知姵姵冇事啦。
如果單睇分,對姵姵真係好唔公平。

Josie 以 澳門人 身份代表 香港 出賽
Bluejays 發表於 2014-11-16 02:17

笑了...澳門人身份...
見到思思唱到咁樣...嘉賓評判害人不淺喎

原來比評判退席商量,唔怪得知姵姵冇事啦。
如果單睇分,對姵姵真係好唔公平。 ...
Bluejays 發表於 2014-11-16 04:01

其實個賽制好奇怪,點解唔睇晒所有入淘汰區嘅人嘅分數?咁入淘汰區究竟有咩意思...
評判係咪一定要揀一男一女做淘汰選擇,定係為咗save救生員而揀第三低分?

嘉賓評判大半都係TVB/星夢人,foul邊個根本就好有可能係horse出嚟

2004 (JANICE) 原來係黎明首兩個人的煙火
唔怪得咁熟

rubylovessss 發表於 2014-11-15 22:01

D 嘉賓評判是咪聾嗄

嚴祺個FEEL好造作

嚴祺個FEEL好造作
henhenhen 發表於 2014-11-16 15:13

但已經算係唱功比較好嘅一個

但已經算係唱功比較好嘅一個
kayzzz 發表於 2014-11-16 15:45

永遠懷念何嘉新

永遠懷念何嘉新
Our_Souvenir 發表於 2014-11-16 17:55

佢自己攞嚟。簡首咁難嘅歌。好地地簡首k歌唔會foul佢住。

佢自己攞嚟。簡首咁難嘅歌。好地地簡首k歌唔會foul佢住。
kayzzz 發表於 2014-11-16 17:59

咁我又唔覺得同一集既痛愛有幾好聽喎

咁我又唔覺得同一集既痛愛有幾好聽喎
Our_Souvenir 發表於 2014-11-16 18:08

最尾咪就係無foul到痛愛嗰條友囉
BTW 你覺得個show係鬥好聽?擺明係鬥最唔難聽啦

哎哟 真系无雷文喔?感觉上已经睇唔落去,只想直接睇结果~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

雷頌德不嬲都係咁ON X啦WTF!!!!!!!!!!
酷愛903 發表於 2014-11-14 09:37

所以佢啲歌都吾係原創
=)

第四集 收視 14點,跌 1點

今輯真係冇乜睇頭...
唱得好既, 唔覺有邊個...
最靚果個第一集又out左....仲要真係唱得好難聽....
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

ummm 點解好似無個靚仔既

ummm 點解好似無個靚仔既
hahaxd123 發表於 2014-11-18 22:17

最靚仔果個已經fOUL左啦晨早XD