返回列表 發帖

《歡樂滿東華2014》討論區

12月6日 晚上8:30 翡翠台及高清翡翠台

播出日期: 2014.12.06 (六)      

一年一度的大型籌款節目《歡樂滿東華2014》於12月6日舉行,今年繼續有多位歌手、藝人及粵劇名伶鼎力支持,齊齊「有錢出錢,有力出力」,為東華三院籌募來年經費,為有需要人士提供醫療、教育及社會福利的服務。

曾志偉、汪明荃、曾華倩、黎芷珊、陳貝兒、鄧梓峰、林曉峰和崔建邦擔任大會司儀,與眾歌手藝人攜手送上不同的精采節目。譚詠麟、彭家麗、鄭敬基、許秋怡和周柏豪等,聯手炮製連場歌舞表演,盼讓善長慷慨解囊。《Sunday扮嘢王》成員也會施展看家本領,為大家帶來嶄新有趣的演出。節目當然少不了由「阿姐」汪明荃與丁凡、蓋鳴暉與吳美英等粵劇老倌擔綱的經典戲寶。

多位冠軍級運動員則與藝員協力,帶來以划艇和花式跳繩為題的驚險表演。屆時藝員隊還會分成「瘋狂籌款派」和「搏命募捐派」為各表演隊伍打氣,並在「紅白連場鬥」環節中以歌聲對壘,上下齊心務求讓善款數字節節上升!

柏豪唱還記得?
仲有shiga....Aga、天堂鳥、黃宇希、鍾舒漫、鍾舒淇

有胡鴻鈞?

好似pakho除咗年頭上過勁歌金曲

之後都冇見過佢喺TVB節目出現

有胡鴻鈞?
XYZZY 發表於 2014-12-3 13:26

Hubert 出席 東華記招 時講,佢會同 Alfred Jinny 一齊唱歌。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

班底甘弱點捱到3:30
叫柏豪,shiga,AGA,Sherman
12點後再出黎唱多轉?
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

仲有callstar

有周柏豪        彭家麗

C AllStar 今年終於出響新聞前果段
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

遲d應該會再加堆三四五六七線歌手&星夢&巨聲攝時間
btw今年好似已經好咗ddddddd啦喎

上年出席名單有:
杜麗莎、姚珏、吳克羣、陳潔靈、蘇玉華、劉雅麗、謝君豪、C AllStar、Robynn &Kendy、狄易達、AOA、鄒文正、王若琪、劉子千、王維德、G.E.M、周美欣、胡鴻鈞、許廷鏗、吳若希....
同埋一堆星夢參賽者:鄭俊弘、鄭世豪、姚兵、張景淳、林子博、張振朗、張明偉、周子揚、李豪、楊潮凱、何傲兒、李璧琦、何傲芝、王君馨、楊思琦、陳明恩....

C AllStar 今年終於出響新聞前果段
星勤 發表於 2014-12-3 14:46

舊年 歡樂滿東華 CAS 同 R&K 已經係新聞前出。

其實無論係 TVB音樂組,定綜藝組,定娛樂新聞台,
由 80後時代曲 開始,已經對 CAS 好到不得了。
當然,你可以話,好似而家對 天堂鳥 一樣咁好囉 :P
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

由 80 ...
Bluejays 發表於 2014-12-3 15:44

這是因為cas 可以幫手唱八九十年代果堆金曲, 而且唱得几好, 岩晒無線!

這是因為cas 可以幫手唱八九十年代果堆金曲, 而且唱得几好, 岩晒無線!
lblemon 發表於 2014-12-3 15:49

奇就係奇在,音樂組同綜藝組都係貪佢地唱 acapella 有趣,
成日安排佢地用 acapella 唱啲唔需要識嘅歌,
反而唔係要佢地唱咁多舊歌。
娛樂新聞台 就更加係比好多 air time 佢地啲「前衛」音樂 function。

奇就係奇在,音樂組同綜藝組都係貪佢地唱 acapella 有趣,
成日安排佢地用 acapella 唱啲唔需要識嘅歌,
...
Bluejays 發表於 2014-12-3 16:07

我上網刨cas 無記大騷演出片段, 如果唔係唱自己歌既話, 都係唱以前d 金曲, 不過有時每人獨唱一段, 有時玩aca, 有時玩分聲部合唱咁咯.  對于無記黎講, 揾cas 好鬼抵, 佢地仲會自己度埋aca或者聲部喎, 有d 新意地唱下老歌, 最重要係無記自己乜都唔駛額外做.

舊年有美漿,今年竟然沒,肯定沒人睇呢個SHOW  

由 80 ...
Bluejays 發表於 2014-12-3 15:44

絕對唔係由 80 後時代曲開始啦
果時問 TVB,TVB 直頭話我地唔簽新歌手…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

乜原來仲有人睇無線架

乜原來仲有人睇無線架
Lewis 發表於 2014-12-3 19:11

咁TVB D SHOW 勁歌執得啦!唔睇TVB唔通睇ATV咩

咁TVB D SHOW 勁歌執得啦!唔睇TVB唔通睇ATV咩
rubylovessss 發表於 2014-12-3 19:48

你有睇咪有睇囉 做咩姐
我睇hktv唔得架?

想聽shiga水星逆行live...

【on.cc東網專訊】 關菊英、張國強與郭政鴻為節目《歡樂滿東華2014》的籌款項目「一后三王善善唱」綵排,菊姐表示會唱四首歌籌款。

冇歌手到要亂搵藝員唱歌

我上網刨cas 無記大騷演出片段, 如果唔係唱自己歌既話, 都係唱以前d 金曲, 不過有時每人獨唱一段, 有時玩 ...
lblemon 發表於 2014-12-3 16:16

聽左 RTHK 今日紅館 C AllStar 嗰 part 未?正到呢
仲有 青春頌 同 歡樂頌,終於有比人放埋一齊直落唱嘅一日喇 !

【on.cc東網專訊】 關菊英、張國強與郭政鴻為節目《歡樂滿東華2014》的籌款項目「一后三王善善唱」綵排,菊 ...
ed8671ed 發表於 2014-12-4 18:08

郭政鴻曾經參加過新秀

聽左 RTHK 今日紅館 C AllStar 嗰 part 未?正到呢
仲有 青春頌 同 歡樂頌,終於有比人放埋一齊 ...
Bluejays 發表於 2014-12-6 17:54

有呀!超想係現場聽!經收音機始終唔同!青春頌係正,Alfred同callstar同場更希望可以合唱下!

Check 翻原來舊年又係星期六晚 東華 之後,第二日即接有叱咤記招。

日期: 6/12/2014
活動: 《歡樂滿東華2014》現場直播
嘉賓: 曾志偉、汪明荃、曾華倩、鄧梓峰、
             黎芷珊、陳貝兒、林曉峰、崔建邦、
             譚詠麟、周柏豪、Mario Cordero、鄭敬基、
             彭家麗、許秋怡、許廷鏗、鄭俊弘、
             鍾舒漫、鍾舒祺、連詩雅、林欣彤、
             鄭欣宜、C AllStar、胡鴻鈞、吳若希、
             狄易達、江海迦、李幸倪、張惠雅、
             蔚雨芯、Super Girls、天堂鳥、黃宇希

關菊英、Maksim Mrvica、駱軍海、胡楓、
             羅蘭、王祖藍、高海寧、岑麗香、
             敖嘉年、郭政鴻、張國強、曾航生、
             陳庭欣、張嘉兒、葉翠翠、莊思明、
             岑杏賢、陳嘉佳、楊詩敏、鄧佩儀、
             莊思敏、何傲兒、沈卓盈、張致恒、
             林盛斌、梁嘉琪、路芙、李麗霞、
             袁偉豪、翟威廉、何君誠、許家傑、
             張振朗、周志文、周志康、何雁詩、
             林師傑、彭慧中、賴慰玲、陳明恩、
             王俊棠、王維德、魯振順、鄭世豪、
             周子揚、何廣沛、黃耀英、姚兵、
             林穎彤、李豪、劉溫馨、阮政峰、
             黃建東、莫家淦、彭永琛、陳芷尤、
             范文雅、楊斯雅、黎國輝、何俊軒、
             蕭凱欣、陳俊堅、招攘、譚曉琳、
             曾德成、施榮恆、何超蕸、馬陳家歡、
             李鋈麟、王賢誌、陳祖恒。
時間: 20:30 - 27:15
地點: 將軍澳電視廣播城一廠
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

有呀!超想係現場聽!經收音機始終唔同!青春頌係正,Alfred同callstar同場更希望可以合唱下! ...
sosomusic 發表於 2014-12-6 18:31

唔知 Alfred 同 C AllStar 明日去唔去叱咤記招呢。如果去,
Alfred 就今日趕三場,明日趕兩場;CAS 就今日兩場,明日兩場,
都係同樣嘅 show。

唔知 Alfred 同 C AllStar 明日去唔去叱咤記招呢。如果去,
Alfred 就今日趕三場,明日趕兩場;CAS 就今 ...
Bluejays 發表於 2014-12-6 19:02

叱咤記招出左名單,佢地應該都唔去。

Alfred 就今日趕三場,明日趕兩場;CAS 就今 ...

其實CAS今日走三場

有SuperGirl....要同Callstar合唱Super Star

E家歡樂東華 真係無眼睇....

彭家麗、許秋怡、許廷鏗、鄭俊弘、
鍾舒漫、鍾舒祺、連詩雅、林欣彤、
鄭欣宜、C AllStar、胡鴻鈞、吳若希、

除左 譚詠麟,大文豪,C AllStar.... 有邊位 係一線歌手?
KAY媽 都唔出?,英皇hea 出2線......  一哥,一姐,張敬軒 都唔出....

想當年 歡樂東華 表演既都係 1線 (4大天王,天后,歌神SAM)
算啦... 都係熄電視算啦...
潛水。。。。

胡鴻鈞d假音咁嚇人既
wtf
02 著地 - 鄧麗欣

勁歌都唔join啦,何況東華

E家歡樂東華 真係無眼睇....

彭家麗、許秋怡、許廷鏗、鄭俊弘、 ...
tasue270 發表於 2014-12-6 20:36

大文豪,C AllStar 1線?!

大文豪,C AllStar 1線?!
sosomusic 發表於 2014-12-6 20:47

算叫做 e家樂壇活躍份子啦~~  唔係就真係得 啊麟 架啦..... 陰公....
潛水。。。。

胡鴻鈞d假音咁嚇人既
wtf
hinz 發表於 2014-12-6 20:40

原來佢唱功都唔係好

有去AR....
rubylovessss 發表於 2014-12-6 20:55

將軍澳 PopCorn !

到場歌手包括:#張敬軒 #吳雨霏 #周柏豪 #AGA #方皓玟 #羅力威 #林奕匡 #RubberBand #薛凱琪 #許志安

info: cr881903 IG...

有更新?  

頂你咩年代呀
日日都玩呢啲扮野節目
Happy and Blessed.

現代愛情故事一定係張振朗扮chilam

頂你咩年代呀
日日都玩呢啲扮野節目
jose 發表於 2014-12-6 21:27

2,3點仲會有

現代愛情故事一定係張振朗扮chilam
rubylovessss 發表於 2014-12-6 21:29

呢part有埋相逢何必曾相識就好喇

今年啲善款是咪會破紀錄

一加一咁早唱ge

又有aga 同gin lee
好似已經係第二次喺大show聽到
希望環球比佢去頒獎禮啦, 一定有歌曲獎架
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

點解AGA LIVE勁左咁多
以後咪嘴

狄易達
02 著地 - 鄧麗欣

CAS 今早去左HAIR JAM 體驗, 然後紅館, 再東華...

我想問出左superstar未

一心諗住聽ss14
點知去廣告

...................

我想問出左superstar未
艾石仔 發表於 2014-12-6 22:03

未

SUPER GIRLS 頭先食意粉食到個妝花晒...