返回列表 發帖
淨係想聽新藝寶個首 其他唔要
721AXA 發表於 2015-1-28 16:26

兩首三字歌我都好ok其他88啦洋蔥上次mc先唱完, 今次冇咁想聽

我係我 remix > 我係我 :)
其實唔 remix 個編曲都正,不過 remix 版加埋個 vocal interesting d ...

唔 ...
mix_nzi 發表於 2015-1-28 16:30

兩個版本都冇所謂呀, 我好喜歡哩首歌!淨返三場咋, 希望哩堆歌可以唱得哂出黎啦
真係唔知幾次先有下次聽哩d歌既live

其實琴晚有咩artists 去左睇??
我琴晚坐個位見唔到

今晚有冇錄影??
如果有既話, 好大機會下場又會換歌
跟住DVD 就可以收哂咁多首歌

美千又喊
係咪又諗起鄭生

我淨係希望尾場唱返煉金術落碟

上次L&G尾場明明有唱,死人華星dvd又走去cut左佢!!!!!喊死我 ...
fifty1205 發表於 2015-1-28 23:47

前晚有煉金術果場好似錄左影, 應該會入DVD

係咪冰點?
Jacz 發表於 2015-1-28 23:44

兩首都係同鄭生分手果陣而出

仲有照相本子??

經過上次同今次,千嬅已經 K.O. 大部份(?) fans 最最最恨聽 live 既遺珠 (?) ...
mix_nzi 發表於 2015-1-28 23:51

02年萬紫千嬅唱過

仲有照相本子??

經過上次同今次,千嬅已經 K.O. 大部份(?) fans 最最最恨聽 live 既遺珠 (?) ...
mix_nzi 發表於 2015-1-28 23:51

KO左一半咋我覺得隨意再數仲有好多未唱過

因為今日本身係尾場
我見塋光棒數量多左勁多
搞到我想睇晒30,31
ho_ 發表於 2015-1-29 00:05

睇哂啦一齊, 我兩場都睇哂
真係有機開PART2????

BTW 琴晚同今晚有咩人去左睇嘎?

夏天的故事下半場make up play it loud 都可以再開
成日被無視
mychart- 發表於 2015-1-29 00:07

仲有unlimited 同火鳥

冬天的故事都係得返尋人機器同私人料理未唱過(千千唔計)
Jacz 發表於 2015-1-29 00:07

千千都唱過喇(好似係)

我想聽佢 live amusic 3寶
cch 發表於 2015-1-29 00:11

moov live 咪live 過其中兩寶

Li d 就真係挑戰究竟楊千嬅點樣唱番
"氣溫這麼飄忽 地鐵這麼擠塞
但我總不焦急 仍然樂得悠閒"
{:1_115: ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 00:14

所以都係唔好唱太多少女歌...留返個少女千嬅係大家個心入面make up同unlimited 真係嚴重under-rate

我成日見到千嬅喊就好嬲個 d 令到佢咁傷既人
覺得佢好慘,成日工作都要喚醒番 li d 痛苦既情緒
...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 00:24

佢真係好多歌都係唱自己今次仲要連續liu起鄭先生果兩首分手歌

痴線ig 睇假如讓我說下去, 好感人, 睇到濕濕
千千行到今時今日, 真係好不容易

話咁快淨低兩場....千千第五場都喊到咁
唔敢想像尾場佢會點
學佢拎女金果陣講, 人越大會越珍惜擁有既野,我地既生命倒數緊

好不容易又到星期四
wchild 發表於 2015-1-29 09:32

咁就得返兩場咋

哩到都好多集體回憶....大家同千嬅都有好多故事同經歷

28/1假如讓我說下去
酷愛903 發表於 2015-1-29 15:24

美千真係好多好歌

頭先有人講話以前真係連d side track都識唱識背
其實我果陣都係
隻隻碟一出都聽到好熟 (連遊艇d side track都唱到幾咀)
到近排聽返, 真係一聽就記得
同埋係到諗點解我果陣咁勁,全碟都識背

最勁個陣真係可以成隻碟跟著由頭唱到左尾
連個 bridge 都哼得出

依家三段如果似樣 d 既歌詞我都記唔到架 ...
mix_nzi 發表於 2015-1-29 16:11

係嘎例如烈女chorus 頭尾兩次先有 呸呸, 而中間果次冇

而家最好的債聽左成百次都仲未背得到

痴線 雖然我仍然好high睇到美祖+美瑞同台人瑞好似差唔多次次都有大馬站不過個台廢 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:23

你係馬拉人麼

係去到香港d人都以為我係大陸人 結果d態度好差 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:31

一直都以為你係香港人嘎係咪你d廣東話唔正

痴孖根因為我同我哥溝通係用普通話 我同全部sales都講廣東話跟住就ok冇事..機場仲有人問 ...
siongguan 發表於 2015-1-29 17:43

laugh die me你哥唔熟廣東話麼?

身為皮主你嚴重ot....係到自爆

反ot: 你特登飛黎香港睇人瑞麼?

痴線, 本身只係諗住睇下<化>唱成點, 冇咩特別EXPECTATION...頂...我竟然聽到想喊
好耐冇聽哩首歌, 今次一聽返就勾返起好多當年既回憶
諗起當時千嬅岩岩轉去AMUSIC果陣既野
諗起果陣真係仲好迷千嬅, 日日上CAFE 睇新聞, CM睇首歌D評價, 商台播放率, 罵戰峰煙四起等等
哩D咁青春既記憶竟然係<化>哩到搵得返!!最尾千嬅仲要問: 大家仲記唔記得哩首歌....我真係喊死

我記得我買左隻萬紫千紅LIVE CD番去聽之後
比屋企人鬧佢唱LIVE咁屎
(但好鍾意聽佢走音 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:47

你地變態麼?
又鍾意美千走音,又鍾意睇佢喊
雖然我都係
諗起有人講過(好似係美千自己講): 鍾意我既人會覺得我走音都好聽

呢首真係正嘢來你地全部好似好唔中意呢首歌咁 BAD TASTE ...
siongguan 發表於 2015-1-29 21:41

又未到唔鍾意既唔係即時諗到同埋少聽既歌囉

孖公仔 你幸福嗎 愛過 開心果 果D就真係唔鍾意

黎緊31號我可能會咁樣錄都唔定
aRh3i 發表於 2015-1-29 22:03

記得拎實部機唔好high到fing左落地

我成日以為今日係星期5
wchild 發表於 2015-1-29 22:56

你算係咁啦, 忍左咁耐小弟聽晚又入場啦
(尾二場啦 _ ! )

THANK Q
siongguan 發表於 2015-1-29 22:17

岩岩諗起一個問題想問你
場內舉馬來西亞牌果個是咪你黎

好想尾場可以聽到深紫色,然後佢著住紫色衫,全場紫色燈光+全場紫色螢光棒
未睇已經四出狂搵片睇咁係 ...
Jacz 發表於 2015-1-30 00:25

show 前期待症我睇頭場前患哩個病足足一個星期
而家show 後懷念症開始油然而生
好矛盾既心情

諗起都正, 希望尾場會派紫色螢光棒 (雖則自己都會帶)
aRh3i 發表於 2015-1-30 00:27

睇完兩場fing到冇電今日已經買左新電, 淨低兩場fing爆紅館

我30號個晚應該要eat sleeping pill先訓得著

咁你既show前期待症好返未,你仲有尾場未睇 {:1 ...
Jacz 發表於 2015-1-30 00:29

睇完頭場就已經好返
聽晚我決定靜靜欣賞美千後晚就失禁咁叫

呢樣嘢真係一定會記得

仲有d電影上映日期
electric 發表於 2015-1-30 00:30

咁堅我淨係大約記得邊個月份/季節
睇黎我仲係初級fans,未夠班做人瑞級fans

人地二十有一咋
講到人老曬
electric 發表於 2015-1-30 00:35

仲後生過我, 我唔信除非你自post相

聽晚撞你
electric 發表於 2015-1-30 00:42

唔知你咩樣點撞

我完全唔記得D四台成績 但記得903 airplay
02年閃靈一上榜就30幾次
02 03都兩首十大邊緣冇 ...
John 發表於 2015-1-30 01:08

救命....我都記得諗起那些瘋狂J美千,為美千肉緊既時光
特別係06年....真係好深刻

咁就要召集下聽晚睇完老千演唱會想自己開老千演唱會既面孔
John 發表於 2015-1-30 01:09

聽晚即係第六場之後?我唱歌好難聽,去聽你地就得

大傻7月派 又播得少
我記得11月生存之道一出 嬅粉即ff十大

第二年AAL又重演

點知第三 ...
John 發表於 2015-1-30 01:15

果兩年我都有FF撈月亮的人仲撈個十大返黎
我係我果年真係好離奇入左十大+女銅
但舊年仲離奇

當睇多場老千演唱會
即係第七場之前
John 發表於 2015-1-30 01:16

JOHN 哥你組織啦, 我OK GA, 星期六放假

真係唔明嗌千嬅唔好喊d人係咩心態
明明喊出黎舒服d
琴晚我都嗌千嬅喊啦喊啦繼續喊 ...
electric 發表於 2015-1-30 01:19

一叫完唔好喊千嬅就會喊, 萬試萬靈

可以唱到半首色惑時試下大嗌「唔好喊」
John 發表於 2015-1-30 01:22

色惑果PART咁嘈, 應該聽唔到