返回列表 發帖
真係唔明嗌千嬅唔好喊d人係咩心態
明明喊出黎舒服d
琴晚我都嗌千嬅喊啦喊啦繼續喊 ...
electric 發表於 2015-1-30 01:19

一叫完唔好喊千嬅就會喊, 萬試萬靈

其實所有男人肯咁嗌都會有人笑, 叫邊個歌手都得
問題係有咩歌手可以令人咁叫佢姐  ...
kwanie 發表於 2015-1-30 00:39

你會唔會先?不如你下次去美鹿演唱會鳩嗌

阿哥仔,我都想知家下邊道有齊千嬅啲歌?
kenneth 發表於 2015-1-30 01:18

冇道齊
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

一叫完唔好喊千嬅就會喊, 萬試萬靈
Kyle_ 發表於 2015-1-30 01:21

可以唱到半首色惑時試下大嗌「唔好喊」
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

楊千嬅係點 d fans就係點特別癲同喪
ho_ 發表於 2015-1-30 01:20

呢樣野真係好準

JOHN 哥你組織啦, 我OK GA, 星期六放假
Kyle_ 發表於 2015-1-30 01:19

你就哥
Me 13碎哦*

呢樣野真係好準
electric 發表於 2015-1-30 01:23

咁gem d fans咪...[shock]

John 發表於 2015-1-30 01:22

色惑果PART咁嘈, 應該聽唔到

不如聽晚完場一齊去唱老千
John 發表於 2015-1-30 00:59

不如下次組織呢個post既嬅迷一齊去睇美瑞既演唱會
排排坐一行,場面都幾壯觀

Btw聽晚新路第二場老千演唱會召集

有意pm
John 發表於 2015-1-30 01:21

而家有兩個人瑞報左名啦
come come come on come on come on

不如下次一齊組織呢個post既嬅迷一齊去睇美瑞既演唱會
排排坐一行,場面都幾壯觀 ...
Jacz 發表於 2015-1-30 01:26

咁要下次d飛唔好賣得咁好

我完全唔記得D四台成績 但記得903 airplay
02年閃靈一上榜就30幾次
02 03都兩首十大邊緣冇 ...
John 發表於 2015-1-30 01:08

03年擺明兩首都夠AP入十大但被飛起晒啦。

話時話,有冇人知點解千嬅咁少唱龍爭虎鬥,明明係大碟第一主打黎...

其實佢記唔記得一千零一個呢首歌架
plug 左一個禮拜都hit 到乜咁喎.........

帶定對響d既鞋
尾場紅館dem beat
John 發表於 2015-1-30 01:02

楊千嬅版 dem beat 紅館個台會晤會霖架?

我完全唔記得D四台成績 但記得903 airplay

02年閃靈一上榜就30幾次

02 03都兩首十大邊緣冇十大
04年兩首十大歌 05年三首廿大歌

03年贏70幾80分都女銀

06年最尾追返上第五

07年AAL一上榜比人減6次

啦啦誇啦啦係第36週冠軍歌
John 發表於 2015-1-30 01:08

03年飛女都係十大ap架

她成功了他們沒有,給演唱會中的粉絲 by Damon@3cmusic

不能親身到九展看楊千嬅Minor Classics音樂會,唯有網上倫睇。不過,雖不在現場,依然被楊千嬅的粉絲嚇親騷擾。

坦白說,從這次音樂會再一次証明你別再天真得再想看那玩味奔放跳脫反叛電子indie的華星楊千嬅,現在的楊千嬅走女人穩重路線,除了年紀增長外,唱功及中氣亦增長了。上一次【Ladies and gentlemen】的經典曲目唱得太多,整體就只像是重新演繹,騷味演味濃了卻略欠靈氣。這次用成熟女人感覺演唱從前少女曲目,則真正叫人刮目。

可惜的是,楊千嬅正式脫離少女時代,歌藝大躍進的時候,部份粉絲的智商反而沒進步。聽她唱《零號》沒有電子卻變了較演歌的唱法,不再是原版那傷心欲絕厭世的控訴,反而是怨念十足的呢喃。楊千嬅的演繹雖動容,卻改變不了粉絲咆哮合唱是煩厭非常這事實。

印象中楊千嬅的粉絲在慢歌中咆哮合唱已是非新鮮事,只是想不到相隔這麼多年一樣沒有改變。演唱會是互動的,大合唱是平常事。然而,合唱也要看場合,大熱作合唱最常見亦最容易接受;快歌舞曲合唱亦正常。不過慢歌,尤其是伴奏極少的慢歌你咆哮合唱,除了令人煩厭外,則多少反映你是心智幼稚盲目追捧偶像加不懂得尊重自己別人甚至你偶像的無知粉絲。

像這次《零號》的慢作,在歌者方面是需要十分投入沉淪在音樂之間;在聽眾方面,你亦需要靜靜地欣賞投入這樣感情猛烈的演繹。莫說咆哮,任何噪音在這樣的場合也是不可發生。你一咆呢哮呢,噢,多謝你,因為你已破壞了歌曲了。希望無論是楊千嬅粉絲又或是一般粉絲,以後在演唱會期間請將音量收細,懂得在適當場合收細音量,安靜欣賞,尊重自己,尊重音樂。

謝謝合作。

咁就要召集下聽晚睇完老千演唱會想自己開老千演唱會既面孔
John 發表於 2015-1-30 01:09

點解唔係尾場

係xx(
我覺得千嬅近年演唱會 同埋千嬅一向路線 都係想係音樂多D突破/空間
變左穩陣型既話都幾失望 ...
John 發表於 2015-1-30 01:12

所以AAL之後既L&G係好令人失望,好彩第年又mc補返數

聽晚即係第六場之後?我唱歌好難聽,去聽你地就得
Kyle_ 發表於 2015-1-30 01:12

新聞主播咁既聲都難聽,其他人唔洗講野喇

回復  Jacz

SAD BUT TRUE
8283 發表於 2015-1-30 01:14

好想搵返個啲片出泥

猶記得零號既鳩嗌 簡直災難級
搞到3cmusic出文片
John 發表於 2015-1-30 01:17

3cmusic好似有人寫文鬧鬼我地

真係唔明嗌千嬅唔好喊d人係咩心態
明明喊出黎舒服d
琴晚我都嗌千嬅喊啦喊啦繼續喊 ...
electric 發表於 2015-1-30 01:19

叫佢唔好喊咪愈喊得犀利

期待左禁耐 睇埋後日就完LU

感覺好似除咗amusic既歌外,千嬅無其他難聽既歌,大家首首都想聽咁

佢自己都係演唱會講過喇
有咩偶像就有咩fans
咁事實啲fans又係特別癲喪既

ricnature 發表於 2015-1-30 01:38

生完仔記性係差d 變左佢口頭禪

John 發表於 2015-1-30 01:22

我驚會搞到佢拗柴

ho_ 發表於 2015-1-30 02:00

依家乜都賴生完仔lol

咁要下次d飛唔好賣得咁好
John 發表於 2015-1-30 01:28

fans club訂咪得囉,搵個20連位

3cmusic好似有人寫文鬧鬼我地
Jacz 發表於 2015-1-30 01:57

係啊,咪上面post果篇咯
其實 Damon 都算半個千嬅 fans 啦

ricnature 發表於 2015-1-30 01:38

唔名點解次次都唔唱,呢首都好多街客識

Jacz 發表於 2015-1-30 02:05

仲有兩晚機會 可能有奇蹟呢LOL

期待左禁耐 睇埋後日就完LU
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:00

row a 個啲唔該唔好曬命

依家乜都賴生完仔lol
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:01

又係喎喊完又話自己生完應該冇野令佢可以咁激動

fans club訂咪得囉,搵個20連位
Jacz 發表於 2015-1-30 02:02

下次要睇晒咁多場!!!!

row a 個啲唔該唔好曬命
Jacz 發表於 2015-1-30 02:06

你咁都記得ge 係呀我頭尾場都坐row a haha

感覺好似除咗amusic既歌外,千嬅無其他難聽既歌,大家首首都想聽咁
Nathan 發表於 2015-1-30 02:00

幾乎邊首都有人想聽

連啲super sidecut都有人提

Jacz 發表於 2015-1-30 02:05

個mv仲好好睇添
個個去唱k都識唱
可能唱片公司ban左之後唔比佢再聽

ho_ 發表於 2015-1-30 02:00

你唔記得咗 好變態呀!?

幾乎邊首都有人想聽

連啲super sidecut都有人提
Jacz 發表於 2015-1-30 02:07

缺陷美、直覺、快樂的,快D開minor classics part 2啦

聽得多千嬅,有時唱歌都好千嬅(義氣腔,咬字),仲成日甩詞改詞

個mv仲好好睇添
個個去唱k都識唱
可能唱片公司ban左之後唔比佢再聽 ...
ho_ 發表於 2015-1-30 02:08

Youtube 個mv 一開始呻吟

Jacz 發表於 2015-1-30 02:08

已經可以估到佢講咩
不過佢同其他歌手唔同
其他歌手真係開咁多場日日都講一樣既野

係啊,咪上面post果篇咯
其實 Damon 都算半個千嬅 fans 啦
powerful 發表於 2015-1-30 02:03
笑死
我記得佢以前都有上cm架

Jacz 發表於 2015-1-30 02:08

幫千嬅tag
#好變態 #死啦 #時光隧道 #情意結 # 我好驚  #集體回憶 #女歌手年齡同演出機會成反比 # 生命倒數緊
Etc

仲有兩晚機會 可能有奇蹟呢LOL
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:05

個奇蹟係咪會有返深紫色? 1001 同咬唇?

下次要睇晒咁多場!!!!
ho_ 發表於 2015-1-30 02:06

萬一下次美瑞開10場,睇唔睇晒十場

你咁都記得ge 係呀我頭尾場都坐row a haha
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:06

因為搞到我好葡萄

開左2.0 俾d時間大家搬屋,聽朝會lock左呢個post
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個mv仲好好睇添
個個去唱k都識唱
可能唱片公司ban左之後唔比佢再聽 ...
ho_ 發表於 2015-1-30 02:08

點解當時要ban咗佢轉plug?