返回列表 發帖
AOA, missA. KARA,T-ara. APINK, SPICA, After School...
hictons 發表於 2014-10-15 17:38

girl's day
Girl generation
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

因為雪莉,佢地CB 既period好似好短甘
話說佢地首 hot summer,我次次暑假都會拎返出黎聽 ...
hictons 發表於 2014-10-15 16:51

攞一位嗰個禮拜已經冇sulli
冇記錯好似先至正式打咗一個禮拜歌

賣飛佛係LaChaTa

攞一位嗰個禮拜已經冇sulli
冇記錯好似先至正式打咗一個禮拜歌

賣飛佛係LaChaTa  ...
jasonng 發表於 2014-10-15 21:47

f(x) 我淨係識hot summer
而家睇緊我們結婚了 Victoria & Nichkhun

少時中最憎tiffany / jessica /允兒
因為太多傳聞話佢地三個都係搞風搞雨果D人黎

其實我一直都分唔到Yur ...
海彥 發表於 2014-10-16 20:09

我覺得徐玄最靚
之後就係Yuri 其他都覺得麻麻
不過泰妍同Jessica都幾唱得係事實黎既

btw 我唔太清楚佢地團果啲野
我結果陣孝淵 tiffany 泰妍都有出鏡
果陣應該仲係好親密

我覺得徐玄最靚
之後就係允兒 其他都覺得麻麻

btw 我太 ...
mamakin 發表於 2014-10-16 20:20

甘JK個陣 孝淵都有出黎
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

鹿晗 向法院提交文件表明訴訟理由, 靜待 SM Entertainment 答辯書回應

韓國首爾地方法院方面表示,男子組合EXO成員鹿晗於10日提交的與經紀公司合約無效申請被調配至民事46部,訴訟將有進一步發展,引起了人們的關注。

據悉,鹿晗方面向法院提交的訴訟文件已傳達至SM娛樂,SM娛樂也將在不久後將做出答辯書回應,並有望定下首辯日期。不過在此前,裁決部將勸告雙方達成和解協議,故不排除會定下調停日期的可能性。

鹿晗方面在訴訟中表示“SM娛樂曾差別對待EXO-K與EXO-M兩個分隊。出道初期,EXO-K得到了SM娛樂的經濟支援,可以順利地進行各種活動。而EXO-M在沒有活動的狀態下,得不到經濟支援,度過了一段相當艱難的時期。” 對於收入分配問題,鹿晗方面表示“從去年10月到現在,SM娛樂向鹿晗支付了5億3千萬韓元(約300萬人民幣)。但是相比工作強度和組合演出次數而言,這個金額遠遠不夠。”

不僅如此,鹿晗方面還表示“因飲食時間不規律和睡眠不足導致鹿晗長期處於疲憊狀態,超負荷的壓力也使他面臨失眠、呼吸困難以及心絞痛加重等健康問題。”

此外,鹿晗的官司也將由EXO前成員Kris案件的法律代理人負責,訴訟的後續發展將引起中韓演藝界人士的持續關注

f(x) 我淨係識hot summer
而家睇緊我們結婚了 Victoria & Nichkhun
mamakin 發表於 2014-10-15 23:38

我之前都有睇,當時覺得好好睇不過nickhun而家拍左拖就就無晒感覺
就好似之前李準拍我結甘 拍拍下個女方拍拖 想扮都扮唔到

我覺得徐玄最靚
之後就係允兒 其他都覺得麻麻

btw 我太 ...
mamakin 發表於 2014-10-16 20:20

太清楚佢地團果啲野?例如呢??

我之前都有睇,當時覺得好好睇不過nickhun而家拍左拖就就無晒感覺
就好似之前李準拍我結甘 拍拍下個女方 ...
hictons 發表於 2014-10-17 21:16

打錯 唔太清楚

打錯 唔太清楚
mamakin 發表於 2014-10-17 21:17

哈哈以為你有別人不知遁的可以分享分享><

人又靚 歌又正

人又靚 歌又正
jasonng 發表於 2014-10-19 15:01

本身唔太鍾意Secret 啲歌 但呢首solo正
除左枝恩 仲幾鍾意善伙

本身唔太鍾意Secret 啲歌 但呢首solo正
除左枝恩 仲幾鍾意善伙
mamakin 發表於 2014-10-20 00:13

今年隻 I'm in love 同隊長solo 嘅Good-night Kiss 都正呀
閃光嘅我結好好笑 XDD

Lee Hoo 全面暫停演藝活動

ZE:A 帝國之子隊長 Lee Hoo (俊英) 全面暫停演藝活動,由所屬公司 Star Empire 透過他個人 Instagram 帳號宣布此消息,同時,推特的顯示名稱改為 And End,Instagram 帳號也改成 and end end。

公司發表全文如下:

「大家好,這裡是 Star Empire (以下均以「本公司」代稱),關於過去一個月間 ZE:A 帝國之子隊長 Lee Hoo 與申柱學代表之間的不合,為了把正確的真相告訴大家,所以寫下了這段文字。首先,本公司對於過去一個月間,有關包含 Lee Hoo 在內的成員們與申柱學代表之間發生的事情,向大家致上最深的歉意。在這裡我們想向喜愛 ZE:A 帝國之子的各位真實地講述 Lee Hoo 與公司間的不合、及針對 Lee Hoo 與本公司間已擴散開來的誤會與謠言。

● Lee Hoo 親自在推特上留言的動機,是經紀公司與藝人之間的意見不一致造成。我們也認為這種現象不會只發生在一間公司當中。近十年間,本公司旗下不論是 Lee Hoo 或 ZE:A 帝國之子成員們為了發展得更好,親自與代表進行會議與協商,而公司與成員們間也不斷努力地尋找共識。但在日本大阪與東京場粉絲見面會前一天,也就是9月12日,泰憲在拳擊比賽中受傷,緊急治療傷勢的過程不盡人意,進而讓成員們的不滿到達頂點。因此,在隊長 Lee Hoo 認為與公司無法溝通的情況下,代表成員們在推特留言向大眾說出他們所遭受的待遇,並希望得到大眾的力量。雖然不是非常明智的做法,但站在 Lee Hoo 的立場,這是無可奈何的選擇。本公司對於他必須透過這樣的方法將狀況說出來也深感痛心。

● 21日隔天,關於誤會與矛盾已解除的道歉推特所引起的誤會,實情是 ─ ZE:A 帝國之子與代表馬上見面,並討論收益分配率、藝人權限及福利等相關問題,並朝好的方向討論出決策,之後 Lee Hoo 透過推特為引起爭議的部分道歉,並約定會以更好的舞台來報答大家。可是,21日隔天,Lee Hoo 迅速地在推特留下誤會與矛盾已解決的道歉文,比起他本人的意思,好像更強烈地反映了公司立場。以公司的立場來說,(雙方) 再也不會因為內部問題讓大眾與網友們感到混亂,但也因此讓大眾對 Lee Hoo 推測的誤會更加擴大。為了反駁這些意見,他再次透過推特表達立場,進而使大眾更加反感。關於這部分,是公司的判斷錯誤使 Lee Hoo 再次受到傷害,同時也讓粉絲們對他產生不必要的誤會,對此我們感到非常後悔。10年累積下來的不滿與委屈要在一天內消除是完全不夠的,而這10年來的辛苦與隱情,也不是用短短140個字 (註:推特發文字數限140字) 可以道盡;但針對許多140個字的匿名留言,與社群網站上漸漸擴大的誤會與謠言,我們為了與這些言論對抗,反而更加沒有頭緒,也造成誤會持續衍生,對此請求大家能夠寬宏大量地給予諒解。

● 關於未來計畫,目前包含隊長 Lee Hoo 在內的 ZE:A 帝國之子所有成員與申柱學代表,已經瞭解成員們的意見,正在構築全新的系統。Star Empire 全體工作人員對於引起這次的爭議,真心向大家道歉。對於 Lee Hoo、親愛的粉絲及大眾,過去一個月間給大家帶來這麼多麻煩,對此我們也在深切反省中,為了讓大家看到更好的模樣,我們將會更加努力。而 Lee Hoo 為了將來的計畫將全面暫停社群網站及活動,希望大家能夠等待以更好的姿態重新回來的 Lee Hoo,也希望大家能夠繼續支持其他成員的活動。未來,本公司會與所屬藝人更加坦率地進行談話,尋求持續共生且共存的方法,並以更加帥氣的姿態與粉絲們見面,同時努力不再讓這樣的事情發生。

2014年10月21日 Star Empire、ZE:A 帝國之子、公司職員敬上」

另 外,關於本篇官方聲明,Star Empire 也向韓國媒體表示:「因為發生了些事情,所以需要點時間, Lee Hoo 只是暫時不參加活動,但他還是住在 ZE:A 帝國之子的宿舍,擁有他自己的時間。只是暫時休息,並沒有從團體中退出,而 ZE:A 帝國之子的新專輯會在成員們結束個人活動之後,明年才會開始討論。」

~~~~~
話就話為未來計劃而暫停活動,但佢地既信任值好低,
希望隊長真係暫休,唔係雪藏啦

Lee Hoo 全面暫停演藝活動
ZE:A 帝國之子隊長 Lee Hoo (俊英) 全面暫停演藝活動,由所屬公司 Star Empire  ...
hictons 發表於 2014-10-21 19:43

PK Star Empire !!!
雖然早就預咗會係咁
申周學夠薑就停晒ZE:A 啲活動
睇下仲有邊個幫你公司賺錢
表面上話答應修改合約 跟住就嚟秋後算賬
文俊英自從921開始嘅所有公演都cut 晒
無非都係想雪佢 等佢零收入啫
就連SNS 都唔俾佢用
今次已經係第三次中斷活動

只係希望下次CB 係見到整整齊齊九個人
如果得八個 相信ZE:A'S 都會開始反擊

我想買飛睇mama 但唔知fd子會唔會嫌貴唔陪我睇
大前提係搶飛都好似好難

我想買飛睇mama 但唔知fd子會唔會嫌貴唔陪我睇
大前提係搶飛都好似好難  ...
mamakin 發表於 2014-10-26 20:08

真係好貴...要買就一定有既,見到有人PO過,唔嫌貴可以買炒飛><SJ同BEAST再度發力,有機會影響我個自家韓流榜最終結果..HAHA

腦已洗

腦已洗
jasonng 發表於 2014-11-17 23:03

我有聽依首,不過個人鍾意girl*3多d ><

我有聽依首,不過個人鍾意girl*3多d >
hictons 發表於 2014-11-18 10:44

我反而 A / Around the world / Stop stop it 都中意
Girls*3 就麻麻

我反而 A / Around the world / Stop stop it 都中意
Girls*3 就麻麻
jasonng 發表於 2014-11-18 12:31

A都OK..Loop左陣
7個入面最鍾意mark哥

A都OK..Loop左陣
7個入面最鍾意mark哥
hictons 發表於 2014-11-18 14:08

markson 都幾好
仲有 Jr.

markson 都幾好
仲有 Jr.
jasonng 發表於 2014-11-18 19:06

Jackson? 我一般般依位虛勢男,雖然有可能只係團體角色定位,不過唔及mark哥好。之後就到JB Jr.

Jackson? 我一般般依位虛勢男,雖然有可能只係團體角色定位,不過唔及mark哥好。之後就到JB Jr. ...
hictons 發表於 2014-11-18 22:08

Mark x Jackson 呀
佢又真係幾啱做綜藝 ...

廣東話 feat.韓文+英文

廣東話 feat.韓文+英文
jasonng 發表於 2014-11-21 22:26

佢地今年都好勤力, 計埋出道個次有3次comeback

佢地今年都好勤力, 計埋出道個次有3次comeback
hictons 發表於 2014-11-26 11:31

今年個勢咁好
JYP 梗係食住上

B.A.P 全體成員 (容國, 力燦, 大賢, 永才, 鐘業, Zelo) 向經紀公司 提出 解約

全體六位成員 向 首爾西部地方法院 對 所屬公司 TS Entertainment 提出了 '確認專屬合約無效' 的訴訟。2011年3月開始 與所屬公司所簽合約的條款只對公司有利, 對成員們明顯不利。包括收益只對公司有利, 沒有禁止侵害私生活和人權的規定, 沒有拒絕不當要求的保障。另外, 自2012年1月正式出道以來, 總共出了11張專輯, 在韓國, 日本, 中國, 墨西哥 等進行活動, 過度密集的行程導致健康惡化。

來源:k-pop 流行韓語音樂/ allkpop

~~~

仲期待緊繼Where Are You? What Are You Doing?之後既新作,
估唔到而家搞成甘,之前話放假原來真係有事發生
希望之後仲可以聽到佢地既歌啦,

今年韓團好多事情發生,
希望B.A.P又好, MBLAQ, EXO/ F(X)都好,
都可以有好消息啦

B.A.P 全員向法院提出與經紀公司 TS Entertainment「專屬合約無效訴訟確認」訴訟。

根據韓國媒體 X Sports 27日的報導指出,法律界人士表示 B.A.P 六位成員在26日以經紀公司為對象,向首爾西部地方法院提出「專屬合約無效確認」訴訟。

在訴狀中,B.A.P 主張2011年3月開始與經紀公司 TS Entertainment 簽署專屬合約,但這紙合約的內容對於公司是相對有利,對成員則是相對不利的狀態;B.A.P 出道三年以來,為公司帶來一百億韓圜 (約2億8千萬台幣) 的收益,但是成員們到目前為止只收到一人一千八百萬韓圜 (約51萬臺幣) 的酬勞。

除此之外,合約期限並不是簽署合約當下開始,而是專輯最初發行時開始算起7年以上,與一般常態相比長了許多;同時合約當中也沒有關於演藝活動的同意權、禁止侵害私生活和人權、拒絕不當要求的保障..等規定。

而 B.A.P 在這樣不合理的待遇之下,從2012年1月正式出道開始,發行11張專輯,不僅如此還同時在韓國、日本、中國、墨西哥等地不間斷、沒有休息地活動,使成員的健康嚴重惡化,無法呈現最佳的舞台表演給粉絲看。

目前,TS Entertainment 方面表示剛才得知消息,目前正在確認當中。

~~

間公司食水都好深下...希望他們能健康再回歸 :)

今年個勢咁好
JYP 梗係食住上
jasonng 發表於 2014-11-26 17:16

可惜至今都未攞過一位

琴晚有無人睇mama頒獎禮?

琴晚有無人睇mama頒獎禮?
rubylovessss 發表於 2014-12-4 18:23

我...睇左結果xd

回復 84# rubylovessss

有啊 體佐Taeyang羅獎 開心子

回復  rubylovessss

有啊 體佐Taeyang羅獎 開心子
leehomleung 發表於 2014-12-7 00:11

TAEYANG同EXO拎好多獎..
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

TAEYANG同EXO拎好多獎..
hictons 發表於 2014-12-7 12:34

其實好明顯係sj唔黎exo先有咁多獎
唉明明sj講好左黎 , 臨時黎唔到 , 好多人都話係sm自己唔比sj黎 ...
不過如果sj黎既話 , 啲獎又可能唔夠分 , 咁無限個舞蹈男團可能唔係佢地拎

其實好明顯係sj唔黎exo先有咁多獎
唉明明sj講好左黎 , 臨時黎唔到 , 好多人都話係sm自己唔比sj ...
mamakin 發表於 2014-12-7 12:37

甘又係,sj黎無限真係唔會有不過好多都無黎, 2ne1 beast依d一線都無
haha...akmu輸俾winner
https://www.facebook.com/hkmusiconair

Girls*3 就麻麻
jasonng 發表於 2014-11-18 12:31

Stop stop it 係慢熱歌第1,2次聽覺得一般, 依排又覺得幾好loop
今年佢地同winner, akmu爭持得好激烈, 至少係我個kpop chart係甘

甘又係,sj黎無限真係唔會有不過好多都無黎, 2ne1 beast依d一線都無
haha...akmu輸俾winner ...
hictons 發表於 2014-12-7 13:33

2ne1 一早宣佈左唔出席所有頒獎禮 (包括韓國)
beast 同mnet關係唔好冇辦法 , 難得good luck 入到年度碟五強
winner 一出道我就知係佢地拎啦

年度歌曲冇some真係好慘 不過冇出碟 & 投票又唔係勁係比較輸洩

有無人有睇遊戲的法則3?

hictons 發表於 2014-12-14 23:27

我有呀!今輯好睇過第二輯!!!
Ah YEAH

hictons 發表於 2014-12-14 23:27

等緊最尾個集中字
雖然都估到邊個贏啦

等緊最尾個集中字
雖然都估到邊個贏啦
ed8671ed 發表於 2014-12-20 12:46

最尾個集我都未睇, 希望賢玟win

我有呀!今輯好睇過第二輯!!!
chunhim.yiu 發表於 2014-12-17 23:11

good有知音喔..我3輯都有睇, 之前延珠走好可惜..
不過如果延珠係到, 賽果又未必係甘

最尾個集我都未睇, 希望賢玟win
hictons 發表於 2014-12-21 12:55

睇咗lu,今次決勝戰緊張過上兩季好多~

全輯質素:3>1>>>>>>>2

睇咗lu,今次決勝戰緊張過上兩季好多~

全輯質素:3>1>>>>>>>2
ed8671ed 發表於 2014-12-21 13:07

岩岩睇左..好可惜呀...><

岩岩睇左..好可惜呀...>
hictons 發表於 2014-12-21 16:24

aiiiii...衰衝動
好想佢贏

Tara fans here

如果 Tara 係韓國唔再出歌 我應該會正式咁唔再聽任何韓文歌

aiiiii...衰衝動
好想佢贏
ed8671ed 發表於 2014-12-21 16:44

之前main match, death match都好淡定

竟然臨尾...><

我ff 佢會俾少少賢玟. 話晒東民本來都係artist, 人地仲需要d獎金個人覺得

今晚 sbs festival award

係咪歌謠戰?

之前main match, death match都好淡定

竟然臨尾...><

我ff 佢會俾少少賢玟. 話晒東民本來都係arti ...
hictons 發表於 2014-12-21 17:40

始終betting唔係佢強項 :(
啲錢應該冇咩所謂嘅,佢哋搞幾次gathering洗晒佢都得 XD
唔知可唔可以請賢玟玩多次第四季呢(如果有)

SBS歌謡大戰 2045開始
SBS直播LINK:
SugarFree 發表於 2014-12-21 18:58

開左兩條 link 而家都係播緊 Tara