返回列表 發帖
睇完《四年b班》同兩集《三面形醫》,
更加可以睇得出hktv同cctvb拍劇既分野。

hktv拍劇多數有一個好主既骨 ...
艾石仔 發表於 2015-7-28 19:53
講得好好

惡毒老人聯盟 中段有 D 幼稚 無啦啦搞個元華 又唔咩返黎報仇

不過結局真係感動 (後輩好驚喺老人家面前提個死字, 其實佢地一 D 都唔怕死)

7 月 22 日 至 7 月 28 日
點播 : 13,000 → 17,000
LIVE : 43,000 → 48,000
56,000 → 65,000 (↑16.07 ...
kk8733 發表於 2015-7-30 22:00

升啦升啦
做手術 part 你唔驚麼

嚇到食唔落飯,之後見到唔敢睇
kk8733 發表於 2015-7-30 23:15

呢套又真係唔啱一路食飯一路睇嘅
我一見到手術場面更加比心機睇
貌似黎緊仲有好多大大小小嘅手術喔

三面形醫入面, 林文龍後生個LOOK 好MAN 好好J
Kyle_ 發表於 2015-7-30 23:24

林文龍真係好型 最鐘意佢做手術個認真樣

7 月 29 日 至 8 月 4 日
點播 : 17,000 → 21,000
LIVE : 48,000 → 61,000
65,000 → 82,000 (↑26.15%)

近排上得好快, 睇黎醫療劇都幾吸引人
kevinlai1621 發表於 2015-8-7 10:31

呢套應該係 HKTV 三甲劇集, 好多人喺 blog 到出文讚呢套嘅製作認真

今朝頭條訪問楊淇, 佢話戲裡面佢有四重人格 !

劇集播放將近尾聲,港視何去何從?港視主席王維基今晨出席商業電台雷霆 881 節目《在晴朗的一天出發》時表示,計劃興建的將軍澳多媒體製作中心「今年年底一定開工­」,盼能趕於 2017 年年中落成。當被問及何以要 2017 才有得做電視,是否要等特首換人時,王解釋他們之前一直等待有關不獲發免費電視牌照的­司法覆核勝訴,才延遲了動工日期,又估計政府就算上訴,贏的機會也很微,故決定年底動­工。

加油

8 月 5 日 至 8 月 11 日
點播 : 21,000 → 23,000
LIVE : 61,000 → 77,000
82,000 → 100,000 (↑21.95%)

自 6 月 2 號之後都無見過 10 萬 !!! 希望繼續升 !!!

好好睇,林文龍好多女人喜歡佢,估不到同REGINA 有一手。。。OMG
kk8733 發表於 2015-8-14 14:28

劇裡面好似唔鐘意佢嘅人多 D

我反而討厭艾威,講野輕輕帶過,其實D 野全部利公司,利自己呢,有咩改動,就話公司,董事局決定,真係好 ...
kk8733 發表於 2015-8-14 15:47

我反而唔鐘意林文龍喺劇裡面嗰種人, 唔會認錯, 尤其係人地都想你講返 sorry 消左件事你都唔肯講, 就算佢幾型我都唔會鐘意

不過林文龍真係做得好好, 佢真係令我討厭佢

三面形醫大結局 好多 message

yes ar~ 好好睇~ 同埋咁多條線都收得好好~ 唔會有草草收場既感覺~
btw 期待已久既night shift  ...
Kyle_ 發表於 2015-8-18 21:17
最後專登無將整左容嘅 Jodie 放出黎更加係值得一讚
Night Shift 嗰 10 分鐘真係正 超有電影 feel

8 月 12 日 至 8 月 18 日
點播 : 23,000 → 27,000
LIVE : 77,000 → 70,000
100,000 → 97,000 (↓0.03%)

8 月 19 日 至 8 月 25 日
點播 : 27,000 → 29,000
LIVE : 70,000 → 70,000
97,000 → 99,000 (↑2.06%)

點止升左0.02%
Yan 發表於 2015-9-3 00:32

sor 係 2.06% 至啱

8 月 26 日 至 9 月 1 日
點播 : 29,000 → 31,000
LIVE : 70,000 → 71,000
99,000 → 102,000 (↑3.03%)

9 月 2 日 至 9 月 8 日
點播 : 31,000 → 31,000
LIVE : 71,000 → 72,000
102,000 → 103,000 (↑0.98%)

夜班睇到 ep4 炸 已經慢慢追緊
開腦儆探都好好睇

9 月 9 日 至 9 月 15 日
點播 : 31,000 → 23,000
LIVE : 72,000 → 56,000
103,000 → 79,000 (↓23.30%)

真係唔想佢播完
艾石仔 發表於 2015-9-15 22:39

林文龍跟湯唯之間的又愛又恨拖拖拉拉

終於睇完夜班 , 唔太明個結局

9 月 16 日 至 9 月 24 日 (計 9 日 , 好似係最後一期 )
點播 : 23,000 → 21,000
LIVE : 56,000 → 50,000
79,000 → 71,000 (↓10.13%)