返回列表 發帖
有無人有睇黑玫瑰?
雖然得9集 不過都有意思係背後
同埋 陳宇琛好童顏呀....

有無人有睇黑玫瑰?
同埋 陳宇琛好童顏呀.... ...
hictons 發表於 2015-2-23 09:06

我睇哂。。我喜陳家樂多些
有咩意思係背後呀???正義聯盟似私煙組織個名???

有無人有睇黑玫瑰?
同埋 陳宇琛好童顏呀.... ...
hictons 發表於 2015-2-23 09:06

AGREE...明明細細個已經睇佢, 但而家仲咁後生咁

睇左第二人生...暫時感覺都唔錯
但估唔到容生真係擔正第一男角, 暫時成個故事好似都圍繞佢發生咁
唔知後面會唔會多D唔同既劇情線發展呢?

AGREE...明明細細個已經睇佢, 但而家仲咁後生咁
Kyle_ 發表於 2015-2-23 21:28

係囉 原來佢已經 35

第二人生聽朝一次過睇 2 集

係囉 原來佢已經 35

第二人生聽朝一次過睇 2 集
chanchan0909 發表於 2015-2-23 21:32

佢係套劇真心係似25多過35

睇左第二人生...暫時感覺都唔錯
但估唔到容生真係擔正第一男角, 暫時成個故事好似都圍繞佢發生咁{ ...
Kyle_ 發表於 2015-2-23 21:29

JOEY 男朋友又做得不錯,比我預期中好
原來唔係歌舞劇,會再睇落去呢

Kyle_ 發表於 2015-2-23 21:33

不過佢喜女仔呢幾型仔,型過石修啦

Kyle_ 發表於 2015-2-23 21:33

真係不老 同石修有得揮
btw, 佢條love line開頭諗起阿靚..

第二人生睇左四集, 都幾正
繼續追落去, 哩d劇回到過去改變現實既劇真係好正
但師兄真係好童顏, 即使佢增肥留鬚都唔似一個中坑

btw 師兄個仔 阿軒 幾好j, 已follow 佢ig

第二人生睇左四集, 都幾正
繼續追落去, 哩d劇回到過去改變現實既劇真係好正
但師兄真係好 ...
Kyle_ 發表於 2015-2-26 16:28

每套戲你都要介紹個男仔
佢好少post自拍照 應該滿足唔到你

第二人生容生個仔係以前組合Charcoal 其中一個成員
好似果時碟都未出就玩完
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

第二人生好唔好睇???
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

sorry 呀, 我仲未睇第二人生 , 唯有過一兩日得閒 D 再睇

我都未得閒開, 點知又話下星期就做導火新聞線
講真, 我對後者感興趣d
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

我都未得閒開, 點知又話下星期就做導火新聞線
講真, 我對後者感興趣d ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-2 23:12

exactly 呢排真係無時間睇第二人生
連一路追開嘅四個女仔三個bar結局嗰幾集都未睇完
今日見到hktv promote導火新聞線 點解咁快又一套架
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

exactly 呢排真係無時間睇第二人生
連一路追開嘅四個女仔三個bar結局嗰幾集都未睇完
今日見到hktv promote ...
hehemamama 發表於 2015-3-2 23:23

佢播得咁快好驚佢播曬, 未開得切新劇

佢播得咁快好驚佢播曬, 未開得切新劇
kevinlai1621 發表於 2015-3-2 23:28

之前報導話存貨夠播到9月尾

wiki又要時間搞GQ嘅後期製作
如果今個月仲唔開劇
真係唔知點算

如果今個月仲唔開劇
真係唔知點算 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-2 23:37

真係好唔想咁有heart個電視台執
   反而無糧出個台就遲遲都未執

唉唉唉 除咗睇多啲之外唔知可以做咩支持佢…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

如果今個月仲唔開劇
真係唔知點算 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-2 23:37

王維基年中再開劇 芷晴認賺第一桶金
2015年3月3日

黃芷晴、林嘉華及梁小冰等前晚出席香港電視舉行的周年晚宴,芷晴透露現正忙於拍攝內地劇集,又直認已賺到第一桶金,將會請家人到日本旅行。至於港視老闆王維基前晚表示,其網購生意已上軌道,但現階段還未賺到錢他又謂將打算年中開始拍更多劇集,但由於資源有限,應該未能在一年內拍200小時劇集
  問到會否首選拍《選戰》續集?王維基說:「論收視同反應,《選戰》唔及《來生不做香港人》咁受落。《選戰》雖然切合香港環境,但題材比較敏感同政治化,未必個個啱睇。」不過他就未有透露將開拍甚麼題材的劇集。

http://hd.stheadline.com/ent/ent_content.asp?track=news&contid=321464&srctype=n

以一套 15 集計 , 再加上可能減 budget同之後會拍嘅劇可能開支都會好大 , 保守估計去到年尾應該會多 5 - 6 套

2015年3月3日

黃芷晴、林嘉華及梁小冰等前晚出席香港電視舉行的 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-3 08:48

選戰唔及來生不做香港人收視咁好

言下之意想開呢套續集

其實最大原因係選角問題ze, 張可頤咁耐無拍實多人睇, 再者選戰葉晴d廣東話係趕客

anyway 我覺得可以的話, 久不久請d好耐無出劇ge演員都係好

選戰唔及來生不做香港人收視咁好

言下之意想開呢套續集

其實最大原因係選角問 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-3 08:55

選戰個結局留左咁多線 , 唔可以唔開

選戰個結局留左咁多線 , 唔可以唔開
chanchan0909 發表於 2015-3-3 09:43

唔開就會係哩套劇既一個大大大遺憾, 神劇變爛劇都似

2015年3月3日

黃芷晴、林嘉華及梁小冰等前晚出席香港電視舉行的 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-3 08:48

年中開始拍劇

唔開就會係哩套劇既一個大大大遺憾, 神劇變爛劇都似
Kyle_ 發表於 2015-3-3 13:18

其實個結局搞成咁都有少少爛

哩到係咪冇人睇第二人生
冇咩人討論
睇左七集, 我覺得幾好睇嘎
雖然容生佢4個中坑得一個有演技

哩到係咪冇人睇第二人生
冇咩人討論
雖然容生佢4個中 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-4 11:50

我決定放棄第二人生, 雖則好想睇趙學而

而家等導火新聞線

其實最大原因係我仲要追繼承者們, 無咁多時間

導火新聞線出左8分鐘宣傳片
節奏好似警界線咁快, 正

BTW 哩套唔知有咩靚仔男主角呢
一劇J一個

警界線: 泰臣
來生舞: 騎士大人
選戰: 張癸龍
1314: 關楚耀/柏乳bb
黑玫瑰: 小紅姐大仔二仔
第二人生: 軒仔
導火新聞線: ???

哩到係咪冇人睇第二人生
冇咩人討論
雖然容生佢4個中 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-4 11:50

啱啱先睇完第一集 好睇

一劇J ...
Kyle_ 發表於 2015-3-5 16:22

1314仲要柏宇bb

1314仲要柏宇bb
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 16:32

係wor  竟然漏左佢已加返, thx

一劇J ...
Kyle_ 發表於 2015-3-5 16:22

呢套女角嘅戲份重 d wo 好似

chanchan0909 發表於 2015-3-5 16:38

來生舞都係咁啦女角都需要有男人陪

chanchan0909 發表於 2015-3-5 16:38

可能繼續由張癸龍帶出呢
   始終我都係覺得呢套會係另類選戰

可能繼續由張癸龍帶出呢
   始終我都係覺得呢套會係另類選戰
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 16:47

好慘 個個都直接忽略 石修同郭鋒

我都係咁話呀 ho 奇袋 家怡 and 小冰嘅表現

好慘 個個都直接忽略 石修同郭鋒  

我都係咁話呀  ho 奇袋 家怡 and 小冰嘅表現 { ...
chanchan0909 發表於 2015-3-5 16:55

郭鋒@選戰個look真係唔多掂, 石修吹下saxaphone都有少型嘅

一早見到個 po 解封好開心

一早見到個 po 解封好開心
chanchan0909 發表於 2015-3-6 09:32

昨晚突然開番,要感謝某些人呀。。
第二人生應該收視一般,無咩廣告呢
其實年輕版BAND 友幾識做戲,做得好過童話戀曲1314 多多聲,少年版OJ 都好正

其實年輕版BAND 友幾識做 ...
kk8733 發表於 2015-3-6 18:03

尋日食野and今朝食野 加埋睇左 2 集 but 0 廣告

尋日食野and今朝食野 加埋睇左 2 集  but 0 廣告
chanchan0909 發表於 2015-3-6 18:10

睇黎呢套實在太平淡, 1314都話有d負評, 呢套一d話題都無

尋日食野and今朝食野 加埋睇左 2 集  but 0 廣告
chanchan0909 發表於 2015-3-6 18:10

等梁小冰啦,不過佢好似會88  >  <

其實年輕版BAND 友幾識做 ...
kk8733 發表於 2015-3-6 18:03

D 少年好多都幾嫩口首推軒仔, 次選O記

睇黎呢套實在太平淡, 1314都話有d負評, 呢套一d話題都無
kevinlai1621 發表於 2015-3-6 18:20

唔通真係容生,JOEY 粉絲咁討厭佢,師奶覺佢食_飯???? 第二人生創最低收視人數

其實佢好努力演戲,都唔差

Kyle_ 發表於 2015-3-7 13:54

睇了咁多套,暫時最喜歡呂熙

Kyle_ 發表於 2015-3-7 13:54

其實有咩仔你係唔o岩架

其實有咩仔你係唔o岩架
nicholashin 發表於 2015-3-7 14:07

我估佢唔唔會要林嘉華

唔通真係容生,JOEY 粉絲咁討厭佢,師奶覺佢食_飯???? 第二人生創最低收視人數

其實佢好努力演戲,都唔差 ...
kk8733 發表於 2015-3-7 14:04

咁我都係首選呂熙
其實有咩仔你係唔o岩架
nicholashin 發表於 2015-3-7 14:07

都好多嫁
容生
JOEY TANG

報紙呢排開始谷緊導火新聞線, 希望可以帶起番d收視

報紙呢排開始谷緊導火新聞線, 希望可以帶起番d收視
kevinlai1621 發表於 2015-3-8 19:56

希望啦, 呢個題材比較貼近現實, 應該會多人 buy

點解第二人生有MR架