返回列表 發帖
唔係冇人睇啊嘛?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

睇緊…華星三寶真係好warm

吹神同EDMOND嗰part好好笑

唔係冇人睇啊嘛?
JayantL 發表於 2014-12-13 22:49

睇到唔想上網 XD

其實點解有Fans D相同對千嬅的說話?
覺得Fans寫嘅信好感人

外父唔怕做好好睇
仲有美味情緣

睇完真係有衝動買飛睇演唱會
之前推左個friend
人大了珍惜今次不可有下次

好正呀 好想快d睇佢演唱會
千嬅都陪左我15個年頭
睇番d片 都覺得同千嬅一齊成長

估唔到竟然完全唔唱歌...應該唱下LIVE, 等多D人知道美千唱LIVE 改善左好多丫嘛

今晚特登睇呢個千嬅特輯,估唔到祖藍咁有心設計個回顧故事。

好多舊片都好經典,成個特輯唔錯

btw kary出現咗1秒

估唔到竟然完全唔唱歌...應該唱下LIVE, 等多D人知道美千唱LIVE 改善左好多丫嘛 ...
lblemon 發表於 2014-12-13 23:19

唱左烈女

ed8671ed 發表於 2014-12-13 23:20

有KARY咩.

好不容易遇見愛呢首歌,真係帶返好多舊日聽千嬅歌既回憶返黎。另外華星三寶今次再聚,大家都成家立室,然後返黎華星冰室,依然係吹神同大笑姑婆本色不改,好正。有得睇返佢地以前節目既扮相同短劇,亦係好珍貴; 陳慧琳同楊千嬅係兩個人,呢個gag到而家都仲笑得出xd

有KARY咩.
lblemon 發表於 2014-12-13 23:22

08年攞最女段片,霏企後面做佈景板

08年攞最女段片,霏企後面做佈景板
ed8671ed 發表於 2014-12-13 23:24

嘩, 你好眼利.

睇住先發覺原來自己都係半個fans...

姊妹個part 同拎02年最女兩個位最感動!

ed8671ed 發表於 2014-12-13 23:20

有咩?邊度?
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

Fans 寫信呢d 回顧真係唔錯…

最感動係fans寫信個part
諗返起自己都係咁,再數下手指,已經鍾意咗楊千嬅18年

最感動系森美同王菀之個度,播了小城大事 真係有d感動

好想睇
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

有咩?邊度?
Samuel0919 發表於 2014-12-13 23:43

最後一part~

2002年千FA拍抬喊住拎最受歡迎女歌手真係成世都會記得
rubylovessss 發表於 2014-12-13 22:42

2008 年黎明幫佢重奪最女果段都特別感動嗄
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

王祖藍真係一次又一次證明佢度橋一流
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

我覺得tvb拍得好廢凌亂到一個點
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我覺得tvb拍得好廢凌亂到一個點
fifty1205 發表於 2014-12-14 00:48

ok la
dont expect too much from tvb

岩岩睇返mytv, 真係好正^^
好期待千嬅既演唱會啊~~

個特輯好正,
用千嬅既歌帶出唔同既故仔出黎, <姊妹>果part直頭係好中好多人啦,
「當年熱戀失戀一齊去唱k既朋友, 今日仲有幾多個係仲係自己身邊」
仲有華星三寶同埋d千嬅岩岩出道時d 節目片,好多我都係第一次睇,好珍貴
睇完更期待下個月concert 同埋更愛<好不容易遇見愛>

好感动!!!!!!!!!!!!!

呢邊勁靜
仲諗住CM壇D美嬅粉絲會吹到2X頁
分唔到心上黎打字
海彥 發表於 2014-12-13 23:11

你icon咩事…btw 岩岩係mytv睇番
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

最後一part~
ed8671ed 發表於 2014-12-14 00:20

我以為張圖主角係kary添。。。。 放錯焦點
Happy and Blessed.

真係好開心fa有咁多真心朋友。

最後一part~
ed8671ed 發表於 2014-12-14 00:20

sasa 都係 <3

大家有冇留意佢播02年最女個時,可惜我是水瓶座下半首係咁多年第一次播!
因為好記得當年千嬅唱唱下水瓶座被tvb強行去廣告!
段片真係超珍貴!

岩岩睇咗。
千嬅做人真係好成功,好知道自己要咩同條路點行。
我學到佢一半就好。

P.s. 華星時期既千嬅完全無星味haha好像黎倒亂

大家有冇留意佢播02年最女個時,可惜我是水瓶座下半首係咁多年第一次播!
因為好記得當年千嬅唱唱下水瓶座 ...
膠膠 發表於 2014-12-15 14:54

系啊,段片真系好珍貴,第一次曝光後面噶

因為好記得當年千嬅唱唱下水瓶座 ...
膠膠 發表於 2014-12-15 14:54

paco好感動 算絕密片段啊

其實我從來都冇特別鍾意過任何一個女歌手...楊千樺也唔例外..
但果晚睇晒TVB成個節目, 好好睇, 好warm, 真係拍得好好
發現原來唔經唔覺咁多年黎其實都聽埋聽埋好多佢既歌
抬起我的頭來, 野孩子, 少女的祈禱, 可惜我是水瓶座, 小星星, 再見二町目, 姊妹等等
一首首歌, 加上好多以前可能已經遺忘左既片段, 彷彿坐上時光機由過去到現在穿梭左一次
我細個最鍾意既一首歌, 「不一樣的夏」, 估唔到仲有機會係電視聽到...
覺得好溫暖之餘又好感動
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

收視:11點
平時 星期六 同一時段 12道鋒味 約13點
Alan Tam 星期日 嗰次 18點

歌手喺電視,真係冇左吸引力了,
要出到神台最頂嗰個,仲要星期日,先叫做好翻啲。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

歌手喺電視,真係冇左吸引 ...
Bluejays 發表於 2014-12-15 16:46

千千個日撞左明珠首播少年PI嘛
我自己都轉左去睇明珠
之後先係MYTV睇番

千千個日撞左明珠首播少年PI嘛
我自己都轉左去睇明珠
之後先係MYTV睇番 ...
Candy 發表於 2014-12-15 19:01

因為呢D訊息量咁大嘅紀錄片
我都會選擇在網上睇重溫
可以不斷睇
電視好容易錯過D細節
好多片段都好珍貴
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

歌手喺電視,真係冇左吸引 ...
Bluejays 發表於 2014-12-15 16:46

周六周日唔可以直接比較吧, 周六應該最多人去街, 所以收視較低.

好好睇
希望佢地3個真係拍"三成故事"
【This is MC】澳門見

好好睇其實 T__T
好似回顧返千嬅一路以黎同大家行過既路咁
尤其最尾同丁生煮野食個下感受到佢宜家既幸福!!