返回列表 發帖
無,細妹做左香港人之後變晒
rubylovessss 發表於 2014-12-28 01:12

原來得我咁感性。。。

兩姊妹鬥得好好睇,對白好抵死,一針見血咁

聽晚 2215-2330 播 Yahoo 頒獎禮
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽晚 2215-2330 播 Yahoo 頒獎禮
星勤 發表於 2014-12-28 01:31

應該得男神BB 有獎

想睇 還來得及再愛你
唔知幾時播呢

想睇 還來得及再愛你
唔知幾時播呢
PangChiYeung 發表於 2014-12-28 11:12

下套應該係三面形醫。。。

來生有位2014香港小姐落選佳麗 1號個個
唔簽TVB走去HKTV拍劇 @@

HKTV 買了韓國劇【冠軍醫生】好多大隻仔仔,勁大隻

近來開始有得睇,依個假期睇下先

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

選戰好精彩!一星期一集出得太慢。

...
kk8733 發表於 2014-12-31 21:29

掛羊頭賣狗肉噶
醫生劇做咩有咁多大隻仔仔剝晒衫

每個禮拜都係到等選戰出,選戰真係好好睇!!!

掛羊頭賣狗肉噶
醫生劇做咩有咁多大隻仔仔剝晒衫
ed8671ed 發表於 2015-1-1 17:48

D 大隻仔仔唔係醫生,係演運動員呀

D 大隻仔仔唔係醫生,係演運動員呀
kk8733 發表於 2015-1-1 21:47

仲唔係掛羊頭賣狗肉
套嘢叫醫生,但係搵班大隻仔仔做主菜

仲唔係掛羊頭賣狗肉
套嘢叫醫生,但係搵班大隻仔仔做主菜 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-1 22:40

我唔識分,只係睇仔仔點演出

兩杯茶 Full version

最like選戰每集都有個主題,好似傳媒輿論、政黨政治呢啲,可以俾人好好咁去思考香港嘅現實同未來

chanchan0909 發表於 2015-1-2 15:25

段bridge幾正
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

覺得係宋漫山選到2022特首,但好快就cancer死, 葉晴補上

話時話 選戰究竟幾多集
一個禮拜一集好吊癮!!

話時話 選戰究竟幾多集
一個禮拜一集好吊癮!!
AnnyLee 發表於 2015-1-4 10:54

15 集,所以已經過左一半
做 hehe 嘅陳堃身材不得了
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-1-4 18:32

睇唔出佢咁大隻
睇來生不做香港人最唔想就係睇佢條線-_-
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

星勤 發表於 2015-1-4 18:32

你咁留意人呢。。。

你咁留意人呢。。。
kk8733 發表於 2015-1-4 18:39

因為 hehe~
論盡樂迷,敢愛敢恨

睇唔出佢咁大隻
睇來生不做香港人最唔想就係睇佢條線-_-
hehemamama 發表於 2015-1-4 18:34

係囉-.-佢做戲真係麻麻 得個樣咁

因為 hehe~
星勤 發表於 2015-1-4 20:31

原來佢真係HEHE我睇果陣都諗緊佢係唔係
BTW 選戰佢仲正, 真係有條HEHE線, 但(劇透今集) 佢竟然自殺死左.....

...
kk8733 發表於 2014-12-31 21:29

快D播喇, 除多D 我唔介意

chanchan0909 發表於 2015-1-2 15:25

終於出啦!!!楊沚作D歌真係好正
但更正當然係劉美君既演繹, 佢把聲好有歷練, 唱哩D歌好有味道, 同浮花一樣咁正

終於出啦!!!楊沚作D歌真係好正
但更正當然係劉美君既演繹, 佢把聲好有歷練, 唱哩D歌好有味道,  ...
Kyle_ 發表於 2015-1-4 21:47

隻歌超洗腦 本來聽落冇咩特別....係劇入面係咁播..播到成日突然跟住唱

thomas199028 發表於 2015-1-4 21:25

邊有樣呀
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

BTW 選戰佢仲正, 真係有條HEHE線, 但(劇透今集) 佢 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-4 21:44

我話我係 hehe 咋 XD
不過佢做 0 仔做得好得
神情完全透露左果種氣息出黎
論盡樂迷,敢愛敢恨

thomas199028 發表於 2015-1-4 21:25

都唔係呀,無頭騎士幾搞笑

快D播喇, 除多D 我唔介意
Kyle_ 發表於 2015-1-4 21:45

依家點播有得睇啦,睇到我面紅耳赤咁

我深夜先睇,唔俾父母知道,睇完好開心咁訓

依家點播有得睇啦,睇到我面紅耳赤咁

我深夜先睇,唔俾父母知道,睇完好開心咁訓 ...
kk8733 發表於 2015-1-4 22:45

原來已經播左咁多集要慢慢追返 是咪好多露肉情節
一路都冇留意哩套泥, 平時都係追選戰同來生不做香港人

原來已經播左咁多集要慢慢追返 是咪好多露肉情節
一路都冇留意哩套泥, 平時都 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-4 23:09

你慢慢深入了解就知,我可以不停幻想呢

BTW 選戰佢仲正, 真係有條HEHE線, 但(劇透今集) 佢 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-4 21:44

唔怪得佢以前成日like我個viddy

邊有樣呀
hehemamama 發表於 2015-1-4 22:35

睇黎你唔係好 like 佢 wor

都唔係呀,無頭騎士幾搞笑
kk8733 發表於 2015-1-4 22:43

係咪把聲問題... 我覺得佢做唔到果種霸氣haha

thomas199028 發表於 2015-1-5 10:51

佢係男孩像你mv個個

thomas199028 發表於 2015-1-5 10:51
唔單止把聲啦,啲情感都出唔到嚟,句句對白都係嗰個樣

因為 hehe~
星勤 發表於 2015-1-4 20:31

陳堃都無乜點露姐= =
不過幾CUTECUTE~有冇人有佢FB!?

陳堃都無乜點露姐= =
不過幾CUTECUTE~有冇人有佢FB!?
艾石仔 發表於 2015-1-5 23:08

個人 facebook: https://www.facebook.com/oscar.chan.9461
論盡樂迷,敢愛敢恨

來生 愈來愈好睇 開始到戲肉 好正
isabella 做得夠奸

選戰-,-好快就睇完一集,然後又要等一星期  :'(

來生 愈來愈好睇 開始到戲肉 好正
isabella 做得夠奸
thomas199028 發表於 2015-1-8 12:38

還有4 集就完結啦,好想繼續睇呀

騎士大人好好笑

kk8733 發表於 2015-1-11 16:17

係囉=.= 咁快就完!!
不過臨尾d情節又真係有d ....  又係cancer

kk8733 發表於 2015-1-11 16:17

我都有 D 唔捨得
但係之後 童話戀曲1314 有 Jason 好矛盾

來生舞集集睇, 整體我會比9/10
內容好豐富多元化, 好多社會議題都融入到而且表達得唔差~
總會有part(s) 你會搵到共鳴
但黎到尾段有D位失哂控~
特別係Isabella 果PART, 又報復,又殺人,最後更冇啦啦自殺, 跟住Anson就入獄候審哩PART...
好明顯收唔到Isabella 條線個尾, 求其將佢自殺算-.-
硬係覺得哩PART 好突兀
但大妹返大陸搵名醫哩條線好正, 比佢地兩姊妹慢慢傾計解開心結哩PART睇到眼濕濕
最後四集, 希望埋尾埋得根好睇睇, 唔好步警界線後塵.......
(警界線真係由初初8分,扣到最後得返3-4分...後段真係完全illogical...cannot accept )

選戰方面
比起頭幾集,而家明顯趺哂watt冇咁impressive
最突兀既位我覺得係葉情由唔入黨派....突然筆鋒轉得超快, 加入左民自黨....
個人覺得哩到鋪排得唔夠,甚至係冇咁濟, 突然間就加入左
哩個位扣哂分
btw 條hehe線咁快玩完

星期五就播套輕鬆既愛情小品 童話戀曲201314
一定會睇嘎, 有柏乳bb 同型男關楚耀
但睇完預告覺得d女角唔掂= =

來生大結局睇怕係 sad ending

點解大家姐同 anson 會好返既 ??? 係咪剪多左 ???

來生大結局睇怕係 sad ending

點解大家姐同 anson 會好返既 ??? 係咪剪多左 ??? ...
chanchan0909 發表於 2015-1-14 21:27

經歷左咁多野, 同埋果晚係福建傾心事, 解開左個心結

經歷左咁多野, 同埋果晚係福建傾心事, 解開左個心結
Kyle_ 發表於 2015-1-14 21:32

唔係劉美君 , 係坐牢嗰個大家姐