返回列表 發帖
睇預告片josie唱a moment like this, 一味嗌冇感情,簡單來說是鳩嗌!mag巨聲2決賽個version 好得多!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

果條屍屍幾時先可以死得嗄
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

第6集 - 「巨聲」換血大激鬥(上)
播出日期: 2014.11.29 (六)        

「超級男聲」與「超級女聲」經過 ...
ed8671ed 發表於 2014-11-25 11:57

PK
OUT 左我中意的兩個嗄
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

想簽李雯希的唱片公司係咪 EEG?
等一個懷抱

食飯聽到,她說竟然又幾好聽

死火...我聽到漿版你把我灌醉個編曲

同美漿鬥嗌你把我灌醉

聽到你把我灌醉,因為首歌,未聽佢唱晒已經扣定十分先

超恐怖同天后gemgem相差得遠
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

美piece嘅歌竟然出現喺歌唱比賽

踢館點都好過班參賽者
JOSIE同關敏婷都有進步...少左嗌歌
到此為止ANDREW唱得OK

感覺Josie會final冠軍
love wins!

想起鏗鏗的眼淚 。。。

眼淚很合適她唱 好聽
love wins!

思思今次會唔會又比人FOUL

嚴棋 不錯 slim fit d will be better
love wins!

唱你把我灌醉既個位,無論樣、聲、唱都唔掂,居然都有80分。
反而唱李香蘭既,就得73.5分。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

嚴棋 不錯 slim fit d will be better
ivanbb 發表於 2014-11-29 21:46

YUM

唱你把我灌醉既個位,無論樣、聲、唱都唔掂,居然都有80分。
反而唱李香蘭既,就得73.5分。{:1_10: ...
我等我在 發表於 2014-11-29 21:48

D 評判正廢柴
都唔知用咩聽歌嗄

ivanbb 發表於 2014-11-29 21:46

覺得佢有機會決賽冠軍

我覺得Yimk有Eason影 聲底好 技巧好 又夠free
love wins!

BONGBONG同思思說:唔知你唱緊咩歌

我覺得Yimk有Eason影 聲底好 技巧好 又夠free
ivanbb 發表於 2014-11-29 21:54

我覺得佢個style, 歌唱技巧似釗峰

屍屍
今次你仲唔死
(但我覺得今集係佢唱得最好既一集)

KARSON BB 有冇踢館嗄

95又over左既,學熹熹哥哥話齋
真係開頭吸引中間醒返神
cc今次out得喇掛

屍屍
今次你仲唔死

KARSON BB 有冇踢館嗄 ...
Our_Souvenir 發表於 2014-11-29 22:02

我都覺佢唱得好左D

說真的
我覺得果個谷微
唱得差過囂漿好多嗄
點解咁 Q 高分嗄
唔係咁都可以踢館成功呀嘛?

下集有高分王Jason
love wins!

屍屍
今次你仲唔死

Our_Souvenir 發表於 2014-11-29 22:02

唱得最好嗰次都係所有人之中最廢嗰個
回粉字:小道消息話冇呀...之前唱春秋foul咗嗰個巴士佬就有踢館入返

其實我覺得嚴祺太Over!

唱得最好嗰次都係所有人之中最廢嗰個
回粉字:小道消息話冇呀...之前唱春秋foul咗嗰個巴士佬就有 ...
ed8671ed 發表於 2014-11-29 22:13

即係佢 GF 好靚女果個嗎?

即係佢 GF 好靚女果個嗎?
Our_Souvenir 發表於 2014-11-29 22:26

係呀

說真的
我覺得果個谷微
唱得差過囂漿好多嗄
點解咁 Q 高分嗄
唔係咁都可以踢館成功呀嘛? ...
Our_Souvenir 發表於 2014-11-29 22:05

最惡頂係好似巨聲1咁踢贏左有得留低.......巨聲1仲要贏埋...
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

最惡頂係好似巨聲1咁踢贏左有得留低.......巨聲1仲要贏埋...
abcxyz302006 發表於 2014-11-30 01:02

係囉
傻的嗎
何紫慧得個第二

屍屍
今次你仲唔死

我都覺佢今次好過晒佢之前咁多次, 可惜冇左班嘉賓評判

今集啲評語,終於講翻啲有用嘅野。
估唔到 陳潔靈+趙增熹 or 陳潔靈+倫永亮 都 upgrade 唔翻啲評語,
反而嚟個 邦邦 就帶動翻個評語方向。
其實輯輯都係咁,頭幾集搵啲出名但唔識比評語嘅人做評判,
總要 warm up 翻幾集先回到魂。

好似今集係 熹熹 咁多輯以嚟,第一次肯坐中間?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

睇個勢,換完血,個節目啲人氣會仲差。
搵得中、台歌手,都應該預左唔會有人氣加,
唔知點解仲係要行呢一步,搵翻 Karson 翻嚟咪算囉。

其實計整體平均水準,今集好過之前咁多集,
雖然冇邊個特別好,但亦唔會出現「總有幾個嚇死你」嘅情況。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

我都覺佢今次好過晒佢之前咁多次, 可惜冇左班嘉賓評判
星夢情真 發表於 2014-11-30 12:10

D 嘉賓評判完全係耳殘嗄

唔知點解仲係要行呢一步 ...
Bluejays 發表於 2014-11-30 19:48

KARSON BB RIP

唔知點解仲係要行呢一步 ...
Bluejays 發表於 2014-11-30 19:48

Karsonbb 岩做idol/artist 多d希望tbb簽佢

今集水準很普通!

今集水準很普通!
copperzinc 發表於 2014-12-1 14:04

播左咁耐都無咩邊個特別討好
最討好個個第一集就走左

第六集 收視 14點,升翻 1點

今集buy李雯希+嚴祺,btw Alvin同Andrew都有進步,希望Alvin可以留多幾集!
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

大家真系好憎CC啵 XD

的确嘅~ 死在她手下嘅已经有三个人 而且系大家完全估唔到点解会死在她手上~ 得罪唔少人之余 仲会令人觉得系咪有乜后台~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

回復 402# copperzinc

但已經好過前面兩期合唱
一個人原來都可以盡興

李雯希以前係 atv 亞星 嘅

CC

聽Eric Kwok講
D參賽者唱得好好 1D都唔怯場
無第1,2輯個D咁緊張