返回列表 發帖

睇晒《魔法少女小圓》就令我諗起呢首歌:

少女的願望可以摧毀一切,可以逆轉所有,大結局真係好感動。

超鍾意佢又搏又肯露

警界線泰臣都好正
Kyle_ 發表於 2014-12-8 11:51

FB +左佢...
真心正..
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

警界線真係越睇越怪~
一個道友, 有$$都拎去吸毒呀, 那來多餘的愛心去收養小朋友~~
仲要係一個充滿愛心既道 ...
kenny1102 發表於 2014-12-2 13:17

呢套野真係唔合邏輯 識睇梗係睇選戰:P
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

《選戰》頭三集係威係勢,第四集終於跌watt,犯駁位盡出,製作認真當然值得讚,但情節同對白要keep住高水準 ...
powerful 發表於 2014-12-7 13:51

但我覺得第四集好正喎,尤其智叔同曽偉權炒大鑊嗰場戲好有電影感。李影姐姐亦好有驚喜。

标题

但我覺得第四集好正喎,尤其智叔同曽偉權炒大鑊嗰場戲好有電影感。李影姐姐亦好有驚喜。 ...
rainbowdash 發表於 2014-12-9 01:08

有個鏡頭好得,360旋轉

我正正唔鍾意個轉鏡,而且唔係360度,Juno 《殭屍》拍鮑姐果段一氣呵成就正, 《選戰》上天台雙雄攤牌其實已經用過好多次,TVB都有,已經好老套。加埋個劇情唔合理,又穿崩 (無端變武器在手),同前三集既嚴謹認真相比真係差太遠,之前企圖殺偉陶後來返轉頭既設計就有心思喇。

kissk 發表於 2014-12-9 08:52

其實睇到有d頭暈
   不過欣賞佢呢個表達手法, 其實係會令到個氣氛更加緊張

btw, '來生不做香港人'係咪又係有政治含意

kissk 發表於 2014-12-9 08:52

轉到頭暈!

今晚大結局睇到我喊了。張軍。。。

之前泰臣死,我都接受唔到,好傷心

新劇終於都開播, 好鍾意套劇嘅opening,
意大利餐廳同金舖攞錢出嚟嗰度幾好笑

其實香港多唔多人睇hktv?

kissk 發表於 2014-12-13 07:10

你見到CCTBB 晚晚送錢就知咩事啦
有無影響真係自己決定

kissk 發表於 2014-12-13 07:10

至少CM唔多人睇...

有睇警界線
最後個集真係拉返唔少分數
overall都算唔錯 如果丁小孩同埋佢阿媽唔係咁師奶仔就好
選戰都有睇
第三集尾個幕真心正
同埋張癸龍係咪每集都要拍拍拍

來生不做香港人,好寫實,我都有唔少大陸親戚,價值觀完全唔同。

有睇警界線
overall都算唔錯 如果丁小孩同埋佢阿媽唔係咁師奶仔就好
選 ...
patrick1029 發表於 2014-12-15 11:41

張癸龍最後會唔會同葉情一齊架。

來生好真實,廣東一帶睇應該感受好深。

來生好真實,廣東一帶睇應該感受好深。
kissk 發表於 2014-12-15 19:28

我暫時睇了兩集, 好多野好寫實, 好感人, 兩集都有喊呢
睇到中國好多歷史, 唉....

張癸龍最後會唔會同葉情一齊架。
Nathan 發表於 2014-12-15 16:37

張癸龍 咁大需求, 葉晴唔好要佢呀

來生舞做香港人真心幾好睇
好耐無見張可頤
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

有睇警界線
選 ...
patrick1029 發表於 2014-12-15 11:41

之前唔得閒睇, 而家追返曬警界線 最後幾集真係唔差
遲 D 追番 選戰 + 來生

好耐無見張可頤
John 發表於 2014-12-17 01:20

靚女了好多,之前復出後係「大台」面腫腫咁

係「大台」做戲好大動作,九五至尊好誇張咁,係HKTV 演得好細膩,可能閱歷多了,真係睇到我好感動,睇到佢一幕,結唔成婚,自己一個食塊牛排,演得好好,好激氣又傷心,食牛排食到好似食便便咁,唉。。。睇到我眼濕濕,父母係我旁邊一齊睇,唔敢大哭。。。

睇到好多客家文化,好有心搜集資料

好耐無見張可頤
John 發表於 2014-12-17 01:20

我都覺得唔錯
好過警界線
歐陽山同高皓正好似樣
JM 2016

睇完fb瘋傳果條片好有興趣睇下來生舞
但無時間ssd
Happy and Blessed.

睇完fb瘋傳果條片好有興趣睇下來生舞
但無時間ssd
jose 發表於 2014-12-19 22:11

都好呀 遲 D 可以一次過睇曬 而家我又要等下個禮拜

都好呀 遲 D 可以一次過睇曬 而家我又要等下個禮拜
chanchan0909 發表於 2014-12-19 22:15

好驚hktv無廣告收入會執
Happy and Blessed.

jose 發表於 2014-12-19 22:25

好驚佢播曬 D 劇就無野做然後無廣告會執
唉 其實身邊 D fd 都無點講過 HKTV, 有 d 睇都未睇就話 都係韓劇吸引 d wo

唉 其實身邊 D fd 都無點講過 HKTV, 有 d 睇都未睇就 ...
chanchan0909 發表於 2014-12-19 22:31

HKTV真系影響力有限...主流大眾都系睇tbb
班C9又無咁有心上網睇
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

唉 其實身邊 D fd 都無點講過 HKTV, 有 d 睇都未睇就 ...
chanchan0909 發表於 2014-12-19 22:31

佢而家都仲未開始拍番劇, 聽同行講佢話如果再無新劇, 最多撐一年
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

王生又唔做多D宣傳,真係好難多人知。去商場搵D演員做勢嘅function都好似冇乜,真係嘥咗咁高質嘅劇。

睇來生,超大共鳴

我老豆老母成日都灌輸我要識多d朋友,特別中國朋友,將來出黎做野搵錢要靠人際關係, 教我朋友都唔係對我最真心總係利益行頭乜乜乜-_-  雖然某程度上係岩,我都完全聽唔入耳。
佢地係香港生活咗十幾年,思想都無西化到-,-
仲有我番鄉下,佢地知我唔裝香都無逼我啦。不過我而家返而肯裝,因為覺得係一份尊重。

mon-fri 下一套係童話戀曲?
仲以為有得睇導火新聞線

睇完今集,笑左

評分人數

睇完今集,笑左
just11256 發表於 2014-12-20 22:20

明白晒,人瑞之所以長壽,就係靠兩個字,樂觀,好有得著啊

真實對白?
nicknicknick 發表於 2014-12-20 22:29

睇個陣笑到pk

咩對白黎架, 痴線架

咩對白黎架, 痴線架
kwanie 發表於 2014-12-21 01:06

套劇七月拍
神級預測

睇完今集,笑左
just11256 發表於 2014-12-20 22:20

笑到癲咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

睇完今集,笑左

哈哈,祖祖都想做人瑞

森美今年頒女金銀唔洗度tag喇
DM多仔多到覆唔哂

森美今年頒女金銀唔洗度tag喇
mosesming 發表於 2014-12-21 11:37

嘩笑人人瑞
因住啲 fans 對號入座

jose 發表於 2014-12-19 22:25

叫多些朋友去睇啦

樂觀~~~~ 人瑞~~~~  我在乎~~~  我在乎~~~
潛水。。。。

工薪族楚漢誌!!!!
其實估唔到佢會買呢套

回復 111# kissk

http://www.hktv.com.hk/press_admin/files_upload/PR_4Dec2014_C.pdf 大約三十幾四十萬固定觀眾... 姐係當收視六點倒

22:15 Yahoo Asia Buzz Awards 2014

來生舞不做香港人
龔慈恩演技值得一讚
兩姊妹好睇

來生舞不做香港人
龔慈恩演技值得一讚
兩姊妹好睇
rubylovessss 發表於 2014-12-28 00:30

我睇到哭了,你有冇??

我睇到哭了,你有冇??
kk8733 發表於 2014-12-28 01:08

無,細妹做左香港人之後變晒