返回列表 發帖
唔係劉美君 , 係坐牢嗰個大家姐
chanchan0909 發表於 2015-1-14 21:34

嘎~講清楚MA
今集交代嘎~
張讓本英文雜誌比大家姐睇, 又話可以幫佢翻譯, 大家姐見張冇咩惡意~就邀請佢同其他姊妹一齊玩波子棋而好返~

嘎~講清楚MA
今集交代嘎~
張讓本英文雜誌比大家姐睇, 又話可以幫佢翻譯, 大家姐見張冇咩惡意~就 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-14 21:37

thank you 個大家姐變得太快 , 以為之後會有咩事 , 點知咁快好返

可能hill 少會88

個結局預告好似好慘

結局最尾場面好感人…

但dislike "新港人"

睇哂來生舞喇, 個ENDING我幾喜歡(除左新港人果PART有D嘔心)
好彩冇爛尾

痴線, 最後哩兩集大妹條線真係好感人
特別佢埋單果幕, 真係睇到眼濕濕
加埋個勁好聽既弦樂配樂, 真係催淚彈黎
仲有就係原來佢拍D VIDEO 係比佢個女特別日子睇
真係好感人........

睇哂來生舞喇, 個ENDING我幾喜歡(除左新港人果PART有D嘔心)
好彩冇爛尾

痴線, 最後哩兩集大妹條線真係好感 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-15 20:37

我喊哂啦。。。

結局呢集喊到不行

好多人都話維穩劇,但其實我又唔覺得
唔可以睇最後一個 shot 就話佢維穩
個劇有三個重點,第一個係客家女人嘅力量
第二個就係國內做法響香港係唔 work
第三個就係香港嘅民主運動

如果呢套劇當初有諗住賣去大陸,有打算響大氣電波播
套劇唔會有咁多國內做法響香港行唔通嘅情節
即使到最後,大妹叫細妹著草嘅決定都仲係錯嘅
比大陸人睇到,你話佢地會點諗?佢地一定唔會覺得係維穩用途

另外,王歌慧由 AMusic 到今日係無左 baby fat,但仲認得佢
估唔到佢做呢個取材自陳巧文嘅 Lennon 做得幾好
最後果一幕「一人一票真普選」我覺得係後拍加上去
講真,最後一集最後一段長達 19 分鐘,超時嚴重
佢地果段嘅交代其實無必要出現,但都放左落去
已經代表呢套劇一定唔只維穩,又或者可以話係平衡哂兩邊想法
大家各取所需就得
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

AN霸好正,好喜歡佢演技,希望Ricky 再找佢拍劇啦

究竟anson 最後係發夢定88了???

AN霸好正,好喜歡佢演技,希望Ricky 再找佢拍劇啦

究竟anson 最後係發夢定88了??? ...
kk8733 發表於 2015-1-15 23:20

應該係發夢姐,回應番當初大妹叫佢去參觀但佢唔想去果一段?
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

上網 search 到 2013 年有線賀年節目
個節目同 AMusic crossover,乜 2013 年應昌佑同王歌慧都仲係 AMusic 嘅人…
會唔會而家都仲未約滿架
論盡樂迷,敢愛敢恨

應該係發夢姐,回應番當初大妹叫佢去參觀但佢唔想去果一段?
星勤 發表於 2015-1-15 23:23

原來係咁,我都忘記了呢。。。

估不到爆蒜咁勁呢,一次就。。。

原來係咁,我都忘記了呢。。。

估不到爆蒜咁勁呢,一次就。。。
kk8733 發表於 2015-1-16 00:13

佢一直以為自己生唔到懊惱
後來無講明,但代表左其實問題係響佢老公身上
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢一直以為自己生唔到懊惱
後來無講明,但代表左其實問題係響佢老公身上 ...
星勤 發表於 2015-1-16 00:30

希望Ricky Wong 再願意投資拍劇啦,依家咩都停哂,唉。。。689真係衰

聽聞最快下個月開新劇
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽聞最快下個月開新劇
星勤 發表於 2015-1-16 00:42

聽聞3月開選戰2

今晚好似陳栢宇套童話戀曲1314首播喎...對音樂劇有興趣, 唔知有咩歌聽呢?

終於仲有j神bb睇下

童話戀曲1314 睇左第一集
感覺都唔錯, 幾多歌聽~
係D女我分唔到邊個打邊個
同埋JADE 果條女好樣衰同埋有D似關心妍
反而另一女角幾靚女

HEHE方面
耀耀真係好_ 正呀_ !!! 勁型勁MAN
JASON都係一貫咁傻仔得意, 笑容親切陽光

希望之後既劇情唔好太LEUNG, 而家第一集D情節都有陣TVB除

另外就係發現....HKTV D面孔愈黎愈熟悉
而家播左4套劇, 好多演員都重覆出現

最後一幕fb有人話係an神幻想ge烏托邦,覺得真係幾岩

最後一幕fb有人話係an神幻想ge烏托邦,覺得真係幾岩
kissk 發表於 2015-1-16 18:51

睇得出臨尾個part 好有心思
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

選戰冇人講? 我覺得勁好睇

今晚好似陳栢宇套童話戀曲1314首播喎...對音樂劇有興趣, 唔知有咩歌聽呢?
lblemon 發表於 2015-1-16 10:11

第一集好多歌聽啦。。。。

Ricky Wong 真係傻傻地,整埋MV 排哂舞

選戰冇人講? 我覺得勁好睇
manchoi 發表於 2015-1-17 21:29

今日睇返琴日果集都係果句, 選戰係唔差, 但頭幾集太出色, 搞到而家趺watt 失色唔少
同埋d 情節開始破碎同硬格搵d野黎拖到選舉日
但整體都唔差, 會繼續追

今日睇返琴日果集都係果句, 選戰係唔差, 但頭幾集太出色, 搞到而家趺watt 失色唔少
同埋d 情節 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-19 18:20

集集一個主題,其實好多野大家可以反思,又諷刺現今政府,有時睇到好心寒

集集一個主題,其實好多野大家可以反思,又諷刺現今政府,有時睇到好心寒 ...
kk8733 發表於 2015-1-19 18:36

將殘酷既現實同枱底交易赤裸裸咁拍出黎

睇左3集童話戀曲
女主角子晴 真係好似fiona

同埋d 情節 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-19 18:20

我都覺近2-3集跌watt..
但應該結局前會精彩番

話wiki 肯dum錢, 真係無錯, 咁難得請65人黎快閃, 最後都係cut 左
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

童話ok好睇阿,不過選戰一個星期一集真係等到好攰,寧願一口氣睇曬

第一集好多歌聽啦。。。。

Ricky Wong 真係傻傻地,整埋MV 排哂舞
kk8733 發表於 2015-1-19 18:10

王維基係揼本既, 但係叫楊淇做新晉偶像真係冇乜說服力, 明刀明槍既歌舞劇, opening係唱, 跳, 外形都普通既人, 好趕客.  opening 唱歌應該揾阿公 或 陳栢宇啦.

睇左5集, 2位女主角楊淇和蔡穎恩唱歌只係普通k房水平, 蔡算青春cutie, 但2位歌,舞,樣都唔夠吸引, 揾supergirls 果d 仲好啦, 不過佢地同無線有約拍唔到咯.

几個男角都選得几好, 几鍾意睇jason, 表現生猛.

選戰跌 watt 我又唔覺
開頭覺得精彩應該只係大家無預期過咁到肉咁直接
甚至估中哂香港而家嘅情況
呢兩集主要講人質事件,比較天馬行空
相比之前嘅驚訝,而家當然會覺得比較平穩,但仍然係極超班
今日聽到「選戰 2」因收視唔好而 delay,我都覺得好可惜
不過戰選好似有補拍一啲鏡頭,唔知係咪改動少少結局留尾拍 2 呢
論盡樂迷,敢愛敢恨

選戰跌 watt 我又唔覺
開頭覺得精彩應該只係大家無預期過咁到肉咁直接
甚至估中哂香港而家嘅情況
呢兩集主 ...
星勤 發表於 2015-1-26 11:46

我都唔覺得選戰有跌watt喎

另外, 對于童話戀曲1314, 其實jade 個角色 真係為 國際漿 度身訂做

Kelvin BB真系好J啊
點解唔安排佢show muscle

蔡穎恩真係好鬼姣,表情又唔自然,成日淨係識嘟起個嘴扮cutie,成套劇演技最差應該就係佢,竟然仲係主角

Kelvin BB真系好J啊
點解唔安排佢show muscle
KyleHo 發表於 2015-1-26 13:48

套戲我覺得真係一般(同之前果三套比, 真係差幾皮-.-)但堅持睇都係盲撐hjtv, 耀耀同柏乳

蔡穎恩真係好鬼姣,表情又唔自然,成日淨係識嘟起個嘴扮cutie,成套劇演技最差應該就係佢,竟然仲係主角 ...
faithshun 發表於 2015-1-28 17:33

兩個女角唱歌仲好難聽==
d男角唱得好好聽但偏偏就女唱得多過男

HKTV 放左《隻字不提》電視劇版 MV
仲有蔡小姐同楊小姐兩首歌嘅 MV 上 youtube
蔡小姐真係好__難聽,楊小姐都唔好聽,但至少畫面好睇啲

希望快 d 將 Jason 首英文歌、Lesley 首英文歌同應昌佑首廣東歌上 youtube 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

HKTV 放左《隻字不提》電視劇版 MV
仲有蔡小姐同楊小姐兩首歌嘅 MV 上 youtube
蔡小姐真係好__難聽,楊小姐 ...
星勤 發表於 2015-1-29 23:07

蔡小姐真係好救命。。。想skip 哂佢,其他男仔好似關楚耀都演得不錯,不過依幾集,內容性少了,又少了些唱歌部份

港視收視再次下跌,創新低呢

今集 Jason 有廣東歌同楊淇有慢歌,都幾好聽喎
論盡樂迷,敢愛敢恨

今集 Jason 有廣東歌同楊淇有慢歌,都幾好聽喎
星勤 發表於 2015-1-30 18:27

有歌聽最緊要啦。。。

陳柏宇《一字一淚》MV
論盡樂迷,敢愛敢恨

陳柏宇《一字一淚》MV
星勤 發表於 2015-1-31 01:47

好似呢首最正 多到都唔知出左幾多首啦

陳柏宇《一字一淚》MV
星勤 發表於 2015-1-31 01:47
JASON 做戲都幾生鬼呀,又搞笑

「一字一涙」冇改錯名,好催淚!好好聽!

好似呢首最正 多到都唔知出左幾多首啦
chanchan0909 發表於 2015-1-31 02:30

群星《做場好戲》
蘇永康《即使不再是朋友》
陳柏宇《一字一淚》+ 一首英文歌
楊淇《得天獨厚》+ 一首慢歌
蔡穎恩《追蹤彩虹》+ 一首慢歌
應昌佑 一首快歌

就咁數都已經有 9 首原創,夠出大碟了
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解選戰新一集, 無提點解葉晴會有咁多人支持?!
唔係本身好多人鬧佢架咩- -
一段字就咁樣立過左

群星《做場好戲》
蘇永康《即使不再是朋友》
陳柏宇《一字一淚》+ 一首英文歌
楊淇《得天獨厚》+ 一首慢 ...
星勤 發表於 2015-1-31 12:43

好想牛肉碎同DO RE MI都有番首歌
COVER都好

選戰呀錦泉出左之後好似好睇番
個樣又真係幾似毓民