返回列表 發帖

最懷念邊一位10年代半/已消失的歌手?

多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 141 人參與投票

您所在的用戶組沒有投票權限
10s 轉下眼又過左一半, 唔知大家仲記得邊位已消失的新人呢
ps 過左身果位相信大家都永遠記得佢架喇

1號 - 鍾一憲
代表作 : 鍾一憲遭司機調戲

2號 - 鄭家維
代表作 : 前英皇歌手鄭家維激戰上環同志吧「療dry」

3號 - 梁佑嘉
代表作 : 快 / Bye Bye Love

4號 - 4anda
代表作 :

5號 - 車盈霏
代表作 :

6號 - 李悅君
代表作 :

7號 - 區文詩
代表作 : 區文詩鈴木仁3年情玩完

8號 - 糖兄@糖兄妹
代表作 :

9號 - 林德信
代表作 :

10號 - 喬樂頤
代表作 : HEA

11號 - 麥貝夷
代表作 : 控訴遭性騷擾有長版麥貝夷爆司機貼面找錢

12號 - Super Gear
代表作 : 哈哈鏡兵團
Happy and Blessed.

當然係 benji & lesley
好多歌都好好聽
=)

5號 - 車盈霏????
何紫慧黎既= =

5 號嗰個唔係何紫慧黎嘅咩

投左喬樂頤 hea 同櫻桃草莓都正爆
梁佑嘉 彼德保羅與瑪莉
哎呀 糖兄

李悅君!!!!好聽

懷念糧油加
佢嘅消失實在令我真不解 真不解 真不解

仲有鄧芷茵,馬嘉均

又諗起龍小菌,蔚雨芯,鄭嘉嘉

車盈霏點解無朱紫繞 文恩澄

0憲bb竟然得我一個投票!!!!!sad gar

種票女
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

投左喬樂頤 hea 同櫻桃草莓都正爆
梁佑嘉 彼德保羅與瑪莉
哎呀 糖兄
tree 發表於 2014-10-11 21:18

係咪又想我笑你?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

陳慧敏無論聲線定歌路都比丁大狀好N倍
真係唔明Paco搞咩仲話丁大狀係繼王菲之後最靚聲
舊年對丁大狀都ok,但今年...首首同一個唱腔同一個編曲同一種曲風
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

btw 我想買番Charcoal隻碟
02 著地 - 鄧麗欣

糖兄應該無得輸
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

梗係3c music 都俾過6.1分俾佢隻碟既阿啤拿啦!!

其實我都覺得佢d歌唔差

陳慧敏無論聲線定歌路都比丁大狀好N倍
真係唔明Paco搞咩仲話丁大狀係繼王菲之後最靚聲
舊 ...
fifty1205 發表於 11-10-2014 21:46

http://paper.wenweipo.com/2014/04/10/EN1404100019.htm
Paco又透露J. Arie剛首任電影女主角,完成林家棟監製的一部電影《死開啲啦》,他大讚家棟獨具慧眼。問及2014可是多拍戲,Paco強調說:「安排她繼續當歌手,但也會盡量爭取演出機會作磨練,希望將J.Arie打造成第二個薛凱琪。」

其實女band隊choco係咪已經消失

佢地啲歌幾正

D代表作太搞笑~

Although 呢個po好噴
but 個po搞到我又聽返sita d歌

btw 我想買番Charcoal隻碟
hinz 發表於 2014-10-11 21:47

冇lu 搵唔到o架喇
千祈唔好咁羨慕我

冇lu 搵唔到o架喇
千祈唔好咁羨慕我
jasonng 發表於 2014-10-11 22:09

你們的幸福都俾我搵到 我就唔信呢隻我搵唔到!
02 著地 - 鄧麗欣

我懷念2000年代之後多D喎

鍾一憲 & 麥貝夷

我懷念2000年代之後多D喎
rubylovessss 發表於 2014-10-11 22:45

i am in your taxi?
02 著地 - 鄧麗欣

i am in your taxi?
hinz 發表於 2014-10-11 22:51

阿YU MANDY....

仲有隊Square,Dr Love同荼杯裡的愛情都好好聽
仲有鄭++, 洪杰同韋雄添呀

慧敏哥.yt同Gary

葉慧婷............
好鍾意叫好叫座同旅行..........
FIGHT for 陳柏宇

邊個過左身

新人個年幾鐘意erika
可惜又係一碟歌手._.

邊個過左身
Janice-Me 發表於 2014-10-11 23:47

sita

陳僖儀真係比較可惜嘅一位,聲線感覺同歌都中我心水
李悅君就唔知乜事失蹤,果隻碟真係好好聽,無奈一碟過去

點解鍾一憲係一號

你們的幸福都俾我搵到 我就唔信呢隻我搵唔到!
hinz 發表於 2014-10-11 22:37

唔係講笑 我好似有 讓比你?

郭承匡
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

見到糖兄又笑左陣
JM 2016

Erika啦, 首翻唱夢伴真係好正

OF COZ MY TAKSHUN LAM

回復 18# harryharry

今年仲有一首新歌出啊.

貌似仲錄緊歌

投咗比 麥貝夷 糖兄  陳慧敏

又講起sita佢...好傷心

李悅君,唯一一張碟成張都好好聽,可惜當年應該公司問題,播捉成年以為有個女生力軍金

siga
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

李悅君
爆愛叉fold拎噶
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

慧敏哥消失了嗎?

梁佑嘉

林生
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

Paco又透露J. Arie剛首任電影女主角,完成林家棟監製的一部電影《死開啲啦》,他大讚家棟獨具慧眼 ...
XYZZY 發表於 2014-10-11 21:53

怪獸一族

怪獸一族 發表於 12-10-2014 15:36

話時話Mag同慧敏哥都幾friend咁

如果只揀一個 緊系vivian陳慧敏
我都覺得paco捧錯人 寧願捧J arie 都唔要慧敏哥·~
無力將天氣逆轉。