返回列表 發帖
最勁個陣真係可以成隻碟跟著由頭唱到左尾
連個 bridge 都哼得出

依家三段如果似樣 d 既歌詞我都記唔到架 ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 16:11

係嘎例如烈女chorus 頭尾兩次先有 呸呸, 而中間果次冇

而家最好的債聽左成百次都仲未背得到

係嘎例如烈女chorus 頭尾兩次先有 呸呸, 而中間果次冇

而家最好的債聽左成百次都仲未背得到{:1_11 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 16:14

其實最好的債勁難背仲難背過神獸(神獸係長同透唔到氣)
d 字又密,岩岩個陣聽左廿幾次都係到 catch 緊 d 歌詞
依家都背到下既,不過唔會 d 人一講我就諗到曬隻歌係點樣

頭先有人講話以前真係連d side track都識唱識背
其實我果陣都係
隻隻碟一出都聽到好熟 (連遊艇d sid ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 16:00

第一晚聽到 E-714342 前奏,諗諗下自己起碼有十年冇聽過呢首歌,
但由第一隻字開始已經識跟住唱曬全首,唔駛用腦成首歌詞會自動浮出黎,諗返真係好變態

頭先有人講話以前真係連d side track都識唱識背
其實我果陣都係
隻隻碟一出都聽到好熟 (連遊艇d sid ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 16:00

真係基本上首首歌都一聽intro就可以由頭唱到尾
d記性全部用曬係千嬅d歌度

跟住仲要記得曬每隻碟每首歌d排位

希望有人錄多d佢嘅talking,佢講野真係好搞笑!

回復  fifty1205

甘你知吾知只新碟几时出啊?
阿mark 發表於 2015-1-29 14:11

佢話完左show繼續錄音直至新年
說好的生日出碟落空了 (不過次次例牌delay)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

真係基本上首首歌都一聽intro就可以由頭唱到尾
d記性全部用曬係千嬅d歌度

跟住仲要記得曬每 ...
electric 發表於 2015-1-29 16:32

每首歌嘅四台成績呢?
肥婆馬上收皮

每首歌嘅四台成績呢?
fifty1205 發表於 2015-1-29 16:43

唔擔保全岩
應該只有八九成岩

佢話完左show繼續錄音直至新年
說好的生日出碟落空了 (不過次次例牌delay) ...
fifty1205 發表於 2015-1-29 16:42

慣例係:"summer出" -> "暑假出" -> "十月出" -> "聖誕前出" ->錦未過年之前就應該出到架啦 :)
(雖然我今次有信心佢唔駛咁耐既,佢都已經錄左 d)
其實上年千嬅都有講過上年"summer" 想出碟既
但係... 你都知架 la

每首歌嘅四台成績呢?
fifty1205 發表於 2015-1-29 16:43

記邊個訪問著過邊件衫又或者是但一張圖都講到係大概幾時咩 func 得唔得?
四台 li 個真係唔掂

記邊個訪問著過邊件衫又或者是但一張圖都講到係大概幾時咩 func 得唔得?
四台 li 個真係唔掂 ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 16:51

我得哂Fifi嘅 千Fa Sasa gem都有八九成
肥婆馬上收皮

四台 li 個真係唔掂 ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 16:51

其實反而呢個可能仲容易過四台d成績

原來係咁
以為你睇完之後就獨自陶醉

化真係正咩?

連古舞飛楊都有大馬  ...
Jacz 發表於 2015-1-29 14:34

痴線 雖然我仍然好high睇到美祖+美瑞同台人瑞好似差唔多次次都有大馬站不過個台廢到喊 呢次入左紅館可能睇大馬站會訓著
...

痴線 雖然我仍然好high睇到美祖+美瑞同台人瑞好似差唔多次次都有大馬站不過個台廢 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:23

你係馬拉人麼

你係馬拉人麼
Kyle_ 發表於 2015-1-29 17:24

去到香港d人都以為我係大陸人 結果d態度好差
...

係去到香港d人都以為我係大陸人 結果d態度好差 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:31

一直都以為你係香港人嘎係咪你d廣東話唔正

一直都以為你係香港人嘎係咪你d廣東話唔正
Kyle_ 發表於 2015-1-29 17:38

痴孖根因為我同我哥溝通係用普通話 我同全部sales都講廣東話跟住就ok冇事..機場仲有人問我要唔要直通國內巴士,問我國內邊區,跟住我話馬來西亞嚴重ot
...

痴孖根因為我同我哥溝通係用普通話 我同全部sales都講廣東話跟住就ok冇事..機場仲有人問 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:43

laugh die me你哥唔熟廣東話麼?

身為皮主你嚴重ot....係到自爆

反ot: 你特登飛黎香港睇人瑞麼?

痴孖根因為我同我哥溝通係用普通話 我同全部sales都講廣東話跟住就ok冇事..機場仲有人問 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:43

但係我覺得d sales對d講普通話既客勁熱情

laugh die me你哥唔熟廣東話麼?

身為皮主你嚴重ot....係到自爆

反ot: 你特登飛黎香港睇 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 17:46

我慣左同距講普通話mar..
yes.. 星期日早晨到,跟住就直踩紅館
...

但係我覺得d sales對d講普通話既客勁熱情
electric 發表於 2015-1-29 17:53

我反而見到距地好唔情願但又要扮熱情
...

回復 4372# Kyle_

最好的債我背到9成因為實在太好loop

btw琴晚個場好多歌雖然好耐冇聽但都仲可以跟住唱
除左身份證歌...開大..愛麗斯..因為所以..女飛俠呢d真係好少好少聽完全跟唔到

第五場 Rundown (有冇人po?!)

狼來了
愛人
小城大事
原來過得很快樂+再見二丁目
因為所以

烈女
當女飛俠愛上萬能俠
處處吻
色惑
斗零踭

岀埃及記
花與愛麗斯
翅膀下的風
少女的祈禱(表演豎琴)

E714342
冰點
笑中有淚
可惜我是水瓶座
野孩子
最好的債

大傻
私奔
開大
熱血青年+大激想
抬起我的頭來

飲酒思源
好不容易遇見愛

(Encore)
還是覺得你最好(學友獨唱)
你最珍貴 (學友+千嬅合唱)

假如讓我說下去
姊妹

有冇人有 私奔 果段18分鐘熱舞片?
...

成日覺得上一輩e.g.關菊英,do姐果d黎睇,佢地明唔明/識唔識 d歌架
Nathan 發表於 2015-1-29 00:35

係香港人先咁K型成日分新舊,放眼美國好英國好日本好韓國好都係幾個世代互相欣賞,好多十幾歲既都會唱得出七八十年代既歌,唔似香港咁只會困係個框入面~btw菊姐翻唱過小城大事,好好聽xd

其實最好的債勁難背仲難背過神獸(神獸係長同透唔到氣)
d 字又密,岩岩個陣聽左廿幾次都係到 catch 緊 d ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 16:18

我諗成個rundown 最難背係對翼, 一甩少少即刻冇晒feel

第15行睇唔睇得曬個台

痴線, 本身只係諗住睇下<化>唱成點, 冇咩特別EXPECTATION...頂...我竟然聽到想喊
好耐冇聽哩首歌, 今次一聽返就勾返起好多當年既回憶
諗起當時千嬅岩岩轉去AMUSIC果陣既野
諗起果陣真係仲好迷千嬅, 日日上CAFE 睇新聞, CM睇首歌D評價, 商台播放率, 罵戰峰煙四起等等
哩D咁青春既記憶竟然係<化>哩到搵得返!!最尾千嬅仲要問: 大家仲記唔記得哩首歌....我真係喊死

痴線, 本身只係諗住睇下唱成點, 冇咩特別EXPECTATION...頂...我竟然聽到想喊
好耐冇聽哩首歌, 今次一聽返就 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 21:22

唔知佢會唔會唱多次...
冇左成句詞入唔到碟架 wor
化都係我幾緊張千嬅既時候
諗起沒有好結果既集體回憶
(其實係一隻好歌黎,不過化個 melody pop d)

第15行睇唔睇得曬個台
pika927 發表於 2015-1-29 21:11

未必得

我想知當年有冇人睇LIVE
可唔可以講下半年呢個走音版本現場係咩反應

痴線, 本身只係諗住睇下唱成點, 冇咩特別EXPECTATION...頂...我竟然聽到想喊
好耐冇聽哩首歌, 今次一聽返就 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 21:22

呢首真係正嘢來你地全部好似好唔中意呢首歌咁 BAD TASTE
...

有冇人有 私奔 果段18分鐘熱舞片?
siongguan 發表於 2015-1-29 18:51

https://www.youtube.com/watch?v=pFbIEr1v0OI   25/1號

https://www.youtube.com/watch?v=Jkfn7-iEpyU      25/1號

https://www.youtube.com/watch?v=RgPoT4fq2ts       25/1號

https://www.youtube.com/watch?v=gMbsueYGpuU     24/1號

我想知當年有冇人睇LIVE
可唔可以講下半年呢個走音版本現場係咩反應 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:41

千嬅以前唱LIVE真係嚇鬼死人

千嬅以前唱LIVE真係嚇鬼死人
lblemon 發表於 2015-1-29 21:46

我記得我買左隻萬紫千紅LIVE CD番去聽之後
比屋企人鬧佢唱LIVE咁屎
(但好鍾意聽佢走音)

(但好鍾意聽佢走音 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:47

你地變態麼?
又鍾意美千走音,又鍾意睇佢喊
雖然我都係
諗起有人講過(好似係美千自己講): 鍾意我既人會覺得我走音都好聽

呢首真係正嘢來你地全部好似好唔中意呢首歌咁 BAD TASTE ...
siongguan 發表於 2015-1-29 21:41

又未到唔鍾意既唔係即時諗到同埋少聽既歌囉

孖公仔 你幸福嗎 愛過 開心果 果D就真係唔鍾意

25/1號

25/1號

25/1號

https://www.youtube.com/watch?v=gMbsueYGpuU     24/1號 ...
pika927 發表於 2015-1-29 21:46
你po前我已經download完
其實我係想要一次過18分鐘直落 可能等完曬7場後先會有
...

(但好鍾意聽佢走 ...

唱K好鍾意唱美千D歌, 有時會開伴唱, 嘩佢唱LIVE真係

所以L&G 唔敢買飛入場, 後來買左DVD聽, 覺得進步左不少, MC先夠膽入場睇咋

你po前我已經download完
其實我係想要一次過18分鐘直落 可能等完曬7場後先會有 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 21:52

黎緊31號我可能會咁樣錄都唔定

aRh3i 發表於 2015-1-29 22:03

記得拎實部機唔好high到fing左落地

(但好鍾意聽佢走 ...

好簡單je... 避開一切 live 咪得 lor
(如果我係依家 kary 既 fans 我都會錦做)
買張 AAL 飛個陣真係好擔心
但成個 con 都做得好好

aRh3i 發表於 2015-1-29 22:03

THANK Q
...

回復 4411# aRh3i

期待

我成日以為今日係星期5

我成日以為今日係星期5
wchild 發表於 2015-1-29 22:56

呢位病人睇黎嚴重左喎

我成日以為今日係星期5
wchild 發表於 2015-1-29 22:56

你算係咁啦, 忍左咁耐小弟聽晚又入場啦
(尾二場啦 _ ! )

你算係咁啦, 忍左咁耐小弟聽晚又入場啦
(尾二場啦 _ ! ) ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 23:17

忍屎忍尿都無咁難忍
_ 係咩字

今日睇娛樂新聞台...
連前少時成員都有去睇美嬅Concert
仲話好Surprise 佢赤腳唱歌...
哈哈

一齊加油買輪椅位
gooloo 發表於 2015-1-29 15:01

幾時去排隊呀?