返回列表 發帖
有時千嬅講野好粗魯,但好笑
Nathan 發表於 2015-1-30 02:25

好鬼男人囉,動作都係
不過呢幾年係淑女咗

佢開唔開到先 fans都係咁話佢開到我就睇晒佢

btw 之後紅館有朱咪咪
我都ff緊千嬅去到朱咪咪既歲 ...
ho_ 發表於 2015-1-30 02:25

好大想頭地想佢開一次跨年,希望下次可以破到記錄
真係冇幾多好似譚伯同小鳳姐咁,60歲都仲開到十場八場架

點解會記得架,你地小2小3就follow 千嬅@@
Nathan 發表於 2015-1-30 02:31

我係架!!!
呢首個陣我已經讀中學喇

係呀 其實佢都係既 例如每日都要同水瓶座既朋友講生日快樂lol 佢仲要每一日都好假咁:e...係wor 今個 ...
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:26

佢記性咁差,點跟稿

我6歲就鍾意喇 佢d concert都無miss過 由花樣千嬅開始
eldrian710 發表於 2015-1-30 02:32

細個會將佢既poster貼係房門

主要係我星期日冇假放
John 發表於 2015-1-30 02:32

約埋下次一齊睇演唱會喇

我記得係tvb一個節目度唱我已經勁鍾意
佢仲要係個節目度玩雞蛋 ...
electric 發表於 2015-1-30 02:32

咩節目,我無晒印象

強如憶蓮都係3場咋
John 發表於 2015-1-30 02:38

憶蓮,慧嫻,sally 都係3-4場

我十幾歲先開始鍾意千嬅
快樂與哀愁, 野孩子開始留意
之後嫌佢走音扮喊
到unlimited先愛 ...
John 發表於 2015-1-30 02:39

咁你其實係幾歲

甲音樂時期我好厭惡佢
佢成日唱live都好想叫佢收皮

講開我都爭幾隻
而家有錢都買唔到果幾隻...
ho_ 發表於 2015-1-30 02:40

我想買返kiss me soft play it loud 既第一版

發夢都想要桃紅色1-100
要跟埋個call機套架
electric 發表於 2015-1-30 02:48

我都冇喎

呢首明明勁hit 拍得住笑中有淚咁hit高質k 歌
但冇唱過

有堆當年重點plug song 都勁少唱
Mr.  向左走向 ...
ricnature 發表於 2015-1-30 02:49

其實佢齋係唱plug個個啲歌都夠開一個show喇,好多冇唱過,或者好少唱

我成績比較差唔過3

佢甲音樂時期live改善左好多啦 甲音樂時期反而大家狂鬧, 更加聽返舊歌而覺得 ...
John 發表於 2015-1-30 02:50

咁我應該同你差唔多

其實我都係上年先覺得只談風月不談戀愛好聽,好舒服,以前覺得好鬼悶

佢啲歌既歌詞總有一兩句啱你用

一直都好想知點解佢06最女係可以唱晒成個medley

我有隻二手 但一定比人撕到好核突...
ho_ 發表於 2015-1-30 02:53

啲野有冇齊?
新唔新?
如果今時今日買返全新既,我會唔捨得撕開佢

me too
要跟hello kitty call 機套
ho_ 發表於 2015-1-30 02:54

個hello kitty call機套係咪得粉紅色一款架咋?

比人撕開一層層
我都唔係好多隻千嬅cd
a記三寶得一隻咋
John 發表於 2015-1-30 02:58

我09年仲買到未開封全新既冬天的故事

長信同大慈呢d 呃冠plug 完全冇亮點冇人會記得同想聽架喇
(真命同郎來了都相近
呃四台冠但完全唔hit)

我 ...
ricnature 發表於 2015-1-30 02:58

其實長信短訊我OK架,不過我都係鍾意超齡多啲

佢入amusic之後個啲第一plug都唔好聽,仲要一年比一年遲派台

反而佢每年既最後一plug都好正

我勁鍾意偷生 舊地 寒舍 一個人的美術館 傻仔
佢次次新曲+精選都係好野黎 ...
John 發表於 2015-1-30 02:59

舊地同寒舍 都曲詞兼優,好想知呢兩首係做邊隻碟個陣冇揀到

之後換“笑中“極趕,派臺版係有問題嘅,最尾個位會窒一窒。之後有另一個剪接版,歌詞都有啲啲變化,“如果將來能夠和誰“變“如果將來能得到誰“。到出碟時整個編制又有少少變。
kenneth 發表於 2015-1-30 10:25

“如果將來能得到誰“    又真係順耳過 “如果將來能夠和誰“ 既

應該係“楊眉“個陣做嘅。
kenneth 發表於 2015-1-30 10:26

當時係想bonus track咁加落 揚眉 個度?

個時cd warehouse 仲有全新既冬天的故事第2版同 Make Up但細個冇$$$
cch 發表於 2015-1-30 11:06

第二版係咪藍色封面個隻?依家仲有冇全新既make up?

我岩岩係度諗..
佢會唔會假encore係紫色衫, 真encore再轉深紫色衫呢
aRh3i 發表於 2015-1-30 11:27

咁咪8隻色?

應該就係既
我連實物都未見過
買都買唔番 sad
ho_ 發表於 2015-1-30 11:49

淨係見到張poster有
不過我曾經見過fans影既相

都齊同幾新
我都揾緊哦 隻碟設計得太正
ho_ 發表於 2015-1-30 11:52

佢以前好多碟都設計得好正
play it loud kiss me soft, 第一版miriam,music box,unlimited...
仲有10x8寸既上下半場+總決賽