返回列表 發帖
D電視劇拍到電影咁。

唔發牌比Hktv 真係好唔應該

App load唔到既。 :(

海外用Google Chrome免費看HKTV
kk8733 發表於 2014-11-20 02:22

好貼心喎.知我唔係香港

不過我仲上唔到個網, 係咪維修緊?

王宗堯 (?) 尺度好大下… 哈
星勤 發表於 2014-11-20 01:13

https://www.youtube.com/watch?v=OHUMf8wjn80
呢條片差少少睇曬

張建聲為新戲《壹獄壹世界:高登闊少踎監日記》,喺十個月狂增50磅,直迫­200磅大肥佬,今日佢同王宗堯喺西環街頭,拍攝一場全裸追逐戲,劇情講述王宗堯被一­班大隻男追打,佢喪跑時遇上穿運動服女生,個女仔又驚又好奇,即時拎手機拍攝,呢場戲­來回跑足約十次。
王宗堯今次拍戲可謂犧牲「色相」,一絲不掛喺街頭裸跑,僅以一條波褲遮住「小宗堯」,­「八月十五」一覽無遺。雖然拍攝其間途人唔算多,但附近有間老人院,唔少喺樓上居住嘅­長者,隔住玻璃窗睇拍戲,好鬼興奮
王宗堯直言做足防走光措施,佢話:「電影公司安排咗一隻肉色襪,畀我好似避孕套咁套住­,係最低防護。反而出門口前諗過唔着底褲,怕留底褲邊印。」
咁拍之前有冇操pat pat,佢就話冇;另外,王宗堯表示稍後仲有幻想嘅性愛場面,以及喺監倉執番梘等大膽­鏡頭咁拍之前有冇向家人及女友備案?佢話自己冇女友,又表示希望電影可以IIB級上­映。

佢係咪三級男明星..成日裸露 ...一路向西有佢

選戰好好睇。
演員有新鮮感 

不過,HKTV拍呢D題材,對政府會發牌比佢唔樂觀 

選戰好睇啊.
廖啟智究竟係幫葉晴定點

選戰堅好睇!!
jeffrey819 發表於 2014-12-6 22:39

嗯... 耐人尋味

其實香港多唔多人睇hktv?
kissk 發表於 2014-12-13 07:10

至少CM唔多人睇...

來生不做香港人,好寫實,我都有唔少大陸親戚,價值觀完全唔同。

有睇警界線
最後個集真係拉返唔少分數
overall都算唔錯 如果丁小孩同埋佢阿媽唔係咁師奶仔就好
選 ...
patrick1029 發表於 2014-12-15 11:41

張癸龍最後會唔會同葉情一齊架。

睇來生,超大共鳴

我老豆老母成日都灌輸我要識多d朋友,特別中國朋友,將來出黎做野搵錢要靠人際關係, 教我朋友都唔係對我最真心總係利益行頭乜乜乜-_-  雖然某程度上係岩,我都完全聽唔入耳。
佢地係香港生活咗十幾年,思想都無西化到-,-
仲有我番鄉下,佢地知我唔裝香都無逼我啦。不過我而家返而肯裝,因為覺得係一份尊重。

睇完今集,笑左
just11256 發表於 2014-12-20 22:20

哈哈,祖祖都想做人瑞

覺得係宋漫山選到2022特首,但好快就cancer死, 葉晴補上

選戰-,-好快就睇完一集,然後又要等一星期  :'(

今日睇返琴日果集都係果句, 選戰係唔差, 但頭幾集太出色, 搞到而家趺watt 失色唔少
同埋d 情節 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-19 18:20

我都覺近2-3集跌watt..
但應該結局前會精彩番

選戰大結局劇透:
用305萬人投票 總票數相差2200 唔考慮白票去計算
IF 葉晴贏:
              宋漫山      ...
nicholashin 發表於 2015-2-21 13:43

咩啊,岑雪麗都唔係因為牌支持宋, 佢為個仔wor

選戰結局有d失望,不過理解既, 正如現實香港都係見唔到結果~_~

希望拍選戰2, 太多野未交代清楚

[頭盔]如果我無記錯既話[/頭盔]
宋漫山除左答應岑雪麗既請求 更重要係宋漫山恐嚇岑雪麗唔支持佢 當佢做左 ...
nicholashin 發表於 2015-2-21 14:16

我理解係岑由頭到尾支持宋都為咗個仔wor,如果只係怕無牌佢一直支持宋咪得,做乜最後會猶疑轉唔轉幫葉晴,因為佢最後階段覺葉晴有機贏 再幫到佢仔。

兩邊最終都幫到個仔 岑雪麗撐既人做到特首就幫到個仔 所以佢立場一直係支持較有機會做到特首既人
但宋漫山 ...
nicholashin 發表於 2015-2-21 15:33

母愛係唔理性架啦。 話得罪通訊局係張癸龍搵佢之前,當時佢只係知道得宋生幫到佢,所以全力support。  但之後知道葉晴肯幫咪轉囉。  牌佢都唔care

用手機打,唔知點解字變到咁大隻 -.-

腿張開今次做主播做得好麻麻,完全無主播feel.其他配角都演得ok, 例如江日東被人渣丸,哈

個時連埋亞視, 有CCTVB CCATV 有線 now 四個台, 689話唔想過份競爭, 所以就收左wiki皮
亞視摺埋左, 都好 ...
John 發表於 2015-4-23 02:24
真係嬲。

原來所謂嘅 1000 萬係每月唔係成個合作計劃 !!??? 仲有 4 個鐘變 3 個鐘 !!???

...
chanchan0909 發表於 2015-4-23 08:18

他認為,若王維基有信心節目將大受歡迎,應增加「保底費」,不要讓亞視員工依仗可能生變的廣告費分帳。

咩logic. 如果有信心有高廣告收入,點解要加保底費。

亞視好過份,無付出就想要高回報

歲月樓情唔係重頭劇黎嘅咩 ???
chanchan0909 發表於 2015-5-21 21:52

呢類戲太heavy

開頭以為似CCTVB 咁,好無聊,睇落又唔錯,夏雨講往事超搞笑。。。

依套劇係香港八十年代講到依家D 野, ...
kk8733 發表於 2015-5-22 16:21

睇hktv都係年輕人所以唔岩懷舊野?
唔知啊。希望佢收視好d可以經營落去。

依張無鮮肉呀。。。我要大鮮肉

《導火》原班人馬開電影版 娜姐做小三輝爺阿咩情變

劇集 ...
kk8733 發表於 2015-5-19 09:15

電影好啊,交代番d野
加插小三線應該係商業考慮,但要處理得好好唔係就變質

好擔心呢,唔開新劇唔知點算。。。

我都唔知道HKTV 觀眾群係幾多歲。。。 ...
kk8733 發表於 2015-5-22 16:30
前排唔係話年中開拍新劇咩

其實都唔係好舊ze, 講屋村情又唔係咁老套
  況且我覺得愈黎愈似科幻又ufo, 又死過番生, 又唔 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-22 16:58
sou desu ne 我睇咗一集炸。 @_@ 驚異世紀都未睇完