返回列表 發帖
已留$480 飛 真係爽

應該一定唱硬XBF啦
連PROMO都有呢隻歌

哈..
順利成章
奇洛李維斯(真的回信了)
想當年阿 FI 真係好屈機
997 + RTHK + 903 都可以以新人身 ...
victor1991415 發表於 2012-5-1 10:19

依家FIONA仲係903唯一一個以新人身份拎十大既歌手
MC JIN就另計啦, 都無拎新人獎唔算新人

不過華納要谷真係要趁呢幾年就要谷到FI上一線
如果唔係機會錯過了就無...... 所以唔該唔好再出EP

唔知FIONA家下D飛賣成點??
華納既宣傳攻勢好似仲係麻麻

優先2日都賣哂
宜家等15號公開發售
charzynee 發表於 2012-5-10 16:52

都幾大機會有得再加開第3場:victory:唔知檔期夠唔夠呢

兩場D飛賣曬好心華納就加場啦= =
廣告攻勢都唔見有乜... 剩係見過巴士站有POSTER

Hope fifi can have part 2 soon
discovered 發表於 2012-5-15 18:03

應該唔會PART2啦... 根本無時間
佢忙到連加場都可能唔加=_= 華納有$唔賺...

華納好似真係無意加場咁= =

真係唔加場啦??
有d後悔買左第1場, 早知買第2場= =

fiona畫畫係靚... 但用呢d水彩畫黎襯T唔係幾match
比較鍾意既得ALL YOU NEED IS ME個款-_- 諗住買黎著去睇FILICIOUS

全新FIONA
型過AYNIM
不過唔似FIONA...

BTW,有人收到預售既TICKET未?
lovehirofans 發表於 2012-6-19 11:27

我托人買都未收到
係米好似話要好遲至有?!

紅區46段12行
係米好後架啦??仲諗住內部飛會好前。。。。

係米三面台呀??

唔知個seating plan想點...
即係紅區係正面??

藍區先係正面
CONAN617 發表於 2012-6-25 20:09

點解你又知?
睇個seating plan 個藍區起右邊...
都唔知個台向邊個方向至係正面

49至60係藍色.....你地話邊度正面丫=.=..........
阿薯 發表於 2012-6-26 01:23

無睇過呢幅圖點知姐==
嘩第十二行已經好後。。。。

886 南瓜車 水 你在哪裡 樓梯轉角 趕 爭 都無。。。好失望!
唔該聽晚encore幾首啦

886 咪唱左 LOR -.-
-Prince- 發表於 2012-7-8 00:22

睇漏姐,希望聽晚無嘉賓同唔好再唱維多利亞。。。。。
仲有encore幾首至好走

你睇左個開場會完全唔同反應架LA XD
基本上少左呢隻會好唔夠
-Prince- 發表於 2012-7-8 00:33

希望啦!就係太愛fiona 見到個rundown會失望
多唔多人著fi tee 去

好多都係"all you need is me"...我都係....
ricorico07 發表於 2012-7-8 00:42

我都諗住著黑金去xd
係米得tee賣?

好多人著tee-_-'''''''黑金就少d~現場有得賣但唔知有冇

賣300蚊隻-_-;仲有fi果隻公仔賣tim- -' ...
艾石仔 發表於 2012-7-8 00:45

對公仔有興趣!
無計啦我其實我覺得fi設計嘅 tee 麻麻,太唔似tee design
除左aynim個款!

聽講啲衫好無特別。。。
點解華納咁慳。。。唉!
不過好似話舞台好靚

唱既歌的確係有D失望,但係仲想要求咩?
第一次演唱會JA WOR

講真,Fiona都出道咁多年
唔明點解要請G ...
water:) 發表於 2012-7-8 10:47

不能同意更多
其實對衣著舞台都唔係最執著, 反而係選歌方面:'(
唱多D自己歌好過啦...

我地唔係彈,只不過身為Fi的歌迷見到有d歌無左,有d失望申下姐!如果唔係重視緊張呢個處女Show,費 ...
koalabear 發表於 2012-7-8 13:11

我都係咁話:'(
FI真係實在太多好歌... 我都知一晚唔會唱得曬
但係真係好想聽南瓜車 尋找獨角獸 水 趕 你在哪裡 有隻雀仔等等正歌囉><
完左今晚個SHOW, 肯定等到條頸變左FIONA都未有下次CONCERT:Q

係啦
你呢 D 咁冷 = =

不過我都想聽 水 趕呢 D XD
rIcKyK 發表於 2012-7-8 15:55

Minor classic唔知要等幾年==

氣氛其實ok 但fiona同band sound cover曬啲人聲,明明好多人跟住唱
啲人叫encore叫下又停下,我附近既人又靜到乜
Overall 其實幾好,不要愛我同xbf remix 勁正
全場一齊唱dear fiona 勁high, 同埋eason出黎真係全場癲曬
不過真係吹左好多水。。。唱多啲歌仲好。。。

八點八開場我都接受唔到!

買咗fileee公仔好得意啊先100蚊咋仲包埋本小畫冊
今晚唱咗樓梯轉角真系開心死我
基本上鍾意嘅都唱咗
雖然仲 ...
electric 發表於 2012-7-9 03:16

其實好多人唱但音響超大聲。。。。。。
樓梯轉角唱左真係好爽!

回復  Lewis

一聽到fifi暗示緊要唱樓梯轉角我已經叫到癲咗XDD   
其實仲好鍾意水 你在哪裡 爭 趕
不過 ...
electric 發表於 2012-7-9 04:35

Better me 1234 886 all u need is me 都好多人唱!
Xbf 好好笑,全世界一齊大嗌:走!!!
你講鍾意既歌我都好鍾意,有獨角獸 雀仔 南瓜車 鳳凰木就好了
Fiona 好彩呢幾年出ep, 如果出大碟可能仲少舊歌聽

淨係覺得無唱南瓜車同無咩可能既樹蛙好可惜/____\
我覺得最後隔左5分鐘左右先開大燈廣播,其實係仲有機會enc ...
tungbilly 發表於 2012-7-9 11:43

我都知... 但係d人走得勁快><
我留左起度一陣, 見到真係9成人都走又拆野我至走
明明真係有機會encore多次架嘛... 唉!

琴晚真系好開心,同埋勁感動...
作為一個支持Fiona差不多8年的Fans,真系完左show呢,好失落,因為真心覺得唔 ...
kary107 發表於 2012-7-9 12:16

我都好唔捨得><
fiona尋晚好似仲唱得好過前晚
其實全場都有幾多人跟住唱的, 但係我附近d人都靜到喊...
搞到我歡呼同跟住唱好似異類咁... 唉!!!

FIONA同TVB關係幾好架
成日同志偉果D拍電影
對上一次賀歲片都有FIONA 佢都有上
我諗唔差架 所以多數會報 ...
Nicholas 發表於 2012-7-10 10:39

28. 男孩像你
29. 樓梯轉角
30. 孤獨患者 (陳奕迅)
31. 陀飛輪 (With 陳奕迅)
32. Dear Fiona

拎男孩像你做ENCORE真係好核突
明明前一晚無ENCORE都有唱

到依家都好嬲點解D人咁快走, 明明仲有機會ENCORE多次

講真其實佢未開大燈之前好多人都坐左響度
山頂唔係好多人落黎架咋......... ...
kwanie 發表於 2012-7-10 14:41

但d人唔嗌encore都無用.. 好似無人想嗌咁

當普通一個SHOW睇,咁既編排有幾核突
chuniiii1020 發表於 2012-7-11 00:40

問題係前一晚男孩像你唔洗ENCORE都有唱WOR
你剩係一晚SHOW咁睇緊係唔覺核突