返回列表 發帖
點解早早唔唱最後的歌

仲有另一首冇乜人記得既主打係《陌生人》
Jacz 發表於 2015-1-25 23:58

仲有盛傳比梅姐既直覺

即係一千零一個果D CASE?!
本身做主打但最後又無揀
艾石仔 發表於 2015-1-25 23:25

903 同 997 有上 ga

我記得有相架,同埋個日好似係著紅色衫?
Jacz 發表於 2015-1-27 17:59

'

今晚同聽晚380有蝕讓
28,30/1 680字母行依然貴一貴
966 發表於 2015-1-27 19:06

wherewherewhere

姊妹
火鳥
飛女正傳
楊千嬅

尋晚2 隻即係六場唱晒 7 首第七場all in 啦  ...
kwanie 發表於 2015-1-27 23:04

估   假如讓我說下去
小星星
华丽緣?

我想要 別阻我 勿露 同埋冷到不行既1001個

好靚女...佢可唔可以年輕番廿歲?

我一直認為,若果事情有一個錯的開始,往後的事情都對不了 ...
Nathan 發表於 2015-1-27 22:02

其實我覺得私日記個封面好正

好似菲傭人生

呢個cover千嬅幾年前講過係佢心水top3
fifty1205 發表於 2015-1-27 23:29

其實內頁D相真心靚佢華星個時既 Marketing 真係做得好好
隻隻碟D 相都Jable
歌又係小品岩晒偽文青 taste

何秀萍既歌經常係演唱會被忽略...
powerful 發表於 2015-1-28 00:37

直覺 其實好岩E 個年紀既华华但係佢永遠 IGNORE 左
係得 L&G 過場音樂一段仔咁大把

係咪講勁9字歌
Jacz 發表於 2015-1-28 00:42

9字歌可唔可以用開大

仲有 我有指數
loop左咁多年我都係咁鍾意
electric 發表於 2015-1-28 00:43

仲有反暴力既曾幾何時

接唔接到架,開大咁重beat
用女飛俠接唔係更match咩
Jacz 發表於 2015-1-28 00:46

其實可以用香港小姐或者友誼小姐接開大跟住一齊 TAG
或者用 L&G 既楊千嬅接

反高潮

我都好中意第一隻碟嘅“認錯人“,雖然無乜人有情義結。
其實我想知有無人睇過“三分鐘戀愛熱度“個mv? 據 ...
kenneth 發表於 2015-1-28 00:53

你再說我似你捨不得那位
其實我反而想佢唱下D 封塵既快歌
例如內有惡女

內有惡女 夏日戀人 扭到十 啼笑因緣 都勁恨佢唱

btw 我覺得你icon好似阿gill ...
electric 發表於 2015-1-28 00:59

仲有 忌廉溝鮮奶 根住全部都 UPBEAT 好岩演唱會唱仲有佢 handle 唔到既 離題萬丈 同 你幸福嗎

仲未肯唱放煙花
lemontea1069 發表於 2015-1-28 01:01

唔使唱 丁生日日放

你地想聽既,有D好偏好難係演唱會唱,
放煙花其實氣氛可以好好,唔知點解近幾次都唔揀...
反而我同開大好有 ...
powerful 發表於 2015-1-28 01:11

如果佢夠 ginger 其實快歌一 Part 可以係兒歌 Medley 一定起晒身

曾幾何時有試過彈珠人兩首歌 medley 架
powerful 發表於 2015-1-28 01:15

如果加多首吹牛娃娃就正

放煙花 / 還未夠快 / 內有惡女 都好適合係演唱會唱
可以用內有惡女換咗次次都唱既 熱血青年 ...
Jacz 發表於 2015-1-28 01:21

其實如果佢以前可以理下佢D 快歌 好可能唔使出色惑

kwanie 發表於 2015-1-28 01:56

aiya 慢過你

好趕時間喎快到咁既
同埋encore 咁靜既
尋晚飛女唱得勁大聲
kwanie 發表於 2015-1-28 01:58

反而 終身美麗 全場大合唱

有幾種拼法既
minor classic可以拼哂d好un又minor既野, 吹牛/滿漢/扭到十, 個個都有寶/還未夠快/放煙花, ...
John 發表於 2015-1-28 01:59

minor classic 可以整個靚女唔痾屎 Medley
內有惡女/滿漢全席/開大/適量運動

深紫色我去到最尾副歌先開始錄, 最失敗既地方orz
望大家見諒
同埋fans club坐左後面, 所以會有好大尖叫 ...
aRh3i 發表於 2015-1-28 01:50

我見到條 link la I am very thanks you
btw 條片入面有個女fans 伴唱頭一句佢冇走音反而华华走左

友壇見到有人話琴晚坐band隊後面, 見到歌list, 話應該仲有16首歌未曝光.....又話愛人果個位有機會換成另一 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-28 11:16

唔使諗應該係數你 唔通會係 孔雀/知更咩
4 6 7 字冇冇5字姐係冇1001個

6 字如果係我不要你愛我都好丫

塔羅迷?
thm 發表於 2015-1-28 13:22

慳D!(個感歎號計1個)

向左走
向右走

轉直覺都唔錯
Nathan 發表於 2015-1-28 22:11

唔咁大想頭  我想佢轉一千零一個

係youtube聽緊楊千嬅體驗入學 隻碟, 當時把聲好靚
Nathan 發表於 2015-1-28 22:20

其實d首好好聽.....點解無人話想聽>
roderickchan 發表於 2015-1-28 23:49

係囉好岩冬天聽好 WARM

冬天的故事都係得返尋人機器同私人料理未唱過(千千唔計)
Jacz 發表於 2015-1-29 00:07

仲有Air
我想佢 part 2 夏天開咁就可以唱下 啫喱 夏日戀人 幹甚麼

仲有unlimited 同火鳥
Kyle_ 發表於 2015-1-29 00:08

我想聽佢 live amusic 3寶

moov live 咪live 過其中兩寶
Kyle_ 發表於 2015-1-29 00:13

始終紅館唔同既
其實有生之年想聽佢 Live 你幸福嗎

我覺得最難解釋既係楊千嬅: side tracks > hit songs
mix_nzi 發表於 2015-1-29 00:16

其實我一直覺得華星(去到 Miriam)個時FAFA 係行偽文青路線
偽文青不嬲都係小眾既

你好鬼勁,遊艇 我真係唔敢聽
Jacz 發表於 2015-1-29 14:37

遊艇 你一定有聽過既All about love

實不相瞞
我曾經覺得佢同夏日戀人擺一齊聽覺得好夾
electric 發表於 2015-1-29 15:32

因為E 隻都好幸福!

我09年仲買到未開封全新既冬天的故事
Jacz 發表於 2015-1-30 06:48

個時cd warehouse 仲有全新既冬天的故事第2版同 Make Up但細個冇$$$

第二版係咪藍色封面個隻?依家仲有冇全新既make up?
Jacz 發表於 2015-1-30 11:48

係呀第二版係佢大頭近兩三年冇再見過 LU

係呀 每次都拆禮物咁
而家反而hea左好多
ho_ 發表於 2015-1-30 12:03

對上一隻覺得用心 Design 過已經係 HOME 再之前係 Electric girl