返回列表 發帖
期待黑玫瑰
hehemamama 發表於 2015-2-6 12:58

睇下笑片幾好呀。。。

睇下笑片幾好呀。。。
kk8733 發表於 2015-2-6 13:35

我相信播完1314 收視會升返
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

一字一淚 youtube views 超越埋兩杯茶

群星《做場好戲》
蘇永康《即使不再是朋友》
陳柏宇《一字一淚》+ 一首英文歌
楊淇《得天獨厚》+ 一首慢歌
蔡穎恩《追蹤彩虹》+ 一首慢歌
應昌佑 一首快歌

星勤 發表於 2015-1-31 12:43

陳柏宇果首英文歌好似無印象喔 邊集出噶
無力將天氣逆轉。

楊淇另一首系奇跡   蔡穎恩另一首系得而複失
   應昌佑果首系愛即是遊戲
   陳柏宇果首英文歌好似無 ...
moxy 發表於 2015-2-6 18:30

其實唔知係 Benji 定 Jason

annual dinner 跳舞表演果首
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

HKTV有位男藝員葉望風
有無人知佢拍過咩劇?

好型好靚仔魔術好厲害

今日同媽媽逛元朗,見到選戰入面錦泉,佢係茶餐廳等外賣,少少型呀

終於睇曬 201314 , 大結局仲有 一字一淚 聽 , 最後嗰集好多靚景

HKTV有位男藝員葉望風
有無人知佢拍過咩劇?

好型好靚仔魔術好厲害
rubylovessss 發表於 2015-2-8 13:36

佢唔係 HKTV 藝員喎

開台禮請佢表演過魔術之嘛
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

終於睇曬 201314 , 大結局仲有 一字一淚 聽  , 最後嗰集好多靚景
chanchan0909 發表於 2015-2-9 23:16

我覺女主角做得最好係影相個PART,可以聽唔到佢把聲,好感動,睇到我眼濕濕
黑玫瑰笑到我好多痰

201314 終於播完= =
第一套覺得唔合格既劇, 不過D景同埋男主角真係好靚, 如果沖繩果D景多D日本仔仔睇就好

黑玫瑰今日睇左第一集
可能一早有哂心理準備當佢係搞笑輕鬆既小品劇去睇
SO FAR 第一集感覺唔錯, 同埋小紅姐個大仔同二仔都幾正(特別係大)
會追落去嘎

我覺女主角做得最好係影相個PART,可以聽唔到佢把聲,好感動,睇到我眼濕濕
黑玫瑰笑到我好多痰 ...
kk8733 發表於 2015-2-9 23:26

me too

今日睇左太耐 , 黑玫瑰聽先一次過睇 2 集

201314 終於播完= =
第一套覺得唔合格既劇, 不過D景同埋男主角真係好靚, 如果沖繩果D景多D日本仔仔 ...
Kyle_ 發表於 2015-2-9 23:27

睇黎要整套全男班先滿足到你

無時間睇HKTV既戲,最多每週攝一個鐘時間睇「選戰」
警界線 來生 1314 一集都未睇過

任意「點播」真係好難吸引人慣性睇HKTV,好難累積高人氣
而且而家得劇集同綜藝節目,好難維持有野播落去
雖然幾有心,但個網購平台好似推唔到出去,對HKTV前景好唔樂觀

睇黎要整套全男班先滿足到你
chanchan0909 發表於 2015-2-9 23:32

我OK嫁

無時間睇HKTV既戲,最多每週攝一個鐘時間睇「選戰」
警界線 來生 1314 一集都未睇過

任意 ...
nicholashin 發表於 2015-2-9 23:34

警界線 可以睇一半, 後半段太超現實同冇邏輯.........(HEHE可以睇呂熙好靚仔)
來生舞一定一定一定要睇哂, 好_ 正!!!
1314 就算啦, 除非你想睇柏乳D傻仔戲, 佢做返自己, 做得好好笑

網購方面
我琴晚睇左篇評論, 我好認同
篇文大約講話港視而家咁行係死硬
搞網購D人都係貪平貪方便, 但而家港視淨係做到後者, 前者.....一D都唔平囉
而家成個網購根本係網上版既又一城/PP........D貨品咁高檔, 根本吸引唔到普羅市民

(HEHE可以睇呂熙好靚仔)
Kyle_ 發表於 2015-2-9 23:48

你真係好飢渴 有無ig XD
我覺得宣傳網購力度唔夠 單單宣傳劇集唔會令人「突然」對網購有興趣
而且顯示唔到佢比起其他網購平台既優勢

網購最平果樣,即係維他奶賣哂 :(
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復 311# 星勤

聽佢講未開台之前佢去面試表演魔術,之後wiki請左佢,又話去過參加戲劇班

你真係好飢渴 有無ig XD  
我覺得宣傳網購力度唔夠 單單宣傳劇集唔會令人「突然」對網購有 ...
nicholashin 發表於 2015-2-10 00:29

唔知係咪人手仲係唔算好多 唔做咁多宣傳住 所以暫時主要都係主力中產人士 ?

小紅姐好好笑

唔知係咪人手仲係唔算好多 唔做咁多宣傳住 所以暫時主要都係主力中產人士 ?

小紅姐好好笑  ...
chanchan0909 發表於 2015-2-10 14:32

好睇過CCTVB 個套,父母兩套都睇了,評價CCTVB 笑片堆砌,無咩劇情,無點笑過。。。

小紅姐笑到呢,劇情緊張,造型也不錯。。。打架場面好勁,石修得一集,慘。。。

好睇過CCTVB 個套,父母兩套都睇了,評價CCTVB 笑片堆砌,無咩劇情,無點笑過。。。

小紅姐笑到呢,劇情 ...
kk8733 發表於 2015-2-10 17:43

cctvb 最近邊套係笑片 , 無睇佢 D 劇好耐真係唔知

美之演唱會得 8 點

cctvb 最近邊套係笑片 , 無睇佢 D 劇好耐真係唔知

美之演唱會得 8 點 {:1_11 ...
chanchan0909 發表於 2015-2-10 21:45

家燕媽媽個套呀。。。

其實陳家樂都幾…
Hktv 成日請靚仔拍戲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

其實陳家樂都幾…
Hktv 成日請靚仔拍戲
hehemamama 發表於 2015-2-12 12:46

依家佢變大隻了,變黑了,我喜歡佢白雪雪多D

選戰睇完尾二嗰集就想睇大結局

今集黑玫瑰第一節又有笑位

依家佢變大隻了,變黑了,我喜歡佢白雪雪多D
kk8733 發表於 2015-2-12 17:50

睇完你cm搵左相睇.....我都喜佢白白淨多d囉
btw 套戲真係幾好笑, 特別鍾意小紅姐, 好生鬼

選戰睇完尾二嗰集就想睇大結局

今集黑玫瑰第一節又有笑位 {:1_9: ...
chanchan0909 發表於 2015-2-16 23:22

係wor....咁快就睇到大結局哩兩集又緊張返, 好緊湊, 有返我岩岩睇果陣果種感覺

係wor....咁快就睇到大結局哩兩集又緊張返, 好緊湊, 有返我岩岩睇果陣果種感覺 ...
Kyle_ 發表於 2015-2-16 23:43

好似話男神BB 會死呀。。。

好可愛好得意

首歌好正

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

好可愛好得意
KYC0347 發表於 2015-2-17 00:15

美棋 定 右邊男生 ???

美棋 定 右邊男生 ???
chanchan0909 發表於 2015-2-17 00:17

右邊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

救命呀,黑玫瑰咁快完,咁快笑完
下星期一係播《第二人生》
又係容生

點解黑玫瑰得9集-_-
呢套睇左頭兩集覺得劇味幾強

點解黑玫瑰得9集-_-
呢套睇左頭兩集覺得劇味幾強
Lewis 發表於 2015-2-17 11:57

原本有 25 集 , 但係想緊湊 D cut 到 9 集

救命呀,黑玫瑰咁快完,咁快笑完
下星期一係播《第二人生》
又係容生 ...
kk8733 發表於 2015-2-17 11:33

容生套劇似又係多歌嘅劇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

chanchan0909 發表於 2015-2-17 12:01

黃美棋條線去到一半變左小女霏俠
陳家洛仲去得快,無啦啦工轉工同老豆敵對
個老豆又係,由夜更變左老闆

白武士出現啦 好驚驚

chanchan0909 發表於 2015-2-17 12:01

唔明拖長播有乜問題
其實劇情去得太快

黃美棋條線去到一半變左小女霏俠
陳家洛仲去得快,無啦啦工轉工同老豆敵對
個老豆又係,由夜更變左老闆{:1 ...
艾石仔 發表於 2015-2-17 14:12

唔明拖長播有乜問題
其實劇情去得太快
Lewis 發表於 2015-2-17 14:46

真係好快 最後 3 集突然有個白武士

真係好快 最後 3 集突然有個白武士
chanchan0909 發表於 2015-2-17 15:10

係咪林嘉華又入左魔

陳家樂真係世界級靚仔

「第二人生」主題曲《再任我唱》
劉浩龍、鄧建明@太極樂隊、雷有輝@太極樂隊、尹子維
論盡樂迷,敢愛敢恨

黑玫瑰應該係 9 個單元做 25 集
而家變成 9 個單元 9 集
每一集有自己嘅故事,再加一個大故事去穿起哂
由港劇變左日劇模式
論盡樂迷,敢愛敢恨

陳家樂真係世界級靚仔
Lewis 發表於 2015-2-17 21:53

同意
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

由港 ...
星勤 發表於 2015-2-18 00:53

希望會出番完整版
套野嘅劇情快到覺得內容好唔細緻lol

由港 ...

我喜歡多些打鬥場面呀

WIKI WONG 真係唔再拍劇???定生果報自己吹水???
好多演員約滿走哂啦,唉。。。

同意
hehemamama 發表於 2015-2-18 01:14

想佢露多些肉俾我睇呀

我喜歡多些打鬥場面呀

WIKI WONG 真係唔再拍劇???定生果報自己吹水???
好多演員約滿走哂啦,唉。。。 ...
kk8733 發表於 2015-2-18 10:49

姜大衛 去返 TBB 拍劇 lu

由港 ...

吾似有分幾個單元
一集裡面都已經交代好多內容好多故事
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭