返回列表 發帖
加油慢慢煲d人格好得意 XDDD
聽音睇咗2次
ed8671ed 發表於 2015-2-26 00:06

星期六之前應該睇得哂
聽音我睇左一次咋 太多劇 / 綜藝要煲
好多正正子劇都未得閒翻睇
(其實秘密花園 愛在高中 善良的男人 魔女的戀愛都很不錯看
(其實好多時候睇完第一次之後 , 我會即刻重睇某啲集數)
(其實有啲劇唔係咁好睇 , 係為左丁個演員先再睇

星期六之前應該睇得哂
(其實秘密 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 00:34

我都停左冇睇沒關係
我們的總和

我都停左冇睇沒關係
Wonders 發表於 2015-2-26 00:36

其實我覺得劇情麻麻地 加上趙寅成同孔孝珍又唔係後生
又唔係靚仔靚女 (唔知邊個話趙寅仁好丁 諗起都打冷震sor

其實我覺得劇情麻麻地 加上趙寅成同孔孝珍又唔係後生
又唔係靚仔靚女 (唔知邊個話趙寅仁好丁 諗起都打冷 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 00:43

有d悶
趙生其實麻麻 個人覺得入面個look已經唔ok
我們的總和

星期六之前應該睇得哂
(其實秘密花園 愛在高中 善良的男人 魔女的戀愛都很不錯看
(其實好多時候睇完第一次之後 , 我會即刻重睇某啲集數)
(其實有啲劇唔係咁好睇 , 係為左丁個演員先再睇
mamakin 發表於 2015-2-26 00:34

呢兩套都有睇~
秘密花園我娘親睇咗無限次,我都被逼睇左5次以上 lol
識背咁滯

呢兩套都有睇~
秘密花園我娘親睇咗無限次,我都被逼睇左5次以上 lol
識背咁滯 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 00:49

呢兩套稱得上係我最愛頭三之中
善良的男人美中不足係個ending
喺我就黎喊既時候 畫面一黑就飛左去X年後
乜野感覺都冇哂 !!

呢兩套稱得上係我最愛頭三之中
善良的男人美中不足係個ending
喺我就黎喊既時候 畫面一 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 00:53

個ending係咪宋仲基比人捅咗一刀訓係條街,之後黑畫面到幾年後ah?
好耐之前睇,唔係好記得
我覺得呢套普普通通,唔知點解以前會揀黎睇 -_-

我top3係秘密花園,九回時間旅行,聽見你的聲音
希望kill me heal me end得好好睇睇,可以打入top3

個ending係咪宋仲基比人捅咗一刀訓係條街,之後黑畫面到幾年後ah
好耐之前睇,唔係好記得
我 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 01:14

都唔算ending既 不過好心就sad多陣先黑畫面啦
(ending係失憶左幾年後都未記得返野 但係宋仲基重新追個女主角)
成套劇個劇情都唔錯 係到最後一集先gg
頭三 : 秘密花園 愛在高中 善良的男人 (聽見你的聲音劇情唔好咁拖就好喇!!!)
我鍾意既一係就sweet得黎少少搞笑 (姐係睇到會不自覺陰陰嘴笑果d) ,  一係就好慘好慘果啲

(ending係失憶左幾年後都未記得返野 但係宋仲基重新追個女 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 01:19

btw 你睇緊my bb套healer未
我們的總和

btw 你睇緊my bb套healer未
Wonders 發表於 2015-2-26 01:26

睇緊killer me healer me

睇緊killer me healer me
mamakin 發表於 2015-2-26 01:28

/_\
睇新聞 my bb 好似話下年當兵 ssd
我們的總和

(ending係失憶左幾年後都未記得返野 但係宋仲基重新追個女 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 01:19

爛尾 X_X
所以我仲記得少少算係咁

屋塔房算唔算yumyum嘴笑嗰類,呢套我都幾鍾意
幾鍾意睇韓志旼 <333 hyde jekyll遲d得閒先煲返~

/_\  
睇新聞 my bb 好似話下年當兵 ssd
Wonders 發表於 2015-2-26 01:33

有得丁好丁喇
不過同玄彬宋仲基一樣揀最紅果陣入伍

我頭像條友應該有排都未去當

爛尾 X_X
所以我仲記得少少算係咁

屋塔房算唔算yumyum嘴笑嗰類,呢套我都幾鍾意
幾鍾意睇 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 01:36

睇左半集就冇睇

有得丁好丁喇
不過同玄彬宋仲基一樣揀最紅果陣入伍

我頭像條友應該有排都未去當 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 01:37

Healer有表現 輸收視(國內) 不過佢呢排真係幾紅 希望佢入伍前拍多啲戲啦

btw 之前佢上RM起入面嘅表現真係好cute cute
我們的總和

Healer有表現 輸收視(國內) 不過佢呢排真係幾紅 希望佢入伍前拍多啲戲啦

btw 之前佢上RM起入面 ...
Wonders 發表於 2015-2-26 01:43

我之前淨係同媽媽一齊睇過少少奇皇后(10集都唔知有冇)

我之前淨係同媽媽一齊睇過少少奇皇后(10集都唔知有冇)
mamakin 發表於 2015-2-26 01:46

長劇+古裝真係冇乜興趣 仲諗緊追唔追 話哂係成名作
我們的總和

長劇+古裝真係冇乜興趣 仲諗緊追唔追 話哂係成名作
Wonders 發表於 2015-2-26 01:52

古裝我淨係睇過擁月(仁顯皇后的男人 穿越算唔算呢)

呢兩套都幾好睇 (講演技金秀賢做擁月好過星星N倍啦 星星係劇情FF)

古裝我淨係睇過擁月(仁顯皇后的男人 穿越算唔算呢)

呢兩套都幾好睇 (講演技金秀賢做擁月好過星星 ...
mamakin 發表於 2015-2-26 02:10

你都算好 我上一套睇嘅古裝已經係大長今

Btw 星星其實主要係睇全女神多 男二其實幾正嘎
我們的總和

你都算好 我上一套睇嘅古裝已經係大長今

Btw 星星其實主要係睇全女神多 男二 ...
Wonders 發表於 2015-2-26 02:18

omg唔記得左大長今
全女神真是正正子 好搞笑

omg唔記得左大長今
全女神真是正正子 好搞笑
mamakin 發表於 2015-2-26 10:46

可惜星星冇乜意欲翻睇
btw kill me heal me 真係正嘎
我們的總和

可惜星星冇乜意欲翻睇
btw kill me heal me 真係正嘎
Wonders 發表於 2015-2-27 00:40

星星岩岩出果陣已經睇到背到劇情出黎
kmhm 睇到第七集喇

星星岩岩出果陣已經睇到背到劇情出黎
kmhm 睇到第七集喇
mamakin 發表於 2015-2-27 00:59

中段其實有d悶悶地

你起邊度睇嘎 搵唔到高清
我們的總和

中段其實有d悶悶地

你起邊度睇嘎 搵唔到高清
Wonders 發表於 2015-2-27 01:02

我都唔係高清 得480咋
韓國啲劇一路拍一路作 編劇腦閉塞劇情咪開始拖囉

我都唔係高清 得480咋
韓國啲劇一路拍一路作 編劇腦閉塞劇情咪開始拖囉  ...
mamakin 發表於 2015-2-27 01:08

為左睇全女神冇所謂啦
btw 安宰賢起入面又係幾正
我們的總和

為左睇全女神冇所謂啦
btw 安宰賢起入面又係幾正
Wonders 發表於 2015-2-27 01:20

成套劇亮點就係佢兩姊弟啲笑位

成套劇亮點就係佢兩姊弟啲笑位
mamakin 發表於 2015-2-27 01:24

都生送禮比佢就接受左佢同佢家姐一齊
我們的總和

都生送禮比佢就接受左佢同佢家姐一齊
Wonders 發表於 2015-2-27 01:38

最鍾意睇賣隊友賣哥哥姐姐既情節
最記得都敏俊話送天文望遠鏡比佢
佢即刻話家姐叫佢去死就即刻死  

最鍾意睇賣隊友賣哥哥姐姐既情節
最記得都敏俊話送天文望遠鏡比佢
佢即刻話家姐叫佢去死就即刻死  {:1_9 ...
mamakin 發表於 2015-2-27 01:44

仲有大結局佢同千千個fd一齊左都好搞笑
我們的總和

古裝的話, 成均館緋聞 幾好睇~~朴有天, 朴敏英, 宋仲基, 劉亞仁
趙寅成的話, 我有睇佢同宋慧僑果套 那年冬天風在吹~~好好睇, 好型, 冇睇過 沒關係, 不過印象個LOOK都好似一樣~~

古裝的話, 成均館緋聞 幾好睇~~朴有天, 朴敏英, 宋仲基, 劉亞仁
趙寅成的話, 我有睇佢同宋慧僑果套 那年冬 ...
cyrus305cool 發表於 2015-2-27 02:08

成均館緋聞未得閒睇 次次想開始睇就會有新劇出
搞到我又想睇左新劇先

池城 KMHM安耀娜上身好搞笑

傲慢與偏見都不錯看
幾鍾意睇啲查案、懸疑情節既劇

傲慢與偏見都不錯看
幾鍾意睇啲查案、懸疑情節既劇
mamakin 發表於 2015-2-27 22:23

崔生
我們的總和

崔生
Wonders 發表於 2015-2-27 22:25

佢仲係二十代架 (雖然我一開頭以為佢係三十幾)
btw 個女主角超矮囉 又唔算靚

其實李寶英三十幾歲黎講都算仲係幾靚
姜素拉就最好丁啦

佢仲係二十代架 (雖然我一開頭以為佢係三十幾)
btw 個女主角超矮囉 又唔算靚

其實李寶英 ...
mamakin 發表於 2015-2-27 22:32

佢又就快入伍
朴信惠呢咁
我們的總和

佢又就快入伍
朴信惠呢咁
Wonders 發表於 2015-2-27 22:39

個個個樣睇得下既都入哂伍
我覺得朴信惠唔靚 韓國女演員其實冇乜邊個特別好正 (唔計idol)

姜素拉韓可露已經算靚 河智苑唔算好靚但輪廓唔錯
池太有左應該有排都未有劇出

個個個樣睇得下既都入哂伍
我覺得朴信惠唔靚 韓國女演員其實冇乜邊個特別好正 (唔計idol)

姜素拉 ...
mamakin 發表於 2015-2-27 22:41

好彩仲有玄彬
朴敏英都ok嘎 me覺得
我們的總和

好彩仲有玄彬
朴敏英都ok嘎 me覺得
Wonders 發表於 2015-2-27 22:47

玄彬好彩早早入伍 而家又出返黎
我通常丁女idol 女演員好少係丁able

玄彬好彩早早入伍 而家又出返黎
我通常丁女idol 女演員好少係丁able  ...
mamakin 發表於 2015-2-27 22:58

睇新聞好似話仲有幾個男星(包括男團)就快入伍
我們的總和

睇新聞好似話仲有幾個男星(包括男團)就快入伍
Wonders 發表於 2015-2-27 23:10

SJ 神童 晟敏

SJ 神童 晟敏
mamakin 發表於 2015-2-27 23:30

Btw 你icon係邊個黎

話說kmhm個男二都唔錯
我們的總和

Btw 你icon係邊個黎

話說kmhm個男二都唔錯
Wonders 發表於 2015-2-27 23:35

我icon咪就是L同恩地
我男神女神bb

我icon咪就是L同恩地
我男神女神bb
mamakin 發表於 2015-2-27 23:38

oic
kmhm睇到第二集 ho慢
我們的總和

oic
kmhm睇到第二集 ho慢
Wonders 發表於 2015-2-28 00:08

佢兩個都幾好丁架 雖然恩地bb個口有少少大

trot戀人都幾好睇 遲啲想睇請回答1997
但係徐仁國有啲醜 點解唔係hoya做主角 (hoya仲要做hehe...)

咁慢既我睇到12喇

佢兩個都幾好丁架 雖然恩地bb個口有少少大

trot戀人都幾好睇 遲啲想睇請回答1997
但係徐仁國有啲 ...
mamakin 發表於 2015-2-28 00:30

trot戀人有申成祿 btw 主角都好似三字頭
池神第2個人格都ok nice
我們的總和

trot戀人有申成祿 btw 主角都好似三字頭
池神第2個人格都ok nice ...
Wonders 發表於 2015-2-28 01:03

剛剛好三十 不過套野播果陣仲係29 (主要都係為左丁恩地 冇所謂啦)
男主角仲有套仁顯皇后的男人都幾好睇架

第二個人格唔係好暴力果個咩

剛剛好三十 不過套野播果陣仲係29 (主要都係為左丁恩地 冇所謂啦)
男主角仲有套仁顯皇后的男人都幾好睇架 ...
mamakin 發表於 2015-2-28 01:23

航海嗰個人格 btw 近排d人講緊池生可唔可以憑kmhm拎到百賞視帝
我們的總和

航海嗰個人格 btw 近排d人講緊池生可唔可以憑kmhm拎到百賞視帝 ...
Wonders 發表於 2015-2-28 01:28

上一頁我都希望佢攞視帝

你遲啲睇到自殺人格嗰個look好好J

航海嗰個人格 btw 近排d人講緊池生可唔可以憑kmhm拎到百賞視帝 ...
Wonders 發表於 2015-2-28 01:28

哦果個都幾搞笑 串串貢
btw 五月先百想藝術大賞
都唔知有邊個入圍 我覺得佢個角色最大發揮係暴力既個人格
霸道得黎對住女主角又有啲鐵漢柔情既感覺

上一頁我都希望佢攞視帝

你遲啲睇到自殺人格嗰個look好好J
ed8671ed 發表於 2015-2-28 01:35

挑戰七個角色已經值 暫時睇主要人格 , 暴力人格, 航海嗰個都做得ok
黎緊Weekend多返d時間睇 追返d進度

哦果個都幾搞笑 串串貢

btw 五月先百想藝術大賞
都唔知有邊個入圍 我覺得佢個角色最大發揮係暴力 ...
mamakin 發表於 2015-2-28 01:36

暴力人格好貪心想自己取代埋主要人格 講主要人格同暴力人格鬥都幾好睇
我們的總和