返回列表 發帖
Hins同周柏豪竟然冇獎!

好想知關心妍仲攞唔攞獎,如果有的話

Alfred Fans Club ig 出咗通告

想知道Pakho去唔去

其實好似 TVB d 廣告從來唔代表得獎與否…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

kay去
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

容小姐應該去唔到啩,佢20號有國外巡迴(美國)喎
remus 發表於 2014-12-18 22:44

天然呆冇得入優秀選唔緊要
8>7>4>3>1 實夠分入總選

jay fung會去 但應該白果啦
nicholashin 發表於 2014-12-19 19:42

Jay Fung 應有獎 (我好想你) Mag 都去

星蹤暫時見到  《2014勁歌金曲優秀選第二回》現場直播
嘉賓: 崔建邦、胡鴻鈞、羅鈞滿、吳業坤、
譚嘉儀、周柏豪、林欣彤、鄭世豪、
許廷鏗、SUPER GIRLS、C AllStar。
時間: 20:00 - 21:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

唔出席未必冇獎
有出席未必有獎

星蹤暫時見到  《2014勁歌金曲優秀選第二回》現場直播
嘉賓: 崔建邦、胡鴻鈞、羅鈞滿、吳業坤、
譚嘉儀、 ...
jun518 發表於 2014-12-19 22:46

好野 有pakho子~~~~

唔出席未必冇獎
有出席未必有獎
XYZZY 發表於 2014-12-19 22:48

我估樂觀祖先有呢個待遇

我估樂觀祖先有呢個待遇
PangChiYeung 發表於 19-12-2014 23:02

但第一季Shiga, chilam, 方大同冇去都有獎喎
今季轉左規則?

今季轉左規則?
XYZZY 發表於 2014-12-19 23:05

係呀
唔去冇獎,下一名補上

如果今年tvb搞得好好睇睇的話,903真係被比下去

今季轉左規則?
XYZZY 發表於 2014-12-19 23:05

之前講咗啦~~~ 第二回冇去唔俾獎

kay去
hinz 發表於 2014-12-19 16:22

一陣個坐位有問題又..........
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

簽名被屏蔽

根據暫時出席名單, 得獎應該有以下:

越難越愛 - 吳若希
食物鏈 - 林欣彤
傳聞 - 周柏豪
棋逢敵手 - 胡鴻鈞 ...
Hanson 發表於 2014-12-20 01:18

徐子珊會去??? 又假唱啊=-=

徐子珊會去??? 又假唱啊=-=
PangChiYeung 發表於 2014-12-20 01:50

最慘累埋 Hubert 都要咪咀,勁歌嗰次已經證明左,
現場唔可以分track,唔可以一個咪咀一個live。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Linda好似喺馬來西亞開演唱會
應該唔會趕返黎掛

最慘累埋 Hubert 都要咪咀,勁歌嗰次已經證明左,
現場唔可以分track,唔可以一個咪咀一個live。 ...
Bluejays 發表於 2014-12-20 02:30

要整實整到嘅~ 唔係點會有 Neway 多聲道 XD
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

要整實整到嘅~ 唔係點會有 Neway 多聲道 XD
星勤 發表於 2014-12-20 16:15

我咪講過唔係拆唔開啲 tracks,實拆得開,
而係錄音室嘅空聲,同錄映廠嘅空聲一定唔同,
要喺錄映廠現場,live 推到錄音室同錄映廠嘅空聲接近,
係好難嘅事,就算 TVB 有推音師做得到,
都未必係 TVB 肯接受嘅出街 quality。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

pakho、林奕匡、Ivana歌迷會都冇見到有出席通告

雖然星蹤話pakho會去

根據暫時出席名單, 得獎應該有以下:

越難越愛 - 吳若希
食物鏈 - 林欣彤
傳聞 - 周柏豪
棋逢敵手 - 胡鴻鈞 ...
Hanson 發表於 2014-12-20 01:18

黃腳立會去

色惑唔知有無呢
FA係咪都唔去

Ella fc個fb都冇活動公告
四大會唔會白果

簽名被屏蔽

又話今日會喺電視城有記招說明今年總選機制
Hanson 發表於 2014-12-21 14:16

不是明天嗎?

簽名被屏蔽

側田去~

聽說很多人明明有邀請,都唔去... TVB真係唔知點收fo...

phil唔去 ._.
nicholashin 發表於 2014-12-21 18:37

高山低谷 應該凈係喺CM紅
   搞乜鬼民選啊 大家唱片公司分豬肉分曬咪好咯

大家都開心

張敬軒會去...~~~~

大家都開心 ...
PangChiYeung 發表於 2014-12-21 19:44

其實上次優秀選就可以知道沒有來的票數是多少
呢次就好難啦~
learn from the past

睇Fiona ig... 佢應該喺屋企

大家都開心 ...
PangChiYeung 發表於 2014-12-21 19:44

都叫入到叱吒十強
02 著地 - 鄧麗欣

都叫入到叱吒十強
hinz 發表於 2014-12-21 19:56

我錯啦 咁我改返: 喺師奶們之間唔紅

應該係星夢D人攞晒@@
高山低谷都無...真係Sosad

驚見王梓軒@@
千色都入到二十大?
真係計投票??

應該係星夢D人攞晒@@
高山低谷都無...真係Sosad
表妹保莉 發表於 2014-12-21 20:07

淨係cm hit,好正常
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

王梓軒有份 phil無???
02 著地 - 鄧麗欣

梓軒 BB 嘅 千色 都有份呀

見到LLV,見唔到pakho

kay個頭搞咩
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

Kay個頭
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Sukie,姐係有ss14

今次唔show percentage嘅??

無票數 姐係造馬
02 著地 - 鄧麗欣

個頭染左兩個禮拜 -.-
但係都係無人知點解

淨係cm hit,好正常
fifty1205 發表於 2014-12-21 20:09

咁千色一定係街知巷聞啦~~