返回列表 發帖
我都睇緊
SBS歌謡大戰 2045開始
SBS直播LINK:
SugarFree 發表於 2014-12-21 18:58

2045 係韓國時間香港時間係1945 姐係而家開始緊

始終betting唔係佢強項 :(
啲錢應該冇咩所謂嘅,佢哋搞幾次gathering洗晒佢都得 XD
唔知可唔可以請賢玟玩 ...
ed8671ed 發表於 2014-12-21 18:43

希望有, 不過第4季又要得一排了..
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

jesus christ......完全唔知開始左,以為係HK時間,搞到睇唔到皇冠......
SugarFree 發表於 2014-12-21 20:26

Tara 未出場呀
係頭先未播啲網主扮 Tara 既片咋

我竟然會聽loop GOOD BOY
我們的總和

我竟然會聽loop GOOD BOY
Wonders 發表於 2014-12-23 15:28

其實我唔太鍾意聽好多rap既歌 (呢首rap都佔幾多下)
同埋一直對bigbang既歌唔太感興趣 (淨係聽fantastic baby , blue , monster)
但呢首出奇地好loop

本來諗住都聽下新城 而家直程熄左佢
睇歌謠大祝祭算

本來諗住都聽下新城 而家直程熄左佢
睇歌謠大祝祭算
mamakin 發表於 2014-12-26 19:38

KBS 年年都悶到唔想睇
今年開都廢事

KBS 年年都悶到唔想睇
今年開都廢事
賴爽 發表於 2014-12-26 20:38

啲人話最悶係21號sbs果個
今日lag過21號果個勁多 = =

啲人話最悶係21號sbs果個
今日lag過21號果個勁多 = =
mamakin 發表於 2014-12-26 20:56

lag到爆。。。exo出場lag到死
遇上你 太感恩 不遲亦不早:)

lag到爆。。。exo出場lag到死
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:29

直接ignore左exo 而家無限
頭先apink mr.chu+luv同後面跳舞好正

BEAST !!!!!

直接ignore左exo 而家無限
頭先apink mr.chu+luv同後面跳舞好正

BEAST !!!!! ...
mamakin 發表於 2014-12-26 22:34
無限好彩唔系好lag
如果唔系我會死的
apink我都覺得好正!!!!!!!!
不過佢地跳sexy舞認真一般
teentop果part幾好
其實今年我覺得kbs花左D心思
D合作舞台幾好

無限好彩唔系好lag
如果唔系我會死的
apink我都覺得好正!!!!!!!!
不過佢地跳sexy舞認真一般

teentop ...
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:47

根本就係健康舞
beast 好正 good luck 加左電音
而家 mrmrmrmrmrmr
(btw 少時著得唔靚囉 之前上音樂節目著牛仔褲反而好型 !!)

根本就係健康舞
beast 好正 good luck 加左電音
而家 mrmrmrmrmrmr
(btw 少時著得唔靚囉 ...
mamakin 發表於 2014-12-26 22:48

apink見到件衫笑左好耐少時條褲
sunny唱左jessica個part

apink見到件衫笑左好耐少時條褲
sunny唱左jessica個part
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:52

apink 件衫真係運動裝

西卡果part應該播歌算啦
不過sunny應該係最接受唔到西卡走果個 由佢唱都OK既

apink 件衫真係運動裝

西卡果part應該播歌算啦
不過sunny應該係最接受唔到西卡走果個 ...
mamakin 發表於 2014-12-26 22:53

我覺得播歌算
費事某D西卡粉又出黎吵
我仲以為少時唱完就完。。。
估唔到仲有

j2又重播 星星囉
有無人仲重睇?

j2又重播 星星囉
有無人仲重睇?
rubylovessss 發表於 2014-12-29 23:16

其實過左熱潮之後覺得好無聊囉
大把劇好睇過呢套

其實過左熱潮之後覺得好無聊囉
大把劇好睇過呢套
mamakin 發表於 2014-12-30 18:10

我睇下咁囉...睇一陣之後唔會睇

追緊What Happens to My Family...唔知今晚大賞會不會攞d獎le...連老豆唔睇韓劇都話好睇
希望Seoul x Dalbong 可以攞Best Couple
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

又黎歌謠
點解A Pink 今年歌謠 Luv 次次都係慢版

呢到有無人係鐘意SECRET架!!!

呢到有無人係鐘意SECRET架!!!
treewong 發表於 2015-1-1 19:03

鍾意同門BAP
不過而家唔知仲有無得唱歌..><

鍾意同門BAP
不過而家唔知仲有無得唱歌..>
hictons 發表於 2015-1-6 00:02

1004同Rain Sound正 !!

岩岩去完韓國
見到通街都係金秀賢同埋EXO
EXO真係好紅!!!!

岩岩去完韓國
見到通街都係金秀賢同埋EXO
EXO真係好紅!!!!
willwaiwai 發表於 2015-1-11 21:30

嗯 可惜我對佢地啲歌麻麻 ~

https://www.youtube.com/watch?v=vKMeRMAVaDw
出道歌黎講GFriend好聽過Lovelyz
大家可以聽下
Ah YEAH

出道歌黎講GFriend好聽過Lovelyz
大家可以聽下
chunhim.yiu 發表於 2015-1-17 11:01

我都覺得呢首一開頭聽麻麻
聽聽下覺得OK

最近EXID UP&DOWN洗哂腦

《偶像運動會》春節特輯新增籃球比賽項目
“偶像運動會”將於2月2日在京畿道高陽市體育館錄制,比賽項目也將進行調整。男子項目在原有的室內五人足球和田徑基礎上,增設了籃球。女子項目未發生變化。確定5組男子組合為exo-beast-infinite-SHINee-b1a4,正在面向fanclub召集參與錄制粉絲。某相關人士表示此次的偶運會適逢假期,偶像們基本都會出戰,比賽十分有趣值得一看。

呵呵呵好期待
跪求女子項目有apink & sistar 不如新增老江湖比賽

介紹好睇韓劇杜鵑之巢
為張瑞希而睇

介紹好睇韓劇杜鵑之巢
為張瑞希而睇
rubylovessss 發表於 2015-1-21 19:32

咁多集冇乜心機煲
ruby姐有冇聽韓文歌

咁多集冇乜心機煲
ruby姐有冇聽韓文歌
mamakin 發表於 2015-1-21 19:35

韓劇d歌係聽得最多

lovely首 goodnight like yesterday有聖圭oppa

lovely首 goodnight like yesterday有聖圭oppa
hictons 發表於 2015-1-31 20:47

知左好耐
不過我覺得GFriend首歌好聽過lovelyz

知左好耐
不過我覺得GFriend首歌好聽過lovelyz
mamakin 發表於 2015-1-31 21:03

因為d新團太多,所以開始揀黎聽上年甘多隊新女團 都只係得MAMAMOO loop到一陣
lovely無咩歌好loop, 不過有聖圭, 睇黎有機會上下我個kpop 榜喔...
GFRIEND個首我一般

話說點解朴敏雨係roommate好似消失左既
所以無再追好耐..
第一輯留低既人focus少左都算  仲要唔知去左邊
第二季黎個d淨係覺得jackson 同英智ok

同埋jackson同英智係甘上綜藝。。難道係綜藝擔當?

有冇美麗會員有追睇緊kill me heal me嘎?
講7重人格巧巧睇喲 <3
池城BB嘅演技又掂

講7重人格巧巧睇喲
ed8671ed 發表於 2015-2-21 19:37

想追嘎 好似幾吸引
之前睇完my bb套Healer之後 (賣廣告Healer真係幾好睇)
去左追沒關係,是愛情啊所以未睇新劇
我們的總和

講7重人格巧巧睇喲

無綫收費電視每逢星期五煲劇1台都會播 我有睇

我覺得玄彬同韓志旼果套 海德哲基爾與我 好睇D
呢套講雙重人格~~

想追嘎 好似幾吸引
之前睇完my bb套Healer之後 (賣廣告Healer真係幾好睇)
去左追沒關係, ...
Wonders 發表於 2015-2-21 19:44

真係好好睇嘎,多重人格呢d topic幾得意架
沒關係 J2睇咗幾集就放棄了 ._.

無綫收費電視每逢星期五煲劇1台都會播 我有睇
rubylovessss 發表於 2015-2-21 19:51

韓國未播完TVB就播緊 :O   又會咁快嘅

我覺得玄彬同韓志旼果套 海德哲基爾與我 好睇D
呢套講雙重人格~~
cyrus305cool 發表於 2015-2-21 20:19

呢套睇咗2集,遲下得閒先睇番
韓國嗰邊收視係咁跌
玄彬復出作竟然會咁慘淡 -_-

百年的新娘
李泓基比原來是美男靚仔咁多嘅
楊真誠飾演兩個角色好正
一個冷漠一個開朗

真係好好睇嘎,多重人格呢d topic幾得意架
沒關係 J2睇咗幾集就放棄了 ._.

韓國未播完TVB就播 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-21 20:22

題材同kill me heal me 撞左嘛
同埋kill me heal me 七種人格
池城演技又比人讚 所以玄彬果套收視跌都正常

利申 兩套都未睇 兩套都想睇~

想追嘎 好似幾吸引
去左追沒關係, ...
Wonders 發表於 2015-2-21 19:44

Omg我完全唔記得睇呢套
得閒就睇下啦(好似一月已經講緊

Omg我完全唔記得睇呢套
得閒就睇下啦(好似一月已經講緊
mamakin 發表於 2015-2-23 10:16

快d睇啦 me誠意推介嘎
另外安宰賢套Blood又好似幾吸引
我們的總和

講7重人格巧巧睇喲

14集真係不得了

14集真係不得了
coolwanted 發表於 2015-2-25 00:32

後半part真係好睇到不得了
池城BB要攞百想視帝ahhhh
<3333

巡夜人日誌追睇緊,都幾好睇

後半part真係好睇到不得了
池城BB要攞百想視帝ahhhh
...
ed8671ed 發表於 2015-2-25 16:16

我睇緊第二集咋
BTW 佢老婆都拎左啦 聽見你的聲音好正

我睇緊第二集咋
BTW 佢老婆都拎左啦 聽見你的聲音好正