返回列表 發帖

You're always everything to me - 衛蘭

單選投票, 共有 101 人參與投票
83.17% (84)
9.90% (10)
1.98% (2)
0.99% (1)
3.96% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: Discovered

歌曲: You're always everything to me
主唱: 衛蘭

收錄大碟: TBA
推出日期: TBA

派台日期: 22/10

曲:Cho Young Soo
詞:林夕
編:朱俊傑@Baron Pro
監:伍樂城@Baron Pro

為寂寞便接受別人又 想敘舊
再見你竟依然留戀到極難受
前度全是某某 唯獨你未愛夠
不管各有伴侶 伴了多久

寂寞是被抱著睡無奈 不願睡
勉強過多少情人跟我受罪
無謂連累傀儡 情越談越瑣碎
得到過你 才明白我所需

You’re always everything to me
You’re always everything to me
看盡人來又去 我的心 能屬意誰
伴你牽手我叫伴侶 換了雙手 我卻是誰
照樣柔情蜜意 不是你 心虛到 未能面對

墮落就是拒絕別人後 很自在
放棄那些溫柔寧給你傷害
原來嚐盡錯愛 才能明白真愛
這種錯配 原來未算悲哀

看盡人來又去 我的心 能屬意誰
伴你牽手我叫伴侶 換了雙手 我卻是誰
照樣柔情蜜意 不是你 心虛到 未能面對

如從來沒你 找不到對比
期望你也知 誰還愛你 大概手都分夠了 才再一起

我被閒人奪去 你祝福 還是怨懟
共你相擁我變伴侶 換了雙手變作負累
照樣柔情蜜意 不是你 心慌到 未能應對

原曲係

哇....隻歌一早PLUG話唔定10大.....首歌好正好以前GE JANICE!!!!

This is a song about being true to your feelings. Acknowledging how you feel at the moment and don't hold it back because feelings that aren't dealt with will always come back to hunt you
– Janice

吃第一杯雪糕,味道好像還不夠好
試試第二杯、第三杯、第四杯、第五杯……
原來還是第一杯的味道最好
回頭想再吃時,卻溶掉了

人生總好像不停重複著這些事,愛情亦一樣:「原來嚐盡錯愛 才能明白真愛 這種錯配 原來未算悲哀」。因寂寞而錯愛一次又一次,是否人生必經?自以為滿身傷痕時,更痛的是,回頭發現還是愛你。衛蘭最新派台歌《You’re Always Everything To Me》唱的就是這種遺撼的感覺。

公司及Janice一向對音樂製作非常認真,為了令整個成品更出色,錄好第一版本後,為了加強歌曲的張力,決定重新灌錄。Janice對於新作感到非常滿意:「這次是我第二次灌錄《You’re Always Everything To Me》,感覺很熟悉。我個人很喜歡這首歌的flow,而整首歌的range也給我很新鮮有趣的感覺。錄製這首歌對我來說肯定是一個挑戰,監察伍樂城給了我一些非常有用的指引,讓我從自己的歌聲中帶出一把更raw的聲音。」

甲音樂為依首歌,寫了好多字

好有街燈晚餐feel,5 fun
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

MY beloved Janice is finally back
PRINCE MUSIC CHOICE
Ava 糖衣
Joey 女皇
Shiga 為何要我愛上你?:(

5 fun啦,不過點解又係翻唱呢
男孩們來約你一般送花,而無人能似我親手種花

Amusic想打造janice做改編歌天后? haha
好好聽!最尾果段好有power

比想像中好好多,5分
不過衛蘭離開amusic都系好事以後唔洗成日聽堆悶k歌
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

好好聽呀正呀可唔可以比一千分

繼"一"之後的電話聆聲首選。
Janice 唱得唔錯,唔知903 會否支持呢?
韓文版都好正。
5分
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

5分绝对十大的料

5 分,首歌好正!

好搶耳,其實改編韓國歌無咩問題呀,幾新鮮,我覺得無改編台灣歌咁反感

Janice's singing is beautiful as always~
感覺係今年Janice最好既一首歌

未查首歌既背景之前唔知係改編歌。
所以真係有點兒MY LOVE MY FATE既感覺

YAETM>自首>錯過你>八九十>YGIG>激光中

lanb頭嗰兩句獨白搞到首歌即刻有晒feel
今年幾首情歌plug最好聽嗰首,5fun~

唔需要903冠,唔需要997死位,更唔需要RTHK上榜...
因為...已經贏盡口碑!好好聽!!5分

連我啲唔聽香港歌嘅朋友都話超好聽

爆好聽!

可能我麻麻伍樂城style, 今年都係最鍾意錯過你
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

係好聽既..
但又係改編韓文歌, 其實點解AM唔索性搵韓國班底作首新歌仲好啦

換個R&B編曲更加好...

ParisTong 發表於 2014-10-25 13:06

好提議wor,話唔定有

又係改編 又係呢類歌 又係咁悶 zzzz

離家出走 之後最好嘅Plug!!!
其實 你的女人 咁正,又系CC作曲點解唔Plug?好過咩愛在XX動搖時果堆...

John 發表於 2014-10-25 11:55

我都係
我鍾意錯過你首歌既唱腔多過喺56城錄果3plug

ParisTong 發表於 2014-10-25 13:06

其實呢個已經係
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

繼"一"之後的電話聆聲首選。
Janice 唱得唔錯,唔知903 會否支持呢?
韓文版都好正。
5分 ...
dom 發表於 2014-10-22 22:13

首播都冇呢,黎明你好野

John 發表於 2014-10-25 11:55

錯過你 標準雷氏出品 / 一貫唱腔. xd
其實我今年最 like Janice 都係呢首...
開頭好煩又係嗰 d 歌,但 loop 開都係有感情...

伍樂城 合作都係好事,佢好識搵 Janice 嘅新唱腔.

係好聽既..
但又係改編韓文歌, 其實點解AM唔索性搵韓國班底作首新歌仲好啦 ...
PY79 發表於 2014-10-25 13:03

翻唱韓文歌好似算係 Janice 情意結,
亦都算係佢間公司同佢做碟 keep 住有嘅習慣,
好似以前 My love my fate , 愛你還愛你 , 比我想像中愛你 咁,
今次係一翻就兩首, 八九十 同 You're Always Everything To Me .

P.S. 其實 Janice 上隻碟 Imagine 有外國音樂人作嘅歌 珍妮絲的告白 .

嘩正喎, 派激光中做乜野 -_-?

翻唱韓文歌好似算係 Janice 情意結,
亦都算係佢間公司同佢咗碟 keep 住有嘅習慣,
好似以前 My love my fa ...
lokben 發表於 2014-10-26 23:54

我都知果個Jonnic 但佢唔係AM d新作曲人嚟咩 見佢都有幫融姨JW寫歌

不過我本人對珍妮絲的告白呢首歌麻麻xd

好聽,good!

嘩正喎, 派激光中做乜野 -_-?
kwanie 發表於 2014-10-27 01:07

等人知佢CONCERT會翻唱

我都知果個Jonnic 但佢唔係AM d新作曲人嚟咩 見佢都有幫融姨JW寫歌

不過我本人對珍妮絲的告白呢首歌麻麻x ...
PY79 發表於 2014-10-27 04:08

珍妮絲的告白今次CONCERT有機唱的!

珍妮絲的告白今次CONCERT有機唱的!
one3one4loveyou 發表於 2014-10-28 22:24

side track wor ... 有機會嗎? 今次唱 hit 歌都要加加減減了,仲要加埋唱 d 新歌.

P.S. 有無人發現 正式版 You're Always Everything To Me
無咗前面 Janice 嗰兩句英文獨白.

side track wor ... 有機會嗎? 今次唱 hit 歌都要加加減減了,仲要加埋唱 d 新歌.

P.S. 有無人發現 正式 ...
lokben 發表於 2014-10-29 14:06

係呀,電台播都冇獨白,點解???

係呀,電台播都冇獨白,點解???
kk8733 發表於 2014-10-29 14:35

好似得 lyric video 嗰個版先有~

好似得 lyric video 嗰個版先有~
lokben 發表於 2014-10-29 15:12

係呀,好奇怪呢,

同埋YouTube 個音質幾差呢

係呀,好奇怪呢,

同埋YouTube 個音質幾差呢
kk8733 發表於 2014-10-29 15:19

幾時有MV?

簽名被屏蔽

今年個部署好serving you
可惜年頭有雜技 如水 黎到年尾 冇陰天假期 更唔好講就算世界無童話
個氣勢又慢慢跌返
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

每年製作倒模一樣的東西出來,誠意10足,1分

今年個部署好serving you
可惜年頭有雜技 如水 黎到年尾 冇陰天假期 更唔好講就算世界無童話
個氣勢又慢慢 ...
John 發表於 2014-11-2 01:07

有D似,唔知隻碟會唔會似SERVING YOU有咁多歌呢

每年製作倒模一樣的東西出來,誠意10足,1分
SugarFree 發表於 2014-11-2 18:53

今年隻碟有 U GO I GO 同 8910 都算有誠意啦  根本慢歌先係JANICE拿手

今年隻碟有 U GO I GO 同 8910 都算有誠意啦  根本慢歌先係JANICE拿手
henhenhen 發表於 2014-11-6 00:38

佢D慢歌真係無得彈,YAETM正到日日LOOP

上週loop list之一
快d撇低黎明
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

真心好正
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼